Salkkujen tuotto-%

Nordnetilla saat noita summia piiloon, kun painat siitä silmästä (jossain siinä kokonaissumman vieressä), ei tarvitse suttailla.

3 tykkäystä

Se silmä on puhelimessa, mutta ei jostain syystä iPadilla.

2 tykkäystä

Hieno kirjoitus! Tuo osakepoiminta toki houkuttavaa ja joskus tuottoisaakin…
Koronakevät 2020 aloin seurata Titaanien taistoa:
Jälkeenpäin olen miettinyt monta kertaa miten helpompaa olisi ollut tämä strategia a la Martin Paasi:

UBS ETF (LU) MSCI World Socially Responsible UCITS ETF (USD) A-acc

(SEAC)


Sieppaa II

Itse asiassahan tuo ETF täyttää kaikki kriteerit hyvälle ETF:lle, näyttää poimivan voittajayhtiöt nätisti puolestasi ja eroaa kuitenkin perusindeksista sopivalla tavalla olematta kuitenkaan liian sektorimainen.

Ja tämä mies herra Martin Paasi kuukausisäästämisellään ja yhdellä ETFllä peitonnut suurimman osan osakepoimijoista…
Niin helppoa, niin yksinkertaista…
Tullen tähän suuntaan siirtymään itsekin, jätän mausteeksi tuon osakepoiminnan osion, mutta merkittävän osan siirtäisin Martin Paasi tyyppiseen ratkaisuun.
Olet työssäsi hyvä ja saat hyvää palautetta, eli lienet kuitenkin oikealla alalla :smiley: ota pieni breikki, kaikissa työssä tämä takkuaminen ja ajoittainen leipääntyminen on normaalia, jos se jatkuvasti olisi hienoa ja mukavaa se olisi jo harrastus kuten osakesijoittaminen :laughing:

33 tykkäystä

Elämäni paras kuukausi daytreidaajana. Tosiaan edelliset 6 kk mennyt flättinä, sitten jotain napsahti päässä… meni jopa hieman yli targetin, 1.005 ^ 20 = 1.1049. Ja edelleen tuli tehtyä hölmöilyjä, joten potentiaalia on kovempaakin tahtiin. Hölmöilytkin on ihan hyvä juttu, kunhan niitä analysoi jälkikäteen eikä tee enää uudestaan.

23 tykkäystä

Martin Paasin strategia on kyllä ollut ostaa koko markkinaa osta ja unohda periaatteella. Eli ei todellakaan ole yrittänyt valita etf:ää, joka poimii yhtään mitään. Hieman vastoin omia puheitaan päätyi jostain syystä valitsemaan huonommin hajautetun esg etf:n, joka on näköjään onnekkaasti performoinut hieman world indeksiä noudattavia etf:iä paremmin.

4 tykkäystä

Paasi on veikannut romahdusta varmaan puolet elämästään niin sotii vähän sitä vastaan että ostaisi mitään ennen seuraava romahdusta joka on aina oven takana. Aina on ihan kohta oston paikka🙂

Puttonenkin asian huomannut🤣

Vähän sitten huumoria mukana tässä…

11 tykkäystä

Povailee mitä povailee, mutta on kuitenkin aina neuvonut kuukausisäästämään kustannustehokkaisiin globaaleihin indeksirahastoihin markkinan liikkeistä välittämättä.

10 tykkäystä

Kyllä mutta miksi aikahajauttaa jos markkina on aina romahtamassa… Eikö ekonomi silloin pistä pelimerkkinsä all in kun täystuho on pyyhkinyt pörssien yli?

Hymyssä suin pörssivuoteen 2024 | Titaanien taisto 30 (youtube.com)
Myös nyt mr Martin Paasi on romahdus skenariostaan luopunut, oli hyvä pätkä, kuuntelusuositus:

0:00 Intro 0:55 Lepikön salkkupäivitys 2:45 Paasin salkkupäivitys 3:47 Oksaharjun salkkupäivitys 5:26 Lepikön katsaus vuoteen 2023 7:43 Oksaharjun katsaus vuoteen 2023 11:10 Paasin katsaus vuoteen 2023 13:09 Valuuko kaikki raha USA-indekseihin? 23:22 USA vs. Eurooppa 31:49 Oksaharjun näkemys vuoteen 2024 33:32 Paasin näkemys vuoteen 2024 35:00 Lepikön näkemys vuoteen 2024

1 tykkäys

Miksi ihmeessä säästää sijoittamalla laskumarkkinaan? Miksi ei tilille?
No siksi, että ETF:sta saa tuottoa joten… missä se romahdus olikaan?

Juu on tiedossa tämä mielenmuutos🙂 siksi olisikin hauska sattuma että pörssi dippaisi sen 60% nyt🤣

1 tykkäys

Juurikin tämä, viime vuonna kaikki karhuilivat ja pörssi nousi vastoin odotuksia, nyt karhutkin kääntävät takkia nousun suhteen, eli tuleeko juurikin päinvastoin laskun vuosi… Tehokkaat markkinat ja kaikkea…no säännöllinen kuukausisäästäjä juuri tältä pohdinnalta välttyy

1 tykkäys

Paasi tietää kuinka vaikeaa markkinan ennustaminen on ja kuinka huono hän siinä on. Tästä johtuen ei yritä ajoittaa.

Tämä on ainakin rahapodin kuuntelijoille käynyt melko selväksi.

11 tykkäystä

OST ylitti tänään ekaa kertaa 300k€.

112 tykkäystä

Komeat lukemat. Olisi kyllä mielenkiintoista tietää mille sijalle pääsisit, jos kaikki Suomen arvokkaimmat OST:t listattaisiin. Ei niitä vaan paljon voi olla, jotka 50k (nyt max 100k) sijoituksella on tässä ajassa päässyt tuollaiseen tuottoon.

Vertailun vuoksi oma noin 3v sitten avattu takuuvarma OST on nyt saldossa 52300e, oma talletettu pääoma 51100e. Kuten arvata saattaa, sijoitukset 100% Helsingin pörssissä.

20 tykkäystä

Tänään vietettiin salkun kolmekymppisiä, mukavasti reilu 2v ennen omiani :partying_face: Vuosituotto melko vaivattomasti noin 11,4%, sijoitustyylinä ei spekulointia, rahat indeksiin ja turpa kiinni.

Salkku koostuu pitkälti MSCI World + MSCI EM kombosta ja kuusi vuotta sitten ostetusta Suomi ja Norja -superrahastoista joihin en ole toistaiseksi lisännyt. Uusina täsmälisäyksinä robotiikkaa 2023 lopussa (nyt +19,6%) ja MSCI World Healthcare + Franklin Intia viime kuussa pienellä painolla.

Lyhyellä tähtäimellä tankkaan salkkuun hieman lisää Suomirahastoa, jota mielestäni saa nyt suhteellisen halvalla verrattuna jenkkeihin ja samalla tasapainotan kasvanutta teknologian/jenkkien osuutta salkussa. Jossain vaiheessa harkitsen myös suoria osakeostoja laatuyhtiöistä.

Juhlitaan seuraavaksi viisikymppisiä, toivottavasti pian :slight_smile:

51 tykkäystä

Tyreksen erikoistilannesijoitukset buustaa tänään näemmä koko salkkua mukavaan laukkaan.

Edit: minä tunnen kuinka vauhti kiihtyy…

Edit 2: aivan kreisi päivä!

6 tykkäystä

Huhheijjaa ja ytd plussalla!

Eiku ainiin joo hetkinen…

Oppirahat maksettu ja tästä on hyvä lähteä vain ylöspäin.

69 tykkäystä

Aikas hyvältä näyttää kuluva vuosi ja etenkin maaliskuu salkun statsien valossa. Oppirahat on myös maksettu korkojen kanssa.

12 tykkäystä

Päivitän salkkuseurantaani aina perjantain päätöskursseilla. Joka viikonloppu en kuitenkaan raportoi palstalle, ettei mene floodaamiseksi.

Tällä viikolla salkun arvo nousi lähes 13%. Suurimpana ajurina Renkaiden vipulaput, joita pudotin suhteellisen reilulla kädellä kyydistä loppuviikosta välttääkseni salkun tippumisen takaisin lähtökuoppiin. Vipu kun toimii molempiin suuntiin.

Seligsonin Phoebus on myös lähtenyt kiihdyttämään perään rivakasti, joten jos Oldenburgin jalokiven aion voittaa, haastetta riittää.

Edit: Olen hankkinut alkuvuodesta myös Phoebusta, mutta se ei ole tässä Nordnet-salkun kehityksessä huomioituna. Phoebuksen paino olisi noin 10-11% salkun koosta, mikäli se olisi mukana.

12 tykkäystä