Inderesin kahvihuone (Osa 9)

Salama rikkoi uskonnollisen yhdistyksen ristin Tampereella | Kotimaa | Yle

Tämä on hiukan vastaava asia, kuin se että Hesuli-kasaan alkaisi aurinko paistamaan.

6 tykkäystä

Onko puhe pölhexistä ja hesulista loppunut jo?

Toivossa on hyvä elää sanoi lapamato. Lisämerkeiksi.

3 tykkäystä

Kapteeni uppoaa laivan mukana… paitsi jos laivassa on Wärtsilän moottori niin ei tarvitse upota

1 tykkäys

Oman nimimerkkini idolille kevyet mullat. Legendaarisin selostaja itselleni koskaan ikinä missään. :frowning:

58 tykkäystä

Ketjun otsikossa selvästi sanotaan ’ei kysymyksiä’ :expressionless:

3 tykkäystä

Kun seuraa yhden ison pääomistajan mallin yhtiöiden päätöksentekoa, ulostuloja ja ratkaisuja vaikuttaisi että vika on nimenomaan Hesulissa. Ei Helsingin pörssin yhtiöissä.

Erilaisilla suunnatuilla anneilla ja joustavilla johdon palkitsemisposetiiveilla yhtiöt kelpaavat laadullisesti omistettavaksi. Ja omat ostotarjoukset ovat parempia puollettavaksi, vaikka joku ulkopuolinen muukalainen tarjoaisi piensijoittajille isompaa setelitukkua kilpailevalla tarjouksella.

Hesulin osakkeista ei vain haluta maksaa. Ja sitä vähemmän mitä enemmän yhtiötä omistaa.

b693686d-1727-4437-bc17-2379c67d8db5_text

3 tykkäystä

Voiko @Blackparta kertoa millä tekoälyohjelmalla teit tuon hienon kuvan sijoitusmeemit ketjuun?

Onko kenties sama mitä @Sijoittaja-alokas käyttää? Ja jos ei niin sama kysymys hänelle hänen omista kuvistaan

2 tykkäystä

Microsoftin Bingillä tein. Tähän pitää laittaa lisää merkkejä että on ok vastata.

2 tykkäystä

Samaa käytän, mutta kannattaa ehkä kokeilla muitakin sillä esim. monet ovat sanoneet joidenkin muiden vastaavien olevan sopivampia heidän käyttötarkoitukseensa. :slight_smile: Tää Bing on kyllä helppo käyttää ja ainakin ihan hyvä.

Googlettaa esim. “ai image creator”, niin tulee erilaisia ihan hyviä vaihtoehtoja. Bing on ollut mulle sopivin, mutta näissä voi olla isoja eroja ja toisissa voi olla enemmän ominaisuuksia. Jotkut tykkäävät Canva:sta, DeepAI:sta jne.

Anteeksi pitkä sepustukseni! :slight_smile:

4 tykkäystä

Nahkatakkimies keventelee Nvidia-omistuksiaan :thinking:

5 tykkäystä

Itsellekin nuoruuden sankareita. Ehkä kaksi tärkeintä selostajaa on olleet Tapsa ja Peter Selin. Omissa muistikuvissa Tapsan Vancouverin olympialaisten meininki kolumneineen oli käänne nihkeämpään suuntaan ja silloin voisi sanoa, että tapahtui klassinen “kasvoimme erillemme”. Olisko ollut joku maniavaihe päällä ja kuului vähän liian vahvasti tekemisestä läpi. Mutta ei poista huikeaa uraa ja uskomatonta kykyä tunnelmoida tilanteita.

1 tykkäys

Kevyet mullat Tapsalle

26 tykkäystä

Tässä on SSAB:n, Stora Enson, Metson ja Valmetin julkistuksista jokaisesta noin minuutin tiivis juttu.

Helsingin pörssin Q2-tuloskausi on hyvässä vauhdissa. Tänään keskiviikkona 24.7. tuloksensa julkaisi useampi suomalainen pörssiyhtiö. Merkittävimmät tulosjulkaisut tulivat SSAB:lta, Stora Ensolta, Metsolta sekä Valmetilta.

Tässä artikkelissa tiivistetysti neljän suurimman tulosjulkaisijan Q2/2024 -tulokset.

2 tykkäystä

Mihin viittaat, kun sanot “vika on Hesulissa”? Sijoittajia, lainsäädäntöä, jotakin muuta?

Onhan tuo kieltämättä huolestuttavaa, että näitä pääomistajien/johtoryhmien “yksityistämisiä” on alkanut näkyä, etenkin kun niihin tuntuu liittyvän aina jokin veivaus. On se sitten Innofactor ja Ension ehdot kilpailevan tarjouksen hyväksymiseen, Musti ja osinkojen jäädytys kesken tarjousajan tai mikä tahansa muu, niin aina jää paskan maku suuhun. Valvooko tässä maassa kukaan todella yksityissijoittajan oikeutta tasavertaiseen kohteluun muualla kuin juhlapuheissa?

Swedish Matchin ryöstö umpisurkealta johdolta ja hallitukselta opetti kantapään kautta itselle, että sijoitusmahdollisuuksien tutkiminen pitää aloittaa omistajista. Yksikään huippufirma (keskinkertaisista puhumattakaan) ei nimittäin ole niin hyvä, etteikö huonoilla tarkoitusperillä tai strategisilla ajatuksilla varustettu henkilöstö pystyisi sitä pilaamaan kaikille kanssasijoittajille. Jatkossa jään mielummin tuotoista paitsi kuin kokeilen onneani enää yhdenkään Tecnotreen tai Swedish Matchin kanssa.

Nyt on sitten salkussa mm. yhtiö, jonka nimi tulee kirjaimellisesti sanoista Fair and Friendly Acquisitions. Olen tyytyväinen tähän linjanvetoon. :grin:

13 tykkäystä

Helsingin pörssiin sijoittamisen seurauksena olen viime aikoina alkanut perehtyä filosofiaan (ensi kerran sitten lukioaikojen), erityisesti stoalaisuuteen.

Eilinen Tokmannin negari sai taas tarttumaan kirjaan. Ja kas, Epiktetoksen sanoista löysin viisautta.

En ole menettänyt Tokmannin tuottojani, olen antanut ne takaisin.

27 tykkäystä

Oli vähän satiirinen kommentti nimenomaan tuosta pienomistajien polkemisesta ja ketkuilusta missä omaa etua ajetaan äänettä ja ääneen tuskastellaan kovia aikoja kaikille. Enemmän viittasi hesuliin meeminä kuin Helsingin pörssinä.

Toki ymmärrettävää että isommat sijoittajat, työntekijät ja hallitusjäsenet haluavat rikastua siinä missä piensijoittajatkin ja käyttävät siihen kaikkia keinoja mitä sallitaan.

3 tykkäystä

Pariisin olympialaiset alkoivat. Pystyy katsomaan harvinaisempia ja itselle uusia mielenkiintoisia lajeja telkkarista. Esimerkiksi juuri loppu Rugby Seven peli, säännöt ei kyllä vielä selvinny. Vähä ku jenkkifutista ilman suojia ja peli jatku vaikka vähä kaaduttiin.

Itse odotan kiipeilyä eniten näissä olympialaisisssa. En ollut aikasemmin katsonu, mutta ne ihastutti viime olympialaisissa ja nyt on ehdottomasti katselulistalla.

5 tykkäystä

Periaatteessa myös teknisesti on näin, tai tarkemmin sanottuna annoit “tuottosi” toiselle sijoittajalle joka myi sinulle osakkeet aiemmin.

Ainoa lisävarallisuus mitä pörssi luo, tulee yhtiöiden tuloksista jotka ne palauttavat omistajille, joko omien ostoina tai osinkoina. Kaikki muu on puliveivaamista meidän lompakoiden välillä missä toisen menestysmyynti ennen romahdusta on toisen avokätinen varainsiirto tälle myyjälle.

Itse olen kertaillut tänään Nietzscheä mutta se liittyy etäisesti huomiseen Varttiin. :smiley:

25 tykkäystä

https://x.com/AcumenFutures/status/1816161010123751759?t=jUgeYh952_msFg09FCH1uA&s=19

OMXH25 päivittyy elokuun ensimmäinen. Telia pihalle ja Kemira tilalle.

10 tykkäystä

Mehän olimme sopineet viimeisessä osinkopuolueen kokouksessa, että näistä salaisuuksista ei hiiskuta jästeille.

16 tykkäystä