Inderesin kahvihuone (Osa 8)

Puuilon reaaliosinko irtoaakin vasta 21.5. Folioon kääritty kuuma grillimakkara jaetaan halukkaiden osakkeenomistajien postiluukkuihin ja - laatikoihin. Omistajat voivat liittyä reaaliosingonjakoon tästä linkistä.

5 tykkäystä

Miettikääpä kuinka helppoa on tulevalle sukupolvelle antaa sijoitusnevoja.:sweat_smile:

Laita rahasi 50/50 nasse/kryptot ja raha tulee luoksesi​:sweat_smile::sweat_smile:

Oon paljolti erimieltä. Todennäköisesti ollaan hiljaa niin kuin tähänkin asti.

En tiedä yhtään mitään mistään salietiketistä, mutta oon huomannu että tässä neljännen vuoden kohdalla ihmiset alkaa moikkailla reippaammin.

Suomalainen se ei turhaa nopeasti toisille lämpene. Oikein. :mountain:

29 tykkäystä

Vai voiko olla että tulokset alkavat vasta nyt näkyä… :wink:

4 tykkäystä

Venäläinen YVA-menettely ja muut luvitusprosessit ovat kyllä tavattoman liukkaita, kun tarvetta on. :wink:

2 tykkäystä

Ei ole varmaan tarvinnut aluehallintoviraston intendenttien kanssa tapella liito-oravanpaskahavainnoista, luvitus on niinsanotusti runnottu läpi.

3 tykkäystä

Tuskin ovat maan omistajalta(Ukrainalta) kyselleen lupaa.

2 tykkäystä

Latasin Androidille ja selailen jo Kauppalehteä.

7 tykkäystä

Grand Old Peter Seligson maalaa synkkää kuvaa Suomen talouden tulevaisuudesta.

17 tykkäystä

Nuo lehdet taitaa olla se hieno juttu tässä palvelussa. E-kirjoja ja audiobookkeja pitää lainata vuorollaan kuten olisivat paperisena, niin jonot on tolkuttomia.

16 tykkäystä

Olenko ainoa, jonka mielestä videolla on liikaa tautologiaa.

Kempower charging systems…
Kempower charging systems…
Kempower satellite charging system…
…with kempower charging systems

Muuten todella havainnollistavia videoita, joista maalikko ymmärtää ja näkee fiksun suunnittelun.

Alkuperäinen:

What—>how—>why

Kempower charging cables are equipped with user-assisting charging cables that make it easy to handle the charging plug.

This also prevents the cable from scratching the ground, ensuring longer lifespan. The spring system extends its reach regardless of parking orientation or location of the charging socket.

Kempower’s cable management system provides unmatched user-friendliness and easy access to all EV drivers.

3 min Geminilla:

Why —> how —> what

Your customers should enjoy every aspect of their stay.

Our spring system extends the cable’s reach, preventing it from dragging on the ground and getting scratched. This ensures a longer lifespan for your equipment, better ROI and on top of that more enjoyable charging experience.

We believe in building charging solutions that are intuitive, effortless, and designed with the driver in mind. That’s why our cables feature user-assisting technology, making plugging in and maneuvering a breeze, regardless of parking situation or charging station location.

The cables are a statement, we care about the details.

Masentavat asuntolainojen korot:

https://twitter.com/Barchart/status/1785830238557024632

Raakaöljyn hintakin punastelee:

https://twitter.com/Barchart/status/1785827895916593316


Tässä olisi vielä muistutus Sijoitusmessuista:

03 Touko 2024

09:30 - 18:00

Tampere

3 tykkäystä

Aikamoisia pettymyksiä olivat vastaukset omaan makuun tässä jutussa. Rahastoja vaan salkussa kaikilla ja varsin vähän näkemystä oikeastaan yhtään mihinkään suuntaan.

Usein sitä luulee, että talouden ammattilaisilla olisi sijoittamiseen aktiivisempi ja näkemyksellisempi ote, mutta lopulta kovin harva tuntuu rakastavan osakkeiden penkomista oikeasti.

32 tykkäystä

Tuossa voi olla harkittu semmoista diskursiivisen vallan ja vastuun tasoa, jossa lukijakuntaa on ajateltu. Onko se sitten hyvä vai huono on eri juttu.

@Sijoittaja-alokas voi puhua veliosakkeista vapaammin kuin jos nimi on Antti Saari. Vaikka niitä reppuun salaa kauhoisikin. :smiley:

11 tykkäystä

Luulisi, että Pörssiraamattuun haetaan lisää kuunteluoikeuksia, kun on noin suosittu.

Aikamoinen pettymys sekin että yhä vaan kuvaa osakkeisiin sijoittamisesta ylläpidetään “veikkaamisena”. Heti ensimmäisessä kappaleessa… En lukenut pidemmälle.

14 tykkäystä

Oli kyllä kieltämättä mitäänsanomaton juttu. Minut kannetaan Helsingin pörssistä ulos vain arkussa, toki osakeomistukseni jäävät siinäkin tapauksessa elämään🙂. On ikävää, että julkkissijoittajatkin hyytyvät, kun Hesuli mörnii muutaman vuoden. Valittajien kuoron johtajuuden kyllä ansaitsee Varman toimitusjohtaja Risto Murto, häntä ei onneksi tässä jutussa haastateltu🙂.

Varovaisuuteen olisi kannattanut kehottaa vuonna 2021, kun kurssit raketoivat ja irtosivat fundamenteistaan, silloin näitä soraääniä ei liiemmilte kuulunut, taisi @Verneri_Pulkkinen satunnaisesti tämänkin puolen ottaa esiin aamuvarteissaan. En myöskään muista, että silloin olisi puhuttu ulkomaille hajauttamisesta ainakaan näin voimakkain äänenpainoin, taidettiin pitää jenkkiosakkeita jopa kalliina.

Olen monessa yhteydessä sanonut, että osakemarkkinoilla kannattaa olla optimisti, jos pelkää joka rasahdusta ja odottaa maailmanloppua, kulta on harkinnanarvoinen sijoituskohde.

Suomi on taantumassa, mutta se ei ole ennenkään ollut pysyvä olotila, talouden veturit maailmalla vetävät aikanaan Suomenkin suosta. Ainakin EKP:n on laskettava korkoja ennen pitkää, mahdollisesti jo kesäkuussa. Ukrainan sota loppuu, kun osapuolet saavat tarpeekseen verenvuodatuksesta. Nyt on nimenomaan paljon parempi aika sijoittaa Helsingin pörssiin kuin vielä muutama vuosi sitten, sijoitussuositus tämä ei kuitenkaan ole.

Piti @Mauri :n jakamaan juttuun vastata, mutta menikin alokkaalle, joka paikkaan hänkin ehtii :slightly_smiling_face:

42 tykkäystä

Kun @Sijoittaja-alokas liikkuu, on salamakin hidas kuin etana.
Vanha foorumin sanalasku

17 tykkäystä

“Joskus @Sijoittaja-alokas liikkuu foorumilla kuin kuka tahansa meistä, ilman lippistä.”. En muista, mistä olen tämän kuullut :slightly_smiling_face:

22 tykkäystä

Parempi pyy pivossa kuin kymmenen oksalla - eli OSINKOA kehiin ja jätetään tuollaiset amerikantemput ruotsalaisille.

11 tykkäystä