Inderesin kahvihuone (Osa 9)

Rakkaudesta lajiin🤣

19 tykkäystä

Tässähän oleellista on se oma pelisilmä, tuleeko palaverissa itselle jotain oleellista.

Koulutukset on fiksumpi käydä verkkokoulutuksina, jolloin ”olet suorittanut tämän koulutuksen ja sitä voidaan myös olettaa sinulta” tai aiheen pitää olla niin mielenkiintoinen, että kynä tipahtaa kaikesta muusta, tullaan vaikka pääkainalossa, valvotaan öitä ja viikkoja arkityön parissa, jotta siihen ehditään osallistua.

Ja yritykseltä selkeät tehtävänkuvat, mistä hommista päättäminen kuuluu kenellekin. Joten rönsyilevän palaverin jälkeen voidaan jatkaa pienemmällä porukalla, jos asianomaiset eivät ole paikalla.

2 tykkäystä

Ihan vain varmuuden vuoksi tarkennan ettei tarkoitukseni ollut lähteä kenenkään asuinpaikkaa väheksymään. Kunhan totesin etteivät nuo paikat vaikuta Turun ja Tampereen kilpailuun.

Ja kilpailuahan ei tarvitse käydä ryppyotsaisesti:

4 tykkäystä

Mistähän löytäisin graafin, jossa samassa on Saksan 10 vuotinen korko ja 12kk euribor?

Oon melko varma että mallisalkkuun ostetaan seuraavaksi Ta alkuista osaketta kun annettiin lisää suosituskin,aiemminkin on omistettu ja ahneuksissaan myyty,tekis kyllä gutaa pikku Inderes vaikutus.

Toiset ne vaan osaa tän homman. Taitolaji ostaa noin halvalla.

7 tykkäystä

Älä suotta ujostele. Pitchaus-kilpailu on vielä auki :muscle:

1 tykkäys

Espoohan on Suomen kakkoskaupunki, tai siis voisi olla jos ei olisi pelkkä Helsingin lähiöalue.

No mut hei, mähän myönsin ihan suoraan, ettei Espoo ole mikään oikea kaupunki. Ja juuri siksi tykkäänkin asua täällä.

Ei ole kyllä Vantaakaan, mutta Vantaasta keisarin irroittama käenpoikanen eli Helsinki jo vähän muistuttaa oikeaa kaupunkia. Jollei katso lentokoneesta ja havainnoi sitä karua tosiseikkaa, että metsäähän se Helsinkikin on.

Mutta jos hyväksymme kaupungin määritelmäksi, että sillä on kunnollinen keskus kivitaloineen ja liikennevaloineen, eli että kaupungiksi väitetty myös näyttää kaupungilta, niin Turku ja Tampere ovat kiistatta oikeita kaupunkeja. Kuopio on kaupunki. Lahti on kaupunki. Jyväskylä on kaupunki. Mutta Espoo ja Vantaa eivät ole kaupunkeja, vaikka väkiluvun puolesta periaatteessa voisivat olla. Maaseudun isoja kyliä ovat, joskin on myönnettävä, että onhan molemmilla paikkakunnilla aika paljon kerrostaloja ollakseen pitkin metsiä ripoteltuja lähiöitä. Paljon enemmän kuin esimerkiksi aiemmin viittaamallani naurunpyrskähdyksellä, Keuruun “kaupungilla”.

Vaan ei tästä pidä tehdä mitään ongelmaa. Jos nyt meikäläisenkaltainen paatunut espoolainen ihan välttämättä haluaisi jostain syystä käydä kaupungissa, niin kyllähän autolla pääsee esimerkiksi Turkuun tai Hämeenlinnaan ihan sujuvasti.

8 tykkäystä

En ota kantaa henkilökohtaisiin kaupungin määritelmiin mutta on muuten tãhän mainittava että sekä Espoon että Vantaan väestötiheys on suurempi kuin Tampereen tai Turun. :nerd_face:

Helsinki 679 927 as / 214.4 km² = 3 171 as/km²
Espoo 317 974 as / 312.4 km² = 1 018 as/km²
Tampere 257 039 as / 524.9 km² = 490 as/km²
Vantaa 249 683 as / 240.4 km² = 1 039 as/km²
Turku 203 129 as / 245.6 km² = 792 as/km²

(Jos Tampereesta laskettaisiin metsäinen Teisko pois niin se nousisi myös yli 1000-kerhoon mutta silloin vastaavalla logiikalla Espoosta pitäisi laskea Nuuksion, Velskolan ym. Pohjois-Espoon miltei asumattomat metsät laskuista).

9 tykkäystä

Aah… mua on pian 3 vuotta ärsyttänyt ketjulistan alussa oleva foorumin säännöt-ketju johon aina vahingossa painan. Nyt vasta tajusin että saan sen kiinnityksen poistettua ja nyt oloni on kevyt ja seesteinen.

39 tykkäystä

Hetttkinen. Ei nyt anneta tilastojen pilata hyviä tunnetiloja.

Väestöntiheys on vain luku. Ihan niin kuin ihmisen ikä. Mutta kaupunkilaisuus on asenne elämään.

8 tykkäystä

Olkaamme ylpeitä metsistämme! Mielummin niitä katsoo kuin betonia, autoteitä ja autojonoja. :evergreen_tree: :evergreen_tree:

9 tykkäystä

Finnmetko, ja miksei muutkin vastaavat tapahtumat, ovat hyviä paikkoja Lyncheilyyn. Monilla firmoilla on paikalla paljon henkilöstöä myyntitykeistä johtoryhmään, ja lisäksi pääsee koeajamaan koneita ilman sen kummempia kyselyitä. Jos sijoittelee esim. metsäkonebisnekseen tai maanrakennukseen, niin suosittelen vierailua.

13 tykkäystä

Hyvä ystäväni oli vuosia sitten Helsingin pikkupomojen ja japanilaisten vieraiden kanssa pienkoneessa Helsingin yllä. Suomalaiset keroivat japseille maapulasta, vaikka muutaman kilometrin päässä keskustasta käyskenteli lehmiä pellolla ja joka paikassa näkyi vain puskaa. Tähän japsit: I can’t see the problem.

7 tykkäystä

Hongkongin pinta-ala on noin 1110 km² eli suunnilleen saman kokoinen alue kuin Pk-seutu lisättynä Kirkkonummella. Siellä asuu 7.5 miljoonaa ihmistä mutta pinta-alasta vain n. 24% on rakennettu, loput on enimmäkseen täyttä viidakkoa tai vähemmissä määrin peltoja. Se osa joka on rakennettu onkin sitten rakennettu ns. kunnolla. Kaupungissa on maailman eniten pilvenpiirtäjiä mutta et ole koskaan kovin kaukana ihan kunnon metsästä. :smiley:

Olen oikeasti sitä mieltä että pk-seudulla voitaisiin ottaa vähän mallia tuostakin tyylistä. Jos rakennat joka tapauksessa kerrostalon niin miksi et laita samalle tontille vaikka 24-kerroksista 8-kerroksisen sijaan. (Kolme 8-kerroksista myös varjostaa enemmän kuin yksi 24-kerroksinen.) :nerd_face:

(En tietenkään tarkoita että täysin pitäisi ottaa mallia vaan parhailta osin!)

14 tykkäystä

Epäilen ettei ole tositarina! Japsit olis luultavasti kysynyt ”where is the city?” :slight_smile:

Tätähän on perusteltu esimerkiksi että korkeat rakennukset pilaavat kaupunki silhuetin risteilymatkustajilta.

3 tykkäystä

Pasilaanha niitä torneja suunniteltiin, mutta kukaa haluu rakentaa, kun tulee persnettoa. suomalaisilla ole varaa ostaa asuntoja niistä.

Yksi Pasilan torneista eli tontin 17148 32-kerroksinen toimistorakennus on ilmeisesti lähdössä rakenteille piakkoin. Tulee Triplan ja veturihallien väliin. Rakennuttajana Varma ja päävuokralaisena Elisa.

Muita torneja samalle alueelle suunnitteli alun perin YIT mutta suunnitelmat karahtivat kiville useammasta syystä (ei vain kehno taloustilanne vaan myös YIT:n oma uhkapeli kaupungin kanssa). Nyt noille tonteille laatii suunnitelmia Skanska.

Noin muuten viime vuosina on kyllä saatu mukavasti lasikattoa rikki kun yli 30-kerroksisia rakennuksia on jo rakennettu Kalasatamaan ja Vuosaareen ja kaavoitettu myös Pasilaan ja Keilaniemeen. Matalampia tornitaloja on rakennettu verrattain runsaastikin viime vuosina.

8 tykkäystä