Inderesin kahvihuone (Osa 8)

Kirjoitus-oikeus kuuluu vain osinkopuolueen jäsenille

Aika hyvin muuten löytyy materiaalia, kun laittaa googlen hakuun hakusanaksi osinkopuolue :grin:

49 tykkäystä

Laitan vielä toisen tärpin, nyt kun vauhtiin pääsin, eli jäi naistenpäivänä postaamatta hieno kertomus naisesta, jota jälkipolvet (Vincentin veljen lisäksi) saavat kiittää ettei Vincent van Gogh jäänyt suureksi tuntemattomaksi…itse mielenterveysongelmaisena komppaan hänen tarinaansa häiriintyneenä mestarimaalarina, jonka voimakas värimaailma sopii hyvin omaan makuun. Tämä hieno dokkari kertoo siis Theo van Gogh:in vaimosta, joka toteutti edesmenneen miehensä viimeisen toiveen saamalla Euroopan taideväen silmät avautumaan ja vakuuttumaan Vincentin suuruudesta taiteen edelläkävijänä.

12 tykkäystä

Ihan hyvä pointti. Mutta on tuo silti todella pieni syy laittaa koko elämä uusiksi.

On totta, että aika kultaa muistot. Siltikin ylireagoin todella pahasti ja nyt kärsitään seurauksista ainakin jonkin aikaa. Tämä on kuitenkin loppupeleissä todella pieni murhe. Kyllä se tästä ajan kanssa. Positiivisesti kun ajattelee, niin saa taas erilaista työkokemusta. Pari uutta järjestelmää jo päässyt ottamaan haltuun. Lisätäytettä CV:hen :smiley:

11 tykkäystä

Lue uudelleen tämä 4.1. kirjoitettu viestisi ja mieti mikä tunne oli silloin kun edellisen työn tilanne oli akuutti. Muutenkin kannattaa keskittyä nykyhetkeen ja tulevaan, ne ovat ainoat hetket mihin pystyt oikeasti vaikuttamaan. Suoraan sanottuna ei mitään hyötyä ole märehtiä menneitä, varsinkaan kun tehty valinta on ollut näin ulkopuolisen silmään täysin oikea.

Nyt vaan katse ylös maasta, liikuntaharrastus eli vaikka kävelylenkit kevät säässä käyntiin (mieli kirkastuu ja selälle tekee herkkua) ja eteenpäin. Lisäksi pyydä hommaamaan töihin sähköpöydät, eikai missään firmassa sellaisia jätetä hommaamatta jos tarvetta on. Nehän ei maksakkaan juuri mitään.

55 tykkäystä

Ihmismielellä on taipumasta unohtaa aiempi paska, kai se jonkinlainen itsesuojelureaktio on. @Umpimahka teki kaivamalla tuon aiemman viesti sulle palveluksen, katso muitakin tuolloin kirjoittamiasi, niin huomaat tehneesi ainoan oikean ratkaisun.

24 tykkäystä

Eiköhän kyseessä ole Tivi-lehden käännösvirhe, regret eli ovat pahoillaan, en viitsi spämmätä TietoEvryn ketjua.

4 tykkäystä

Tesla ei autona ole ollut kaksinen sijoitus:

https://tekniikanmaailma.fi/uudet-teslat-menettavat-arvoaan-nopeimmin-amerikkalaisselvitys-paljasti-sahkoautojen-hinta-laskee-polttomoottoriautoja-nopeammin/

2 tykkäystä

Ehkä Paasista on tullut kotimaisen sijoituskeskustelun Petteri Sihvonen, josta Jukka Rönkä brändäsi Urheilulehteen lähes showpainimittakaavan “pahistoimittajan” jota ihmiset rakasti vihata ja osa jopa lukea.

Onko mahdollista että retoriikka ja kärkkäys on osa hahmoa jota palvelumediassa sen luvanneen tulee toimittaa. Yhtä hyvin voi kysyä ajatteleeko yksityishenkilö James Joseph Cramer kaikesta samalla lailla kuten Jim Cramer pauhaa eetterissä Mad Moneyn päivän polttopisteessä.

Ehkä Paasi on meidän oma reunapörssin Jim Cramer jolta halutaankin kuulla ne sanat, jotka jonkun muun suusta herättäisi ihan erilaisen reaktion.

Edit. @samamies juu tämä pitkälti noiden otsikoiden valossa hahmona. Siksi vertaus Sihvoseen jonka analyysit ja varsinaiset pointit olivat myös TLDR otsikkotasolla tai nykyään jo uutismitassa. Pidän rahapodista ja Paasin turinoista kyllä. :slight_smile:

13 tykkäystä

Juu. Puolivitsillä vähän väritin tätä hesulin oraakkelia… Tulee vaan aina Paasi mieleen kun aletaan tuomionpäivistä ja mustista maanantaista puhumaan🙂

1 tykkäys

Paasin osalta kannattaa muistaa, että hän usein kertoo olevansa vain talousviisastelija, joka ei tiedä mitä tulee tapahtumaan. Ja kaikesta huolimatta kannustaa säästämään ja jatkamaan säästämistä kustannustehokkaisiin indeksirahastoihin satoi tai paistoi.

Tuo kulma ei tule kirjoitettuna tarpeeksi hyvin ilmi eikä varsinkaan klikkiotsikoista. Rahapodin kuuntelijoille tämä on selvää.

36 tykkäystä

Viimeisimmässä (Nordnetin) Titaanien taistossakin Paasi vähän peruutteli, että on ollut ehkä tarpeettoman pessimistinen.

Hyvin pyyhkii…

42 tykkäystä

Näillä luvuilla EKP voi nostaa korkoja 0.75bsp just to be sure.

48 tykkäystä

Eivät opi mitään tuolla… Taas annetaan talouden ottaa kunnolla turpaan kun jäädään jenkkejä odottelemaan.

Taitaa romahdus johtua suurelta osin aasiasta jotka rekisteröity irlantiin… (monikansalliset yritykset)
Saksa +0.6%

5 tykkäystä

:exploding_head:

51 tykkäystä

Pekkarinen on kyllä ihan omaa luokkaansa :smile:

“Alalletulokynnys on sellainen ettei riitä että hankkii naulapyssyn ja kompuran ja alkaa tekemään”

“Tämä ala on epärehellisin mitä tiedän. Meitä ei enää kuseteta.”

E: Työntekijöiden tyytyväisyydestä: “…sanooko työntekijä naapurille postilaatikolla että ‘paska paikka mutta pakko jostain perheelle ruokaa saada’” :smile:

Nyt on kova #hattupäästä

52 tykkäystä

4a4

3 tykkäystä

Mitä tahansa ikinä tapahtuu, niin se on jo hinnoiteltu kurssiin!

Cargotec
kuva

Konecranes
kuva

(joo joo tiedetään, pörssit katsoo eteenpäin, liiketoiminta on globaalia, Cargotec onkin yhtäkkiä paljon arvokkaampi osissa kuin kolmen liiketoiminnan yhteenliittymänä jne).

AI hype on helppo ymmärtää, mutta hieman on pitänyt suu auki kateellisena katsella, kun konepajat vetää ATH tykitystä tässä taloustilanteessa.

9 tykkäystä

Avasin Omaveron ja kas siellä olikin taloyhtiömme kiinteistövero odottamassa maksua. Kasvua edelliseen vuoteen 1139,3€ eli 34%. Ja tämäkö on jollain tapaa kohtuullinen korotus veroon? Aivan posketon nosto, huhhuh. Ja sitten vielä valitellaan, että yhyy inflaatio nousee ei saa nostaa palkkoja. Millähän nämä nostot pitäisi maksaa jos ei palkalla. Helsinki on muutenkin kunnostautunut elinkustannusten kasvattamisessa ja nyt vielä tämäkin. Helsingin energia (sori, Helen nykyään) on tuplannut kaukolämmön hinnan parissa vuodessa, sähkön hinta on vähintään tuplannut, jätemaksut, katujen kunnossapito, ym. nousee samassa suhteessa. Tämän vanhan kiinteistön omistamisesta saa maksaa veroja 205 euroa kuussa. Ai että nyt on hyvä fiilis.

36 tykkäystä

Ihan mielenkiinnosta minkä kokoinen kiinteistö kyseessä? Aika iso on vero!