Inderesin kahvihuone (Osa 9)

You had me at 5% dividend yield

12345678910123456789

7 tykkäystä

No ei ihme, että keskustelu hiljenee kun Wahlroos ei ole enää tekemässä massiivisia yrityskauppoja suuntaan jos toiseen ja Sampo muuttuu tylsäksi osinkomörnijäksi. Hannes Kulvikin mukaan Suomea sanottiin 1980-luvulla pohjolan Japaniksi. Ei se valehdellut…

Helsingin pörssi näivettyy tätä tahtia, jos kaikki firmat vain tyytyvät suorittamaan “ihan hyvällä” tasolla ja jakamaan aivottomasti osinkoja pääomistaville eläkerahastoille. Voisiko Inderes saada vähän vauhtia tähän pörssiin Hesulin kiinnostavuudella ja lähteä nurkkaamaan bulvaanien avulla vaikka jotakin pörssin mörnijää tai vaikkapa Sijoituskästiä.

4 tykkäystä

Älä sure, siihen tottuu. Toivottavasti ainakin. En ole itse koskaan kirjoittanut politiikkaketjuun, mutta varmaan jo viisi viestiäni on Sijoittaja-alokas sinne niska-perse -otteella heittänyt.
Ja kyllähän se joka kerta vieläkin tuntuu siltä, kuin olisi liian nuorena nähnyt jotain liian irstasta.
Hommasin takapihallekin jo tollaisen niitä kertoja varten, kun kynäni taas lipsahtaa kohtalokkaasti…

politiikka

14 tykkäystä

Osinkopuolue on katsonut kyllä tyytyväisenä Sammon strategista suuntaa ja Hesulin kontekstissa Sampo on kunnon kasvuyhtiö kaiken kukkuraksi!

Hesulin vajaan 200 firman tarjoomassa löytyy sitten viihdettä hakeville ihan oma osastonsa. :joy:

11 tykkäystä

Onneksi Teslan ketjussa on samat tyypit tapellu viimeisen vuosikymmenen niin foorumiaktiivisuus pysyy taatusti aktiivisella tasolla. :grin:

31 tykkäystä

Ja näistä ainoastaan OmaSP:n kohdalla teille voi antaa kiitosta siitä, että olette tuoneet sijoittajille aidosti uutta tietoa. Tai pikemminkin syventäneet sitä tilannekuvaa. Muiden yhtiöiden osalta kyse on ollut lähinnä tiedosssa olevien asioiden toistelusta.

Luonnollisestikin sijoittajat joutuvat tekemään päätöksiä tarjolla olevan informaation pohjalta. Jos esim. epäkohdista jää odottamaan “koko totuutta”, on yleensä myöhästynyt pahasti joko meno- tai paluujunasta. Tuo pätee erityisen korostuneesti Tecnotreen kaltaisiin pienyrityksiin.

Sen sijaan, että sinä kannat huolta foorumikirjoittelusta, kannattaisi kantaa enemmän huolta Alma Median talousjournalismin tasosta. Ei se ennen ollut noin laadutonta. Eilen esim. uutisoinnissa oli Elloksen talousvaikeudet ja samassa yhteydessä väitettiin yhtiöllä olevan sama omistaja kuin Tokmannilla. Hohhoijaa. Tai omakohtaisempi havainto: Kevät-kesällä törmäsin useamman kerran medioissanne (ja siinä samalla Twitter-virrassa) tunnistettavaan kuvaan hyvin hoidetusta (ja taloudeltaan ylikapitalisoituneesta) taloyhtiöstämme, jonka puheenjohtajna toimin, kun uutisoitiin mm. taloyhtiöiden konkursseista ja vastuuttomasta taloudenhoidosta. Hyvän journalistisen tavan mukaisesti artikkeleissa ei edes mainittu kyseessä olevan kuvituskuvan, saati että taloyhtiö ei liity uutisointiin. Vaihtuihan se jatkuvalla syötöllä toistuva kuvituskuva yhden sähköpostin myötä, mutta onhan tuo ihan syvältä.

12 tykkäystä

Norjassahan tuosta ei lopulta tuomioita tullut vaan korkeampi oikeusaste hylkäsi syytteet.

3 tykkäystä

Mä oon luullut että se on buy on rumors, sell on news.

5 tykkäystä

Vai Nokian kohdalla sell the news, sell the rumours :smiley:

10 tykkäystä

Nokia myy MN:n pois, kurssi kiittää ja saavuttaa pitkään kaukaisena haaveena olleen 6:n USD tason, mitä tekee Nokia saaduilla varoilla. Ostaa omia osakkeitaan nyt hyvään 6:n taalan hintaan, näin se homma etenee :roll_eyes:

10 tykkäystä

@Verneri_Pulkkinen, Nvidian kunniaksi? :slight_smile:

50 tykkäystä

Propsit Indelle (Atelle etenkin) miten nopeasti saitte kommentin Noksu-huhuille.

29 tykkäystä

Markkinoilla on vaikeuksia tajuta nvidian osaria😅

Kasvu hyytyy.

Tämä myös tukee ylläolevaa. Tilin omistajan piti olla ”ivalon henkilö” mutta eipä se olekkaan.

https://x.com/vontuchman/status/1829101982910394593?s=46&t=IIDxQKKJKKIz0xnpHZ-SFw

https://x.com/deitaone/status/1829205870216884492?s=46&t=IIDxQKKJKKIz0xnpHZ-SFw

Tämä.

https://x.com/fiilismies08/status/1827346600592609674?s=46&t=IIDxQKKJKKIz0xnpHZ-SFw

1 tykkäys

Höpsistä, markkinoilla on vain niin pitkäjänteistä sijoittajaa liikenteessä, että jaksavat hyvin odottaa yli puoli vuosisataa jotta tuloksella saadaan markkina arvo kiinni.

9 tykkäystä

Osien summa ja Nokia mainittu samassa lauseessa

21 tykkäystä

Tästä tulikin mieleeni:
meneekö nimimerkki kenties vaihtoon ?

3 tykkäystä

Kahta en vaihda… Nimimerkkiä ja Faronia.:rofl::rofl::rofl:
Ja jotain merkkejä perääääään.

3 tykkäystä

Mitä niille sitten jää? Ensin oli, että no ei osattu valmistaa puhelimia. Ei se mitään, tehdään verkkoja. Nyt, kun pitäisi tehdä verkkoja ja on 1 kilpailija, niin ei onnistu. Onko se sitten seuraavaksi vanhojen pantettien lypsämistä ja kumisaappaita

9 tykkäystä

Onhan se nyt nähty että pehmopaperiin pitäisi palata sillä ei maailmasta pyyhittävät p**seet lopu :crazy_face::wink:

1 tykkäys

Laitettakoon tämä ajatuksenjuoksu kahvihuoneeseen, turhapa Tecnotree-ketjua kuralla täyttää. Mutta nyt omaa sijoittajatarinaa reilut kolmisen takana teknopuun kanssa. Kaikki nämä vuodet tullut luettua Inderesin ketjua yhtiöstä. On eletty optimismissa, on eletty pessimismissä, on eletty hälläväliä-fiiliksessä. Viimeiset käänteet lähinnä epäuskon ja jonkun sortin defenssin sekamelskassa; loppuviimein alkaa kääntyä taas hälläväliä-fiiliksen puoleen. En minä enää tiedä mihin uskoa, noh yhtiö kertonee jotain ensi viikolla, ehkä. Onneksi ei kivitaloa ole tuossa kiinni, niin ei juurikaan enää jaksa mietityttää meneekö kaikki vai tuleeko jotain.

Kiitos kaikille teknopuuketjuun vuosien saatossa kirjoittaneille, jos nyt satutte kahvihuoneessa piipahtamaan. Jatkakaa samaan malliin. Minä kattelen tämän loppuun saakka, ja luen edelleenkin jokaisen aiheesta kirjoitetun viestin :slight_smile:

13 tykkäystä