Inderesin kahvihuone (Osa 8)

Olet varmaan missanut tämän Muumi elokuvan Yksinäiset vuoret. Tässä traileri:

En viitsi spoilata koskettavasta elokuvasta enempää.

8 tykkäystä

Tässä noin vuoden aikana Mikael Rautasesta on tullut iso esikuva mulle toimarina. Ole asiakkaiden ja työntekijöiden keskellä ja saavutettavissa eikä missään korkealla norsunluu tornissa. Aina ilo nähdä kun Mikael kirjottaa foorumille ajatuksiaan jne. Hänestä voi moni ottaa oppia toimarina jne!

26 tykkäystä

Suomeen tarvitaan työpaikkoja. Koulutettuja kyllä on, usko pois.

Suomessa on vain uskomattoman kummallinen työkulttuuri jossa firmat eivät palkkaa sopivaa kandidaattia vaan täydellisen. Miksi suomi firmat eivät uskalla ottaa ja kouluttaa itselleen työvoimaa vaan itketään ettei sopivia hakijoita ole?

Ainakin oma kokemus työnhakijana atm on ollut erittäin kummallinen. Ihan ameeba tason trainee paikkoihin useita satoja hakijoita, ellei tuhansia.

Tässä kun olen oman työnhaun lomassa seurannut luokkakavereiden sekä ystävien työnhakua, niin alla oleva kuva summaa täydellisesti empiiriset havainnot.

61 tykkäystä

Tässä on Stubai kyseessä. Aika ylhäältä pohjoisseiniltä on lunta saatu hakea, mutta löytyy ja kohta taitaa pukata lisää. Jokunen viikko vielä reissua jäljellä ja pyöritään kelien mukaan.

4 tykkäystä

Kaipasin jutussa ohjetta mihin luuseriosakkaista saadut rahat voisi sijoittaa, ettei taas löytäisi uutta luuseriosaketta. Ehkä seuraavassa kolumnissa.

7 tykkäystä

Kyllä jokaista kurssia myyvää henkilöä saa kyseenalaistaa. Miksi kukaan tulisi myymään osaamistaan alalla, jossa hankitulla edgellä tehdään ne tuotot ?

Varmasti tuonkaltaiset yrittäjät ovat tehneet jotain oikein, mutta kurssien myyminen ja saavutuksilla kehuskelu ovat niin isoja red flägejä kun mahdollista. Treidaamisessakin välttäisin jokaista, joka ei oikeasti pitkää seurantaa näytä julkisesti. Isolla kassalla kun painelee treidejä päivittäin niin varmasti tulee miljoonavoittoja vaikka tuurillakin. Ihan sama pätee vedonlyönnissä. Tarpeeksi, kun roiskit menemään, niin joskus osut. Kannattaako näiltä kurssia/vihjeitä vihjeitä? No, ei helvetissä.

Nykymaailma on täynnä 20-30 vuotiaita, jotka ovat olleet ajoissa liikkellä, kun jokin markkina avautunut, ja tehneet sillä kivan tilin. Sitten luovat kurssin, jolla myyvät perusasioita isoon hintaan. Näihin nykynuoriso repsahtaa, koska kuka nyt töissä jaksaisi käydä, kun rahaa voi tehdä helposti ja nopeasti netissä. :laughing:

14 tykkäystä

Insinöörien ja työukkojen suhde on kauniisti kuvattu tässä lyhyessä pätkässä:

Insinööri tulee uuteen työmaakohteeseen ihmeellisen vekottimen kanssa, jonka käyttötarkoitusta kukaan ei ymmärrä, tekemään täysin turhanpäiväisiä mittauksia, ja työukko vieressä vaan vittuilee :smiley:

57 tykkäystä

Nää vanhat animaatiot on kyllä kutakuinkin kaikki aivan loistavia, kun ne selkeästi tehtiin sekä lapsille että vanhemmille.

Telkkareita talossa kuitenkin monilla oli vain yksi vielä pitkään eikä kanaviakaan montaa.

Kaikki muistaa, että viikonloppuaamujen lastenvahtina toimi aamupiirretyt.

Joskus tuli katsottua uudestaan mm.
Nikke Knattertonia
Ja Tohtori Sykeröä uudemman kerran

Nykyaikana hyvin epätodennäköistä, että Nikke päätyisi aamupiirrettyihin.

Tohtori Sykerö taas oon hämmästyttävän täynnä poliittista propagandaa.
Miten meistä tuli edes osittain järkeviä kansalaisia?

21 tykkäystä

En tiedä missä vaiheessa Nikke kuului aamupiirrettyihin, mutta liekö ollut ihan alunalkaen, niin sitä esitettiin nimenomaan myöhäisillassa. Tyyliin kymmenen-yhdentoista aikaan. Muistan, kun vaarin kanssa tuota tuli monesti katseltua :smiley: Myöhemmin on tullut dvd:kin hankittua, tottakai.

2 tykkäystä

Hitsin pimpulat että sitä tulee taputeltua itseään toistuvasti olalle oikean päätöksen johdosta.
2019 lopussa otettu rakennuslaina tuli otettua kiinteällä korolla 10 vuodeksi.
Korko marginaaleiineen kaikkineen on siis 0.55% vuoteen 2029 saakka.

Tässä on jo säästetty toistakymmentä tuhatta euroa riihikuivaa.
Voin sanoa, että jos valinta olisi ollut toinen, tässä ei paljoa sijoiteltaisi. Mutta nyt onneksi sijoitellaan.

Musta viiva osoittaa valitun lainakoron tason ja punainen tason jota nyt maksettaisiin, mikäli valinta olisi ollut Euribor + marginaali 0,4%.
Valinnoilla on seurauksensa.

36 tykkäystä

Oma lemppari hämmennys on Alfred J. Kwak.

Korppi on järjestys.

Ja jäniskevennys:

15 tykkäystä

Kontrastina julkisella sote-alalla tilanne on juuri päinvastoin. Töihin pääsee, jos humalpäissään vastaa rekrysähköpostiin peukkuhymiön, cv:tä ei kysellä sen enempää kuin papereitakaan. Toimenkuvat luodaan toisaalta helvetilliseksi silpulksi, kun varsinaiseen toimenkuvaan ympätään puolentusinaa vihatuinta lisävelvollisuutta jota kukaan ei suostu täysipäiväisesti hoitamaan ja lisätään optio työpisteen vaihtelusta 100km säteellä, jolloin työtehtäviin voi kuulua ihan mitä tahansa ihan missä tahansa koko hyvinvointialueen sisällä, tehden työntekijöistä glorifioituja vuokratyöläisiä. Kokonaisuus aateloidaan ketjuttamalla tätä herkkua 3kk sijaisuuksina. Sitten nostellaan käsiä ja valitetaan kun ei ole hakijoita.

21 tykkäystä

Olet vain pankin kusetustuotteisiin langennut mitään raha-asioista ymmärtämätön toope. Eikös se näin mennyt, mitä meille kaikkien korkosuojausten ottajille kovaan ääneen kerrottiin mm. erilaisilla foorumeilla :slight_smile:

Jaahas, ensi viikolla onkin taas edessä yhden sijoituskämpän korontarkistuspäivä. Tosin reilu 1,2 %:n kokonaiskorko jatkuu siinä lainassa vuoteen 2034 saakka. Mutta koska kyseessä on teknisesti ottaen 0,01 %:n korkokatollinen laina, on korontarkistuspäivä edesssä kuitenkin.

9 tykkäystä

Ennen vanhaan ei lastenohjelmissa armoa annettu. Alfredikin tais alkaa sillä että sen ankan vanhemmat jää auton alle ja siitä tulee orpo :smiley:

Telkkarista tuli aikoinaan sellainen lastenohjelma nimeltä Kaukametsän pakolaiset ( The Animals of Farthing Wood), joka oli Euroopan yleisradiounionin tilaamaa viherpropagandaa eläimistä ketkä lähtevät ihmisten rakennusprojekteja karkuun luonnonsuojelupuistoon. Koska tuohon aikaan emme olleet Hollywoodin ja amerikkalaisen kulttuurin kyllästyttämiä, niin päätettiin tehdä aito eurooppalainen lastenohjelma meikäläisellä kulttuurilla ja jälki oli kuin vanhoissa eurooppalaisissa saduissa.

Omaan mieleen tallentui ikuisiksi ajoiksi erityisesti tämä verinen kohtaus:

Ei varmaan kyllä enää näytettäis lapsille telkkarista. Siitähän vois joku somessa suuttua :joy:

19 tykkäystä

Kyllähän kaikkein kovinta lastenohjelmistoa on tämä:

Jos tuolla ei lähde lauanta-illat käyntiin, niin ei sitten millään.

19 tykkäystä

Juu… Nää on näin jälkikäteen hassuja. Toki luulen, että lapsiin pyritään vaikuttamaan tälläkin hetkellä monenlaisten poliittisten liikkeiden voimiin piirettyjen alla esimerkiksi woke näkyy aika monissa uusissa.

Eikä siinä sinänsä pahaa ole.

Ihan kiva, että nykyään prinsessatkin voivat olla seikkailijoita ja se tärkein ihmissuhde ei välttämättä ole se prinssi vaan voi olla myös se oma sisko.

2 tykkäystä

Vili Vilperi taisteli myös näitä luontoa tuhoavia roistoja vastaan, jos muistan oikein.

Parhaiten näistä muistan toki tunnarit.

2 tykkäystä

Onko TYRES mainitsemasi erikoistilanne? Miksi uskot, noin härkäiseen menoon?

2 tykkäystä

Lyhyt vastaus kuuluu: koska tyreksen valmistuskapasiteetti kasvaa seuraavan vuoden aikana lähes 30%.
Osake on alihinnoiteltu sitä näkymää päin peilatessa.

Yritys ei pysty nyt valmistamaan niin paljon renkaita kuin niitä menisi kaupaksi. Tilanne muuttuu aivan radikaalisti kun Romanian tehdas valmistuu loppuvuodesta. Samalla vähenee tarve hankkia selvästi pienikatteisempia, muiden valmistamia alihankintarenkaita.

Olemassa olevia tehtaita on samaan aikaan viritetty maksimaaliseen tuotantoon, ja tässä meidän kotikulmilla oleva tehdas puskee tänä vuonna ennätysmäärän renkaita ulos.
Yhtälössä lähes kaikki osaset ovat muuttuneet ja muuttuvat paremmaksi, se tulee näkymään väistämättä yhtiön arvostuksessa tänä vuonna.

Osa tyreksen sijoituksistani on vivullisia.

10 tykkäystä

Dansken viimeisin aamukatsaus löytyy aina näppärästi tämän saman linkin takaa. :point_down:

Sijoittamisen aamukatsaus

1 tykkäys