Inderesin kahvihuone (Osa 9)

Muutama pinna Nasdaq-indeksi vielä alas ja mun salkku muutaman pinnan ylös niin voin käyttää sitä vertailuindeksinä omxhpi sijaan :star_struck: (tänä vuonna).

1 tykkäys

Jollain lailla pörssi voisi olla osittain auki 24/7, jos yöllä voisi tehdä lähinnä tarjouksia huutokauppaan (kukapa ei kännissä haluaisi baarista kotiutuessa vetää luottokortin tyhjäksi Hyzoniin).

Mutta normimuodossa ainakin aivan mahdoton ajatus. Vaikka kello 02:33 voidaan millä vain “hyökkäyksellä” tiputtaa minkä tahansa firman arvo pohjamutiin. Sellasiin ei haluais herätä tai saada piensijoittajana hälytyksiä.

8 tykkäystä

Eräät laatuyritykset voisivat myös antaa tulosvaroituksensa mielenkiintoisina vuorokaudenaikoina ja turha siinä on piensijoittajan nillittää kun börsä oli auki :expressionless:

13 tykkäystä

Ottaen huomioon monien yritysten vaihtomäärän Hesulissa, niin todennäköisesti niitä ei vaan ole myynnissä. Varsinkin, jos yrität ostaa enemmän, kun 1 osakkeen…

3 tykkäystä

Saattaisi käydä niin, ettei tulisi tulosvaroituksia enää ollenkaan.

Moikka!

Joo, kyllä se vain sopii. Voin tehdä lähiaikoina tässä, ja ehdotuksia otetaan vastaan, että mikä otsikoksi ja muokataanko aloitusviestiä, jos muokataan, niin millaiseksi. :slight_smile:

Voin toki tehdä oman pääni mukaan, jos ehdotuksia ei tule… :slight_smile:

5 tykkäystä

Huom! Tyhmä kysymys!

Miksi tavoitehintaa pitää vahvistaa suosituksella?

Esim. “Toistamme myy-suosituksen ja 15 euron tavoitehinnan.”

Moikka!

Siirsin joitakin pidempiä viestejä LVMH-ketjuun ja hieman muokkaan myöhemmin ainakin otsikkoa, että tägejä.

Mestari-oikeudelliset pääsevät korjaamaan otsikoita, että jos mun tekemä otsikko on huono, niin kuin usein on, niin saa korjata kaikessa hiljaisuudessa fiksummaksi. :slight_smile:

EDIT: Otsikko korjattu, idea herralta itseltään. :slight_smile:

2 tykkäystä

Taas opetuksena. Miksi kaikki isommat maksut kannattaa tehdä luottokortilla tai maksu toimitusta vastaan.

"Tamperelainen Sari (nimi muutettu) osti Xbilistä auton huhtikuussa. Samalla hän hankki autolle kahden vuoden lisäturvan, joka maksoi noin 1 400 euroa.

Heinäkuun alussa Sari sai vakuutusyhtiö Autoconceptilta sähköpostilla ilmoituksen, että hänen ostamansa lisäturvavakuutus on irtisanottu, koska Xbil ei ole maksanut vakuutusta määräajassa yhtiölle."

Tätäkään asiaa ei taideta peruskoulussa opettaa vaikka luottokortin antama suoja konkurssitapauksissa on ihan perusasiaa. Itsellekin homma selvisi vasta päälle parikymppisenä kun työkaverilla jäi maksetut rahat konkurssiin ja kirjoili sitä hartaasti.

Tilasin toissa vuonna yli 6kilon fillarin suomalaisen maahantuojan kautta Saksasta. Tässä meinasi kaupat jäädä tekemättä, kun custom fillari piti maksaa tilatessa eikä luottokorttimaksu meinannut onnistua. Lopulta maksoin muutaman kympin extraa niin saatiin luottokorttimaksu hoidettua.

12 tykkäystä

Itselläni näyttöpäätetyötä tekevänä ongelma on ollut jäykkä rintaranka, mikä sitten jumittaa niskaa yms. Omalla kohdalla ollut suuri apu yhdestä liikkeestä, jolla saanut rintarangan taas liikkuvaksi ja sitä kautta apua myös niskaan.

6 tykkäystä

Nokia on kuin pettävä puoliso. Aina lupaa parantaa tapansa, mutta jää silti neljä kertaa vuodessa kiinni housut nilkoissa.

17 tykkäystä

Huomenta!

sellanen fiilis että tänään tulee turskaa troolarin kanssa. Parempi olla avaamatta nordnettiä… tyres, evo ja lindex. Evo teki jonkun yrityskaupan näin osarin alla, vähän ikävät vibat tästä. Toivottavasti olen väärässä.

Vettäkin taitaa tulla kohta taivaalta.

12 tykkäystä

Joo aivan sama fiilis. Aina hämärää kun tulee yrityskauppa edellisenä päivänä varastamaan otsikot. Onneksi Tukholman pörssissä ni reaktiot on erilaiset kuin hesulissa.

Täällä ois -20% ihan varmuuden vuoksi, joka lieneekin renkaiden kohtalo tänään.

5 tykkäystä

3 tykkäystä

Totta, huomaan yhä ympärilläni ihmisiä, jotka maksavat mm. lentoja, majoituksia ja nettiostoksia suorina verkkopankkimaksuina, eikä osa edes omista luottokorttia. Luoton tuoma ostoturva on hyvä hyödyntää ja saahan siinä maksaa luottolaskunkin nollille vaikka heti perään, joten ei edes eroa juurikaan verkkopankkimaksamisesta. Pääasia, että luoton tuoma turva on messissä. Luottokortti saattaa myös pelastaa reissatessa, jos paha paikka tulee, aina kannattaa olla varautunut.

Moni kaveri ei luottokorttia ole hankkinut, syitä voi olla toki monia. Näistä kavereista osa matkustelee ja tilailee netistä paljon, joten olisi erittäin järkevää omistaa luottokortti. Yksi kaveri on kyllä suoraan myöntänyt, ettei halua luottokorttia hankkia, ettei kulutus lähde lapasesta. Yhden luottokorttia käyttävän kaverin osalta luotto on aina tapissa ja makselee kalliita luottolaskuja joka kuukausi, ei sekään järkevältä kuulosta.

Voi kun näitä talousasioita käytäisiin pintaraapaisua syvemmin läpi peruskoulussa, saataisiin pitkässä juoksussa kansan velkaantuminen laskuun, taloustaidot nousuun ja sijoittamisen perusteet haltuun jo hyvissä ajoin. Olisi ihan yhteiskunnallisestikin tärkeää saada taloustaito osaksi opetussuunnitelmaa, kun valitettavasti kotona niitä järkeviä ja vaurastuttavia taloustaitoja harvoin opitaan.

1 tykkäys

Olipa erittäin hyvä liike rintarangan avaamiseksi ja liikkuvuuden lisäämiseksi. Kiitos vinkkauksesta, tämän avulla pitäisi taas saada liikkuvuutta lisää sekä hengitys kulkemaan paremmin.

Samat ongelmat lienee yleisiä ja näyttäisi kiinnostavan montaa muutakin linkin avausmääristä päätellen :grin:

1 tykkäys

Talousasioita olisi kyllä hyvä opettaa koulussakin, mutta väitän, että useinmiten ongelma ei ole, etteikö tietäisi jotain. Esim. kyllähän käytännössä kaikki tietää, että tupakointi, pikavipit ja mikropitsat eivät ole taloudellisesti tai terveydellisesti järkevää ja että kannattaisi säästää rahaa sekä harrastaa liikuntaa, mutta ei ihmiset silti näin toimi. Eli koulussa, tai siis vanhempien, pitäisi varmaan opettaa keinoja toimia näin, mitä se sitten ikinä voisikaan olla. Koulun on kuitenkin hieman vaikea opettaa toimintatapoja.

1 tykkäys

Onneksi kuitenkin joka media rummutti kuinka on hyvä hetki alkaa sijoittamaan, vuonna 2021 kun kurssit oli 40-90% ylempänä. :laughing: aika hiljaista on nyt ollut…

Huolehtivat kansalaisten varallisuuden kasvusta ja hyvinvoinnista.

2 tykkäystä

Ai että, kyllä suomi sijottajia nyt hemmotellaan päivästä toiseen. Ei näy loppua tälle lystille :slight_smile:

5 tykkäystä

Ja nykyään luottokorteissa on myös hyvin toimiva tuoteturvavakuutus. Ostin elektroniikkaa, jonka tuhosin ihan omasta syystä. Sain luottokortista parissa viikossa korvauksen. Sen omavastuu on vain 75e ja näin matalampi kuin kotivakutuksessa.

Eli moni asia kannattaa ostaa luottokortilla, vaikkea korollista luottoa käyttäisikään.