Euroopan turvallisuustilanne ja Venäjän aggressiot (Osa 3)

Tuo on noin 100 000m2 eli kymmenen hehtaaria. Matematiikka näytti olevan hankalaa myös twiittaajalle.

Edit.Pinta-ala näkyy itseasissa tuossa kuvassakin.

10 tykkäystä

Putinin sotakassaan virtaa varoja länsipankeista – Professori: ”Eihän tässä ole mitään järkeä” (iltalehti.fi)

Iltalehti kääntänyt FT:n uutista länsipankkien Venäjän toiminnoista ja vähän muustakin pakoteasiasta. Kohokohta lopussa:“Kannattaa muistaa, että maailmassa on noin 200 valtiota ja niistä ainoastaan 50 on asettanut Venäjälle pakotteita. Kyllä raha ja tavarat löytävät aina jotenkin tiensä Venäjälle.”

21 tykkäystä

https://www.state.gov/imposing-new-measures-on-russia-for-its-full-scale-war-and-use-of-chemical-weapons-against-ukraine-2/?gsid=3efdfe32-a04b-42d1-af6e-a5ac8072fd4c

Tässä sitä mitataan, onko sopimukset paperia vai onko niiden rikkominen vain hyi-hyi-torumisen paikka. Venäjä jatkaa tuota pitkää peliä, rumentaa otteita omalta puoleltaan ja mittailee, mihin asti länsi missäkin kohdassa on valmis. Länsi odottaa, että Venäjällä tapahtuisi jotakin, mutta kello käy, eikä kaatajia näy.

USA tai NATO voisi tässä kohta sanoa, että “yliastuttu” eikä sen sijaan poistaa koko lankkua ja katsella miten asiat etenevät. Kyllä Venäjällä ymmärretään sekin, jos yhtenäinen länsi olisi valmis ottamaan kipeää, mutta samalla tuhoamaan Venäjän kivikauteen. Pian alkaa olla hetki, että Ukrainan maksama hinta alkaa olla jo liian kova lännen hyväksyttäväksi, vaikka Venäjä se pistettäisiinkin (pieneltä osin) korvaamaan.

8 tykkäystä

Nyt enää odotellaan enää pari vuotta, kun viranomaiset eivät käsitä, mistä tuo häirintä tulee ja osaavat kädestä pitäen neuvoen lopulta yhdistää sen Venäjään. Tämän jälkeen ilmaistaan huolestumista, syvää huolestumista, vaaditaan vastauksia ja jos mikään ei auta, tehdään yhteinen julkilausuma, jossa toiminta tuomitaan. Siitäs saavat!

https://x.com/igorsushko/status/1786018979125117136

34 tykkäystä

Venäjän vallatulla alueella uusi junarata edistyy, ensimmäinen juna lähtenyt liikkeelle.

https://twitter.com/UkrReview/status/1786049997114388881

9 tykkäystä

Tehokasta on, täytyy myöntää. Kauanko tohon meni aikaa? Vuosi? Udella rataverkolla mittaa sama ku Helsingistä Ouluun tjsp?

2 tykkäystä

Kaasujätin koko viime vuoden tulos romahti tappiolle ensimmäistä kertaa yli 20 vuoteen, kun kaasuhanat Eurooppaan sulkeutuivat pakotteiden myötä ja yhtiö menetti näin tärkeimmät ulkomaiset markkinansa.

Gazpromin vuoden 2023 nettotappio oli 629 miljardia ruplaa eli vajaat 6,3 miljardia euroa. Analyytikot olivat odottaneet energiamonopolilta 447 miljardin ruplan nettotulosta, uutisoi Venäjän valtiollinen uutistoimisto Interfax.

Vuonna 2022 yhtiö teki 1,23 biljoonan ruplan nettotuloksen.

32 tykkäystä

Ukrainassa tehdään hienoja hattuja. MUGA-hattuja. :grin:

MUGA!

You asked, and here it is.

These will be 100% made in Kharkiv, Ukraine.

Proceeds from these hats will go to @UniteWithUKR

Remember that this is a PRE ORDER though!

In order to make these, we’ll take your pre orders and then work with our manufacturer in Kharkiv to design the final version of the hat, buy the raw material, produce them and then ship them to you.

This could take at least 2-3 months! So if you need it next week, this isn’t for you, but if you want to support small businesses across Ukraine, that’s what we do.

https://twitter.com/saintjavelin/status/1785799864976068893?s=19

Jotta kauppa kävisi hyvin, he hankkivat parhaat mainosvoimat. Tätä ei voi ostaa rahalla. :grin:

https://twitter.com/RepMTG/status/1785690629118251476?s=19

23 tykkäystä

USA saanut nostettua 155 mm ammusten tuotannon tavoitteeseen 2 vuotta etuajassa ja tuotti huhtikuussa 36 000 kpl (tavoite oli 35k vuoteen 2027 mennessä):

https://twitter.com/CarlaBabbVOA/status/1786102246314311906

35 tykkäystä

” Norjan tiedusteluviranomainen PST kertoo Venäjän agenttien kartoittavan maassa kriittisen siviili- ja puolustusinfrastruktuurin kohteita. ”

https://twitter.com/ekytomaa/status/1786257986974871761?s=46&t=UOAR__YJT3hJUdqJ5kUU4A

17 tykkäystä

Eikö tämä ole Venäjän agenttien päivätyötä? Olisi kummallista mikäli Venäjän agentit eivät kartottaisi naapurissa sijaitsevan vihamielisen valtion kriittistä siviili- ja puolustusinfrastruktuurin kohteita siltä varalta että sota syttyy :grin:

Se mielenkiintoisempi kysymys on että kartoittavatko Suomen agentit tälläkin hetkellä Venäjällä kriittisiä siviili- ja puolustusinfrastruktuurin kohteita, vai kieltääkö oikeusvaltion perustuslaki meikäläisten James Bondien palkkauksen :thinking:

41 tykkäystä

Eilisen lukuja, kovasti menee kalustoa.

https://twitter.com/DefenceU/status/1786260125985997301

29 tykkäystä

Valistakaa joku amatööriä. Koko ajan puhutaan, että Venäjällä hirmuinen tykistöylivoima. Kalustoa kuitenkin tuhottu mielettämästi. Eli mitä tykistöä siellä on? Ovatka ne rekalla vedettäviä vai itse liikkuvia? Ja kuinka paljon niitä on nopeasti liikutettavissa?

1 tykkäys

Tykistöä siellä on edelleen, vaikka paljon on tuhottu. Tarkkoja määriä mahdoton antaa.

Isoin ero kuitenkin murkulan määrässä. Ukrainalla kyllä tykistöä riittää, mutta melko kauan on jouduttu säästelemään ammuksissa, ettei tule tilanne että putkeen laitetaan vain ei-oota.

Venäjällähän sitten taas ammusta riittää.

6 tykkäystä

Ukraina ilmoittaa vähän yläkanttiin ja laskevat varmasti jokaisen “harjoitusmaaliksi” tuodun 30-luvun putkenkin mukaan.

1 tykkäys

Tämä on oikeasti valtavan haastava kysymys jota voi lähestyä monesta kulmasta. Yksi on tarkkailla satelliiteilla, että mitä tykkejä Venäjällä on varastossa ja niiden tykistötyyppien määriä ja vähenemisvauhtia. Tämä ei kuitenkaan kerro koko totuutta, koska sieltä varastosta kannibalisoidaan tykinputkia ja telatykeissä elektroniikka yms. eikä varastotasoilla pysty suoraan näkemään rintaman tilannetta. Tässä on helmikuun satelliittilaskentalukuja Venäjän varastoissa olevista tykeistä:

kuva

Tätä dataa voidaan kuitenkin yrittää yhdistää visuaalisesti havaittuihin tappioihin ja sitä kautta haarukoida paljonko telatykkejä voisi olla korkeintaan käytössä.

kuva

RUSI arvioi että Venäjällä on aktiivisena tällä hetkellä vain noin 900 telatykkiä, joten haarukka 900 - 3320 on siis todella leveä. Tuohon päälle D-30 ja D-20 romut, mitä on käytössä tuhansia kappaleita :man_shrugging:

Venäjällä suurin haaste on nimenomaan tykistön putkien kuluminen ja uusien putkien tuotantokapasiteetin pienuus, jonka pitäisi alkaa näkymään vuonna 2025 tykistötulen vähenemisenä ja vuonna 2026 romahtamisena, kun moderneja tykkejä ei ole riittävästi käytössä ylläpitämään nykyistä tulitahtia. Tällä hetkellä Venäjän tykistöä kuluu nopeammin kuin sitä pystytään tuottamaan Ukrainan iskujen lisäksi ihan vain putken väsymiseen, kun ammutaan aamusta iltaan päivästä toiseen.

36 tykkäystä

Ukrainan ilmoituksissa tykistöön lasketaan kuuluvaksi ainakin raskaat kranaatinheittimet, en tiedä onko mukana myös 81 milliset.

2 tykkäystä

Aika vähän mitään uutta palstaa seuraavalle ja enemmänkin oman hännän nostoa, mutta tärkeää pitää näitä valtamediassa esillä.

" Muun muassa Belgia on aloittanut tutkinnan liittyen rahoihin, joita Venäjä on väitetysti maksanut europarlamentaarikoille. Myös tšekkiläisten tutkimusten mukaan Venäjä on lähestynyt europarlamentaarikkoja ja maksanut heille Venäjän agendan edistämisestä, kertoo brittilehti Guardian."

“Von Cramonilla ei ole mitään illuusiota siitä, miten Venäjä on vuosien ajan saanut vaikutettua parlamentin toimintaan ja muun muassa saksalaisiin poliitikkoihin. Varsinkin aiemmin europarlamentaarikkoja oli von Cramonin mukaan helppo kutsua esimerkiksi matkoille, konferensseihin tai muihin tapahtumiin, jossa oli tarjolla viiden tähden hotellit ja kaikkea muuta mukavaa.”

“Venäjän vaikuttamisen nykyistä laajuutta ei von Cramonin mukaan käytännössä tiedetä, koska Euroopan parlamentti ei tutki asiaa systemaattisesti. Tapaukset paljastuvat hänen mukaansa sattuman kautta joko journalististen juttujen tai esimerkiksi FBI:n satunnaisten löytöjen avulla.”

“Meidän meppien täytyy kirjoittaa ylös todella tarkkaan, ketä olemme tavanneet ja mistä syystä. Työntekijöiden ei tarvitse tehdä sitä. Siinä on selvä aukko.”

"Puolalaiset sanoivat, että te olette menettäneet täysin järkenne, ettekö ymmärrä, että ajatte suoraan täydelliseen riippuvuuteen ja asetatte meidät vaaraan. Mutta Saksaa ei kiinnostanut edes keskustella asiasta.

Saksa oli Von Cramonin mukaan kiinnostunut ennen kaikkea taloudestaan ja siitä, että tarjolla oli halpaa venäläistä kaasua, hyvät kilpailuedellytykset sekä edut Venäjällä. "

23 tykkäystä

UK lupaa 3 miljardia puntaa vuosittain sotilasapua Ukraine:lle. Cameron totesi, että Ukrainalla on oikeus käyttää Lontoon toimittamia aseita iskeäkseen kohteisiin Venäjän sisällä, ja korosti, että se on Kiovan päätettävissä, tekeekö se niin.

https://twitter.com/KyivPost/status/1786319347029328361

64 tykkäystä

Tapa tämäkin tukea, eli suunnitellaan 50 mrd usd tukea Ukrainalle, jonka ‘Ukraina maksaisi’ lännessä takavarikoitujen venäläisassettien tuotoilla.

https://twitter.com/NOELreports/status/1786486494552633525?t=dtFMcWQPfGaBE4ivxKK23A&s=19

20 tykkäystä