Oikeasti laadukkaita tuotteita

Ehdotus, laittakaa suositellun/kehutun tuotteen valmistusmaa myös tiedoksi, saattaa jotain kiinnostaa.
Usein mainitaan, että älkää ostako mitään Kiinassa valmistettua, itse rinnastan siihen myös muut Kauko-Idän maat, monet tehtaat niissä ovat Kiinalaisten omistuksessa.
En suoranaisesti vastusta noissa maissa valmistettuja tuotteita, osassa tuotteissa se ei ole edes mahdollista ja asiat ovat muutenbkin hyvin monisäikeisiä. Olen vieraillut työtehtävissä Kiinassa useita kertoja.
Jos haluaa ostaa vaatteita ja kenkiä muualla kuin Kauko-Idässä valmistettuja, niin se on käytännössä mahdotonta ja/tai maksat tuotteesta moninkertaisen hinnan, jota arvostelijat eivät kuitenkaan ole “valmiita” maksamaan…eli jää puheen tasolle se ns. vastuullisuus.

No meni vähän ketjun aiheesta, mutta liputus optio on käytettävissä.

10 tykkäystä

Muut kauko-idän maat kuten mm. Japanin ja Etelä-Korean ja Taiwanin? :face_with_monocle:

Kiinalaisistakin tehtaista monet ovat länsimaisessa omistuksessa. Esim. melkein kaikki Koneen liukuportaat (nekin jotka asennetaan Suomeen) valmistetaan siellä. (Eka esimerkki joka tuli mieleen kotimaisten pörssiyhtiöiden Kiinassa omistamasta vientiteollisuudesta mutta muitakin on runsaasti).

Just noita tarkoitin, kiitos! Ja sitten jatketaan tarinaa…

1 tykkäys

Aika erikoista rinnastaa noita Kiinaan kun kyse on demokraattisista teollisuusmaista jotka ovat Kiinan kilpailijoita ja länsimaiden liittolaisia.

Et tainnut hiffata pointtia, no jätän tähän kun alkuperäinen asiakin jo katosi :+1:.
Jossain sanottiiin, että kokemus tuo varmuutta :wink:.

4 tykkäystä

Sievin ja Jalaksen tuotteita olen käyttänyt paljon. Niihin on nykyään laitettu kuitenkin ”kaappiin maatumis” ominaisuus. Kahdet kumisaappaat olen ostanut, molemmista mureni pohjat alle. Liekö se syynä että talvet ovat käyttämättä kaapissa. Yhdet turvakengät unohtui kaappiin useaksi vuodeksi. Otin käyttöön ja pohjat mureni alle samantien. Sandaaleista katkesi molemmista nilkkaremmin kiinnitysmuovi. Toisen lähetin korjattavaksi tehtaalle, ja toinen kun napsahti, menivät roskikseen. 149€ sandaalit kuolevat pieneen kestämättömään muoviklipsuun. Myös nauhat olivat jossain sieviläisessä vaihtuneet laaduttomiin. Päät hajosi todella nopeasti. Sain kyllä uudet hieman paremmat kun asiasta soitin Sieville. Maihareista molemmista meni vetoketju. Toisen lähetin korjattavaksi ja toinen on edelleen rikki. Ehkä olen turhan sitkeä asiakas kun vasta nyt olen päättänyt et riittää. Arbesko kengät nyt olleet kokeilussa, ja toistaiseksi moitteettomat. Myös joku halpakaupan itäblokissa tehty kumisaapas ollut jo usean vuoden samanlaisella käytöllä eikä ongelmaa. Kuulemma Nokian saappaissakin laatu on jo kauan sitten romahtanut.
Hinta-laatusuhteiltaan parhaat ostamani kengät ovat olleet quechua merkkiset Decathlon kaupasta. Ostin itselle ja tytölle vaelluskengän ja lenkkarin sekoituksen, hinta oli naurettava, ja ovat olleet kestävät ja hyvät. 150€ Sievillä noita saa viidet!

3 tykkäystä

Muotoilun juhlaa erityisesti juuri toiminnalllisessa mielessä. Käteen käypä ja monikäyttöinen veitsi. Itsellä käyttö kylläkin voiveitsenä toissijaista. Tällä tulee näppärästi pilkottua vihannekset ja käsiteltyä muutenkin elintarvikkeita monin tavoin. Terävä ja myös pysyy terässä.

Sitten farkkuosastolla Sand farkut. Pysyvät muodossaan, kestävät käyttöä ja pesua.

Ja vielä toiset farkut, eli MAC:it MacFlexx farkkukankaalla. Istuvuus ja mukavuus huippuluokka. Lennoilla ja automatkoilla aivan huiput.

3 tykkäystä

Joku näkee varmaan punaista, mutta erityisesti hinta-laatua jos lähdetään hakemaan niin Lidlin tietyt käyttötavarat ja vaatteet ovat kerrassaan loistavia

Itse olen tykästynyt firman T-paitoihin. Saumat tehty hyvin ja kangas paksua ja hyvälaatuisen olosta muutenkin. Eivät kutistu pesussa ja ole parin pesun jälkeen reikiä täynnä, kuten monien pikamuotiketjujen paidat. Hintaa näillä siis jokunen euro. Myös osa työkaluista tulee luultavasti samoilta linjoilta kuin saksalaiset premiumit murto-osalla hinnasta

14 tykkäystä

Tuon hiukan naisnäkökulmaa tähän ketjuun. Mieluusti vaatteissa ja kengissä suosin sellaista mikä kestää käyttöä mahdollisimman pitkään ja näyttää ajattomalta. Näillä tuotteilla on ollut mielestäni passeli hinta-laatusuhde.

Furla-merkkinen olkalaukku
Hankinta outletista Italian työreissulla vuonna 2017. Edelleen oikein siisti vaikka ollut tuosta asti käytännössä lähes päivittäisessä käytössä. En vaihtele nimittäin käsilaukkua päivittäin. Musta väri vähän kulahtanut olkahihnan reunasta missä hankaa paljon. Tällä on vielä vuosia jäljellä.

Haglöfsin kuoritakki
Vanhin valokuva taitaa olla vuodelta 2016. Koiralenkit, fillarilenkit, päivävaellukset ja jopa joskus kylmemmillä keleillä juoksulenkit. Olkoonkin made in China. Harmittaa vain että tuli aikanaan ostettua pinkki, väriin olen jo aika kyllästynyt mutta ei periaatteesta viitsi ostaa uutta ennen kuin tuosta jostain kohtaa saumat pettää.

Billi-Bi nilkkakengät
Kolme paria näitä, yksissä karvavuori. Vanhimmat palvelevat ainakin viidettä talvea, ja näitä vuorottelen talviaikaan siisteinä työkenkinä. Tosin täällä Saksan talvessa noille kahdelle muulle parille ilman vuorta on paljon enemmän käyttöä. Kertaalleen on joutunut korkolaput vaihdattamaan kaikkiin.

Falken sukat
Taisikin joku jo ketjussa mainita, nuo merinovillaa sisältävät mallit kestävät kiitettävästi useamman vuoden käyttöä.

14 tykkäystä

Tuli tehtyä sukkatilaus ja siitä muistui mieleen… Suomessa on moniakin hienoja sukkatehtaita, mutta mielestäni tämä on kotimaiseksi toimijaksi myös hämmästyttävän edullinen:

11 tykkäystä

Tämä on hyvä avaus. Lukemattomia kertoja sitä on luullut ostaneensa laatua, mutta joutunut pettymään.

Seuraavat tuotteet voin allekirjoittaa:

  • Moccamaster. Ollut 15 vuotta päivittäisessä käytössä ja edelleen kuin uusi. Yhden kerran kopautin lasisen kannun rikki, mutta sen sai varaosana. Myös kaikki muut osat vaihdettavissa. Takuu 10 vuotta.

  • Eccon nahkakengät. Eivät nämä enää ikuisia ole kuten ennen vanhaan lähinnä pohjamateriaaleja koskevan EU-sääntelyn vuoksi, mutta hyvällä huollolla 10-15 vuotta kestäviä kuitenkin.

  • Apple MacBook Pro. Mid 2015 kone pelittää edelleen täysin ongelmitta, mutta softapäivitykset loppuivat juuri. Harva nykyläppäri kestää enää 10 vuotta käytössä, mutta MBP kestää. M-sarjan sirun Airit ehkä myös?

  • Kunnollinen nahkatakki. Maksaa paljon, mutta on lähes ikuinen ja toimii joka säällä.

  • Varauksella: LG:n päältä täytettävä pyykinpesukone. Takuuaika 10 vuotta on jo mennyt umpeen ja porskuttaa täysin moitteetta edelleen. En muista mallia, mutta ei ole kaikkein halvin, vaan juuri takuun pohjalta valittu.

  • Sonyn televisiot. Yksikään talouteen hankittu Sony ei ole vielä mennyt rikki. Pisimmillään 14 vuotta päivittäin käytössä.

7 tykkäystä

Siis mitä??? Pisimmillään 14 vuotta??!! Onko nuo nykyajan litteät telkat noin surkeita??

Kannattaa lukea uudelleen ajatuksen kanssa. :slight_smile:

Yksikään Sony ei siis ole mennyt vielä rikki, vaan vaihto on tapahtunut muista syistä.

5 tykkäystä

Yhteenveto tähänastisista laadukkaista tamineista, joita foorumin neuvojen avulla voit jo hankkia (ei ostosuositus):

Alushousut: Emporio Armani -ekoviskoosi
Aurinkolasit: Ray-Ban
Auto: Honda
Grilli: Weber
Imuri: Dyson
Kahvinkeitin: Moccamaster
Kaiuttimet: Genelec
Kengät: Danner, Ecco, Grant Stone, Kuomat, Muck Boot -kumisaappaat, Nokia -metsurinsaappaat, Quechua -vaellus, Sievi, Trickers -nahkakengät, Vivobarefoot -paljasjalkakengät
Keittiöveitsi: Fiskars Functional Form
Ketsuppi: Meira
Kodinkoneet: Miele
Kuulosuojaimet: Zekler
Käsinpesuaineet: Fiskars All Steel
Kännykkä: Nokia 3210
Lastenvaatteet: Polarn O. Pyret
Lakanat: Belledorm
Merinovaatteet: Northoutdoor
Monitoimityökalut: Hultafors, Leatherman, Victorinox
Moottorisaha: Husqvarna
Moottorit: Honda
Myssy: Myssyfarmi
Olkalaukku: Furla
Pata: Le Creuset
Patja: Tempur
Paistinpannu: Fiskars All Steel, Valurautapannut
Pyyhkeitä yms kangasta: Jokipiin Pellava
Pyykinpesu- ja kuivauskone: LG
Rannekello: Sinn
Renkaita autoon: Goodyear UltraGrip Ice Arctic, Nokia Hakkapeliitta 10
Rinkka: Savotta
Sohva: Natuzzi
Suola-/pippurimyllyt: Peugeot
Sähköhammasharja: Braun Oral-B
Sukat: Falke Shadow, GreenGo, Sukkamestarit -merinovilla
T-paita: 8848, Levi’s, Uniqlo
Takki: Arc’teryx, Tiger of Sweden - villakangastakki
Televisio: Samsung, Sony
Tietokone: Apple, Lenovo ThinkPad
Tietokonehiiri: Logitechin MX Master
Treeni/alusvaatteet: Under Armour
Ulkoiluvarusteet: Arc’teryx, Danish Endurance, Fjällraven, Haglöfs -kuoritakki
Urheilu-/älykello: Garmin Fenix
Uppopumppu: Einhell
Verkkareita/höntsyjä: Nousut, Under Armour
Vesipullo: Hydro Flask
Älypuhelimet/tabletit: Apple, Samsung

Huh olipas niitä tullut jo paljon! Liitän tämän myös aloitusviestiin, ja pyrin päivittelemään säännöllisesti. Kengät :hiking_boot:, sukat :socks: ja ulkoiluvarusteet :coat: :scarf: :gloves:vaikuttavat kiinnostavan eniten, sillä niihin on tullut selvästi eniten vinkkauksia.

55 tykkäystä

Meiran Vähemmän suolaa ja sokeria -ketsuppi on myös oma suosikkini. Valitin tästä korkista jokunen vuosi sitten ja sanoivat, että uuden korkin kehitystyö on menossa… Niin aina, niin aina.

Ehkä palautetta kannattaa taas laittaa menemään Ota yhteyttä - Meira

2 tykkäystä

Pakko oli tarttua. Ammattilaiset tykkäävät edelleen käyttää noita tiettyjen ominaisuuksien ansiosta, mutta luvattoman paljon ongelmia varsinkin uudemmissa sahoissa. Toista valtamerkkiä ei sitten olekaan kuin Stihl

1 tykkäys

Valitan, en osaa antaa järkevää vastausta tähän. Täytynee pyytää @EskiMaisa lisää perusteita tälle.

Itsellä Sony Bravia vuodelta 2007 ja yhä päivittäisessä kovassa käytössä. Tänä syksynä täyttää siis jo 17 vuotta.Tällä ajattelin jatkaa niin kauan kunnes hajoaa. Ei taida nykyiset taulutelkkarit päästä lähellekään edes tätä ainakin mitä kuullut tuttujen kokemuksia?

Lisäyksenä vielä omakin korsi kekoon: Lindströmin t-paidat ovat erittäin laadukkaita, eli näitä kannattaa suosia mikäli jostain käsiinsä saa. Yleensä kuuluvat firmojen mallistoon ja tehty kovaan käyttöön, siksi kestävät kulutusta aivan eri tavalla kuin tavalliset paidat.

Itsellä tätä nykyä ~5 tällaista paitaa päivittäiskäytössä joiden ikä ~16 vuotta. Ei nukkaa ja kaulukset eivät veny, lähes uudenveroisia yhä.

3 tykkäystä

No voi perhana, luin ketjua liian myöhään kun juuri viikonloppuna tilasin amazonista (melkein tuplahintaan) omiin laseihini uudet linssit.

Mutta komppaan edellisiä Ray-Banien laadusta, mun noin 10v. aktiivikäyttöä ympäri vuoden nähneet lasit ovat edelleen hyvässä kunnossa poislukien omalla huolimattomuudella naarmuuntuneet linssit. Hankin itseasiassa edellisvuonna toiset samanlaiset eri värillä.

5 tykkäystä

@Gadus
Sahana nyt Husqvarna 550 XPG vuosimalli 19 tai 20. Toiminut ongelmitta säännöllisesti huollettuna, vielä ei ole vaihdettu kuin laippoja ja ketjuja, no suodattimet myös. Tehoa on riittävästi, käytös johdonmukaista, helppo käsitellä ja tasapainoinen. Ainoa mitä vois toivoa on kevyempää, mutta siinä ollaan valita tilanteessa teho vai paino ja olen valinnut tehon. Painon huomaa oikeastaan vain pientä puuta kaatuessa.
Raivurina Husqvarna 545 fxt vuosimalli noin 2017. On toiminut hyvin. Kulmavaihde on vaihdettu kertaalleen. Lyhyenä käyttäjänä näistä ei saa aivan tasapainoista kampetta, mutta on ajan kanssa saanut hyvät säädöt. Tehoa riittävästi, helppo käyttää ja käytös johdonmukaista. Toivomus puolella olisi parempi tasapaino.

1 tykkäys