Inderesin kahvihuone (Osa 8)

Itelle olisi tuohon aikaan varmaankin toiminut parhaiten kiinnostusta herättämään ihan vain korkoa korolle-laskurilla leikkiminen.

Korkoa korolle laskuri ← esim tämä on omaan makuun aika jees.

E: toki siihen lisäksi / jälkeen sitten harjoittelusalkut jne, mutta korkoa korolle olisi omassa päässä se perusajatus, miksi me nyt ylipäätään haluttais olla kiinnostuneita osakkeita poimimaan.

8 tykkäystä

Tästä videosta inspiraatiota :grin:

Leikki sikseen. Tuo korkoa korolle on varmaan paras tapa herättää kiinnostus. Omassa lapsuudessa en kuullut koskaan mitään sijoittamisesta, mutta olen melko varma, että olisin innostunut asiasta, kun tuon efektin ihme olisi konkreettisesti esitetty. Toinen hauska tapa olisi kehittää joku leikkimielinen peli, mutta se voi olla hieman työlästä.

Varo vaan, ettet liikaa mainosta osinkoja, ettei tule uutta sukupolvea osinkouskovaisia :smile: Lapset silmät kiiluen haluaa sen karkin heti nyt.

5 tykkäystä

Valitettavasti lupaavin ehdokas kahden tunnin alitukseen, Kelvin Kiptum, kuoli autokolarissa kuukausi sitten.

Eiköhän näistä kestävyysjuoksun suurmaista seuraavia ehdokkaita löydy, mutta jonkin verran tässä takapakkia otettiin.

3 tykkäystä

Maailmanennätysvauhti vastaa muuten sitä että juoksisi Cooperin testissä 4200 metriä kymmenen kertaa peräkkäin tauotta. :running_man: Treenaaminen on siis suoraviivaista: ensin juoksee yhden, sitten toisen jne. :relieved:

23 tykkäystä

Tästä tuli mieleen yksi omista lempiknopeista.

Otetaan todella pitkä köysi, oikein tosi pitkä. Sellainen joka juuri ja juuri ulottuu koko maapallon ympäri eli karkeasti 40 000 km. Jos sen päähän sidotaan metrin mittainen jatkopätkä ja köyttä nostetaan tasaisesti koko matkalta maan pinnalta ylös, niin kuinka korkealle köysi nousee?

Vastaus yllättää monet: köysi nousee n. 16 cm pinnasta. Intuitiivisesti tuon pitäisi olla paljon vähemmän. Ehkä vielä yllättävämpää on se, että jos otetaan toinen, lyhyempi köysi joka ylettyy juuri ja juuri lasten pihatrampoliinin ympäri - ja lisätään siihen metrin jatkopätkä, se on saman 16 cm etäisyydellä trampoliinista.

36 tykkäystä

Mutta kun PE 40 on nyt noussut ja PE 5 on vain laskenut, miksi kukaan ostaisi tuota laskevaa kun voi ostaa nousevaa ???

Tai niinkuin sen paremmin voisi muotoilla:

18 tykkäystä

Vähintään jonkinlaista diagnoosia näiden laskevien omistaminen näyttäisi tulosten perusteella vaativan.

1 tykkäys

Hesuli on Haisuli. :nauseated_face:

Kannattaako umpisurkeaan Hesuliin sijoittaa? :roll_eyes:

Näitä otsikoita on liikkeellä sen verran, että päätin kysellä toimistolla onko porukka löytänyt Hesulista mitään ostettavaa alkuvuonna. :face_with_head_bandage:

46 tykkäystä

Reilu kuukausi sitten sain tietää, että minut lomautetaan. Olen ollut yli 7 vuotta samassa firmassa hommissa ja paikka oli minulle kuin toinen perhe, mutta ikävä kyllä myynti sakannut niin pahasti, että ymmärsin ja osasin pelätä lomautusta. Päätin siinä samassa, että nyt on oikea hetki etsiä uusia haasteita. Suurin harmitus oli se, että oli lopetettava aktiivinen sijoittaminen kun kassavirta tyrehtyi.
Työnhaku oli minulle aivan vierasta ja pelotti aika paljon se ajatus että en kelpaa mihinkään. Samalla otsikoissa kummitteli kuinka kaupan kassalekin voi olla nelivaiheinen haastatteluprosessi ja useita satoja hakijoita…Kuukauden verran hain hommia, tuli joukko kielteisiä vastauksia, ei haastatteluja, alkoi masentaa ja tuntua siltä että pelko oli oikeutettu. Yhteen haastatteluun kuitenkin pääsin ja laitoin tänään nimet paperiin! :partying_face:

Uutena asiana on tosin se, että nyt minulla on joukko kaupankäyntirajoituksia, jotka haittaavat harrastusta :sweat_smile: Toisaalta totesin lomautuksen aikana, että suhtautumiseni pörssiin muuttui. Kun ei ollut jatkuvaa mahdollisuutta ostaa/myydä niin ei paljon kiinnostanut seurata kursseja jatkuvasti. Riitti oikein hyvin kun tarkisti kerran päivässä mitä tapahtuu. Oikeastaan kaupankäyntirajoitukset saattavat parantaa tuottojani :joy: Mutta nyt nokka kohti uusia haasteita. Uusi ala, uusi työkuva, parempi palkka.

155 tykkäystä

Toki tuo on tärkeää, yksi hyvä tapa olisi pistää jokainen tai sitten ryhmä rakentamaan oma salkkunsa, johon saa tehdä muutoksia sovituin välein, esimerkiksi kahden kuukauden.

Kuitenkin vielä tärkeämpää on opettaa myös velkarahan hinta, erityisesti pikavippityyppisten.lainojen.
Näet kaupassa haluamasi vaatteen/pelin, jonka hinta on 100,-, sulla ei ole rahaa mutta saat lainaa seuraavilla ehdoilla… , paljonko se tuli sulle ihan oikeesti maksamaan?

3 tykkäystä

Helsingissä kiinteistöveroprosentit on minimissä ja tälle vuodelle maapohjan veroprosentin alarajaa nostettiin 40 %, niin siitä johtunee tuo korotus. Kannattaa kyllä tarkistaa, että verolaskelmalla on kaikki tiedot oikein (esim. rakennusoikeus, rakennusten pinta-ala, valmistumisvuosi, kantavat rakenteet). Itsekin bongasin oman taloyhtiön verosta virheen ja sain veroa laskettua :ok_hand: äkkiseltään kuulostaa korkealta tuo teidän vero omaan taloyhtiöön verrattuna

3 tykkäystä

Sama täällä aikoinaan. Takautuvia palautuksia tuli myös maksimit viideltä vuodelta.

Kyse oli rakennusten kokonais-alasta. Todistin kuvilla ja laskelmilla, että veroja maksettiin liian suurista pinta-aloista. Kaupungin sälli pystyi todentamaan saman ilmakuvistaan.

2 tykkäystä

Fifan entinen pomo Blatter: MM-kisojen myöntäminen Qatarille oli virhe

Fifa ilmoitti tänään, että Qatar isännöi alle 17-vuotiaiden poikien MM-turnausta viitenä seuraavana vuotena.

36 tykkäystä

Huonot jutut:

1. Loppiaisen jälkeinen salkkuni kehitys:

2. Uusi Tinderiiprofiili luotu eikä uusia mätsejä ole tullut, vaikka paljon olen svaipannut

Hyvät asiat

1. Saan paistaa pian vieraiden lahjaksi tuomat broilerin ökysuikaleet, joiden kilohinta on melkein 9 euroa kilolta!

93 tykkäystä

Tuo oli niin yllättävä tieto, että piti ihan tarkistaa itse laskemalla. Tottahan tuo näyttää olevan. Yllätyin uudemman kerran, kun laskelmissani tulin siihen tulokseen, että sama 16 cm pätee myös pingispallon ja nuppineulan pään kohdalla.

8 tykkäystä

Varmaan jäänyt joku integraatioselvitys puolitiehen ja sen takia mennyt homma reisille.

2 tykkäystä

Ei voi olla. Tuossa laskussa on pakko olla jokin virhe.

C1 = 40 000 km
C2 = 40 000,001 km

r1 = C1 / 2π = 6366,19772368… km
r2 = C2 / 2π = 6366,19788283… km

r2 - r1 = 0,00015914999 km… = 15,914999… cm

Katos perkele, olihan se kuitenkin. Kyllä kahvihuoneella on fiksua porukkaa :smiley:

25 tykkäystä

Kaavan johtaminen on hiukan fiksumpi ratkaisu:

r2 - r1 = (C2 / 2π) - (C1 / 2π) = (C2 - C1) / 2π
C2 - C1 = 1 metri => r2 - r1 = ΔC / ( 2π) , jossa ΔC on narun pituuksien ero metreinä.

21 tykkäystä

Itselleni ainakin kaikkein inspiroivinta ja mieltä mullistavimpia kokemuksia on ollut ensimmäisten sijoitusaskelten saralla näiden Buffetin luentojen katsominen (muitakin on, mutta nämä nyt ainakin timanttia):

ja

Nämä siis varmaankin suomennettuna ja lähinnä vain taustamateriaaliksi. Ota näistä asioita oppitunneille, olisi kyllä ihan kaikilla ihmisillä paljon opittavaa. Huikea on tyyppi.

3 tykkäystä

Jos laittaa kaikki foorumilaisten hesulista saadut turskat jonoon niin se menee 6 kertaa maapallon ympäri.

53 tykkäystä