Inderesin kahvihuone (Osa 8)

Toi on varmaan hyvä näyttösysteemi, mutta mitenkäs kun minulla on silmälasit, niin ei ne taida mahtua tällaisten okulaarien alle?

Pitäisiköhän kerätä kaikki rohkeus ja mennä silmäleikkaukseen.

Ai ettien että. Olin olevinaan niin noheva poika kun laskumarkkinan alussa 2021-2022 vuorasin salkkua defensiiviseen suuntaan kaiken maailman Wulffeilla, Aallon Groupeilla ja Sievi Capitaleilla/KH-Groupeilla. Helppoa rahaa kun korot nousee, kasvuosakkeet laskee niin nämä puolustuksen viimeiset munalukot turvaa salkun tuoton, ajattelin.

No eihän se ihan suunnitelmien mukaan mennyt.
Oppi tästä että sijoita vain Mag Seveniin. Ne nousee kun kasvu nousee, ja ne nousee kun kasvu laskee. Ne nousee myös kun kasvu pysyy paikallaan :+1:

37 tykkäystä

Juu, on tietysti:

image

1 tykkäys

Tuskin mitenkään. Tai selaamalla kaikki ketjut läpi, mutta en suosittele.

1 tykkäys

Tuntuuko, että pörsseissä pyörii aina samat vanhat jutut?

Ei huolta!

Tässä uusin innovaatio suoraan Ruotsin pörssiviidakon ideariihestä. Saanko esitellä, negatiivinen osinkotuotto!:

Varoitus: Saattaa aiheuttaa lievää existentiaalista kriisiä osinkopuolueen jäsenille.
@Verneri_Pulkkinen

28 tykkäystä

Kyllä jossain Alokkaan kassakaapissa sellainenkin lista ilmeisesti on:

8 tykkäystä


Terveisiä Teneriffalta, täällä vietän seuraavat 5 viikkoa koska elämä on nyt,osake sijoittaminen on mahdollistanut tämän,toki kun palaan niin palataan ns. Ruotuun mutta kovan työn jälkeen voi myös palkita jotenkin itsensä sitä paremmalle se tuntuu!

Ostin vähän valmettia

104 tykkäystä

Juuri noin. Nauti(kaa):+1: Elämä on tässä, ei sitku.
Olimme juuri kolme viikkoa Thaimaassa golffaamassa.:golf::sunny::finland::thailand::sunglasses:
Tekee hyvää!

34 tykkäystä

Mulla oli käytössä HUD-ominaisuudet jo 90-luvun alussa linkki.

Hyvät tunnaritkin olivat tuossa: linkki. :slightly_smiling_face:

2 tykkäystä

Jätetään pikkuisen ropoja jemmaan, jos en samalla reissulla autokauppaan eksy😃

Osui kyllä myynti ihan sopivaan kohtaan.

1 tykkäys

Noho voisi ottaa koppia että Sveitsin Premiumeissa vessan valoajastimet ei ihan riitä superlaadukkaan foorumille lyncheilyn loppupohdintojen viimeisiin riveihin saakka.

Edit typo

5 tykkäystä

Niinpä niin. Elitististä meininkiä. Amiga ja HUD. Meikäläisen oli tyytyminen Kuusnepaan. Ei ollut First Person View eikä muutenkaan high tech. Mutta isänmaan pörssiä sitä vanhemmallakin kalustolla vaan piti puolustaa:

3 tykkäystä

Mun eka kokemus kuusnepasta on tää:

Tämä elitismi oli joskus ihan parhautta:

13 tykkäystä

Itsellä taas tämä:

Oman C64:n sain tosin vasta melko myöhään, joten tilanne täytyi ala-asteiän alkupuolella paikata “muuttamalla” luokkakaverin kotiin muutamaksi vuodeksi pelailemaan.

6 tykkäystä

“Ei liene vaikea arvata, missä tämä peli on kehitelty, mutta pitääkö tämän Suomen todella olla aina niin kovasti tätä Euroopan pikku-Amerikkaa.”

Ihana ummehtunut 1980-luku! Kaipaan sinua aina, mutta en halua kokea elämää kanssasi uudelleen.

7 tykkäystä

Harvoin annan mitään julkisia ennustuksia mutta nyt veikkaan että hesuli lähtee kovaan nousuun kevättä kohden. Syynä on joka vuotinen osinkokiima ja saa tällä kertaa extra kierroksia alentuneista arvostuksista ja osittain kohonneista osingoista. Tähän päälle sotketaan optimismia korkojen laskusta ja inflaation taittumisesta.
Katsotaan kolmen kuukauden päästä olinko oikeassa.

57 tykkäystä

Sopii kyllä hyvin. :point_up: Tervankeittäjä on kyllä erimieltä tästä mutta toivotaan nyt ettei tule maailmanloppua ja varaudutaan siihenkin koska toivo on huono strategia.

8 tykkäystä

Puuttuu tosiaan vaihtoehto: “Äänestän tyhjää”. :grin:

2 tykkäystä

@Heikki_Keskivali on tehnyt hyvän tviittiketjun ilmaisista tietolähteistä sijoittamisessa. Aika paljon tuli itselle uusia “lähteitä” vastaan. :slight_smile:

12 tykkäystä

Hyvin liikkeelle lähteneen lauantaiaamun vastapainoksi on hyvä laittaa henkistä vastapalloa omiin seesteisiin ajatuksiin.

Siispä aloin lukea Inderesin Panostaja-analyysia. Siinä yhtiötä arvioidaan osien summa -laskelman kautta. @Juha_Kinnunen lätkäisee osien summaan 17%:n arvonalennuksen perustelulla: “Käytämme Panostajalle 17 %:n sijoitusyhtiöalennusta, mikä on yhtiön vaisulla track-recordilla ja korkealla yleisellä epävarmuudella mielestämme perusteltua.”

Tämän klausuulin inoittamana menin Panostajan sijoittasivujen sijoituslaskuriin. Siellä valitsin viimeisen 15 vuoden jakson ja vertailuindeksinä painorajoitettu OMX Helsinki. Yhtiöiden menestystähän pitää arvioida pitkällä aikavälillä yli erilaisten syklien. Eli 15v on jo aika hyvä elämänmakuinen pätkä.

Voi masennusten masennus.

Jos olisit sijoittanut Panostajaan 17.2.2009 olisi osakkeesi nyt -56%. Panostaja on maksanut vuosien varrella osinkoa tottakai eli jos huomioidaan osingot, niin kokonaistuottosi olisi 15 vuoden hodlauksella -5%. Samassa ajassa OMXH CAP on noussut +175%.

On erittäin kohteliaasti sanottu, että tälle tamperelaiselle sijoitusyhtiölle kuuluu antaa 17%:n alennus osien summaan “vaisulla track recordilla”. Käytännössä yhtiö on ollut arvon tuhoaja nimellisessä kokonaistuotossa, reaaliarvon kehityksestä puhumattakaan.

Nyt Panostajan markkina-arvo onkin jo valunut lähes yhtiön nettokassan tasolle. Sanoisin, että hinta indikoi sijoittajien luottamusta menneeseen ja siitä johdettuihin tulevaisuuden odotuksiin.

Buffetin neuvo muistaakseni oli, että hyvän yhtiön kurssin tuijottelun sijaan pistä läppäri kiinni ja palaa sen sijaan vuosien päästä ihailemaan johdon hyvää työtä ja omaa vaurastumista. Tällä neuvolla, jos Raha-aasi olisi sijoittanut Panostajaan 17.2.2009, ottaisin kalsarikännin hienosta osakepoiminnastani. Lauantain edetessä kohti iltaa raapustaisin ehkä postikortin pääkonttorille. Kysyisin retorisesti, että mitä siellä johtoryhmässä ja hallituksessa on touhuttu viimeiset 15 (viisitoista!) vuotta.

28 tykkäystä