Inderesin kahvihuone (Osa 8)

Kullan puolella jännät ajat. Joko mennään ylös vai onko vielä false start. Joka tapauksessa jurppii hitusen vähemmän kuin keskimääräisenä päivänä.

Marraskuusta 2021 salkkuni on hieman valunnut alaspäin.

Mitä tämän jälkeen olen oppinut, vähän kaikkea sieltä täältä, mutta sijoittajana en välttämättä valtavasti ole kehittynyt, mutta jonkin verran kuitenkin. :muscle:

Suurimmat voitot olen ottanut tuurilla ilman sen järkevämpiä perusteita ja isoimmat tappiot euromääräisesti ovat tulleet ehkä keskimääräistä syvempien osakepoiminta-ajatusten jälkeen. Prosenttuaalisesti isoimmat tappiot ovat kuitenkin tulleet, kun olen ostanut jotain mutufomottelemalla.

Olisi paljon huonomminkin voinut mennä, jos ajattelee, millaisilla perusteilla ja tiedoilla osakepoimintoja on tehty. :cowboy_hat_face:

Toisaalta olen tällä aikavälillä löytänyt entistä halvempia pikakaurahiutaleita, jotka kompensoivat suhteellisen isoja tappioita ja vaikka joillakin kasinoilla on parempi palautumisprosentti kuin mun sijoitustoiminnassani, niin ainahan olisi niitä tappioita voinut enemmänkin tulla ja olen voittanut koko sijoitushistoriani tuotoissa Nordnetin Smartin rahastot, jotka tosin on jo lopetettu.

Kuva

77 tykkäystä

Mulla ois tää kirja myynnissä Torissa, ihan vaan vink vink

image

5 tykkäystä

Tehnyt kanssa parhaat tuotot ilman hirveitä perusteluita , jotenkin se vaan toimii ja sillä jatketaan.

Keep it simple, stupid!

8 tykkäystä

Onko omaa ketjua, jossa olisi käsitelty oman firman perustamista / sen kautta työskentelyä? Ainakin jos joku tietää, niin @Sijoittaja-alokas

1 tykkäys

Tässä ketjussa on paljon hyvää asiaa, jotka ainakin liippaavat jotenkin noita kysymyksiä. :slight_smile:

2 tykkäystä

Hyvä että @Pohjolan_Eka löysi uloskäynnin Politiikkanurkkauksesta. Tykkäsin tämänpäiväisestä kymmenen viestin tutkimusmatkasta psykologia-ketjun finaaleineen. On kiva nähdä kun ihminen pääsee hyvään tilaan jossa toteuttaa itseään. Se voi myös innoittaa muita (kuten minua) miettimään, että voisiko itsekin omassa mitassa pyrkiä samaan, eli pohtimaan omaa päätöksentekoa finanssimarkkinoilla kaikkine puutteineen.

23 tykkäystä

Helsingin Uutiset kertoi keskiviikkona, että Linnanmäen rannekkeen hinta on noussut neljällä eurolla 51 euroon. Raju nousu on aiheuttanut ankaraa vastarintaa ja järkytystä.

Neljän euron nousu = ökynousu. Köyhä on kansa :sweat_smile:.

11 tykkäystä

Köyhiä ollaan. Eihän se ole kuin +8,5%! Kyllähän tuon verran nousee jo palkatkin vuodessa, huomioimatta alkuunkaan kasvanutta osinkotuottoa osakkeista.

Me sanomme lapsille, että nyt ei pysty.

11 tykkäystä

Jos on muutama lapsi niin sinne menee lippuihin helposti 200 - 300 euroa ja siihen ruokailut ja matkustamiset päälle. Kyllä niitä on Suomessa paljon jotka joutuu sanomaan lapsille, että ei pysty.

52 tykkäystä

Suomessa matkustaminen on ollut jo ennestään niin kallista ettei siihen oikeen tahdo duunari perheellä olla varaa. Parin kolmen päivän kotimaan reissun hinnalla pääsee käymään pari viikkoa vaikkapa Bulgariassa “all inclusive” reissulla. Jossain on menty pieleen.

22 tykkäystä

Huomiona, etten ottanut kantaa lippujen lopullisiin hintoihin (kyllä, hemmetin kalliita!) vaan korotukseen ja siihen miten toimittaja katsoi tämän olevan “ökyä”. :slight_smile:

Ymmärrän varsin hyvin, että ei tuo lysti enää ole kaikille, ja isommat perheet saavat pulittaa melkoisesti yhteisestä kesäpäivästään Helsingissä.

6 tykkäystä

Linnanmäki vain seuraa Hesulin pörssiä ja vie rahat. Kuuluu katsos alueen imagoon :wink:

4 tykkäystä

Japanissa kuulemma kun bussikuskit lakkoilee, he jatkavat reittiensä ajamista aivan normaalisti mutteivät ota rahaa ollenkaan vastaan matkustajilta. Silloin yhteiskunta pyörii edes jollain tasolla eikä ihmiset joudu pulaan, vaikka olisikin työtaistelut päällä.

39 tykkäystä

Siltä ajalta, kun olen ollut Inderesin foorumilla, mieleen on jäänyt muutama selkeä kohokohta:

  • miitti heinäkuussa 2023
  • Boreon ja Sievi Capitalin fuusion torppaaminen hienolla ryhmähengellä
  • oman tittelin saaminen

Tämä aamuinen yllätys lämmitti kuitenkin mieltä ehkä kaikista eniten:

image

72 tykkäystä

@Thomas_Westerholm on noin kolme metriä pitkä ja hänen liikkuessaan Ruoholahden käytävillä näyttää siltä, että huonekorkeus olisi kovin pieni. :smiley:

Mun ja @Isa_Hudd:in kaltaiset ihmiset katsomme häntä ylöspäin, kuten monet muutkin.

16 tykkäystä

Linnanmäen rannekkeen hinnannousu on ikuinen valituksen aihe. Se on se näkyvä summa. Jos monilapsinen perhe lähtee ajelemaan puolestavälistä Suomea Lintsille niin moni muu kustannus on kallistunut selvästi enemmän mutta huomio keskittyy vain siihen rannekkeen hintaan.

Ja sitten Lintsissä on se hyvä puoli että alueelle pääsee ilmaiseksi eli vanhempien ei ole pakko ostaa mitään jos pyöritys laitteissa ei kiinnosta ja lapset ovat niin isoja että voivat mennä yksin laitteisiin. Olisiko parempi että ei olisi ranneketta vaan sisäänpääsymaksu kaikille 40e tjsp. Ulkomailla yleensä käytetään tuota sisäänpääsymaksua ihan siitäkin syystä että huvipuistoalueelle ei haluta ilmaisia norkoilijoita.

4 tykkäystä

Ilmeisesti sitten pääkaupunkiseudun bussikuskit ovat ikuisessa lakossa koska eivät myy lippuja lainkaan.

Monessa bussissa on vielä kortinlukulaitteetkin rikki joten kaikki päästetään sisään on lippua tai ei.

4 tykkäystä

Popeda nähdään kesällä ainutlaatuisessa keikkamiljöössä keskellä Helsinkiä - Musiikki - Voice.fi

Lainaus Olli Hermannin kommentista Popedan Helsingin keikasta:
“Ilolla, innolla ja ylpeydellä saan nousta Popedan keulilla lavalle myös nykyisillä huudiloillani, eli kotikonnuillani Hesulissa.

6 tykkäystä

Suomessa kuulemma hallitus tavoittelee uutta lakkomallia: Kun työntekijät lakkoilevat, he jatkavat työntekoa aivan normaalisti, mutta eivät ota rahaa ollenkaan vastaan - eivät työnantajalta eivätkä ammattiliitolta. Näin yhteiskunta pyörii edes jollain tasolla ja ainoastaan lakkoilijat joutuvat pulaan, kun työtaistelu on päällä :man_shrugging:

7 tykkäystä