Tecnotree sijoituskohteena

Siis julkisista lähteistä kaivettuja tietoja on tällä yhdistelty toisiinsa. Voihan tuosta joku lähteä jotain “seuraamuksia” virittelemään, mutta ei kovin vahvoilla ole. Ei nyt missään venäjällä olla.

20 tykkäystä

Hyvässä tapauksessa kertovat samalla uudesta yritysostosta. Ehkä sieltä voisi tulla jokin tecnovos kaltainen täälläkin spekuloitu kohde, jossa tiedetään jo valmiiksi tecnotreen tarpeet, tunnetaan johto ja pystytään auttamaan yritystä kasvu-uralla. Myös helppo integroida mukaan nykyiseen toimintaan.

7 tykkäystä

Mikä levitetty syytös? Täällä on esitetty EPÄILYJÄ.

3 tykkäystä

En malta olla sanomatta omia ajatuksiani… mikäli Kartik edelleen esiintyy yhtiön lappusissa (plus muut seikat), niin silloin epäilen - ettei voi sanoa että hän on vain auttamassa liiketoiminnan alkuvaiheessa - vaan häntä tulisi kohdella lähipiiriläisenä.

Tuon lainauksen perusteella alkaa mielestäni vahvistua ajatus että hallitus on kyllä ollut tietoinen näistä yhteyksistä. Kysymys sitten oikeastaan kääntyykin siihen että miksi muita sijoittajia ei ole tiedotettu asiasta? Yhtiö itse sanoo siis näin:

Kauppa on mielestäni Tecotreen kokoluokka huomioiden olennainen, ja epäilen sen olevan lähipiiriliiketoimintaa (mutta toki en ole juristi). Ja mikäli oon tässä väärässä, on suotavaa että se tuodaan esille.

Yhteenvetona siis sanottakoon että mielestäni vaikuttaa että foorumi on ollut oikeassa - ainakin näiden yhteyksien osalta. Kaikesta huolimatta vaikuttaa että Tecnotree (tj ja hallitus) on itse sitä mieltä että kyse on ollut business as usual. Tässä kohtaa siis mielipiteet eroavat.

Itseä edelleen kiinnostaa että kun tehdään kauppaa oletetun lähipiirin kanssa niin onhan silloin huolehdittu pienomistajien etua - ettei vaan ole syntynyt eturistiriitaa. Ja tähän ei ole saatu vastausta - vaan yhtiö pyrki olemaan hyvin hiljaa kauppaan liittyen.

63 tykkäystä

Kauppalehden jutun jälkeen voi ”päätellä”, että nyt on tenbaggeri tässä. Kun vaan kaikki yhtiön sisällä ja toiminnassa muuttuu ”normaaliksi”. Mikä on sitten normaalia kenenkin mielestä, vaihtelee aika lailla.

15 tykkäystä

Hei, tässä tulikin monta asiaa.

Ehkä ensin vastaan valmiista pöydästä syömiseen. Meillä on käytäntö, että uutisia etsitään ja niitä löytyy eri lähteistä, niitä siteerataan lähde mainiten ja etsitään mahdollisuuksien ja tarpeen mukaan uutta tietoa itse lisäksi. En ole ajatellut sitä muiden työn epäreiluna hyödyntämisenä vaan enemmänkin kunnianosoituksena sille, ja hyötyyhän siitä lähdekin, joka saa omalle työlleen entistä enemmän huomiota.

Olemme tehneet teidän työnne perusteella kaksi juttua lähde mainiten, oma aiempi kommenttini sekä Samin laajempi juttu. En ole nähnyt asiaa missään muualla noteeratun, joten en ole varma, onko juuri minun nöyrryttävä. Itse ajattelin alusta asti, että foorumi pitää laittaa mahdollisuuksien mukaan seurantaan ja tehdä mahdollisesti juttu, joka tehtiin.

Ei meillä varmastikaan olisi mahdollisuuksia perehtyä tällä tarkkuudella yksittäiseen pieneen Helsingin pörssin yhtiöön, eikä Pericius-kauppa todennäköisesti olisi tullut tietoomme ilman foorumia, ellei siitä sitten joku olisi suoraan toimitukseen vinkannut. Siinäkään tapauksessa emme olisi voineet uutisoida asiaa ihan sellaisenaan, vaan tapana on, että tiedot tarkistetaan mahdollisimman hyvin ja kohteelle annetaan ensin kohtuullinen mahdollisuus kertoa oma näkemyksensä. Olemme viime aikoina kirjoittaneet mm OmaSP:stä, Wetteristä, Cityconista, Nokiasta yms. Myös Tecnotreen rahoituskuvioita on aiemmin seurattu suht intensiivisesti ja kriittisesti. Minusta kaiveluun olisi hyvä olla vähän enemmänkin aikaa, mutta muutakin on syytä tehdä.

Mitä itse asiaan tulee, minustakin vielä on jatkokysymyksille aihetta. Ennen kaikkea Tecnotreen olisi ollut hyvä kertoa heti alkuunsa, että tällainen on ostettu. Varmasti hyvä olisi ollut kertoa sekin, että ostoksen taustalla on Neil Macleodin pitkäaikaisen yhteistyökumppanin ja toimitusjohtajan pojan startuphautomo.

Aiemmassa kommentissani oli ulkomuistista sellaisiakin lauseita kuin että ”foorumeilla tehty työ on ansiokasta” sekä että ”vähintään yhtä suuri ongelma on heikko sijoittajaviestintä”, sekä runsaasti moitteita Tecnotreelle. Siinä myös kritisoitiin sitä, että yksittäiset foorumikommentit aiheuttavat rajuja liikkeitä. Ymmärrän hyvin saamani palautteen. Ongelma on minusta enemmän tietojen tulkinnassa kuin niiden jakamisessa. Minusta olisi hyvä, että tietoa tulkittaisiin ja siihen suhtauduttaisiin lähdekriittisesti, ensimmäinen alustava tieto ei yleensä ole koko totuus. Alustavat tiedot ja väitteet tulkittiin tässä tapauksessa minusta aika nopeasti todistetuiksi ja tutkituiksi. En väitä tai edes ajattele, että tässä olisi kukaan ollut hyötymis- tai pahantekotarkoituksessa liikkeellä, mutta siihen jää mahdollisuus, jos ei ole kriittisyyttä. Olen aiemminkin nostanut foorumilla kaivettuja tietoja esiin, tosin aiemmin olen saanut palautetta lähinnä siitä, että näitä ei kannattaisi niin hehkutella, kun aina on kaikenlaista vedättäjää :woman_shrugging:. Mutta itse seuraan joka tapauksessa foorumia ja tätäkin ketjua mahdollisuuksien mukaan mielenkiinnolla, täällä on runsaasti hyvää keskustelua.

162 tykkäystä

Umniah-yhteistyö näyttää pyörivän hyvin. Ainakin postauksesta päätellen.

10 tykkäystä

Foorumispekulaatiot aiheuttivat rajun kurssilaskun – Tecnotree joutui jälleen selittämään
14.08.2024

“Tecnotreen laajassa ongelmien kokonaisuudessa pieni yritysosto ei vaikuta kovin merkittävältä. Foorumilla jaettu, epämääräisen näköiselle kadulle johtava Google Street View -kuva Periciuksen ”pääkonttorista” ei kerro vielä paljoa.”

“En kaipaisi Suomeen sijoituskulttuuria, jossa nimimerkillä keskustelupalstalle jaetut Google Street View -kuvakaappaukset tai Glassdoor-arviot aiheuttavat kurssiromahduksia. Manipuloinnin ja vedättämisen mahdollisuuksia jää liikaa.”

Ensinnäkin kiitos kommentista.

Muut foorumilaiset voivat kommentoida onko 2-3 miljoonan yrityskauppa kovin merkittävä.

Minä taas en kaipaa Suomeen “talousjournalismia” jossa vähätellään piensijoittajien kommentteja. Miksi vain toimittelijat saisivat kommentoida pörssiyhtiöitä. Sori vaan, mutta maailma muuttuu ja tavan kansa voi onneksi itse tutkia yhtiöitä eri tavalla kuin ennen. Ugh, olen puhunut.

55 tykkäystä

Noiden IP kuvioiden perässä en kyllä pysynyt yhtään, että kuka on tehnyt mitäkin, kenen laskuun, miten oikeuksien siirtyminen on hoidettu firmalta toiselle, kun sama tuote näkyy pyörivän monessa paikassa. Jätän kommentoimatta, mutta tämä nepotisminäkökulma haiskahtaa kyllä yhä.

  1. Tytär on siis linkedinistä päätellen lyhyellä työkokemuksella otettu töihin tittelillä. Head of Global B2B2X Partnerships and Marketing ilmeisesti 31-32 vuotiaana, josta sitten parin vuoden jälkeen johtoryhmään ja CMO:ksi.

Mitä näitä kuvioita olen henkilökohtaisesti keskisuurissa yrityksissä katsonut ja osaksi myös johtoryhmän jäsenenä, niin ei kyllä tule mieleenkään esimerkkiä jossa se paras löytyvä talentti avainpositioon on ollut toimitusjohtajan lapsi.

  1. Lisäksi poika häärää ostettavien yhtiön lakiasioita hoitamassa? Haluaisin selvyyden kyllä tästä “avustamisesta”, onko Kartikilla siis ollut myös omistuksia yhtiöissä ja kuinka paljon.

Toisesta asiasta ei ainakaan täällä olleiden tietojen perusteella varmaan voi sanoa enempää, mutta jos Kartikilla on ollut merkittäviä omistuksia, niin en ole tällaiseenkaan ennen törmännyt.

Oikaiskaa jos olen väärässä. Näissä käänteissä on vaikea pysyä mukana.

14 tykkäystä

En usko, että olisivat niin tyhmiä että olisi suoraa omistusta (jos kohta mikään tässä casessa ei minua enää yllätä). Kannattaa kuitenkin muistaa, että vaikka yhtiön omistus olisikin annettu “bulvaaneille”, niin rahat on hyvin mahdollista valuttaa muualle eri tavoin, joita ulkopuolisten on hyvin hankala havaita. Henkilö A myy yhtiön henkilölle B ja kauppa voidaan rahoittaa esim. jonkinlaisella voitonjakolainalla tai korkeakorkoisella pääomalainalla, jonka myötä pääosa tuotosta valuu kuitenkin takaisin henkilölle A. Tai voidaan laskuttaa neuvonannosta huomattavia summia. Vain taivas ja financial engineering mielikuvitus on rajana, ei sillä mielestäni ole merkitystä onko omistusta, vaan sillä onko aktiivisessa liikesuhteessa ja hyödyttääkö tehty kauppa henkilöä.

6 tykkäystä

Onhan se suuri kauppa suhteessa TT:n markkina-arvoon, useampi prosentti siitä kuitenkin. Fortum, UPM, Nokia, Neste tiedottavat paljon pienemmistä suhteellisista transaktioista.

Samalla tavalla kuin Padman kompensaatio jonka pitäisi myös herättää kysymyksiä toimittajien kesken kun nyt kuitenkaan ei ole kysymys mistään uskomattomasta menestystarinasta.

Uskoisin taloustoimittajan ymmärtävän että kaikki firman luvut ovat suhteessa kokonaisuuden arvoon. Sehän on se mikä tässä on tärkeää omistajien kannalta eikä niinkään absoluuttiset luvut.

Yhtä lailla on ihan normaali odotus että pörssiyhtiö ei tee bisnestä sukulaisten omistamien puljujen kanssa, eikä käytä heitä edes konsultteina. Intiasta löytyy kyllä yllin kyllin teknologiapuolen juristeja ilman että mainetta pitää vaarantaa perheen keskeisin liikesuhtein. Pörssiyhtiön toimari ei myöskään palkkaa normaalisti nuorta tytärtään johtoryhmään ellei hänellä ole jotain aivan poikkeuksellista tarjota, Perheyhtiössä ehkä mutta ei kai nyt sentään pörssiyhtiössä?

Voi olla ihan OK että kun TT on pieni niin KL:n kaltainen suurmedia ei ole tonkinut kaikkia taustoja etukäteen. Mutta nyt tätä matskua on kyllä yllin kyllin joten tutkivan journalistin lapaan on syötetty ihan potentiaalinen aihe. Se mitä tästä lopulta paljastuu tai ei paljastu, en tiedä, mutta tutkivalle talousjournalistille tämä on kai aika herkkupala.

20 tykkäystä

Laitetaan taas vähän uutta iltalukemista… tätä tuli kirjoiteltua useammassa osassa, joten jäsentely voi olla hieman sekavaa. Osittain tässä on myös vanhan kertausta, joissain asioissa koko kuvion hahmottaminen helpottuu, kun on lukenut aiemmat viestit.

Padman poika, Kartik Ravichander oli merkattu marraskuussa 2019 Syndicate Techin toimitusjohtajaksi. Samaan aikaan Syndicate Techin (+myöhemmin Periciuksen & Tecnovoksen) asiakastarinoista löytyi kertomus Tecnotreestä (huom. TT lanseerasi Spark Digital Bankingin virallisesti vasta 1/2021).

Syndicate Tech uudelleenbrändättiin Tecnovokseksi 2020 ja samaan aikaan luotiin myös toinen brändi, Pericius. Näiden molempien taustat ja yhteneväisyydet (Case Studies, työntekijät, nettisivut) on käyty läpi kattavasti jo aiemmin. Moni muistaneekin nämä kuvan Case Studyn tekstit Periciuksen ja Tecnovoksen sivuilta. Tuo yksi lausehan on Tecnotreeltä suoraan kopioitu.

Padman poika on siis häärännyt kaikkien näiden mainittujen yritysten taustalla ennen ja jälkeen tuon mainitun CEO-roolin. Vuokrannut toimitilat Tecnovokselle ja Syndicate Techille, hakenut Spark-, Tecnovos- ja Ayshwarya Syndicate -tavaramerkkejä omiin nimiinsä (huom. omiin, ei yrityksen), rekisteröinyt Periciuksen Dubain yrityksen, rekisteröitynyt Ayshwarya Syndicate ”pankin” domainin omiin nimiinsä jne.

Eilen illalla kirjoittelinkin tuosta vuonna 2022 kuin tuhka tuuleen hävinneestä Ayshwarya Syndicate Souharda Credit Co-op pankista, Spark-sovelluksesta ja rahojensa perään kyselevistä asiakkaista. Sama Tecnovoksen ja Ayshwarya Syndicaten julkaisema Spark-pankkisovellus löytyi muuten myös Finbusin nimellä ja logolla varustettuna (Finbus by Ayshwarya Syndicate Souharda Credit Cooperative Limited). Omistetaan Finbusille kokonaan oma kappale hieman myöhemmin.

Mutta löytyykö Kartikia edellämainittujen yritysten omistajien joukosta?

Tämä onkin vaikeampi selvitettävä. Dubaihin rekisteröidyistä kahdesta Periciuksesta ei löydy ymmärtääkseni julkisia omistajatietoja. Myöhemmin Intiaan perustetun Pericius Technologiesin omistus on 99,9 prosenttisesti Vishal Raj Subbianilla.

Syndicate Techin ja Tecnovoksen perustajat ja omistajat ovat puolestaan seuraavat:

  • Kaddi Shankarappa* (shankara@zehn.in. Zehn on siis Kartikin perustama yritys, joten kyseessä lienee alainen)
  • Finbus Solutions LLP (jonka edustajana Babu Kantharaj)
    *Shankarappa vaihtui Tecnovoksessa 2021 Saurabh Ashok Raoraneen.

Kartikin LinkedInistä löytynyt maininta ”Director @ Syndicate Digital Assets” viitannee Intian Bengalurussa 2017-19 toimineeseen kanadalaiseen, ”Digital Walletia” kehittäneeseen Syndicate Digital Asset Services Inc:hen (OrgBook BC). Tuon omistajatietoja en ole vielä saanut selvitettyä. Jos joku ne saa kaivettua esille, niin toivottavasti jakaa myös tähän ketjuun.

Sitten päästäänkin Finbus Solutionsiin

Finbus Solutions LLP on 2017 perustettu yritys, jonka alkuperäisinä perustajina ja omistajina toimivat 13.9.2017-28.4.2018 ajan: Kartik Ravichander ja Kaustubha Mani Gokul. Finbusin toimialaksi merkittiin perustamispapereissa ”Financial advices, Investment in deposits with Banks, mutual funds etc.”. Finbusin ensimmäinen toimitila vuokrattiin muuten Kartikin isältä eli Padman mieheltä. :slightly_smiling_face:

finbus-vuokrasopimus-ravichander

Ravichanderin ja Mani Gokulin poistuttua yrityksestä, Finbus Solutions LLP:hen on nimetty 2018-19 kaikkiaan satoja eri osakkaita, joista 17:n nimi löytyy edelleen yrityksestä. 26.3.2018 päivätyllä lomakkeella yritykselle ilmoitettiin kerralla peräti 286 uutta osakasta, 1.8.2018 päivätyllä lomakkeella 262, ja 1.3.2019 päivätyllä lomakkeella 494 uutta osakasta. 25.8.2019 erostaan ilmoitti yhdellä kertaa 871 osakasta.

Kun katsotaan Finbusin tilinpäätöksiä, niin 26.3.2018 ensimmäisen ison ”osakasryntäyksen” jälkeen käteistä on ilmestynyt 31.3.2018 päivättyyn taseeseen yli 2,4 miljoonaa euroa, joka on merkattu nimenomaan ”ASSCCL Bank” alle.

finbus-balances

Kun huomioidaan, että Finbus-nimellä ja logolla on julkaistu Ayshwarya Syndicate Souharda Co-Op pankin Spark-sovellus, voidaan olettaa että nämä osakkaat ovat Sparkin kautta rahojaan tallettaneita ”pankin” asiakkaita. Näyttää siis siltä, että Kartikin Syndicate Tech on luonut pankkisovelluksen, jonka päälle Ayshwarya Syndicate Souharda Co-Op ”pankki” on rakennettu, ja johon sijoitetut rahat ovat päätyneet Kartikin perustamalle Finbus-yritykselle.

Tässä kohtaa kannattaa lukea tuo eilisillan viesti, josta löytyy lisää tietoa tästä yhtäkkiä hävinneestä pankista, jonka asiakkaat kyselevät ympäri nettiä rahojensa perään.

En saanut käsiini tuota tuoreempia tilinpäätöksiä, joten en osaa sanoa mitä rahoille on tuon jälkeen käynyt.

Mitään isompaa “follow the money” -tutkimusta en ole vielä ehtinyt muutenkaan tehdä, enkä tiedä riittääkö omat taidot sellaiseen. Heti ensimmäinen Tecnovoksen tilinpäätös herätti kuitenkin ainakin oman mielenkiintoni.

Tecnovos Technologies LLP ensimmäinen tilikausi, 22.4.2019-31.3.2020
Income: ~251 tuhatta euroa:

  • Sale of goods manufactured 0e
  • Sale of goods traded 0e
  • Sale of supply of services 0e
  • Other income ~251 tuhatta euroa

Expenses: ~246 tuhatta euroa:

  • Personnel Expenses: 0e
  • Purchases made for re-sale: 0e
  • Other expenses: 0e
  • Interest ~62 tuhatta euroa
  • Administrative Expenses ~184 tuhatta euroa
    *alkuperäiset summat Intian valuutassa

Sen jäljelle jääneen ~5 tonnin kohtalon varmasti arvaattekin. Se on siirretty firman osakkaiksi nimetyille.

Periciuksella, Finbus Solutionsilla ja Ravichanderien perheyrityksillä Globus Holdingsilla + 10X Legal Processesilla on muuten kaikilla sama tilintarkastaja: Sudarshan Abiles & Co. Nopealla vilkaisulla esim. tämän listan (https://pdfcoffee.com/auditorlist-for-class-a-pdf-free.html) mukaan alueelta olisi löytynyt vain 997 muuta yli 10v kokemuksen omaavaa vaihtoehtoa. Laitetaan siis sattuman piikkiin tämäkin :slightly_smiling_face:

TL;DR:

  • Syndicate Techin sivujen mukaan Tecnotree on ostanut (Padman pojan johtamalta) yritykseltä palveluita/softaa jo 2019
  • Padman poika näyttää linkittyvän yhä vahvemmin kaikkiin mainittuihin yrityksiin
  • Tämä asiakkaiden rahojen kanssa hävinnyt pankki on mielenkiintoinen sivujuonne tässä saagassa. Lisätietoja eilisessä viestissä.
154 tykkäystä

Tässä on savuava ase. Tämä yhdistää Kartikin suoraan tuohon Ayshwarya Syndicate Co-op:seen joka on huijannut ihmisiltä rahaa Tecnovosin softalla. Sama Kartik joka sai Fitzroyn sijoittamaan Tecnotreehen pikaisella vauhdilla rahankiilto silmissä. Voisin piirtää omassa mielessäni kuvaa jossa Tecnotreen hallituksen puheenjohtaja Fitzroyn Mcleod ei ole mukana Ravichanderien perhebisneksessä vaan sen uhri K2:n ja muiden omistajien ohella. Monesti ihmiset joita vedätetään eivät pysty tätä näkemään vaikka asia olisi päivän selvä. Helpompi uskotella itselle että kaikki on hyvin, kuin että on ollut hyväuskoinen hölmö.
Onko Mcleod vaikuttanut kumileimasimelta yhtiökokouksissa vai onko hän karismaattinen henkilö?

Edit: Kartik on myös mm. Tecnovosin takana niin senkin puolesta linkittyy tuohon asiaan.

17 tykkäystä

Täältä apua tutkivaan journalismiin jos talousmediat eivät kerkeä. Edes vähän vastinetta verorahoille.

Noh jatkan sivusta seuraamista. Mielenkiintoista lukea tätä.

44 tykkäystä

Itsellänikin on pieni määrä Tecnotreetä. Alkaa tuntumaan siltä, että sijoitus on tämän foorumin ansiosta ollut kuin Netflix tai vastaava :sweat_smile: Aika kallis sellainen, mutta viihteellinen. Täytyy hattua nostaa foorumilaisille, jotka kaivavat tietoa.

3 tykkäystä

image

Ei tästä nyt ihan noin kauaa kai ole negatiivisesti kirjoiteltu, nykyinen dippi, mikä voitaisiin johtaa tuohon selvitystyöhön/kirjoitteluun, erottuu nippa nappa. Kuten huomaa, kaupankäynti volyymmitkin ovat kadonneet jo asteikolta (toki myös käänteinen splitti tekee tuossa paljon), ja pienet myynnit/ostot heiluttaa kurssia helposti +/-5% päivittäin. Kiinnostus kadonnut ja epävarmuus korvannut kaikki muut näkymät. Tuossa 3v asteikollakaan ei näy juurikaan mitään muita hyviä hetkiä kuin “koska padmakin osti”.

3 tykkäystä

En rehellisesti sanoen uskonut että vastaisit viestiini, kiitos siitä.

Tästä ei ole kyse. Kyse on siitä että sinun julkinen kommenttisi alunperin oli todella vähättelevä.

En kaipaisi Suomeen sijoituskulttuuria, jossa nimimerkillä keskustelupalstalle jaetut Google Street View -kuvakaappaukset tai Glassdoor-arviot aiheuttavat kurssiromahduksia. Manipuloinnin ja vedättämisen mahdollisuuksia jää liikaa.

Tämä suorastaan huutaa sitä että te ammattitoimittajat olette kateellisia siitä että palkatta nimimerkin takaa foorumeilla olevat henkilöt tekevät parempaa duunia kuin te - ja tosiaan ilman korvausta.

KL on itse tehnyt satoja uutisia jotka ovat romauttaneet kursseja, täällä ei esitetty yhtään mitään syytöstä vaan puhtaasti kaiveltiin firman taustoja joista jokainen teki omat johtopäätöksensä.

Ei varmasti tarvitse nöyrtyä kun ei ymmärrä mistä tässä on kysymys. Ignorance is bliss kuten amerikkalaiset sanovat. Ja taitaa KL:n kaltaisissa norsunluutorneissa nöyrtyminen olla vaikeaa noin muutenkin, siksi perinteinen media onkin suurissa vaikeuksissa.

Miksi ei? Tällaista kaiveluahan nimenomaan lukeva yleisö kaivaa eikä niitä täysin jonninjoutavia “tässä pörssin suurimmat nousupotentiaalit” -juttuja. Tai sitten näitä “näkökulmia” joita itse kirjoitit tästäkin aiheesta.

Niin, asian kaiveleminen vaatii vaivaa ja sitten pitäisi vielä kysyä yrityksen edustajilta vaikeita kysymyksiä aiheesta. Kyllä se on täysin mahdollista jos on vain halua.

Miksi näitä jatkokysymyksiä ei esitetty suoraan haastattelun yhteydessä?

Anteeksi mitä? Mistä tulkinnoista nyt oikein puhut? Mitkä alustavat tiedot? Mitkä väitteet? Kuka on tulkinnut mitä väitteitä nopeasti?

Rakennat kyllä nyt aikamoista olkiukkoa tässä itsellesi.

Täällä on nm. @WhoopWhoop kaivanut tietoa erittäin ansiokkaasti mutta hän ei ole tehnyt syytöksiä tai esittänyt väitteitä, lähinnä vain epäilyjä asioiden tilasta. Se että joku foorumikirjoittaja tekee itse johtopäätöksiä ei ole mikään peruste jättää tietoja kaivamatta.

Samalla tavalla joku voi tehdä nopeita johtopäätöksiä teidän eilisen artikkelin perusteella vaikka ettehän tekään ole yhtään mitään todistanut tai näyttänyt todeksi, olette vain haastatelleet asianomaisia joiden lausuntoihin pitää suhtautua erittäin kriittisesti - tätä te ette muuten ole tehneet.

Siis kenellä pitää olla kriittisyyttä? Sillä joka kaivaa tietoa? Foorumin lukijalla?

Aika hämmentäviä nämä sinun vastaukset.

Niin, teidän tehtävähän on selvittää asioiden taustoja jotta vedättäjillä on vähemmän mahdollisuuksia toimia. Ja taas palataan siihen peruskysymykseen eli journalismin tasoon - mikä on oikeasti talousmedian tehtävä ja mihin pitäisi panostaa?

82 tykkäystä


Jos chartteja jakaa ja niissä olevaa tietoa kommentoi, voisi käyttää työkaluja, jotka kertoo paremmin oikean tilanteen. Vaikka kaupankäynnin volume onkin laskenut tasaisesti vuosien 2021-22 tasosta, niin 20 viikon liukuva keskiarvo on itse asiassa noussut vuoden takaiseen verrattuna.

11 tykkäystä

Mitä enemmän tätä kokonaisuutta miettii, sitä enemmän minä ihmettelen hallituksen toimintaa.

Neal Macleod totesi haastattelussa itsekin, ettei tehnyt alkuperäisen sijoituksen yhteydessä DD:tä, koska ei nähnyt siihen tarvetta. Luotti täysin Karthikin sanaan ja hänen antamiin tietoihin.
Jos tällä asenteella on ollut matkassa, niin varmaan samaa käytäntöä on noudattanut koko tämän ajan, jolloin tällaiset sisäpiiriasiat eivät ole olleet hänelle niin tärkeitä, että niitä olisi tutkittu sen tarkemmin. On luotettu sanaan, mitä Padma&Co on sanonut.

Sehän lienee täysin selvää, että Pericius on omistanut IP(R):t, mitä sitten ikinä onkaan tehnyt. Tecnotreen maksaessa kuitenkin kehitystyöstä. Pelkästään tämä asia on niin iso asia, että sen pitäisi saada aikaan laajan sisäisen selvitystyön, miten tällainen on voitu mahdollistaa nyt julkitulleen kaupan jälkeen. Mikä on Macleodin intressi asiassa? Piiloitella kaikin mahdollisin keinoin asiaa, jotta se hautautuisi ajan myötä unholaan, koska eihän se rahallisesti ollut kuin pikkusumma.
Minkä ihmeen vuoksi Harri Koponen on nyt tullut esiin ja on tulevassa tilaisuudessa läsnä? Sitä voi miettiä hänen nyt antamien lausuntojen pohjalta.

30 tykkäystä

Lisäisin tähän myös Hammarenin merkityksen hallituksen jäsenenä ja lakiasioiden tuntijana. Hallituksella on vastuu valvoa, että yhtiö toimii oikein ja lakien mukaan. On erittäin löperöä toimintaa, jos tällaiseen sekoiluun hallitus ei puutu. Tai sitten tähän on jokin järkevä selitys. Odotan ensi viikon tilaisuutta kuin kuuta nousevaa.

9 tykkäystä