Inderesin kahvihuone (Osa 8)

Moikka Foorumi! :wave:

Julkaisin juuri historian ensimmäisen intohimoprojektini eli Inderesin Kirjakerhon jakson! Kyseessä on uusi konsepti, jossa jokaisessa jaksossa käydään läpi jotakin sijoituskirjaa ja lukukokemusta sen ympärillä. Pyrkimyksenä on, että saan jokaiseen jaksoon jonkun Inderesiläisen kaveriksi juttelemaan kirjasta kanssani, mutta voi olla, että joskus saatte tyytyä vain kuuntelemaan minua. :smiley: Videokonseptin tavoitteena on toimia viihdykkeenä sijoittamisesta ja sijoituskirjallisuudesta kiinnostuneille. Ajatuksena on, että te katsojat olette kaikki Kirjakerhon jäseniä, joten kommentoikaa ihmeessä omia kokemuksianne käsiteltävistä kirjoista ja esittäkää toiveita jaksoaiheista! :books:

Ensimmäisessä jaksossa käsittelemme @Atte_Riikola :n kanssa Terry Smithin teosta Investing for Growth! Kirja nousi itsellä heittämällä sijoituskirjojen top 3:seen ja suosittelen sitä hyvillä mielin kaikille, jotka eivät ole sitä vielä lukeneet! Iso suositus myös mm. YouTubesta löytyviin Fundsmithin Annual Shareholder’s Meeting-videoihin, joiden kautta ensimmäiseksi tutustuin Terry Smithiin ja Fundsmithiin! Smithillä on mahtavan sarkastinen ja suorapuheinen puhe-ja kirjoitustyyli, joka sai ainakin minut heti koukkuun ko. videoihin ja hänen kirjoituksiinsa. Smithin suorapuheisuus ja sarkastisuus muistuttavat minua jo valitettavasti edesmenneestä legendaarisesta lempisijoitusgurustani Charlie Mungerista ja molempien gurujen sijoitusstrategiassakin on paljon yhteneväisyyksiä. Molemmat ovat laatusijoittamisen puolestapuhujia!

Jakso on reilu 54 min pitkä ja se sisältää videokonseptin, kirjan ja kirjailijan esittelyn, sekä minun ja Aten keskusteluosuuden! Nauttikaa! :blue_heart:

92 tykkäystä

Sehän tuli suoraan lapaan, kun olenkin etsinyt kirjoja kasvusijoittamisesta. Oletan, että kirja koskee nimen perusteella sitä :sweat_smile:

Muitakin aiheeseen liittyviä suosituksia otan vastaan :sunglasses:

4 tykkäystä

Nurinkurisena maana suomalainen videopeleissä esiintyvä musiikkiartisti taas joutuu tavoittelemaan kasvua musiikkipalveluista :man_shrugging:

8 tykkäystä

Muutama kaapeli taas mennyt poikki…

4 tykkäystä

HEX alkaa pikkuhiljaa kaatamaan Magnificent7-joukkoa?

Jos valitsemme aikajänteen oikein, voimme havaita miten HEX on kirittänyt jo Teslan ohi sitten syksyn -23. Myös Apple on alkanut taipumaan hikisenä, kun HEX hengittää niskaan:

Kolmen vuoden säteellä Applen kaula on pidempi, mutta Tesla jäisi jälkeen jos huomioitaisiin HEXin salainen ase, eli osingot.

Lisäys: osingottomalla Googlella ei ole mahdollisuuksiakaan kilpailla Hesulin kanssa, kun aikajänne on sopiva eli viimeiset 6kk. Samalla aikajänteellä myös sekä Apple että Tesla suorastaan romahtavat Hesulin paineen alla.

Lisäys 2: Hesuli jaksoi pitkään painaa Amazonia, mutta nyt kun kiikarissa on Applen, Googlen ja Teslan liiskaus niin Amazonin tuotto on päässyt ylittämään Hesulin parin vuoden tauon jälkeen:

73 tykkäystä

135 tykkäystä

Täytyypä huomenna laittaa Nordnetin aspaan viestiä ja kysyä, että onko heidän OST:issa kaikki kunnossa kun kuukausi kaupalla kaatanut sinne rahaa, mutta Oma pääoma ei vain nouse. Onko muilla samaa ongelmaa?

65 tykkäystä

Tässä on taas tehokkaiden markkinoiden puolestapuhujille ikävämpi vierasesine nieltäväksi. Yhtiön johdossa väännetään strategiaa vajaa vuosi ilman mitään näkyvää jälkeä. Foorumilla tuodaan esille fakta, että omien osakkeiden ostot negatiivisella yritysarvolla ovat todennäköisesti arvoa luova ja positiivinen valinta. Mitään ei tapahdu, kurssi kyntää.

Sitten aiotaan jakaa nettokassasta siivu pois osinkona, ja kurssi painaa +25% nousuun, kuroen samalla alennushinnoittelun enemmän kuin kiinni. Sinkko astelee puhujanpönttöön julistamaan voitonriemuisesti osinkosanomaa puolueelleen, joka juhlistaa keväistä ilouutista villisti. Rekan johtoryhmä katselee kauempaa juhlia naama tonnin setelillä ja kyselee toisiltaan, että mitä vittua täällä tapahtuu.

Hesulin pörssi ja osinkokansa. On se kaunis.

43 tykkäystä

Ei kauaa ollu rekan myyntivoitoista ilonaihetta, kun nyt saisi 1e enemmän voittoo per osake🥴

2 tykkäystä

Eräs hallituspuolueen kansanedustaja kertoi, että asiaa selvitellään kulisseissa. Jospa saataisiin nopeasti järkiratkaisu tähän asiaan, jotta saataisiin orastava syyhyepidemia taltutettua. :man_shrugging:

4 tykkäystä

Ei kai tässä mitään sen kummallisempia, no tuskin on, kun ei ole kirjoitettu caps lockilla “rikkoutumista”.

6 tykkäystä

Ihanaa että kun tuo kupla puhkeaa, jo valmiiksi aliarvostetut small capit ja muut seuraa varmasti mukana. :saluting_face: Hesuli jo etukenossa like a champion.

"Syyttömänä syntymään, sattui hän,
Teki hyvää tulosta, mut tahottiin enemmän

Koska kaik esi-isät, juovuksissa tottakai,
Sijoitti seitsikkoon ja turpiin sillä sai"

23 tykkäystä

27 tykkäystä

Kyllä oma veikkaus on, että Nvidia on maailman arvokkain yhtiö ennen vuodenvaihdetta. Kasvaa 126%, kasvu skaalaa eli tulos kasvaa nopeampaa ja PE/luku on jotain 38 tälle vuodelle. Siksi koko oma salkku on Nvidiassa. $2000 voin harkita myyntiä.

1 tykkäys

Kaikki on Muskin perässä…

2 tykkäystä

Nyt on niin kovaa yritystä, että tästä myönnettäis usein kannustuspalkkio.

1 tykkäys

Katsoin hetken mielijohteesta tasan kolmen vuoden takaista kahvihuonekeskustelua. Oli laskupäivä, mikä tuntui joistakin virkistävältäkin jatkuvan nousun lomassa. SPACit olivat ottaneet kovaa osumaa helmikuusta lähtien, sitä päiviteltiin. Pavel kritisoi sitä, että kun joku haluaa avautua kovasti laskeneesta salkustaan, aina tulee hybriksessä olevia foorumilaisia kertomaan että ”ai mikä lasku, mun salkku ATH ja dipit kuuluu asiaan”. Jarnis sanoi että salkku muuten hyvässä jamassa mutta Nvidia miinuksella, alkaa olla tankkaushinnoissa. Eka sanoi että ei tässä vielä kunnon kuplaan olla päästy ja ostopapereita riittää. Timontti tiesi kertoa, että Putin oli Tarja Halosen kautta tarjonnut suomalaisille mahdollisuutta alkaa valmistaa Sputnik V -rokotetta, ja järjesti kyselyn, maistuisiko Sputnik. (Reilu 500 vastaajaa, 44% kyllä.) Lähes täysin tuntematon Sijoittaja-alokas laittoi meemin Powellista, taisi olla historian ensimmäinen, sai 5 tykkäystä.

Käytännössä aina kun menen katsomaan parin-kolmen vuoden takaisista keskusteluista edes yhtä päivää, siellä on jotain hersyvän mielenkiintoista. Yksi juttu minkä siinä huomaa on, että me olemme aina äärimmäisen tiukasti kiinni juuri tämän päivän uutisvirrassa. Tulevaisuudesta käsin haluaisi aina kertoa menneisyyden ihmisille, mukaan lukien itselleen, että ajattele nyt vähän laajemmin äläkä tuijota noita päivän kursseja ja uutisia koko ajan.

106 tykkäystä

Jälkiviisaana voin todeta että 3v sitten NVIDIA todellakin oli tankkaushinnoissa :smiley:

46 tykkäystä

Onpas surkea uudistus Mobilepaylta. Avaisikohan tämä tilaa kilpailulle?

6 tykkäystä