Inderesin kahvihuone (Osa 8)

No niin! :stuck_out_tongue:

Tässä on Hesulin (HEX yleisindeksi ilman painorajoituksia, se joka pörrää aina alle 10 000 pisteessä), Hesuli25:sen (25 vaihdetuinta firmaa, tämä on se indeksi mihin voi sijoittaa ETF:än kautta) ja sit vielä painorajoitettu Hesuli (max 10 % paino jättiläisille).

Otin nämä siksi, että tykkään kyllä itse eniten Hesulista mutta siihen ei voi sijoittaa. Mutta aika samalla tasolla nuo on.

Eli P/E on noin 13x. ROE noin 12x.

Tuon ylläolevan taulukon logiikalla P/E jaettuna ROE:lla on noin 1,1x. Eli sama taso, kuin muualla.

Hesulissa minua vielä vähän vaivaa, että nyt kansallisaarteemme Nordea tekee epätavallisen kovaa oman pääoman tuottoa. Pitkän juoksun kestävän tason on esim. @Kasper_Mellas haarukoinut olevan 13 %, eikä minulla ole siihen sanottavaa. Joten ellei muut firmat petraa tuo nykyinen 12 % ei välttämättä kestä. :frowning:

Olettaisin, että Hesulifirmojen pitkän aikavälin tuloskasvuodotus on silti eurooppalaiosakkeiden tasoa eli 2,2 %. Tuo oletus vastaa karkeasti Saksan kymppivuotisen korkoa joka taas, ainakin teoriassa, reflektoi Euroopan nimellistä talouskasvua (reaalinen + inflaatio).

25 tykkäystä

Hesulin arvostus on siis viimein lasketellut samalle tasolle kuin muualla. Mikäli huomioi Nordean epätavallisen kovan ROE:n, niin saatetaan olla ina ylihintaisia vieläkin.

Olipas mieltä lämmittävä lopputulema.

52 tykkäystä

Mutta, lohdutukseksi voi todeta että Hesulin kohtaloon vaikuttaa yksittäiset isot firmat paljon.

Mitä jos Neste menestyy isosti SAFissa? Fortumilta tilataan tekoälysähköä? Nokia jotenkin ihmeellisesti onnistuu skarppaamaan? UPM kasvaa pitkässä juoksussa isommaksi? KONE on ollut viimeisen kohta 10v mörnijä…

8 tykkäystä

Rennsday Renner Update: Marvel Fans Think Jeremy Deserves An Oscar ...

33 tykkäystä

Kiitokset kommenteista @Musti ja @PenttiHirvonen !

Näkemykseni yrityksen johtoportaasta pysyi ennallaan :face_with_hand_over_mouth:

2 tykkäystä

Eikö voisi pyytää, että toisen reaaliosinko irtoaisi vasta yhtiökokousta seuraavana päivänä, esimerkiksi kotiinkuljetuksena!?

5 tykkäystä

Puola on lähtenyt mielenkiintoiselle tielle. Muutaman vuoden kuluttua ehkä nähdään, onko muutos ollut hyväksi.

Uusi opetusministeri Barbara Nowacka ilmoitti, että peruskoululaiset eivät saa enää pakollisia kotitehtäviä. Peruskoulun kolmella ensimmäisellä luokalla läksyjä ei anneta läksyjä lainkaan, ja neljänneltä luokalta ylöspäin ne ovat vapaaehtoisia. Niistäkään ei kuitenkaan saa enää arvosanoja.

Läksyjen poistaminen ei ole ainioa muutos. Ehkä tämäkin on hyväksi? Itselläni taisi olla uskontoa 1h/viikko, enkä aivan kieroon kasvanut. Ainakaan tietääkseni. :grin:

Toinen iso muutos on uskonnontuntien vähentäminen hartaasti katolisessa maassa. Katolisen kirkon ohjaamien tuntien määrää on karsittu. Tilalle tulee uusia aineita. Kirkko vastustaa muutosta.

Tämä on hyvä asia. Lahjakkaat ja osaavat katoavat alalta kuin alalta, jos palkka ei ole kohdallaan. Samaa voisi harkita Suomessakin, heti kun talous on ylijäämäinen tai velkakasvu edes enää yhtä suuri kuin BKT kasvu (luultavasti ei koskaan… :roll_eyes:).

Lisäksi hallitus päätti nostaa opettajien palkkoja kolmellakymmenellä prosentilla. Päätöstä kiirehdittiin, sillä opettajien palkat olivat koko Euroopan vertailussa kehnoimmat. Moni nuori opettaja oli viime vuosina vaihtanut alaa.

17 tykkäystä

Puuilon reaaliosinko irtoaakin vasta 21.5. Folioon kääritty kuuma grillimakkara jaetaan halukkaiden osakkeenomistajien postiluukkuihin ja - laatikoihin. Omistajat voivat liittyä reaaliosingonjakoon tästä linkistä.

5 tykkäystä

Miettikääpä kuinka helppoa on tulevalle sukupolvelle antaa sijoitusnevoja.:sweat_smile:

Laita rahasi 50/50 nasse/kryptot ja raha tulee luoksesi​:sweat_smile::sweat_smile:

Oon paljolti erimieltä. Todennäköisesti ollaan hiljaa niin kuin tähänkin asti.

En tiedä yhtään mitään mistään salietiketistä, mutta oon huomannu että tässä neljännen vuoden kohdalla ihmiset alkaa moikkailla reippaammin.

Suomalainen se ei turhaa nopeasti toisille lämpene. Oikein. :mountain:

29 tykkäystä

Vai voiko olla että tulokset alkavat vasta nyt näkyä… :wink:

4 tykkäystä

Venäläinen YVA-menettely ja muut luvitusprosessit ovat kyllä tavattoman liukkaita, kun tarvetta on. :wink:

2 tykkäystä

Ei ole varmaan tarvinnut aluehallintoviraston intendenttien kanssa tapella liito-oravanpaskahavainnoista, luvitus on niinsanotusti runnottu läpi.

3 tykkäystä

Tuskin ovat maan omistajalta(Ukrainalta) kyselleen lupaa.

2 tykkäystä

Latasin Androidille ja selailen jo Kauppalehteä.

7 tykkäystä

Grand Old Peter Seligson maalaa synkkää kuvaa Suomen talouden tulevaisuudesta.

17 tykkäystä

Nuo lehdet taitaa olla se hieno juttu tässä palvelussa. E-kirjoja ja audiobookkeja pitää lainata vuorollaan kuten olisivat paperisena, niin jonot on tolkuttomia.

16 tykkäystä

Olenko ainoa, jonka mielestä videolla on liikaa tautologiaa.

Kempower charging systems…
Kempower charging systems…
Kempower satellite charging system…
…with kempower charging systems

Muuten todella havainnollistavia videoita, joista maalikko ymmärtää ja näkee fiksun suunnittelun.

Alkuperäinen:

What—>how—>why

Kempower charging cables are equipped with user-assisting charging cables that make it easy to handle the charging plug.

This also prevents the cable from scratching the ground, ensuring longer lifespan. The spring system extends its reach regardless of parking orientation or location of the charging socket.

Kempower’s cable management system provides unmatched user-friendliness and easy access to all EV drivers.

3 min Geminilla:

Why —> how —> what

Your customers should enjoy every aspect of their stay.

Our spring system extends the cable’s reach, preventing it from dragging on the ground and getting scratched. This ensures a longer lifespan for your equipment, better ROI and on top of that more enjoyable charging experience.

We believe in building charging solutions that are intuitive, effortless, and designed with the driver in mind. That’s why our cables feature user-assisting technology, making plugging in and maneuvering a breeze, regardless of parking situation or charging station location.

The cables are a statement, we care about the details.

Masentavat asuntolainojen korot:

https://twitter.com/Barchart/status/1785830238557024632

Raakaöljyn hintakin punastelee:

https://twitter.com/Barchart/status/1785827895916593316


Tässä olisi vielä muistutus Sijoitusmessuista:

03 Touko 2024

09:30 - 18:00

Tampere

3 tykkäystä

Aikamoisia pettymyksiä olivat vastaukset omaan makuun tässä jutussa. Rahastoja vaan salkussa kaikilla ja varsin vähän näkemystä oikeastaan yhtään mihinkään suuntaan.

Usein sitä luulee, että talouden ammattilaisilla olisi sijoittamiseen aktiivisempi ja näkemyksellisempi ote, mutta lopulta kovin harva tuntuu rakastavan osakkeiden penkomista oikeasti.

32 tykkäystä