Inderesin kahvihuone (Osa 8)

joka toiselle kuoppaa kaivaa…siihen itse lankeaa. Viime päivät katsellut sivusta Faron-keissiä ja ollut tyytyväinen että tuli aikanaan nostettua turskat kannelle mutta nyt sarjapettäjä SSH teki sen taas ja nyt löysin itseni palavasta talosta. Salkku oli vielä 30.1. 30 pinnan ytd-nousussa, tämän päivän jälkeen olen tyytyväinen jos ytd on vielä plussalla. Harmin paikka! :see_no_evil:

Edit: Salkku pysyi vielä ytd-plussalla mutta 3/4-osaa ytd-noususta sulanut 17 pörssipäivässä (31.1. - 22.2.)

TP salkku @ 2024-02-22

8 tykkäystä

Tuhlasin ”sijoitusurani” ensimmäiset 15 vuotta kokeilemalla toistuvasti kaikkea mahdollisimman ”potentiaalista”. Jos olisin laittanut kaiken silloin kerralla esim omxh25 indeksi ETF:ään, en olisi tuhlannut aikaani elämäni kalleimpaan harrastukseen, vaan sijoitusomaisuuteni olisi kasvanut yli 5 kertaiseksi. Sen sijaan se vähintään puolittui tuon 15 vuoden jakson aikana.

Kauan kesti ymmärtää tämä yksinkertainen asia. Enkä vieläkään suostu kaatamaan rahojani indeksiin, sillä harha omasta kaikkivoipaisuudesta pääomieni allokoijana asuu edelleen vahvasti jossain aivorungossa. Tarve ”aktiiviselle” toiminnalle on vahva. Ja se on heikkous.

81 tykkäystä

Pitäisi suosiolla kyllä kieltää itseltä muutaman osakkeen osarien lukeminen. Tai ainakin lukea niitä vain jos ei ole sijoitustilillä rahaa. Nimimerkillä Tecnopuu näyttää näin aamusta ihan houkuttelevalta.

1 tykkäys

Japanissa ränta på ränta jatkuu ja Nikkei ath-lukemissa. Kiinteistökuplan huipulta kasarilla ei mennyt kuin 34 vuotta päästä takaisin samoihin indeksilukemiin. :rocket::rocket:

33 tykkäystä

Eikö tämä ole joidenkin palstalaisten unelma setuppi. Ensiksi pääsee ostamaan 17 vuotta laskeviin ja sitten nauttia seuraavat samanlaiset noususta.

49 tykkäystä

Niin se vaan TA toimii :smiling_face_with_three_hearts:

Jotain merkkejä pitää vielä lisätä.

3 tykkäystä

Ilkka Sinervä on tehnyt jutun boomeriosakkeista. Jutussa on lainattu Hannu Angervuota.

Alaotsikot:

  1. Konecranes pysyy suomalaisena
  2. P/E-luku on matala?
  3. Ristiriitaa Solidiumista
  4. Metso ja Valmet ovat myös arvokkaita
  5. Metso arvostustaso melko korkea
  6. Yli 3,5 miljardin osakepotti

Ollaankos me pörssinousun kypsässä vaiheessa, kun KL:ssa on heti aamusta juttu jostain päivätreideristä, jonka tavoite on tuhat egee voittoa per päivä? :smiley:

Sinänsä näille “päivätreidereille” ei pitäisi olla väliä, onko nousu vai laskumarkkina, mutta kummasti heitä vaan alkaa tulemaan kun kurssit ovat nousseet jonkun aikaa.

10 tykkäystä

Palvelualat yli, teollisuus alle


3 tykkäystä

Juholla on tavoitteena päivittäin 500-1000€ tuotto 10 000-20 000€ salkulla. Jos kaveri tekee noin kovaa ylituottoa treidaamalla, niin miksi hän sijoittaa voitot indekseihin ja osakkeisiin?

23 tykkäystä

2,5v päästä häämöttämä maailman yksinvaltius pelottaa, joten korkoa korolle kannattaa unohtaa ja mielummin pitää treidisalkku pienenä.

26 tykkäystä

Ei riitä likviditeetti.
Eikun.

Päiväkauppaa Haverinen käy yksittäisten osakkeiden sijaan Yhdysvaltain S&P 500 ja Nasdaq-indekseillä.

5 tykkäystä

:smiley:

Maailman pörsseissä ja etenkin jenkeissä eletään jo 1,5 vuotta kestänyttä nousumarkkinaa. Se voi olla että Hesulissa bileisiin päästään vasta syklin kypsässä vaiheessa kun taloudetkin kiihdyttävät enemmän (muuallakin, kuin jo Yhdysvalloissa).

Tuo on kieltämättä hassu ilmiö treidaamisessa, miten se tuntuu toimivan paremmin kaiken noustessa (vrt. 2020–21).

Kieltämättä kunnioittavaa anteliaisuutta meitä muita kohtaan koska muutoin meidän kaikkien rahat päätyisivät lopulta hänen taskuunsa. :smiley:

Treidaaminen ei luo arvoa, vaan siinä siirretään rahaa taskusta toiseen: rahat tulee toisilta sijoittajilta. Täten kollektiivisesti sijoittajat voivat vaurastua vain sitä mukaan, kun yhtiöt tekevät voittoa yli ajan. Jos yksi treidaaja tekee joka päivä tuollaista tuottoa, hän imee koko osakevarallisuuden lopulta itselleen. :smiley:

18 tykkäystä

En toki tunne kaveria niin ehkä hän on vain järkevä ja keskittyy indeksisijoittamiseen ja tämä on hänen puuhasalkkunsa. Ja tämän lisäksi toimittaja on tehnyt raflaavan jutun.

Vernerikin joskus saattaa toimittajalle todeta että

“ois kiva päästä joka vuos semmosiin 100% nousuihin kuin vuonna 2020, vaikkei tämä tietenkään tule tapahtumaan. Sitten ois eläkkeet ja muut turvattu kun päättää sellaselle jäädä”

Jonka toimittaja kiteyttää

"Verneri yrittää turvata aikaista eläkettä: “semmonen 100% vuosituotto ois kiva”.

15 tykkäystä


On vain yksi! Oi hesuli on!

12 tykkäystä

Loppuisi se likviditeetti noissakin äkkiä jos päivätuotto on 2,5-10% :sweat_smile:

2 tykkäystä

Heh, Gigantilla on ilmeisesti tekoäly käytössä (vai pitäisikö sanoa “tekoäly käyttö”)

2 tykkäystä

Ei, vaan huono konekääntäjä. Gigantti järjestään säästää tekemällä kamat norjaksi ja sitten konekääntää ne muille kielille. Taso on jotain Google Translaten luokkaa. Jospa vaihtaisivat joku päivä AI-kääntäjään niin voisi taso parantua.

3 tykkäystä

Piti katsoa päivän nousijat ja olin mitä… :open_mouth: … mut olinkin valinnut parhaat YTD-nousijat. :smiley:

image

2 tykkäystä

Olen ymmärtänyt tuttavani kertomasta, että nimenomaan joka päivä soitetaan esimiehelle sairausloman jatkumisesta, mutta kuten sanottu kahvihuone kamaa.