Inderesin kahvihuone (Osa 8)

Minä olen yrittänyt kantaa korteni kekoon sillä, että meidän perhe on osallistunut tukiperhetoimintaan. Siinä saa tarjottua lapsille/nuorille parhaimmillaan erittäin merkityksellisiä, turvallisia ja tärkeitä ihmissuhteita. Ihmissuhde, joka on lämmin ja täynnä luottamusta, voi olla jopa käänteentekevä muutos nuoren elämässä.

Haastan muistakin pohtimaan että voisiko olla paukkuja tähän toimintaan :slight_smile:

80 tykkäystä

Jahah. Ei nuoremmat vaan osaa eikä tiedä. Sinulla on kuules nyt väärä Kraftwerk.

Tässä on oikea Kraftwerk: https://www.youtube.com/watch?v=D_8Pma1vHmw

3 tykkäystä

Juurikin näin ja kaiken lisäksi pitää olla valmiina ampumaan jos vaikka sattuu onnistumaan!

1 tykkäys

Kaveri ei arvostanut, kun soitin Autobahn -biisin pidemmän version (kesto 22:48). :face_with_diagonal_mouth:

Spotifyn kautta olen kuunnellut vajaa 1100 kertaa Kraftwerkkiä, tosin kuuntelukertoja on varmasti enemmän, koska olen kuunnellut muualtakin sitä esim. Tubesta. Ihan huigiaa musaa

Tällä Fortum avaa CMD:nsä.

:radioactive:

12 tykkäystä

Muistelenkos oikein, että Kraftwerkin Trans Europe Express (engl.). ja Trans Europa Express (saks.) -levyillä on vähän erilainen jarrujen kirskunta?

Aah, silloin osattiin tehdä musiikkia!

2 tykkäystä

Hieman kieltämättä häiritsi uusimmassa Trades Clubin jaksossa kakun ihmettely. Joillain alkuperäiskansoilla tapana viedä vastustajan päänahka, Trades Clubilla se on ilmeisesti silmä. Tarina ei kerro kenen silmä kakussa oikein mahtaa olla.

1 tykkäys

Tyypillä on siis jonkun hulppean kesämökin verran rahaa kiinni Pohjolan pankkipriimuksessa.

Vilpitön arvostukseni :+1: :v:

20 tykkäystä

10 viestiä yhdistettiin ketjuun: Politiikkanurkkaus (Osa 2)

Noilla Inderesiä, niin tulee vielä tälle keväälle osingoille osinkoa :slight_smile:

1 tykkäys

Suattaahan se olla vuan suattaahan se olla olemattakkii, sanos savolainen.

34 tykkäystä

Voisinpas huomennakin töissä käyttää samaa mitä Powelli.

“Riskit tekemiseen ja tekemättä jättämiseen ovat yhtä suuret. Jään siis odottavalle kannalle. Palataan huomenna astialle.”

15 tykkäystä

Jahas, kahvihuoneessa politiikkaa.

Ihan toiseen aiheeseen, olen aktivoimassa pöytälaatikkoon jäänyttä osakeyhtiötä sijoituskäyttöön. Voi ihmiset kun on vaikeaa kaikkien muiden tahojen kuin viranomaisten kanssa.

Asiaa tutkiessani löysin muuten pienen jymypaukun: jos osakeyhtiö tekee pääasiallisena toimintanaan arvopaperikauppaa omaan lukuun, sillä ei ole talletussuojaa.

5 tykkäystä

Paavo Väyrynen vei suattaapi olla -sanataiteen nextin levelin paremmalle puolelle.

Emme ole puolesta, emmekä vastaan, pikemminkin päinvastoin

Politiikan sanotaan olevan mahdollisuuksien taidetta, eikä FED:in korkopolitiikka jää siitä tuumaakaan jälkeen.

5 tykkäystä

Sopivaa hajautusta näyttää olevan, taitaa olla itsellä vähän samannäköistä… Osinko sijoittaminen…

Powellin pyörittelyt vuonna 2021:

  • tammikuussa 2021 Powell sanoi, ettei ole huolissaan inflaatiosta, päin vastoin: ”Frankly, we’d welcome higher inflation.”
  • Helmikuussa 21 Powell huomautti, että inflaatio on selvästi alle Fedin tavoitteen 12kk aikajänteellä. Hän myös muistutti, että Fedin edellisenä vuonna tekemän linjanmuutoksen mukaan se voi sallia myös yli 2% inflaatiota väliaikaisesti ilman että tiukentaisi rahapolitiikkaansa. "This change means that we will not tighten monetary policy solely in response to a strong labor market.”
  • Maaliskuussa 21 Powell sai vastata tiedotustilaisuudessa lukuisiin kysymyksiin rahapolitiikan tiukentamisen aikataulusta. Powellin vastaus oli selvä: ”It’s not time to start talking about talking about tapering the Fed’s stimulus programme.” Powell ei nähnyt, että mahdollisimman nopea täystyöllisyyden tavoittelu aiheuttaisi inflaatio-ongelmia. ”There was a time when there was a tight connection between unemployment and inflation. That time is long gone.” Powell huomautti, että ennen pandemiaa USA:ssa oli korkea työllisyys ilman inflaatio-ongelmia. Hän sanoi että heillä on oikeus tavoitella korkeaa työllisyyttä ilman turhaa huolestumista inflaatiosta.
  • Huhtikuussa 21 Powell mainitsi, että talouden nopea toipuminen ja toimitusketjujen pullonkaulat saattavat aiheuttaa väliaikaisesti hieman tavallista korkeampaa inflaatiota. Kuitenkin: ”We do not seek inflation that substantially exceeds 2 percent, nor do we seek inflation above 2 percent for a prolonged period.”
  • Kesäkuussa 21 Fed nosti arvionsa loppuvuoden inflaatiosta 3,4 prosenttiin, mutta Powell vakuutti inflaation olevan väliaikaista, eikä Fed tule pelkästään sen perusteella arvioimaan rahapolitiikan mahdollisen kiristämisen aikataulua. Powell kuitenkin totesi, että Fed on alkanut hahmottelemaan, koska se alkaa suunnitella rahapolitiikan kiristyksen aikataulua: “You can think of this meeting that we had as the ‘talking about talking about’ meeting.” Federal Open Market Committeen jäsenet alkoivat kuitenkin arvioida, että ensimmäiset koronnostot saatettaisiin nähdä jo vuonna 2023, kun vielä kolme kuukautta aiemmin ensimmäistä nostoa oli arvioitu vuodelle 2024.
  • Heinäkuussa 21 Powell totesi että inflaatio ”will likely remain elevated in coming months before moderating.” Hän näki inflaation johtuvan väliaikaisista tekijöistä.
  • Elokuussa 21 Powell torjui epäilyt siitä että nopeasti nousevat hinnat pakottaisivat Fedin taperingiin ja jopa koronnostoihin.
  • Syyskuussa 21 Powell valitteli inflaation olevan ”ärsyttävää” ja jatkuvan jonkin verran seuraavan vuoden puolelle. Fedin piiristä alkoi kuulua arvioita, että tapering saattaisi alkaa jo vuodenvaihteessa, ja ensimmäinen koronnosto saatettaisiin nähdä jo vuoden 2022 lopussa.
  • Lokakuussa 21 Powell harmitteli riskin pitkittyvästä inflaatiosta olevan todellinen, ja sanoi että tapering alkaa olla ajankohtainen keskustelunaihe, koronnostot eivät.
  • Marraskuussa 21 Powell sanoi, että tapering tulee alkamaan muutamaa kuukautta aiemmin kuin hän aiemmin oli ajatellut, ja avaavansa oven myös koronnostoille. Powell jätti myös legendaarisen onelinerinsa ”inflation is transitory” eläkkeelle: “The word transitory has different meanings for different people. To many it carries a sense of short-lived. We tend to use it to mean that it won’t leave a permanent mark in the form of higher inflation. I think it’s probably a good time to retire that word and try to explain more clearly what we mean.”
44 tykkäystä

Hesulin maaliskuun vaihto oli puolet maaliskuun 2022 vaihdosta:

https://x.com/acumenfutures/status/1775738492179431581?s=46&t=2ioRmPR9E06CY7pIWMMRqA

29 tykkäystä

Auringonpimennyksen vaikutus AirBnb-varauksiin :ok_hand:

https://twitter.com/trbrtc/status/1775721576295473493?s=19

8 tykkäystä

Kuinkahan paljon on olemassa sellaista ilmiötä, että jos saadaan pörssiin jokin kansainvälisesti merkittävä ja kiinnostava toimija, kasvaa myös muiden ko. pörssin osakkeiden vaihto?

Tarkoitan tällä sitä, että esim. Nokian huippuaikojen tai tällä hetkellä Tanskan pörssin Novo Nordisk vetivät/vetävä “turisteja” tutkimaan, että mitähän muuta mielenkiintoista kyseisessä pörssissä on. Kiinnostus kun voisi periaatteessa herättää lisää kiinnostusta ja saada myös kansainvälisiä sijoittajia tonkimaan kyseisen pörssin mahdollisia alihinnoiteltuja kohteita. Ehkä vähän tällainen trickle-down-teorian muunnos pörssiympäristöön.

Tuntuu, ettei tämän hetken OMXHssa ole mitään kovin ajankohtaista tai trendikästä. Tuoreimmassa Heikkilä & Vilénissähän tätä sivuttiin. Että sinänsä myös laadukkaita yhtiöitä, mutta se johtotähti puuttuu. Kuin Suomen miesten hiihtomaajoukkue ilman Iivo Niskasta: yksittäisiä hyviä sijoituksia ja jopa palkintosijoja, mutta ei mitään kovin innostavaa.

15 tykkäystä

Saisi valtio jo lopettaa hifistelyn ja nostaa sen eläkeiän saman tien 120 vuoteen :wink:

6 tykkäystä

Juurikki höpöttää nyt jostain, mistä en itse tiedä mitään. “Omasta” Mandatumista löytyy vaihtoehto siirrä rahaa tilillesi reaaliajassa, nykyään nimellä verkkomaksu. Etanapostia voi toki käyttää, valikossa nimellä pankkisiirto. Rahat ovat aina tulleet minuuteissa.

Pakko puuttua tähän omistamani firman perusteettomaan parjaukseen :grinning:

1 tykkäys