Inderesin kahvihuone (Osa 9)

Näittekö Valentin Konosen haastiksen eilen? Kyllä meidän urheilujärjestöjen johtajiin pitäisi saada ex-huippu-urheilijoita, jotka ymmärtää pitkäaikaisen harjoittelun merkityksen ja rahantarpeen. Suomi on ihan liian pieni maa tukeakseen kaikkea mahdollista. Pitäisi ensin lähteä siitä, että mitkä lajit nostetaan ylös - missä lajeissa on nuorisossa huippu-lahjakkuuksia. Talviurheilu on kuitenkin ilmaston kautta paras - harjoitukset kotimaassa. Sitten muut sen jälkeen.

12 tykkäystä

Vuolenkoskelta itään maisemaa hallitsee kanavaa/joenuomaa ympäröivä kulttuurimaisemallinen ja viljelty peltoaukea. Hakkuut on tehty ehkä satoja vuosia sitten :slight_smile: Mutta onhan noita avohakkuita kyllä jonkin verran myös Kymenlaaksossa. Omaan silmään ei tässä 30 vuosikymmen aikaa ole osunut tuolla suunnalla suurta muutosta. Mutta myönnän, että asia tulee nykyisin tarkasteltua liian paljon autosta käsin eikä maastossa kuten nuorempana.

3 tykkäystä

Kouvolassa on ollut jonkun verran kirjanpainajaa liikenteessä, minkä vuoksi on myös laitettu metsää matalaksi.

4 tykkäystä

Kun printatun median käyttö vähenee, niin eiköhän se auta tuohon kirjanpainojatilanteeseenkin. Vai ovatko nuo kilometritehtaalle joutuneita?

5 tykkäystä

Teknopuu:
image
Maksaa osinkoakin.

Oletko @Verneri_Pulkkinen hyökkäämässä tämän kimppuun Suomen osinkokuninkaana? Tai mites @Pohjolan_Eka, joka on PE-mies?

4 tykkäystä

P/E on laiha mittari, kun tulos E (earnings) ei vastaa mitenkään kassaavirtaa. :smiley:

Teknopuun sijoittajat ovat saaneet nauttia kirjanpidollisesta tuloksesta, millä ei valitettavasti voi marssia kauppaan ostamaan ruokaa.

Me osinkopuoluelaiset suosimme kassavirtaa, millä voi maksaa osinkoja millä taas saa ruokaa kaupasta.

57 tykkäystä

Me Ekan kanssa käytämme tällaista menetelmää:

P/E-luku : Osinkoprosentti = POE-luku

Esim. P/E-luku 8 : osinkoprosentti 8 = 1

Jos on yli 1, niin ei osteta, jos alle, niin voi harkita. Puolikas on herkullinen.

14 tykkäystä

Pahinta, mitä yritystoiminnassa voi tehdä. Myyntitulot jää kaniin, kun asiakkaat ei suostu maksamaan ja ne, jotka maksaa, käyttää valuuttaa, jonka arvo putoaa jyrkkää alamäkeä. Kaikenlisäksi firmassa on kehittäjiä aivan liikaa (kiinteät kulut), joiden tuottavuudesta ei mitään todisteita.
Ja tässä on vielä omaakin rahaa sisällä - älä kysy, miksi. Liian vaikea kysymys vastattavaksi. :cold_face:

25 tykkäystä

Keksin puoli vahingossa miten politiikkanurkkauksen tunnin viivettä pystyy kiertämään. Kirjoittelee politiikkaan osuvan kirjoituksen tänne kaffehuoneelle, niin eipä aikaakaan kun @Sijoittaja-alokas siivoaa sen oikeaan ketjuun :slightly_smiling_face:. Älkää oikeasti kuormittako foorumin puurtajaa tällaisilla kommervenkeillä.

15 tykkäystä

Tässä “hackissa” on se vika että siinä on sisäinen piilotettu laskuri jonka raja-arvoa ei voi tietää, mutta jonka ylityksen jälkeen viestin siirron lisäksi viestin tehnyt tili siirretään inden tyrmään satunnaiseksi ajaksi… :grimacing:

7 tykkäystä

Tsädäm. Sieltä lähti kisa käyntiin!

17 tykkäystä

Liian pitkä aika tehdä lotto - markkinat elää kuitenkin niin voimakkaasti, että toi äänestysikkuna pitäisi olla rajattu 24h kvartaalin sisällä. Ajoitus voisi olla sitten harkinnassa, mikä se ajankohta on. Viikko kvartaalin alusta olisi oma näkemys hankalimman arvauksen osalta. Eli eka kvartaaliviikon keskiviikko, 24h.

  • edit: @CitizenJ Jaahas, kiitos tarkennuksesta. Olin vähän hätäinen säikeen kuvauksen osalta.
3 tykkäystä

Öö, missäs tuohon kisaan sitten osallistutaan? :slight_smile: Vastaamalla tuohon ketjuun?

3 tykkäystä

Varmaan tohon ketjuun? @Tomi_Valkeajarvi voi täsmentää :smiley:

2 tykkäystä

Tässähän etsitään tykätyintä ei tuottovinta pitchausta. Voithan sinä toki silti viivyttää vastausta viimeiselle päivälle.
Pitempi vastausaika todennäköisesti johtaa suurempaan osallistujamäärään, eikä pitchaukset osu niin helposti samoihin yhtiöihin.

5 tykkäystä

Ilkka Sinervä on tehnyt jutun konepajoista, jossa on lainattu Hannu Angervuon ajatuksia. :slight_smile:

Alaotsikot:

  1. Wärtsilä ja Konecranes kunkkuja
  2. Onko Valmet aliarvostettu?
  3. Konecranes ampaissut
  4. Kone pitää kutinsa
  5. Tekeekö Metso yritysostoja?
  6. Laskua liikevaihtoon

Vastaamalla ketjuun kuten @Pohjolan_Eka tuossa jo arvelikin ja vastausajan puitteissa eli kisa on paraikaa käynnissä su 25.8 klo 23:59 asti. :smile:

Pohdimme tuota äänestysikkunaa sekä vastausaikaa uudestaan tämän ensimmäisen kisan jälkeen ja päivitämme tarvittaessa sääntöjä myöhemmin, mutta mennään tämä ensimmäinen kisa näillä säännöillä. :blush:

10 tykkäystä

Mitäs tapahtuu jos on tasapeli? Meillä varmaan tulee niin timanttisia pitchaajia, että kaikki saa sydämen :thinking:

2 tykkäystä

Sehän kävi äkkiä. :grin: Toivottavasti saadaan hyviä ideoita jakoon, niin tulee kunnon kilpailu!

No mitäs veikkaat? Korkein osinkoprosentti ratkaisee, luonnollisesti. :exploding_head:

20 tykkäystä

Tasapeli on lähtökohtaisesti epätodennäköinen skenaario, kun viestien luulisi keräävän aika paljon tykkäyksiä ja eniten tykkäyksiä saanut voittaa. Ellei sitten Hesulin kurimus ole sumentanut kaikkien parhaatkin ideat ja argumentoinnin niin totaalisesti, että vastaukset saavat vain tykkäyksen tai pari. :disappointed:

Mutta pohdimme tätä komitean kanssa miten tasatilanteessa toimitaan! Osinkopuolueen puheenjohtajalla saattaa olla jotain sanottavaa osingoista niin kuin @Hades tuossa jo epäili. :exploding_head:

8 tykkäystä