Inderesin kahvihuone (Osa 8)

Jos yhtiöiden jakamat osingot ovat kasvutrendillä, niin hintaindeksikin nousee absoluuttisesti. Nythän hintaindeksi ei ole liikkunut, eli osingot eivät ole kasvaneet = stagnaatio

3 tykkäystä

Toistaiseksi jatkuva työn tehostuminen ja automaatio ei ole johtanut massiiviseen työttömyyteen ja työaikakin on pysynyt lopulta aika korkealla tasolla.

Automaatio tuo varallisuutta ja uusia ongelmia, minkä ratkomiseen tarvitaan yleensä… lisää ihmisiä! :smiley:

Jos luddiitit olisivat olleet oikeassa, työnteko olisi loppunut teolliseen vallankumoukseen 1800-luvun lopulla.

Kuka myöskin omistaa nuo robotit? Kuka saa kaiken hyödyn niiden tuottamasta lisäarvosta? :wink: Talous pyörii sillä että jokainen saa työstään jonkin korvauksen millä elää. En usko ihan heti huomenna utopiaan missä maalailemme akryyliväreillä samalla kun robotit puuhastelevat vieressä töitä ja kaikki se lisäarvo jaetaan tasan kaikkien kesken…

23 tykkäystä

Nyt varovasti näiden kommenttien kanssa, täällä on osinkopuoluelaisia paikalla!

Kivempi sana, suorastaan korrektimpi, on käyttää stagnaatiosta sanaa “korkoa korolle” -efekti. Osingothan voi sijoittaa uudelleen…

Kun talous ei kasva, ei tarvitse investoida kasvuun → enemmän osinkoja = profit.

21 tykkäystä

Tuli tällainen vastaan yks päivä. :slight_smile:

image

18 tykkäystä

Tämä ei olekaan tainnut olla vielä kahvihuoneella (tai muuallakaan). Näinä piensijoittajan muroihin laskemisen aikoina saan pientä iloa, että edes jotkut suharit saadaan oikeuden eteen, vaikka tähän keissiin ei piensijoittajien viilaamista liitykään :smiley: .

Hallikaiselle ja Qt:n hallituksestakin aiemmin tutulle Tommi Uharille vaaditaan ehdotonta vankeutta törkeästä avustuspetoksesta.

16 tykkäystä

Suomessahan trendi on vieläpä toiseen suuntaan koska ne vieressä töissä puuhastelevat robotit eivät ole koneita vaan ihmisiä. Jos mullakin on kokonaisveroaste joku 45%, niin se tarkoittaa että 40 vuoden työurasta käytän 18 vuotta muiden orjana. Minulle kelpaisi aivan hyvin että oman orjuuteni määrä laskettaisiin vaikkapa 10 vuoteen tai peräti 5 vuoteen (+asevelvollisuus), mutta jos niin tehtäisiin alkaisivat nämä akryylivärimaalarit huutamaan aivan valtavasti.

Hyvää alkavaa työviikkoa kaikille roboteille:

22 tykkäystä

Työnteko ei todellakaan ole loppunut vaikka teknologia on kehittynyt huimaa vauhtia - siinä olet oikeassa. Heitän kuitenkin sellaisen kysymyksen ilmoille, että johtuuko tämä siitä, että kaikki uudet ihmiset ovat työllistyneet siksi, että ongelmanratkaisijoita täytyy olla yhä enemmissä väärin, vai olemmeko vain luoneet paljon sellaista työtä, joka on isommassa kuvassa itseasiassa… merkityksetöntä? Se, että työstä saa rahallisen korvauksen ei ainakaan omien havaintojen osalta takaa sitä, että työ on tarpeellista, jos siis tarkastellaan sitä suurempaa kokonaiskuvaa.

23 tykkäystä

Ihan jees, mutta tiedättekö miten iso Texas on?

19 tykkäystä

Tiedän että olet teknisen analyysin taitaja. Kysyisinkin nyt mikä signaali sai ostopäätöksen aikaan ?

12 tykkäystä

Sami Välimäki teki taas suomalaishistoriaa⛳️🏌‍♂️💪
Hän oli sijalla kaksi PGA tourin kisassa Mexicossa. Aivan mahtavat neljä päivää! Kyllä se voittokin sieltä vielä tulee.

18 tykkäystä


Tuttu mies ja vuosikurssimme isäntä. Perinteitä kunnioittaen isäntä aina valitaan opiskelujen alkaessa. Jotenkin aina tiesin, että loistavilla sosiaalisilla taidoilla varustettu Santeri pärjää elämässä-
näinhän siinä on käynyt.

6 tykkäystä

Se on todella sääli, ettei Inderesin foorumilla ole enää sitä toimintoa ‘näytä piilotettu sisältö’

Kutkuttaa aika paljon tietää, mitä foorumipoliisi on sanonut, että moderaattorien on pitänyt sensuroida sisältö?!
Olisiko mahdollista saada edes poliittisesti korrektisti muotoiltu versio viestistä? :thinking:

60 tykkäystä

Käyttäjät ovat liputtaneet piiloon, eli moderaattorit eivät sitä ole vielä tehneet :slight_smile:

Sisältö:

Olen harkinnut astuvani sivuun osinkopuolueen puheenjohtajan paikalta.

57 tykkäystä

Noniin, vihdoinkin tämä osinkohömpötys voidaan unohtaa ja palata vanhoihin kunnon bumtsibum-aikoihin. Kauan sitä kestikin.

14 tykkäystä

E. @Uppo-Nalle Ajatus että 8 miljardia ihmistä pitäisi tehdä saman verran töitä, niin että kaikilla olisi kivaa, mielekästä ja hyödyllistä tekemistä on absurdi (toki hieno) ajatus. Jos joku tekee ajallisesti liikaa tai liian vähän sitten tulonsiirroilla kompensoitaisiin. Ja jotenkin vielä kaikki saisivat mielestään riittävän korvauksen. …en olisi huolissani jos oma työ tuntuu hyödyttömältä. :smile: Paljon hyödyttömiä töitä voi indikoida sitäkin että yhteiskunnalla on ylipäätään tahtotilaa tehdä asioita.

6 tykkäystä

Itse katson asian niin ettei ongelmat johdu siitä etteikö ihmisiä olisi tarpeeksi vaan siitä ettei ahkeria ja innovatiivisia ihmisiä/yrityksiä tahdo olla enään vaan eletään edelleen menneessä järjestelmässä. Bruttokansantuote kehitettiin alun perin teollisuusyhteiskunnan tarpeisiin toisen maailmansodan jälkeen, jolloin talouden mahdollisimman suurta kasvua pidettiin tärkeimpänä yhteiskunnallisena tavoitteena eli maksimaalista massatuotantoa puntaroimatta mitä se tekee ympäristölle ja ihmisten todelliselle hyvinvoinnille ja kehitykselle. Seurauksena bkt-mittarin käytöstä nykyisessä jälkiteollisessa yhteiskunnassa on, että talous- ja yhteiskuntajärjestelmää ohjaavat vääristyneet signaalit siitä, mikä on todella arvostettua ja tärkeää. Käytännössä bruttokansantuote kasvaa lyhyellä aikavälillä sitä nopeammin, mitä kestämättömämpää taloudellinen kehitys on.

6 tykkäystä

Pitkäaikainen suunnitelma kasvattaa omistustani Medifilmissä, ja erona ehkä noihin muihin funda- ja TA-puolen juttuihin on se et tässä horisontti on monia kymmeniä vuosia :chart_with_upwards_trend: Plus toki nyt on jo pari heikkoa vuotta alla, nii eiköhän sitte Medifilminki tilanne parane pikkusen jos toi Hesuli tosta joskus jopa toipuis :smile_cat:

Mut voin viel tähän lisätä et todella pitkän aikavälin preliminäärisenä suunnitelmana mulla ois kasvattaa oma omistusosuus 90 %:iin. Karkeesti tarkotus siinä ois se et jos sais ton milkun sinne taseeseen rakennettuu pääomaa, nii sit ainaki joinain vuosina tulevaisuudessa ku jakelee itelle semmosta mukavaa määrää osinkoa (toivottavasti… :smile_cat:), nii sit myös siskolle jää jonkunlainen osuus et hänkin saa sitte nauttia pienimuotosista tuloista noiden osinkojen muodossa :smiling_face_with_three_hearts:

18 tykkäystä

Tavallaan samassa veneessä ja toivon hartaasti, ettei verotukseen tule muutosta. Nimimerkillä: Eläke rakennettu pitkälti huojennettuun verotukseen.

Älähän nyt, juuri kirjoitin Mandatumille että avaisivat Saxolle työkalun jolla irtoavat osingot saisi käyttöön jo irtoamispäivänä vaikka 1-2% palkkiolla, jotta osinkodipin voisi hyödyntää dipin hetkellä. Lisää tulovirtaa Mandatumille - lisää osinkoja :wink: ja asiakas saisi dipin hyödynnettyä.

6 tykkäystä

:+1:
Rakennettiin Samin vanhempien kanssa talot vierekkäin 4 vuotta sitten.
Hyvin on sälli pärjännyt.

4 tykkäystä

Väistämättä tuo tekoälyn lisääntyminen nurjat puolet mukanaan,voi vanhukset kohta olla ihmeissään rahojensa kanssa kun " oma poika " soittaa että viitsisit sää mutsi laittaa mun uudelle tilille pari tonttua määpä annan tämän tilinumeron heti ettei kukaan pääse kusettaan sua.

1 tykkäys