Inderesin kahvihuone (Osa 9)

15 tykkäystä

Nyt sai kyllä kupattua tietokoneelta aika hyvin monopolirahaa :smiley: Toimispa yhtä hyvin REITeillä…

Fyysisessä lautapelissä on mukana 20 580 monopolidollaria

2 tykkäystä

Loistavaa viikon alkua! Megapodia on vielä katsomatta ja kassassa on (vielä) rahaa. Tulkoon viikosta erinomainen :fire:

image

9 tykkäystä

Mistähän kaikista lajeista ruotsalaiset sai mitaleja kun itse en kerennyt havaita muuta kuin seiväshypyn kultamitali. Suomessa huippu urheilussa on hankala menestyä kun pitäis olla rahaa ja aikaa urheilulle sekä vielä tilat missä urheilua harrastaa sekä vielä onnistua saamaan kuljetus urheiluhallille.

2 tykkäystä

Inderesin väelle haluaisin muistuttaa, että tällainen palaute kumpuaa välittämisestä. Jos ketään ei kiinnostaisi Inderes ja yhteisö, niin ei kukaan jaksaisi näin ajatuksella antaa kritiikkiäkään.

Miitissä oli myös puhetta siitä, kuinka tällainen kritiikki ei tunnu oikein menevän läpi, vaan se usein kimmotetaan takaisin kahdella vaihtoehtoisella kommentilla: 1.) huono markkinasentimentti se vain ketuttaa tai 2.) emme haluakaan samanlaista menoa kuin vuonna 2021.

Seuraa Heiskaspapan tarinatuokio :older_man:

Harrastan luovaa kirjoittamista, ja joskus vuosia sitten tilasin tekstilleni maksullisen palautteen ammattilaiselta. Tilauksen yhteydessä sanoin, että en kaipaa tyhjää tsemppausta, vaan haluan saada kritiikkiä, jonka avulla voin kehittyä.

Palautteen antaja tulkitsi ohjeistukseni niin, että hanskat pois ja nyrkkirauta tilalle. Sain useamman A4:sen verran täyttä brutaalia lyttäystä, jonka lukeminen oli sen verran kamala kokemus, etten useisiin päiviin pystynyt miettimään koko palautetta saati sitten puhumaan siitä.

Kun muutama päivä kului, palautteesta aina lause sieltä täältä popsahteli mieleeni ja arvioin niitä yksi kerrallaan. Lopulta luin palautteen pari kertaa uudestaan.

Lopputulemani palautteesta oli se, että se oli hyvin ilkeämielisesti kirjoitettu ja 75 %:ia siinä esiin nostetuista pointeista oli vain kirjoittajan omaa näppäryyttä, jonka ainoa tarkoitus oli loukata. 25 %:ia, joka sisälsi ne palautteen keskeisimmät pointit, oli kuitenkin täyttä totta.

Ehkä nytkään ei tarvitse niellä TJT:n palautetta sellaisenaan. Ja jos on jostain yksittäisestä kohdasta eri mieltä, niin ei sitä tarvitse kokonaisuutena heittää roskiin. Löytyykö viestistä kuitenkin joitain kipeitä totuuksia, joita on todella vaikea itselleen myöntää? Ehkä niitä on parempi tarkastella myöhemmin ajan kanssa. Silloin oma ego (ei puhekielisessä merkityksessä) on helpompi siirtää sivuun.

45 tykkäystä

Tiedättekö, mistä tunnistaa, että pörssiyhtiö ei ole listattuna Hesuliin? Posaria tulee posarin perään, toimari tankkaa säännöllisesti kaksin käsin ja yritysostokortti laulaa, mutta vain järkeviin kohteisiin.

6 tykkäystä

:point_up:

Meitä taitaa myös olla useampia täällä kommentoimassa jotka ihan päivätyökseen miettivät asiakasymmärryksen keräämistä, analysointia, sen jalkauttamista organisaatioon, sekä palvelujen tuotteistamista ja tuomista osaksi arjen prosesseja eri kokoisissa organisaatioissa. Kaikella rakkaudella, kuten pari kertaa aikaisemminkin todettu, ulospäin tämä näyttää kovin tutulta ja Inde ei ole yksin vastaavien haasteiden kanssa. Tuo Ekan toisessa threadissa nostama kalvoilla ollut “foorumi/yhteisö on kypsä” on signaali (sekä sisäiselle että ulkoiselle kohderyhmälle) jämähtämisestä ja tyytymisestä nykytilanteeseen. Salkku elää omaa elämäänsä, mutta tuskin yhtä hyvin tulevaisuudessa jos yhteisö tästä lähtee hitaaseen alamäkeen.

10 tykkäystä

Ainakin itselleni viime vuoden kesän jälkeiset linjaukset ovat olleet sen verran jämäköitä, että pessimismi alkaa vallata mieltä tämänkin osalta. Analyytikot ovat kiireisiä, vanhemmat analyytikot vielä kiireisempiä ja kukaan muu ei talossa tunnu uskaltavan tuohon analyysipuoleen myöskään tökätä sormeaan. Näitä samoja asioita on nostetu esiin vuodesta toiseen. Nämä asiat vain eivät tunnu olevan talossa mitenkään esillä kuin ainoastaan, että tehtiin arvio politiikasta ja mitään ei tarvinnut muuttaa. Viestinä yhteisön suuntaan tuntuu siis olevan, että rapsa on täydellinen ja nyt seuraavaa kvartaalia tekemään.

4 tykkäystä

siis tarjotaan lisää valtion rahaa urheilupomoille jaettavaksi. :wink: (Koska näinhän se menee)

Siis noin niinkuin palkkioksi hyvin tehdystä työstä

2 tykkäystä

– Ihmisillä, joilla ei ole mitään tekemistä harjoittelun ja suoritusten kanssa, elävät yltäkylläisyydessä. Ne, jotka tuovat maalle menestystä, joutuvat kustantamaan reissunsa itse. Se on täysin järjetöntä.

Tähän aiheeseen piti kaivaa vanha haastattelu.

8 tykkäystä

Todennäköisesti tämä lisärahoitus sitten todellisuudessa valuu uusiin työryhmiin, konsulttien palkkoihin ja kokoushuoneiden viineritarjontaan. Itse urheilijoille ja valmentajille sitten muruja pöydältä.

Suomessa kyllä osataan tämä vastuunpakoilu päättäjien toimesta eikä lammasmainen media uskalla näissä tapauksissa ketään kasvotusten kunnolla haastaa.

14 tykkäystä

Erinomainen nosto. Kun nyt tässä reilun parin vuosikymmenen aikana tämä johtoportaan herrakerho on näyttänyt kyntensä niin olisiko nyt jyrkän rakennemuutoksen aika?

Palkanmaksut seis näille pomoille ja puretaan nämä himmelit, eri lajien päävalmentajille kustannetaan jotkut sihteerit jotka hoitaa paperinpyörityksen ja kilpailuihin ilmoittautumiset mutta muuten lopetaan kaikki sälä itse urheilun ulkopuolelta.

Tuetaan suoraan itse urheilijoita jotta heille taataan parhaat mahdolliset eväät menestyä.

11 tykkäystä

Näkyykö paljon avohakkuita? Ainakin Varsinais-Suomessa joka paikassa.

2 tykkäystä

Näittekö Valentin Konosen haastiksen eilen? Kyllä meidän urheilujärjestöjen johtajiin pitäisi saada ex-huippu-urheilijoita, jotka ymmärtää pitkäaikaisen harjoittelun merkityksen ja rahantarpeen. Suomi on ihan liian pieni maa tukeakseen kaikkea mahdollista. Pitäisi ensin lähteä siitä, että mitkä lajit nostetaan ylös - missä lajeissa on nuorisossa huippu-lahjakkuuksia. Talviurheilu on kuitenkin ilmaston kautta paras - harjoitukset kotimaassa. Sitten muut sen jälkeen.

8 tykkäystä

Vuolenkoskelta itään maisemaa hallitsee kanavaa/joenuomaa ympäröivä kulttuurimaisemallinen ja viljelty peltoaukea. Hakkuut on tehty ehkä satoja vuosia sitten :slight_smile: Mutta onhan noita avohakkuita kyllä jonkin verran myös Kymenlaaksossa. Omaan silmään ei tässä 30 vuosikymmen aikaa ole osunut tuolla suunnalla suurta muutosta. Mutta myönnän, että asia tulee nykyisin tarkasteltua liian paljon autosta käsin eikä maastossa kuten nuorempana.

3 tykkäystä

Kouvolassa on ollut jonkun verran kirjanpainajaa liikenteessä, minkä vuoksi on myös laitettu metsää matalaksi.

4 tykkäystä

Kun printatun median käyttö vähenee, niin eiköhän se auta tuohon kirjanpainojatilanteeseenkin. Vai ovatko nuo kilometritehtaalle joutuneita?

4 tykkäystä

Teknopuu:
image
Maksaa osinkoakin.

Oletko @Verneri_Pulkkinen hyökkäämässä tämän kimppuun Suomen osinkokuninkaana? Tai mites @Pohjolan_Eka, joka on PE-mies?

2 tykkäystä

P/E on laiha mittari, kun tulos E (earnings) ei vastaa mitenkään kassaavirtaa. :smiley:

Teknopuun sijoittajat ovat saaneet nauttia kirjanpidollisesta tuloksesta, millä ei valitettavasti voi marssia kauppaan ostamaan ruokaa.

Me osinkopuoluelaiset suosimme kassavirtaa, millä voi maksaa osinkoja millä taas saa ruokaa kaupasta.

45 tykkäystä