Inderesin kahvihuone (Osa 9)

Olisko

1 tykkäys

Ja siihen kaatui Roryn mahdollisuudet nousta tänään voittoon. Eli viimeisen kierroksen pelipareihin.
Kuuden tunnin kierros Patrick CantPlayn kanssa hyydyttää kenen tahansa loppukirin :unamused:

7 tykkäystä

Jättiläisjengi paisuu :open_mouth:

https://x.com/KobeissiLetter/status/1802053584030163008

5 tykkäystä

Tämäpä juuri, jos joku ihmettelee Lassila & Tikanoja-ketjun vähäistä viestimäärää. Itsekin perustin privaattiketjun firmalle, koska kaikki eivät varauksetta usko toimariin ja operatiiviseen suoriutumiseen. Privaattiin on nyt kutsuttu vain harvat ja valitut, edes @Sijoittaja-alokas ei pääse sinne moderoimaan, kun ylistämme porukalla jätteidenkäsittelyn ihmeellisyyksiä ja firman suoriutumista vaikeassa syklissä vuosina 2019-2024. Sarkasmivaroitus🙂.

43 tykkäystä

Kuulostaa kovin epäterveelliseltä tuollainen jatkuva karhuilu :thinking:

51 tykkäystä

Olisiko mahdollista saada näihin viesteihin jotain muutakin informaatiota kuin pelkkä linkki, esimerkiksi mitä linkki pitää sisällään.

18 tykkäystä

AI-ralli jatkuu ensi viikolla, vahva signaali:

As Apple, Nvidia Trade Near All-Time Highs, Jim Cramer Tells Investors To Cash In On AI Stocks: ‘Let’s Not Be Too Greedy’

33 tykkäystä


Sijoitustuotoista nauttimassa. Muistaakaa myös käyttää niitä ansaitsemianne rahoja.

76 tykkäystä

Naatitaan, naatitaan… mää nautin sun kautta :slightly_smiling_face:
Hyvää lomaa :blush:

52 tykkäystä

Sangriaa, tapaksia ja hummeripaellaa… amerikkalainen isänpäivä. Yritys oli hyvä mutta en onnistunut tuhlaamaan kuin pari pinnaa viikon treidaustuotoista :cowboy_hat_face:


34 tykkäystä

Koitin kiskoa irti mutta voipi olla että vähän jämähtäneet… Täytyy varmaan antaa vähän vasaraa…

En tiedä onko aikaisemmin sanottu, mutta sulla mahtava profiilikuva :+1:
Tuosta tarjoilusta en niin välittäis vaikka jäis väliin :sweat_smile:

3 tykkäystä

Oli muuten huikeen hauska peli, jota hakattiin sormet verillä joystickillä. Odottelu tosin aina tuskaa C-64 kasettiaseman kanssa :joy: Itse aloitin Epyx-iloittelun -85 Winter Gamesilla ja Pitstop II:lla, oli kova peli sekin. Kova pelitalo oli tuo Epyx kyllä.

6 tykkäystä

Myin omani C-64 joskus 100 markalla siskon miehelle, se ollut nyt ainakin 15v. romujen peitossa ullakolla… olisin heti valmis 150€ siitä maksamaan, niin se ainakin säilyttäny arvonsa, taitaa olla tätä “tekoäly huumaa” :sweat_smile:

3 tykkäystä

Näinhän se teoriassa meneekin ja pisteet siitä kaikille, jotka näin tekevät. Samaan aikaan saa itsekin ihmetellä, kun palkkapäivä ja ajankohta jolloin lomarahat maksetaan tuottaa osalle ihmisistä suuria tunteita. Tai että lähes 10k€ bruttotuloilla elävä pariskunta joutuu ottamaan lainaa alle 10k€ urakkaan.

Ei tässä itsekään voi nuorempana omaa toimintaansa kehua, mutta ei tässä sentään tarvitse enää stressata siitä, minä päivänä palkka tulee tai koska lomarahat maksetaan. Tämä nyt ei ole minusta keski-ikäiselle mikään saavutus, kaikkea muuta.
Kansakuntana tuntuu siltä, että ainakin ennen PISA-tutkimuksissa pärjättiin, mutta talouden suhteen ollaan ihan esikoulutasoa.

15 tykkäystä

Osinkopuolueen valta ylettyy Iso-Britanniaan asti, missä yhtiöt laiminlyövät lakia, etiikkaa ja ympäristöä maksaakseen suurempia osinkoja.

https://www.wsj.com/finance/investing/poo-in-the-water-how-financial-engineering-sullied-britains-most-famous-river-5e22a171?mod=hp_lead_pos10

26 tykkäystä

Rehellisyyden nimissä tätä se taitaa olla Suomen ulkopuolellakin.

1 tykkäys

Tällaista asennetta soisi näkevän enemmän Suomessakin!

En ole ainakaan itse nähnyt miltään muulta firmalta vastaavanlaista omistautumista osinkoaatteelle kuin Sammolta. Yhtiön kruununjalokivi If on töräyttänyt kunnon paskat niskaani, jotta pystyisi jakamaan enemmän osinkoa omistajilleen ja oletan, etten suinkaan ole ainoa köntsähatun vastaanottaja.

Fortumkin voisi vähän ottaa riskiä niiden ydinvoimaloidensa jätehuollon kanssa, että saataisiin osingot ylös.

Firmat eivät ymmärrä suhdelukua Yleinen aiheutettu haitta / jaettu osinko, eli YAH/JO. Jos aiheutettu haitta on 0, ei osinkoa ole päästy mitenkään maksimoimaan. Iso haitta ei ole mikään ongelma, jos sen avulla voidaan jakaa isot osingot.

Jos taas haittaa kohti voidaan jakaa vain pientä osinkoa, on johto epäonnistunut tärkeimmässä työssään, eli yhtiön tihutöiden allokoimisessa eniten osinkoa kasvattaville sektoreille.

12 tykkäystä

Tuossahan kyllä tehtiin aivan oikein eli optimoitiin yrityksen pääomarakenne!
Ympäristöasiat ovat valtion vastuulla ja vaikka sijoittajia on helppo syyttää ahneudesta, niin ei tämä kuulu ollenkaan heidän tontillensa. Eihän se nyt voi olla yksittäisen firman hyväntahtoisuudesta kiinni, ettei paskat päädy veteen, vaan jotain pakottavaa lainsäädäntöäkin pitäisi varmaan tehdä regulaattorin toimesta :smiley:

15 tykkäystä

Juuri tällaisessa maailmassa haluankin elää, missä kasvottomat yritykset voisivat dumpata esim. ydinjätettä keskelle lähiöitä, niin kauan kunnes regulaattorit ehtivät kieltää sen koska “laki sallii”. Ja senkin jälkeen kukaan henkilö ei ota tapahtuneesta vastuuta, vaan firma maksaa sakkoja jos maksaa.

Tai sitten en. :smiley:

Hammurabin laeista on tultu toiseen ääripäähän.

50 tykkäystä