Inderesin kahvihuone (Osa 8)

Tämä on täysin totta, ja itsekin päässyt läheltä todistamaan. Olin ennen töissä alallaan hyvämaineisessa firmassa, minkä kertomisesta koin ylpeyttä, ja kannoin firman takkia ylpeydellä. Töissä oli hyvä ryhmähenki ja työ tuntui merkitykselliseltä.

Sitten tuli covid19 ja alkoi täysi sekoilu. Ensin ilmoitettiin, että irtisanomisia ei tule, ja henkilöstö jaetaan kahteen ryhmään, jotka työskentelevät vuoroviikoin ja ”tällä estettäisi covidin leviäminen ryhmästä toiseen”. Ei kerrottu mitään tietoa, miten tämä toteutetaan ja miten palkanmaksu jne. Noh ennen kuin tätä päästiin edes aloittamaan, koottiin porukka kasaan ja toimitusjohtaja kertoi toimipisteemme toimihenkilöistä irtisanottavan 60% ja lähes kaikki työsuhde-edut lopetetaan. ”Kahvinkin saatte jatkossa ostaa itse”. Ihan ylimitoitettu ja paniikissa tehty liike.

Mites tässä kävikään? Töistä saatiin tehtyä vain aivan kriittisimmät ja loput jäi henkilöstövajeesta johtuen tekemättä. Henkilöstö oli todella stressaantunutta ja tunnelma töissä oli kuin painekattila ja välillä osalla läikkyikin yli kollegalle rähjäämisen muodossa. Asiakastyytyväisyys romahti.

Eipä mennyt kauaa, kun parhaat tekijät nostivat kytkintä ja lähtivät kilpailijoille töihin. Nyt kyseinen firma rekrytoi jatkuvasti toimihenkilöitä, mutta tuntuu saavan lähinnä ”jämät” tai koulusta vastavalmistuneet jotka käyvät kokeilemassa ja toteavat, ettei tämä ole heidän juttunsa. Kokeneet tekijät tietävät jo firman maineen ja välttävät sitä kuin ruttoa.

17 tykkäystä

“Jaahas, katotaanpas miltä Inderes SE näyttää.”

“Oo google translate, suomi, klikataanpas sitä”

Lopputulos:

(Kyseinen ketju taisi olla inderes behind the scenes) :smiley:

21 tykkäystä

Moni näkee varmaan punaista, mutta Moccamasterilla 2 kupilliseen 5 kukkurallista mittaa puruja, eli 2,5 mitallista puruja per kuppi. Eikä ole mitään väliä, onko kyseessä Pauligin vai Meiran rouhetta vaiko länsinaapurin jauhetta (kyllä, suomalaiskahvit on aina rouhetta, ruotsalaiskahvit jauhetta). Ostan aina tarjouskahvia ja niitähän on tarjolla jatkuvasti, en ole nuuka, mutta en myöskään hifistelijä.

Tämä toistuu vain viikonloppuisin, arkipyhinä ja lomalla, kaksi kuppia aamuisin per päivä, hyvin satunnaisesti 4 kuppia päivässä täyttyy, jos käyn päivän aikana kylässä tai vastaavaa. Töissä juon joka aamu kaksi kuppia ilmaista kahvia Pauligin kahvikoneen jauhamista pavuista, josta siitäkin osa tykkää ja osa ei. En juo tummana, vaan vähintään koneen maitojauhetta, liraus maitoa tai mielellään kahvikermaa. Sokeri tai sen korvike pilaa kahvin, sitä ei ikinä.


Jaa mutta siellähän onkin juuri Moccamaster keittänyt itselleni sopivan vahvat kahvit tummasta Juhla Mokasta (tarjouksesta tottakai), ei muuta kuin aamupalaoperaatio käyntiin! :slight_smile:

7 tykkäystä

Riku Virtasen tviitti USA:n eri alojen prosenteista kuukauden ajalta. :slight_smile:

https://twitter.com/RikuVirtanen_/status/1766566314452099271
image

4 tykkäystä

Kahviautomaatilla mennään. Poimin täältä vielä hyvät vinkit kahviin: https://www.maxhug.com/jura-e8-review/

2 tykkäystä

Laadukkaita tuotteita palstalla tuli sellainen vinkki, jonka ainakin itse kierrän kaukaa:

—————————————

On sen sortin sivut, että en uskaltaisi itse tilata tuolta mitään.
”Yhteystiedot” kohdasta ei löydy kuin kylmä nettilomake, johon varmaan voi lähettää valituksen kun ostettu tuote ei tullutkaan. Sivuilla käytetty kieli on tökeröä ja täynnä virheitä. Kerran huijatuksi tulleena kierrän tällaiset putiikit kaukaa.

1 tykkäys

Tilasin oman Jurani ja 10 kg papuja tuolta synkkänäperjantaina:

Laite on vielä pakkauksessa, koska jauhettua juhlamokkaa on vielä muutama paketti jäljellä.
Juran laitteista olen kuullut pelkkää hyvää.

Edellisessä työpaikassa oli näitä sankareita. Joskus oli hyvää mutta useimmiten joko laihaa tai ylivahvaa. Ei kiitos.

Kokatessa sinne päin on hyvä, mutta leipomisessa sillä tavalla tulee mitä sattuu.

4 tykkäystä

Hyvä nosto.
Itse olen ottanut äärimmäisen suoruuden ja rehellisyyden linjan. Kerron esimiehilleni suoraan mitä heidän päätöksestään seuraa, mikäli pysyvät siinä.
Ja kerron tiimiläisille tilanteen suoraan. Ei politikointia, ei jaskan jauhamista, vaan viivasuora lähestyminen joka suuntaan. Se toimii joka kerta. Politikoinnilla, kieroilulla ja muulla shaiballa menee metsään niin että rytisee.

Vastaavan kaltaisessa tilanteessa ilmoitin yritysjohtoon kuuluvalle, besservisseröivälle ”asioiden järjestelijälle”, kun ehdotuksensa ei miellyttänyt, että nyt tehdään niin, että valinnan tekee se joka kantaa myös pitkäaikaisen vastuun seurauksista. Kumpiko se on? Sinä päätät.

Siinä kohdassa tyypillä pallit vetäytyi ja mentiin niin kuin minä sanoin. Ja hyvä tuli.
Pomoillekin pitää laittaa ”tough lovea” jos ne aikovat hölmöillä. Ei niitä pidä nöyristellä, vaan nostaa kissa tukevasti keskelle kattausta.

6 tykkäystä

Painotetulla keskiarvolla eläkekyselystä laskettuna foorumin jäsenistö kollektiivisesti odottaa saavansa eläkettä inflaatiokorjattuna n. 50% siitä eläkkeestä, mitä nykyiset eläkeläiset saavat.

4 tykkäystä

Esimiehen näkökulmastahan tuo yhtälö on täysin toisin päin. Sinunlaisesi suorat ja itsevarmat tekijät kertovat mielipiteensä joka tapauksessa ja se on aina arvokasta. Se on kuitenkin vain yksi näkökulma ja vain yhden näkökulman huomiointi on aina vähän riskaabelia. Luultavasti suurin osa ihmisistä ei koskaan kerro näkemyksiään, jos ne pitää tuoda esiin isosti ja haastaen. Jotta myös nuo näkökulmat pääsevät esiin esimiehet joutuvat tasapainoilemaan ja beaserwisseröimään välillä paljonkin.

7 tykkäystä

Niin. Kun minulla on ruutu vastattavana, se tarkoittaa, että puolustan sen ruudun menestystä kaikin tavoin. Jos siihen ruutuun pyrkii joku vaikuttamaan siten, että näen sen vaikutukset negatiivisena, puutun asiaan, muutenhan olisin pelkkä kumileimasin, en asioiden johtaja.

Kun se asioihin vaikuttaja on lisäksi asemoitunut siten, että minä kannan vastuun hänen huonoista päätöksistään, asia saa korostuneen merkityksen.
Kymmenittäin hyviä asioita tulee konsernitasolta ylempää, ja ne ovat ok, mutta jos sieltä tuodaan mitään sellaista, joka selvästi uhkaa sitä ruutua, josta vastaan, nostan vastuukysymyksen heti pöydälle. Se joka päättää, myös kantaa vastuun seurauksista.

Tällä asenteella saa aika hyvin toteuttaa parasta näkemystään ja työrauhan tekemiselleen.
Kun vielä tulokset puhuvat puolestaan, asia on kunnossa.
Johdan alueyksikköä joka on koko puulaakin tuottavin. Tulosyksiköitä on firmassa parisenkymmentä.

8 tykkäystä

Komean näköistä tekemistä Areenan puolella. Kyllä tässä saa itse vielä jatkaa harjoittelua kun noihin vertaa :smile:

Edit. Maastanoston SM menossa

3 tykkäystä

Kiitos vinkistä! :slight_smile:

Oli mukavaa katsoa, kun siellä oli erilaisia nostajia; kovia kisaajia ja sitten ihan harrastajia joihin tällaiset tavalliset, mutta aktiiviset salitreenajat voivat jotenkin samaistua. Siellä oli mukana Tuomas Hautala ja siellä muutamiakin muitakin nostajia, mitkä olivat noin 400 kilon vetäjiä.

Suomen Voimalajiliitto järjestää Pure Pull™- maastanoston SM-kilpailut ja myös kv-kilpailuja. Kilpailuissa käytetään vahvin mies/nainen sääntöjä seuraavasti:

- sumo kielletty
- trikoot kielletty
- reisikannatus ja normaalit vetoremmit sallittu (ei 8-remmejä).

Painoluokat:
Naiset: -65kg, -75kg ja 75kg+, masters 40+
Miehet: -85kg, -100kg ja 100kg+, masters 40+

Kilpailuihin osallistuvien on oltava Suomen Voimalajiliiton 2024 lisenssin/antidopigsopimuksen alaisia vähintään 3 kk ennen kilpailua.’

Tässä on suora linkki itse kisaan:

5 tykkäystä

Kyllähän se 400 meni että heilahti!

15 tykkäystä

Sotkeudun kahvikeskusteluun. Tuli Italian reissulla ostettua Jamaican Blue Mountain papuja veljelleni tuliaisiksi. Hinta taisi olla 280€ / kg. Paljon en raaskinut papuja raahata. Josko tuosta kupillisen saisi itsekin.

9 tykkäystä

Kiitoksia vaan vinkistä, tuli itsekin noita maastanostokisoja illan ratoksi katseltua. Aika vahvoja naisiakin siellä kyllä, varsinkin kun omaan räpeltämiseen vertaa. Toki tuli viime vuonna vasta palailtua salitreenin pariin pitkän tauon jälkeen näin neljänkympin paremmalla puolella.

6 tykkäystä

Minulta on tainnut mennä ko. kysely ohi, mutta rohkenen silti sanoa, että kohtuullisen erikoinen tulos huomioon ottaen, että tähän asti alkavat eläkkeet ovat olleet korkeampia kuin jo maksussa olleet. Tämähän on luonnollinen seuraus reaalipalkkojen noususta vuosien varrella. Joko foorumilla on hyvin vinoutunut tulonmuodostus, tai sitten pessimistinen sentimentti on hiipinyt noihinkin vastauksiin.

Maksajien määrä on melkoisesti pienempi verrattuna nykytilanteeseen siinä vaiheessa kun oma eläke alkaa juoksemaan. Ennustan että matemaattista ongelmaa ratkotaan loogisella tavalla…

6 tykkäystä

Käykäähän laittamassa kehitysehdotusta Lidlille, niin saadaan hyvää joukkokannustusta heille :wink: itseä ainakin kovasti houkuttelisi tällainen ominaisuus ja ehkä muitakin rahasta/kulutuksesta kiinnostuneita täällä foorumilla

Sama vielä tekstimuodossa, jos joku haluaa suoraan copy-pasteta:
"Hei!

Olisiko mahdollista kehittää Lidl Plus -sovellusta niin, että sähköiset kuitit olisivat myös saatavilla/ladattavissa Excel-muodossa (esim .csv)? Tiedän itseni lisäksi useamman ihmisen lähipiiristä, jotka haluaisivat seurata ja tutkiskella ruokailutottumuksiaan Excelin avulla. Erityisesti valveutuneet ja atk-taitoiset nuoret tykkäävät tehdä tätä (eli teidän ydin kohderyhmänne). Tarkastellaan mm. mitä ja kuinka paljon tulee syötyä, kuinka paljon erilaisiin tuotekategorioihin kuluu rahaa jne. Excelissähän erilaisia mittareita ja tutkimusta voi tehdä sitten kukin ihan vapaasti omien kiinnostusten mukaisesti.

Kiitos jo etukäteen!"

3 tykkäystä