Inderesin kahvihuone (Osa 8)

Kyseessä on näyttää olevan, niin loistava firma, että sillä ei ole vielä koskaan ollut negatiivista suositusta Indereksen seurannan historiassa.
image

Ei äkkiä suositushistorian perusteella uskoisi, että kurssikäyrä näyttää tältä.

27 tykkäystä

Kannattaisi varmaan vituttaessa korkin aukaisemisen sijaan painua enemmän raivolenkille, kunhan kelit sallivat.

12 tykkäystä

Tuosta autojobbari firmasta oli melkoinen pöhinä tuolloin -21. Hirveästi kritiikkiä ei ketjussa suvaittu.Siellä verrattiin jo Keskoon ja S-Ryhmän kaltaiseen duopoli/monopoli asemaan. Kävin heittämässä vähän kritiikkiä tuosta vertauksesta, niin kyllä taas huomas, ettei kannatta käydä antamassa firmasta mitään kritiikkiä kun on mania päällä.

Piti olla datalla johtamista ja kaikkea muuta hienoa, mutta lopulta paljastui, että on vaan iso vaihtoauto ketju. Näytti uusien autojen myyjille, että noilla voi tehdä rahaa. Kaiken maailman K-autot, Länsiautot ja muut ovat alkaneet myydä muiden kuin omien merkkien vaihtoautoja ja kilpailu on kiristynyt.

EDIT: Kritiikin annoin näköjään marraskuussa -22 en -21 kuten muistin.

5 tykkäystä

20240511_073717
Revontulia siis nähty mm. Sansibarissa, Intiassa, Namibiassa, Espanjassa , Uudessa-Seelannisa, Australia jne.

14 tykkäystä

Torissa olisi näköjään myynnissä Inderesin domaineja oikein kolmin kappalein. Pitäisiköhän ostaa ja laittaa uudelleenohjaus vaikka Veikkauksen sivuille :grin:

8 tykkäystä

Passi on avannut uuden yhtiöketjun GiGistä, joka on pelialan yritys, mikä tarjoaa pilvipohjaisia tuote- ja alustapalveluita sekä suorituskykyyn perustuvaa markkinointia B2B-kumppaneilleen.

Todella hyvä ja kattava ketjun avausviesti - kannattaa käydä lukemassa. :slight_smile:

4 tykkäystä

Ympyröin kritiikin ajankohdan.

32 tykkäystä

Kamuxihan on aivan erinomainen firma. Ei kahta sanaa. Tässä on ollut vain pientä kompurointi Saksan, Ruotsin ja Suomen markkinassa. Varsikin käytettyjen autojen ostamisessa ja myymisessä. Muuten on mennyt pirun hyvin jos unohdetaan se pieni puhallus Saksassa ja ne paljastuneet väärinkäytökset Ruotsissa. Toiminnanohjaus järjestelmän käyttöönotossakin oli jotain pientä. Sijoittajaviestintäkään ei ole aina mennyt ihan putkeen. Nämä on kuitenkin pientä kohinaa isossa kuvassa.

Käytettyjen autojen kauppa on vaan sellainen ala että suuri enemmistö pilaa pienen vähemmistön maineen.

58 tykkäystä

Auringon ilme kun yhtäkkiä kaikkialla maailmassa tehosekoittimet ja radiot alkavat mennä itsekseen päälle ja ihmiset murtautuvat ikkunoista kauppoihin sisälle, kun työttömyyskorvausten maksuliikenne on pysähtynyt.

21 tykkäystä

Ota tästä nyt selvää, oliko kirjoituksesi sarkasmia.No, laatua saa harvoin halvalla, paitsi Kamuxia juuri nyt🙂. Disclaimer, en omista, koska sielunelämältäni olen hyvin kaukana renkaanpotkijoista.

Kuvittelin muuten aina, että Rauli Juva palkattiin Inderesille ajamaan Kamuxin suositus alas. Näin ei selvästikään ollut🙂.

16 tykkäystä

Jep. Eipä ole paljoa sieltä liikkunut 1,5 vuoteen. Onneksi tämäkin suomalainen kasvuyhtiö maksaa puolet tuloksesta osinkoja.

2 tykkäystä

Sarkasmia tai ei mutta laadusta en kyllä tiedä kamuxin kohdalla, voisivat edes koejaa/imuroida autot myyntikuviin. Jos jotain hyviä puolia Kamuxista niin ostajat ajaa kamuxin kautta sakalle/rinta-joupille etc. :smiley:

1 tykkäys

Nordnetin tuottovertailu maittain ja ikäluokittain. Suomalaisten hesuli paino selkeästi havaittavissa. Hajauttaminen kannattaa.

11 tykkäystä

Kokemusasiantuntijana tiedän, että valuuttakurssit on lisäksi olleet aika brutaali vastatuuli pohjoismaisen yhteistyön saralla. :smiling_face_with_tear: Skandinaavisille sitten päinvastoin, jos ovat ostaneet jotain euroilla tai dollareilla.

1 tykkäys

Tuosta voi päätellä, että vanhuksena ei ole hyvä olla paitsi jos on tanskalainen :grinning:

2 tykkäystä

Tuottovertailuun pitäisi lisätä paljonko kunkin maan sijoittajat maksavat Nordnetille välityspalkkiota… :smiley:

Häntäpään sijoitus on vain osaksi hesulin syytä… joku muukin painaa tuottoja.

26 tykkäystä

Miten muuten nordnet selittää maiden välityspalkkioiden erot? Erot taitaa olla aika suuriakin? Tätä on varmaan käyty aikaisemmin läpi mutta kyselen kuitenkin kun en tiedä vastausta :smiley:

2 tykkäystä

" Kiitoksia palautteesta.
Suomessa välityspalkkiot ovat kyllä suurempia kuin verrokki maissa, mutta olemme huomanneet että se sopii Suomalaisille ja maksavat ilomielin tästäkin palvelusta hieman extraa.

Kiitos ja mukavaa loppuviikkoa! "

? :wink:

34 tykkäystä

Muuten erinomainen firma ainoa vain ettei ole kilpailuetuja, eikä oikeastaan mitään mikä erottaa sen kilpailijoista. Paitsi selvästi eniten reklamaatioita!

1 tykkäys

Kai kritiikki on aina ollut tervetullutta ketjuissa, se ettei sitä niellä (ainakaan ilman vastaargumentteja) ei ehkä kerro siitä ettei sitä suvaita. Eikä myöskään se jos joku yksittäinen kommentoija ei sitä ilmiselvästi suvaitse.

Itse olen kehitellyt arvonmääritysmenetelmää, missä WACCista vähennetään IG postauksien määrä yhtiöketjussa edellisen 3kk aikana - esimerkkinä sattumalta harvian DCF:

image

Tavoitehinnaksi tuli 46e

2 tykkäystä