Inderesin kahvihuone (Osa 8)

Muistuu mieleen Bill Ackmanin keksimä ROIBD-tunnusluku eli “return on invested brain damage”. :face_with_spiral_eyes:

11 tykkäystä

Tarina vaurastumisesta:
(on maksumuurin takana näköjään…)

15 tykkäystä

Tähän liittyen tuli mieleen @Alex_af_Heurlin1 kirjoittama juttu Hesarista muutaman vuoden takaa. Ackmanin Herbalife-sijoituksen lisäksi ROIBD esimerkkinä käytettiin Sammon omistusta Nordeasta:

Suomessa Sampo on havahtunut siihen, että liiallisesta vaikeudesta saa vain miinuspisteitä.

Sampo teki suursijoituksen pankkikonserni Nordeaan finanssikriisin jälkeen vuonna 2009. Sijoitus on osoittautunut todelliseksi riippakiveksi. Pankkien regulaatio on tiukkaa, kilpailu kireää ja kannattavuus heikkoa. Merkittävä osa Sammon johdon ajasta on mennyt Nordean ongelmien ratkomiseen ja Nordea-sijoitusta karsastavien sijoittajien tyynnyttelyyn.

Sammon suuromistajaksi viime vuonna noussut aktivistisijoittaja Elliott Management julkaisi vastikään sivuston simplifyingsampo.com. Sivustolla Elliott maalaa Sammosta kuvaa monimutkaisena yritysryppäänä, joka huseeraa vailla selvää suuntaa vakuutusyhtiönä, pääomasijoittajana ja heikosti kannattavan pankin pääomistajana.

Elliott haluaa tehdä rönsyilleestä finanssitavaratalosta yksinkertaisemman ja näkee Sammon osakekurssissa nousuvaraa, jos se muuttuu takaisin tylsäksi vakuutusyhtiöksi.

Elliott siis uskoo, että sijoittajat ovat valmiita maksamaan korkeampaa hintaa sellaisesta yhtiöstä, joka ei rasita heidän pääkoppaansa.

5 tykkäystä

Tästä tarinasta kiinnostuneille oleellinen tieto ilman maksumuuria :pray:

18 tykkäystä

Miksiköhän valmetista ei tule tulosliveä? Paljon pienemmistäkin tulee ja nyt ei ole ruuhkaakaan kun tulos tulee keskellä päivää.:person_shrugging:

1 tykkäys

Joo tehdää ensi viikolla vaikka! :smiley:

10 tykkäystä

Voisiko teiän konttorilta olla sellainen 24h-livelähetys näin tuloskaudella? Vähän niinku näiden kotka- ja norppa-liveiden tapaan? :slight_smile:

Panicking Burning Phone Destroyers GIF | GIFDB.com

42 tykkäystä

Kuinka kiireistä siellä muka oikeasti voi olla. Yhteisötiimi vaan painaa kameralla play-nappia ja menee sit jutustelemaan mukavia. Tekoäly hoitaa editoinnin. Välillä avataan foorumin meemiketju ja siemaillaan kuumaa työnantajan tarjoamaa juotavaa että säilyy ääni kurkussa :smiley:

(Käykääs joku Indeltä tulostamassa tämä viesti yhteisötiimin pöydälle :cowboy_hat_face: )

38 tykkäystä

Onneksi olkoon, sinulla näkyy olevan uusi, tyylikäs lierihattu! Muuten habituksesi tuossa clipissä onkin vanhaa tuttua Vepua :grin:

7 tykkäystä

Sijoittajan pahin vihollinen taitaa olla sijoittaja itse. Pörssien suunta ketjussa on jo hyvän aikaa kirjoiteltu Jenkkilappujen paisuneista arvostuksista. Suomen reunamarkkina on kyntänyt ja varmaan ihan aiheesta. Sijoittajan pitäisi olla kuin kuuluisa numero 99. Mene sinne mihin kiekko seuraavaksi tulee, älä säntäile sen perässä. Pieni perstuntuma on nyt kuitenkin, ihan foorumilaisten omien ilmoitusten mukaan, siitä että väsy hiipi monella puseroon ja Helsingin surkeaa suorittamista ei enää jaksettu katsella, vaan hypättiin sinne missä iso raha jo valmistautui myymään. Mikään ei tietysti ole varmaa, mutta pieni epäilys on, ettei Nasse enää biittaa lähitulevaisuuden kehityksellään rakasta Hesulia.

29 tykkäystä

Mäntsälän kevät markkinoinnissa:

Totuus Mäntsälän keväästä:

(Tämä oli ainoa valokuva, jonka otin Mäntsälän matkalta)

38 tykkäystä

Totuus lienee jossain näiden välissä :thinking:

Kokemuksesta sanoen, lähempänä kuitenkin ylempää versiota :innocent:

1 tykkäys

Pepe Walk Away GIF - Pepe Walk Away Slowly - Discover & Share GIFs | Memes, Bye meme, Frog meme
Not One Of Us Not Our Kind GIF - Not One Of Us Not Our Kind - Discover & Share GIFs

11 tykkäystä

Sikälimikäli kerhoon pääsee takaisin, on silti omistus vielä noin 8% :sweat_smile::face_holding_back_tears:

6 tykkäystä

Älä selitä vaan silitä mua. :frowning:

No on sul itse asiassa hieman enemmän kuin mulla. :smiley:

Ehkä halusin hakea vähän draamaa tuolla aiemmalla lainauksellani::

4 tykkäystä

image

Vilho ollut kyllä hieno mies! Hattua päästä ja heinän tekoon!

27 tykkäystä

Tuoreinta mortgage-dataa Yhdysvalloista, ja sitä kautta pieni katsaus. Siellä asunnot vielä isommat ja hinnat paljon kalliimmat kuin Euroopassa keskimäärin. Jos sulla on esim. 500 tonnin asuntolaina niin maksat lähemmäs 3000 joka kuukausi pelkästään korkoa näillä tasoilla.

fredgraph

Jenkeissä asuntohinnat edelleen huipuissa, vaikka Euroopassa on tultu paikkoin suht jyrkästikin alaspäin.

Matalat korot on lukittu 2020-2022 refi boomissa ja nyt todella vähän vaihdetaan asuntoja.

Myös uusien lainojen puolella on hiljaista. Eli pysytellään pienellä volyymilla huipuissa asuntohintojen suhteen. Katsotaan mikä korkotaso rikkoa tätä yhtälöä vai meneekö se rikki ollenkaan tässä syklissä.

8 tykkäystä

Mitenkäs tänne saa youtubesta linkattua videot? Olen yrittänyt keksiä, mutta esikatselussa näkyy vain stillikuva hitto

2 tykkäystä

Pistät youtube-linkin ja painat vastaa.

Esikatselussa näkyy still-kuva, mutta julkaistuna toimii upotus.

11 tykkäystä

Sellainen Twitch/Big Brother -versio Inderesin parhaista paloista, ja kylkeen maksullinen open house -live 24/7 :smiley:

5 tykkäystä