Purmo - Sisäilman mukavuusratkaisuja

Yrityshän lähtee pörssistä jos saavat kasaan yli 90%. Jos saavat vaikka 85%, niin osakkeille ei tapahdu yhtään mitään.

3 tykkäystä

Onko Project Grand Bidcolla mitään motiivia saada iso osa Purmon osakkeista, mutta ei saavuttaa yli 90% osuutta? Kuvittelisin tämän olevan heille pattitilanne ja sen on jatkuttava lunastusmenettelyllä loppu osakkeiden osalta, joko ostotarjouksen tai markkina-arvon perusteella? Järkeilen tässä itselleni, että 11,15 tarjouksen hyväksyminen nyt ei ole mielekästä, vaan odottaa Haierin prosessi ensin loppuun.

Ps. Kiitos kaikille jo tähän mennessä, jotka ovat näihin kysymyksiin vastailleet!

1 tykkäys

Tämä oli kyllä lopulta iso yllätys, omat osakkeet lähti laitaan 12.20 tiedotteen jälkeen. Jännä nähdä saavatko 90% kasaan.

2 tykkäystä

Aikamoista touhua, eka olivat ostamassa alle kympillä yhtiötä, mutta kun joku toinen tarjoaa 13 eur+ niin ei kelpaa…hallitus ei voi suositella, koska pidempi aikataulu….nyt Haierin kannatais ilmaista, että ovat valmiita maksuun kuukauden sisällä…sitten varmaan kuultais uusi selitys

13 tykkäystä

Todella härskiä toimintaa Rettigeiltä. Ensiksi on muka etsitty ostajia, mutta ei löydy ja siksi myydään polkuhintaan itselleen. Sitten kun löytyy ostajia paremmalla hinnalla, niin ei suostuta myymään. Puhallus mikä puhallus.

Sitä kun on joskus ajatellut, että sijoittamalla kotoisaan pörssiimme välttyisi pahimmalta keplotteluilta, mutta tämä ja Innofactorin tapaus kyllä saa huomaamaan kuinka väärässä on ollut.

18 tykkäystä

Veikkaan että on tulossa melkoinen vääntö lunastusmenettelyssä osakkeen hinnasta, niin suuri on tuo ero tarjouksien välillä.
Tilannetta ei helpota Rettigien läsnäolo ostajana, vaikka myyvätkin enemmän kuin ostavat.

4 tykkäystä

toki vaihtoehtona on myös vuosia kestävä jäätynyt konflikti pörssissä samaan tapaan kuin finnlinesissa. Uusitut sitoumukset ovat 80.4% osakkeista, lunastusmenettelyyn vaaditaan 90%

2 tykkäystä

Tämän päiväisessä lukee näin:

”Purmon hallitus toteaa lisäksi, että tämän Päivityksen päivämääränä Rettigin peruuttamaton sitoumus myydä kaikki C-osakkeensa, jotka edustavat noin 61,8 prosenttia yhtiön kaikista osakkeista, Grand Bidcolle, on edelleen voimassa. Lisäksi eräiden muiden Yhtiön merkittävien osakkeenomistajien peruuttamattomat sitoumukset hyväksyä Grandin Ostotarjous ovat edelleen voimassa. Kaikkiaan Rettigin ja muiden osakkeenomistajien antamat peruuttamattomat sitoumukset edustavat noin 90,34 prosenttia Yhtiön kaikista Osakkeista.”

Kyllä mutta lukee myös näin:

“Rettigin uusittu sitoumus ja muut uusitut peruuttamattomat sitoumukset Grandin Ostotarjouksen tukemiseksi edustavat yhteensä noin 79,6 prosenttia kaikista Purmon C-Osakkeista ja äänistä ja 80,4 prosenttia kaikista Purmon Osakkeista.”

nuo 10% voivat perua vielä sitoumuksensa kun sen mahdollistava tarjous on tullut. Ne ovat siis voimassa kun niitä ei ole peruttu, mutta ne voidaan perua eli eivät ole enää peruuttamattomia kun niitä ei ole uusittu.

4 tykkäystä

Itse myin tänään 12,25 hintaan laput pois. Peruutin 11,15 tarjouksen hyväksynnän eilen, koska aavistelin kerrankin tämän pelin oikein. Haierin tarjous sai osakkeen hinnan nousemaan korkeammaksi, kuin GB tarjous, joten ei tässä ollut muuta logiikkaa olemassakaan.

2 tykkäystä

Näin surkuhupaisan lopputuleman jälkeen piti katsoa ketkä Purmon hallituksessa istuvat, onkohan joukossa joku oikeasti “eturistiriidaton”:

Nostaisin tämän uskomattomuudessaan jopa Wetterin hallituksen suorituksen yläpuolelle johtuen Purmon suuremmasta kokoluokasta pörssiyhtiönä ja Rettigin ja Ehnroothin tunnetuista nimistä.

15 tykkäystä

Onko nyt siis niin, että mm. Rettigit eivät voi enää muuttaa mieltänsä ja siten tämä kisa on taputeltu? Vai voiko ne vielä kääntyä Haierin tarjouksen puolelle ja siten hallituskin voisi sitä suositella?

Tässä on vielä Variksen ajatuksia. :slight_smile:

https://x.com/JuhaVaris/status/1816130237974933670

ja Acumenilläkin oli sanottavaa:

9 tykkäystä

Haierin tarjous on parempi sekä yhtiön että osakkeen omistajan kannalta.
Haier on tunnettu 33 miljardin liikevaihdolla toimiva ja yhtiön toimialaan Purmokin sopisi vallan hyvin.
Sitten päätetään tukea huonompaa tarjousta sekä yhtiön että osakkeen omistajien kannalta.
Ei ole mikään ihme että Suomen talous alisuorittaa kun yhtiöiden johto on tätä tasoa…

9 tykkäystä

Eettisesti ja moraalisesti tässä on nyt menty viime aikoina pahasti metsään, kun tällaiset front running ”välistäveto” -bidit pääomistajien taholta yleistyneet. Purmo tullee päätymään lopulta Haierin kaltaiselle teolliselle ostajalle, mutta pääomistaja yrittää Apollon kanssa ottaa vielä extra siivun välistä. Jos olisivat solidaarisia kaikkia omistajia kohtaan, hyväksyisivät kiltisti Haierin tarjouksen, eivätkä tavoittelisi oman voiton maksimointia. Rettigeilläkin on varaa tehdä näin. Liika ahneus tahraa yleensä maineen.

15 tykkäystä

Nyt kun tiedämme Rettigin hylänneen 13,68€ tarjouksen, vaikka olivat alun perin hyväksymässä 8,91€ hintaa (yli 2/3 osuudelta omistuksestaan), niin vaikuttaa selvältä että Rettigille on ollut tulossa extrasiivu oletettavasti tavalla tai toisella Apollon kautta. @Rauli_Juva lle he olivat vastanneet sijoittavansa konsortioon samoilla ehdoilla kuin Apollo, tietysti heidän uskottavuutensa on varmaan monen muunkin silmissä tämänpäiväisen tiedotteen myötä romahtanut.

Toivottavasti Inderes toisi tähän tapaukseen ainakin hippusen arvojensa/playbookkinsa mukaista yhteiskunnallista ulottuvuutta, vaikka kyseessä olisi maksava asiakas. Tässä nimittäin näyttää olevan meneillään yksi pörssivuosituhannen röyhkeimpiä koijauksia eikä näin saisi jatkua varsinkin kun haluttaisiin niitä innovaatioita tungettavan pörssiimme tulevaisuudessakin…

12 tykkäystä

Jatkossa kannattanee ihan instikkatasolla seurata Rettigin liikkeitä ja tietyssä määrin vältellä heidän sijoituksien kohteita, koska pelikuvio on tod.näk. myös jatkossa vahvasti omaa etua ajava, jolloin tietynlainen riski ja alempi tuotto-odotus liittyy toimintaa. Mediat voisivat hiukan haastatella Rettigin ja Viralan johtoa ja kysyä perusteluita toiminnalleen. Samat kyssärit tietty myös Purmon “riippumattomille” hallituksen jäsenille.

16 tykkäystä

On todella häpeällistä toimintaa hallitukselta suositella noin räikeästi huonompaa tarjousta valtaapitävien talutusnuorassa. Jos hallitus olisi suoraselkäisesti rajannut tällaisen vaihtoehdon pois, niin käytännössä jäljelle olisi jäänyt suosituksen pois vetäminen Grand Bidcon tarjoukselta tai Rettigin ja Ehnroothin hyväksynnän saaminen Haierin tarjoukselle, jolloin vaikea kuvitella mitään muuta lopputulosta kuin Haierin tarjouksen toteutuminen.

10 tykkäystä

Eiköhän tässä olla aikoja sitten Apollon kanssa piirrelty suunnitelmaa, jossa lyödään velkavipua koneeseen ja ostetaan muutamia yrityksiä kylkeen ja sit muutaman vuoden päästä 3x -kertoimella ulos…harmittavasti vaan Haier tuli pilaamaan hyvän suunnitelman, kun lunastus piti olla läpihuutojuttu……täytyy kyllä sanoa, että Rettigejä ei kyllä kannata kutsua mihinkään HHJ-kurssille luennoimaan parhaista käytänteistä. Räikeästä oman edun tavoittelusta kyllläkin

8 tykkäystä