Inderesin kahvihuone (Osa 9)

Ei myynneistä koskaan mene pelkästään veroa. @Jarnis tenbaggerin kohdalla tietenkin otetaan 20% hankintameno-olettama käyttöön ja veroa menee 24% 37 500(30k/0.8) euron myynneistä ja 27.2% sen jälkeen.

13 tykkäystä

Propriukselta hyvä kirjoitus sijoittamisen päänsärystä. Kenties moni hesulilainen voi tuntea samaa. :smiley:

“Olemme Propriuksella ensimmäiset miltei 1,5 vuotta hoitaneet rahastoja, joiden fokusalue on pääosin ETF-maailman ulkopuolella. Monet kohdemarkkinoistamme ovat hyljeksittyjä ja konsensustarina näiden markkinoiden osalta on, että niihin ei välttämättä pysty sijoittamaan enää koskaan, kuten Suomeen tai Saksaan. ROBD on ajanut ihmiset ulos näiltä markkinoilta, ja ETF-virrat eivät näitä osakkeita pelasta. Näemme kuitenkin itse edelleen hyvää tuottopotentiaalia niissä markkinoissa, jotka muut ovat ainakin osittain hyljänneet.”

Lisäys: arvosijoittajan pitkään kulahtanut Einhorn, joka mainitaan tuossakin, taisi jossain podissa todeta (ellen väärin muista) että olkoot sitten niin, että isot firmat vain nousevat passiivisten rahastovirtojen mukana. Hän sijoittaa sitten EV/EBIT 5x firmoihin ja saa ainakin jymeää kassavirtatuottoa jos ei muuta, nousi osakkeet tai ei. :smiley:

5x tulos on aika vähän, mutta viime vuosina Hesulista on voinut löytää vastaavanlaista.

23 tykkäystä

Nasse eilen 2 %:n nousussa, tänään ensimmäinen koronlasku EKP:n toimesta. Kuvittelin, että tällä voisi olla jotain vaikutusta myös meidän hesuliin, mutta eipä sitä kyllä näytä mikään nostelevan.

Hesuli :heart:

22 tykkäystä

EV ei oikein päde kun on pankki mutta eräällä seurannassa olevalla on tälläkin hetkellä P/E 4.7 :hugs:

Mummonkin rahat kiinni ja heti

1 tykkäys

image

Hesulimaisen loivaa nousua!

ps. kuva tehty excelissä

12 tykkäystä

Kappas, markkinat reagoivat näin karhuiseen analyysiini Tulikivestä. :smiley:

7 tykkäystä

Se on osinkopuolueen vaikutusvallan kasvun merkki kun ihmiset ohjaavat vaatebudjetin osinko-osakkeisiin.

27 tykkäystä

Koronlaskuja on pedattu jo vuoden verran ja vaikkapa laajempi DAX on noussut jo messevästi. Tänään lasketaan korkoa se .25%, mutta paljon oleellisempaa miten jatkosta puhutaan.

itse näen että inflaatiopaineet ovat kovia tällä hetkellä ja tulevista laskuista ei voida puhua mitään->korjataan alas

8 tykkäystä

Tehokasta ja toimivaa markkinointia.

18 tykkäystä

Huvitti tuo, että EKP on oman tutkimuksensa mukaan suoriutunut erinomaisesti rahapolitiikan hallinnasta viime vuosina. Itse olen myös oman tutkimukseni mukaan suoriutunut fantastisesti niin sijoittajana kuin aviovelvollisuuksissakin, kun verrataan kahteen itse keksimääni skenaarioon ja niiden - myös itse keksimiini - vaikutuksiin. En siis kritisoi EKP:n toimia, mutta tuli sellainen Obama ojentaa itselleen mitallin -fiilis kun näin otsikon :grinning:

22 tykkäystä

En saanut kotiapinaa heittämään tikkaa, eikä ole päiväkoti-ikäistä piirtämään kuviolle jatkoa, mutta jos menis samaa rataa 18600, niin olishan se hienon symmetrinen kuvio. DAX futuuri siis.

E: kuvio täynnä, eli futuuri 18602 klo 15:40, aivan kuten käärme ennustikin, ei vain tullut ihan symmetristä, kesti monta tuntia saavuttaa tuo taso.

1 tykkäys

Se on hyvin tunnettu “pyton nieli kamelin ja sietää sitä puussa” -kuvio

Sen kieli näyttää suuntaa

mato_2_581x500

53 tykkäystä

4 tykkäystä

Ei hakua käyttämällä löytynyt ketjusta tätä tarjousta. Kaikille Aku Ankan ystäville 4kk (19,6 €) tai 6kk (29,4 €) tarjousta kehiin. Voimassa vielä tänään. Jos ei jaksa pelkkää sijoituskirjallisuutta ja Inderesin analyysiä lukea laiturinnokassa kesälomalla, niin digipalvelussa ilmeisesti saatavissa kaikki julkaistut Aku Ankat.

https://tilaa.sanoma.fi/aku-ankka-48h-online?aid=G3YI4XGOTXMZL&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=aa_vk_jatkuvasem&utm_content=603364083327&utm_term=aku%20ankka&gad_source=1&gclid=EAIaIQobChMI4uno6d3GhgMVeGeRBR2MWQf1EAAYASAAEgJ4_vD_BwE

9 tykkäystä

22 tykkäystä

Oli muuten mahtavat rinnat. Hienoa heittäytymistä fanilta yhteisen hyvän eteen :slight_smile:

3 tykkäystä

Kuvia/video/molemmat tai en usko?
Näin hiljattain jenkkisivustolla videon, jossa ihmiseltä sahataan pää irti, mutta tissejä ei vahingossakaan löydy ilman blurrausta :unamused:
Floridaa veikkaan ja toivon mestariksi, mutta eipä se poissuljettua ole etteikö Oilerskin voisi päätyyn asti venyä. Vaikka sitten rinnan mitalla…

3 tykkäystä

Siis maanantaihin klo 10:een asti pitää vielä repiä kevytmärkää ja sitten vasta pääsee kunnolla toteuttamaan itseään

Odottavan aika on pitkä

3 tykkäystä

Silloin kun nuo 5,5 %:n juomat tuli markettiin, kävin tutustumassa paikallisen kaupan olutvalikoimaan. Mitä tutustumiskierroksen seurauksena tapahtui? Päätin ostaa kokeeksi alkoholitonta olutta. Hyi hemmetti. (On niitä alkoholittomia toki hyviäkin, mutta sen kertainen valinta oli hirvitys).

2 tykkäystä

Redditistä löytyy blurraamaton versio jos jotain sattuu kiinnostamaan

2 tykkäystä