Inderesin kahvihuone (Osa 8)

Siinä hetkessä, kun eilen näkyi Harvian Q4 numerot taulussa ja kurssireaktio +20%, tuli kieltämättä ikävä vanhoja hyviä aikoja. Saunaketjun sentimentti oli osaripäivänä katossa, hauikset pullistelivat, perstatuointeja suunniteltiin ja mestarin=analyytikon johdolla iloittiin tulosliven äärellä.

Nyt oli vähän hiljaisempaa. Mutta haluan antaa Harvia-lapuilleni uuden mahdollisuuden. Ne kokivat jyrkän ylämäen ja hirvittävän alamäen. Suomalaiselle kilpahiihtäjälle sopii hyvin pitkät vuorohiihtopätkät eli pitkät loivemmat nousujaksot. Jospa Harvian taival olisi nyt enemmän tällaista, vaikka fomoilu on osa sijoitusviihdettä ainakin joskus. Ne on hienoja muistoja, vaikka krapula on sitten kova.

25 tykkäystä

Sitten kun Plug Power kurssi keulii, älkää ottako ainakaan harkitsematta plug perstatuointeja🥴

15 tykkäystä

No mutta mikä idea😂. Ostin plugia tatska kankkuun, tekstillä plug in.

10 tykkäystä

Käytän sanaa kiitos - tai ylipäätään osoitan kiitollisuutta - liian harvoin. Ihmisille, joita oikeasti arvostaa, tulisi sitä arvostusta myös osoittaa. En halua olla sellainen ihminen, joka vain olettaa ihmisten tuntevan sen arvostuksen, jonka he ansaitsisivatkin. Kohtaan itse liikaa tätä oletusta, enkä usko, että olen ainut. Näin perjantain kunniaksi, haluaisin käyttää pienen hetken aikaa ja tehdä kuulluksi ainakin oma tuntemukseni. En kerjää kiitoksia tai muutoinkaan halua huomiota itseeni, vaan haluan vain eräiden foorumilaisten tietävän, että heidän kirjoituksillaan on vaikutusta. Tiedän myös, että kehut esimerkiksi @Mikael_Rautanen suunnasta saavat suuremman vaikutuksen aikaan, kuin tällaisen tavallisen rivijäsenen suusta. Tästäkin huolimatta aion silti kiittää foorumilaisia, joidenka kirjoituksista sekä yleisestä foorumipresenssistä nautin ja toivon heidän jatkavan omaa panostustaan täällä.

Kiitettäviä varmasti on enemmänkin, mutta nostan tähän nyt itselle merkittävimmät aakkosjärjestyksessä: @CitizenJ @anon1925 @Ituhippinen @JHeiskanen @Kale-possu @KalleH @Marianne_Palmu @Mauri @MoneyWalker @NukkeNukuttaja @Pohjolan_Eka @Sijoittaja-alokas @SijoitusSeppo @SuomenBuffet @_TeemuHinkula @Tyhjatasku @Vanerihands @Verneri_Pulkkinen @Wallet_Nahlroos

Taylor Swift Reaction GIF

75 tykkäystä

Kiitos vaan ystävällisistä sanoistasi @Mungeroinen , hyvä, jos kirjoituksistani on jollekin iloa, sijoitussuosituksina niitä ei kuitenkaan kannata ottaa :slight_smile: Kannattaa aina muistaa, että mm. Tokmannissa olin vielä aika härkämäinen yli 20 euron hinnoissa, tämä toki ei ole muuttunut, kurssi vaan on ottanut hieman osumaa :slight_smile:

29 tykkäystä

Olen kieltämättä (positiivisesti) hieman yllättynyt, ettei Harvia avannut tänään -60% laskuun Raulin myy-suosituksen yllyttämänä (piti kaiken varalta vielä uudestaan tarkistaa). Onko sijoittajat sittenkin alkaneet harrastaa pitkäjänteisyyttä ymmärtäen, ettei arvoa luovan firman osakkeita tarvitse sittenkään paiskata heti laitaan (ja tarkoituksena ostaa “sitten ens viikolla halvemmalla” - niin kuin aina) kun yksittäinen henkilö antaa myy-suosituksen lähiajan tuotto-odotukseen nojaten. Jep, kun tuota analyysiä lähti lukemaan niin tuohan oli selvä pidä-myy tai ihan maksimissaan vähennä-myy (kts. Vernerin esimerkit ajattomista vaihtoehtoisista suosituksista).

Yhtiön pidemmän ajan tuotto-odotus on lopulta ihan ok - putsattuna mahdollisista yritysjärjestelyistä mitä yhtiö selvästi skannaa, yhtiö voittaa markkinaosuuksia, jenkeissä rata auki + optiona Aasia ja Euroopan toipuminen = hold. Mutta tämän ilmeisesti onkin moni hiffannut. :+1:

14 tykkäystä

THL: liikuntaa tulee harrastaa vähintään 2,5h viikossa.

Minä, himourheilija:

66 tykkäystä

Se onkin jännä että miksi olisi hyvä harrastaa liikuntaa jossa syke nousee, mutta muunlainen sykkeen nouseminen ei olekaan hyväksi.

Ainakin itsellä tuloskaudella syke pääsee välillä nousemaan hurjista liikkeistä, mutta ehkä tätäkään ei lasketa.

2 tykkäystä

image

image


image

image


image

Jeremiah Johnson Nod GIF - Jeremiah Johnson Nod Approval - Discover & Share GIFs

32 tykkäystä

Stockmann-live ja @Rauli_Juva kommentit sai hymyilemään useamman kerran. :grin:

“Markkinaympäristö…. diiba daaba daa.”

“Tulos olisi ollut parantunut ilman… niin, tulos olisi parempi jos ois enemmän myyntiä ja vähemmän kuluja.”

Tässä tiivistetysti muutamat kohokohdat.

134 tykkäystä

Danskella on muuten analyysit kohdillaan mutta tavoitehinnan pyöristyksessä vielä parantamisen varaa. Vai koittiko vaan nokittaa eurolla?

15 tykkäystä

Eikö se eilinen nesteen teurastus riittänyt? Alkaa olemaan k-18 matskua jo tää touhu.:grimacing:

3 tykkäystä

Jatketaan leukailua, että Talousjohtaja on myös saattanut palauttaa palkkojaan puheidensa katteeksi.

2 tykkäystä

Eilen osaridippi ja tänään @Sijoittaja-alokas dippi

15 tykkäystä

Nyt on kehitetty fiksu palvelu, hyvä Osakesäästäjät!

Aloitteen tekemiseksi sijoittajan on oltava yhtiön osakkeenomistaja sekä Suomen Osakesäästäjien jäsen, mutta kannattamisen voi tehdä myös ilman jäsenyyttä tunnistautumalla verkkopankkitunnuksilla.

8 tykkäystä

@Pohjolan_Eka voisi verbaalisena taiturina skrivata adressin osinkojen kieltämiseksi. Voidaan sit kaikki spämmätä sitä vuorotellen. Mahtavaa.

24 tykkäystä

jNUmIC0

9 tykkäystä

@Rauli_Juva on ollut unelmahankinta Inderesille: piinkova analyytikko, itsenäinen ajattelija, ei myötäile markkinaa eikä foorumia vaan ottaa tarvittaessa tiukat mutta asialliset nyrkkeilymatsit Stocka-ketjussa ynnä muualla. Siihen päälle viihdyttävä persoona. Hyvä Rauli :muscle:

147 tykkäystä

Olen huomaavinani että politiikka keskustelu menee lukkoon aina viikonlopuksi, mikä varmasti on hyvä. Onko aina jokin tietty aika milloin Alokas lyö ketjun lukkoon, vai meneekö fiiliksen mukaan?

2 tykkäystä

Moi!

Se laittaa, kuka muistaa eli ei ole tarkkaa aikaa. :slight_smile:

Perjantai-illalla ja avataan maanantaina.

11 tykkäystä