Inderesin kahvihuone (Osa 8)

Tiiviimpi versio on paljon parempi. Kauppalehti meni pilaamaan oman KL Nyt -sovelluksensa laittamalla yksittäiset tiedotteet liian suuriksi.

10 tykkäystä

Erittäin hienoa. :muscle:

Voisko halutessaan saada kaikki tolleen; Inden materiaalit jne? :slight_smile:

Tykkään lukea feedejä, jossa kaikki on tolleen tiiviisti.

Kauppalehti NYT -uutisfeedi tietokoneel o jees, mutta sitten poistivat päivän nousijat ja laskijat, jotka näky aina kätevästi siel ylhääl. :frowning:

4 tykkäystä

Hyvää Nordean ja Tietoevryn osingonjakopäivää :partying_face:

Tämä viikko muutenkin tässä pääsiäisen lisäksi vapailla ollessa niin ai että mieli lepää. Rahaa tulee eikä tarvitse eväänsä heilauttaa.

27 tykkäystä

Kyllä tänään on hyvä päivä olla osinkopuolueen jäsen :partying_face:

123 tykkäystä

Kannatan.

Itse asiassa kuuntelin juuri tuossa viikonloppuna lapsille trampoliinia pystytellessä erään ruotsalaisen listayhtiön toimitusjohtajan avointa näkemystä pääoman hankkimisesta kasvufirmoille.

Kirjoitan pienen vapaan lainauksen:

To my opinion the [VC / PE] money is not that smart as you would think.

They like to promote themselves as, like, this is smart money and we have very big network and so on, but… Come on… These are finance guys, they are business people. They know money. That is the knowledge you can buy.

The hard questions in your day are the operational questions. How you manage a leader, that is not working? How you create alignment across teams? How you solve tricky operational questions?

How much this “smart money” knows about that?

Zero. Nothing.

Eli tunkekaa innovaatiot pörssiinne. Täällä foorumilla on kyllä ihan riittävästi oikeasti fiksua rahaa™ uusille listafirmoille.

Montako instituutiota Inderesin (MCAP ~30 M€) antiin tarvittiin?

Niinpä.

18 tykkäystä

Olisiko tässä parempi ketju: Norwegian Finance Holding / Bank Norwegian
Tai:
Inderesin kahvihuone (Osa 8)

2 tykkäystä

Moikka!

Siirretty tänne Kahvihuoneelle tuolta toisesta ketjusta. :slight_smile:

Ja tähän sopii muistutuksena linkki ketjuun, johon olen kerännyt vähän statistiikkaa listauksista sekä linkit kaikkien yhtiöiden omistajalistoihin

3 tykkäystä

Tähän on tultu. Ja tulee pahenemaan. Rahat loppuu->infra huononee, säiden kausivaihtelut pahenee->infra huononee->tekijät loppuu->infra huononee->totaalinen katastrofi. Raskaan liikenteen parissa ikäni olleena minua järkyttää tämä meno erityisesti logistiikan sujuvuuden näkökulmasta.

6 tykkäystä

Ei tarvitse ihan vielä pohtia eläkettä…
Ei ollut yllätys että suurten ikäluokkien eläkkeisiin ei kosketa vaan “mopotetaan” nykyisiä ja tulevia työläisiä. No tuo on aika sama mitä puuhavaat kun harvalla työkyky riittää nykyäänkään lopppuun saakka.

Tulevaisuudessa toivon että 70-vuotiaalla bussikuskilla on näkö- ja reaktiokyky tallella🙂 ja 70v nokisutari pysyy katolla.

Julkisen talouden kohentamiseksi voidaan tehdä mitä vain… Paitsi puuttua niitä aiheuttaviin ongelmiin.

39 tykkäystä

Miksei saman tien suoraan vaikka nosteta eläkeikä 80v tasolle. Mitenkähän Jussi meinaa että vaikkapa pelastus tai turvallisuusalalla hoituu nuo savusukellukset ja vaarallisten henkilöiden kiinniotot ym. fyysiset hommat liki 70v käyriltä ja ikäneidoilta🙄

Tulee pikkuisen tunkua kirjoituspöytähommiin jos kaikki ikääntyvät meinataan sisälle tunkea.

11 tykkäystä

Kyllä tuo koskee lähes alaa kuin alaa. Millä kropalla raksamies tekee duunia vielä 70v, ei millään. 30 vuodessa on eläkeikä noussut parhaimmillaan 53- 70 vuoteen ja pahinta tässä on se että valtiontalous ei tule kuntoon leikkaamalla vaan sillä että tänne saadaan luotua työtä ja työpaikkoja.

11 tykkäystä

Tuli mieleen tämä tuossa pääsiäismaanantaina kun ajelin Haaparannassa käymään. Suomen puolella jättiletkat ja Ruotsin puolella tyhjä tie. Ja arvaatte kumpi puoli oli aurattu yöllisen 15cm lumisateen jälkeen.

11 tykkäystä

Kyllähän tuossa ehdotettiin myös indeksijäähyä moneksi vuodeksi ja sitomista pelkästään elinkustannuksiin. Eli leikkauksia myös nykyisille eläkeläisille.

8 tykkäystä

Näillä talouden näkymillä tuskin indeksit on nousussa lähitulevaisuudessa.

1 tykkäys

Vittu että vituttaa.

Modet poistakoon jos kokevat tarpeelliseksi. Johonkin tämä pitää purkaa. Muut vittuuntuneet voivat tykätä tästä.

60 tykkäystä

Ainakin itse sain opiskelijana Norwegianin luottokortin 1000e rajalla. Ei ollut ongelmia vaikka ei ollut säännöllisiä tulojakaan sillon.

2 tykkäystä

Oli pakko oikein käydä katsomassa eläkelaskurista, että milloinka se työura olisi tulossa minun osalta pakettiin. Tilanne oli sellainen, että jos laskurin lukemaan lyö vielä 2 vuotta päälle, niin odotettavissa oleva eläkeikä on lähellä ylittää 70 vuoden PELLETASON.

Väittivät laskurin tuloksessa myös, että ehtisin olla eläkkeellä tästä huolimatta noin 22 vuotta. Oma arvioni on, että jos jatkan sijoittamista Helsingin pörssiin, niin pumppu voi leikata kiinni jo lähivuosina.

129 tykkäystä

Eiköhän sitä ehditä korottaa vielä siten että kaadutaan saappaat jalassa sorvin ääreltä.

Näin nuorena valtiota koskevia talousuutisia lueskellessa oman salkun arvo nousee aina omassa mielessä vähän korkeammalle kuin sen euromääräinen arvo on. Miten hyvässä asemassa sitä onkaan, kun tajuaa ja pystyy varautumaan tulevaisuuden haasteisiin jo etukäteen. Pessimisti ei pety, kun on jo lähtenyt siitä skenaariosta ettei eläkkeitä tule tai jos tulee, niin ei ainakaan nykyiseen malliin. Sääliksi käy niitä tulevaisuuden “myöhäisherännäisiä”, jotka ovat tyytyväisenä ajatelleet, että kyllä valtio kaikista huolen pitää ja omien puskureiden rakentaminen unohtunut kokonaan.

42 tykkäystä