Inderesin kahvihuone (Osa 1)

Tämä on aikamoinen tutkivan journalismin riemuvoitto. Soitetaan läpi kasa vaalivirkalijoita ja kysytään “hei, kusetitteko te ääntenlaskennassa?” - ja yllättäen saadaan haluttu vastaus että tottakai emme kusettaneet. Koska jokainen joka olisi vastannut jotain muuta olisi seuraavaksi oikeudessa. Mitä hemmettiä onko tämä maailma tullut täysin hulluksi.

Twitteri randomisti bannaa ihmisiä, koko valtamedia toistaa samaa tarinaa samaan aikaan kuin (edelleen) USAn presidentti nostaa kanteita vaalivilpistä. Jos ne ovat perusteettomia, oikeusasteet toteavat tämän aikanaan. Ei pitäisi olla mitään syytä yrittää vetää kaikkea suoraan roskiin perusteena “no ei tietenkään ole mitään vilppiä”. Tai no, tänään taitaa versio olla “ei tietenkään ole vilppiä jolla olisi ollut vaikutusta lopputulokseen”. Miksi? Miksi hitossa ei vain anneta prosessin edetä niinkuin se lakien mukaan tulee tuolla jenkkilässä hoitaa jos jollain on mutisemista siitä miten vaalit hoidettiin.

9 tykkäystä

Ja kumpi oli taas älyllisesti järkevämpää: 1) kysyt kaikilta (mukaan lukien republikaanit), että oliko vaalivilppiä; vai 2) huudat vaan, että vaalivilppiä tapahtui, etkä saa esitettyä mitään todisteita, mutta linkität vain muihin blogipostauksiin, jotka huutaa vaalivilppiä!? Tää on tätä tyypillistä oikeistopopulistin circle jerkiä. Nyt trollit taas luolaan takaisin.

10 tykkäystä

@Verneri_Pulkkinen Saanko ujosti udella Nintendosta… oletan, että olet ennen tämän päiväistä ostosta tsekannut missä mennään, joten osaat ehkä avata yksinkertaiselle?

Nintendo pieksi earnings odotukset +50 % marginaalilla, ja kurssi reagoi näin:

Mitäs mitäs? :joy:

1 tykkäys

No nyt saa kyllä kaikki vedyt sun muut kohtuullisesti rakkautta tänään, kun mm. Nikola +9 ja jopa DynaCert puskee +13% nousussa. Alkaa taas olemaan hiukan vaaran merkkejä ilmassa, kun meno on tällaista :slight_smile:

1 tykkäys

Tässä ei ole mitään muuta vaaraa kuin se, että Jimbo saa kohta tunkkinsa takaisin sisäänostohintaan :rofl:

6 tykkäystä

@Visukinttu on virallinen Nintendo-spesialisti. Minulla ei mitään hajua, miksi kurssi reagoi noin. :smiley: Tosin viime päivien yleisellä pelifirmojen rajulla laskulla lienee osansa asiansa.

4 tykkäystä

Paikallisten vaalitarkkailijoiden lisäksi paikalla on ollut myös ETYJ:n vaalitarkkailijoita, eivätkä hekään ole huomanneet mitään isompia ongelmia:

Mitä tulee siihen, että mediat ovat julistaneet Bidenin voittajaksi mutta virallista tulosta ei ole tullut niin tämähän pitää faktisesti paikkansa, sillä osavaltioilla kestää aina viikkoja virallisen tuloksen vahvistamisessa, niin tälläkin kertaa. USA:ssa on vaan ollut yli 100 vuoden ajan poliittisena traditiona toisen ehdokkaan myöntää tappionsa siinä vaiheessa kun alkaa näyttää sille, ettei mahdollisuutta voittoon enää ole. Noh, Trump ei toisaalta ole muitakaan traditioita liiemmin kunnioittanut, joten miksi sitten tätä.

Jos sitten mennään vaalivilppiväitteisiin ja salaliittoon, niin sekosin jo heti alussa laskuissa kun mietin kuinka monen ihmisen pitäisi olla mukana salaliitossa, jotta lukuisissa osavaltioissa pystyttäisiin junailemaan satojatuhansia ääniä ohi laskennan virallisen protokollan… Ja mitä tämä toisaalta kertoisi Trumpin hallinnosta ja sisäisen tiedustelun tasosta mikäli tällaiseen olisi kaikesta huolimatta pystytty…

Noh, ehkä se siitä. Salaliittojen ystäville suosittelen USA:n vaalien sijaan Umberto Econ romaaneja Foucault’n heiluri ja Prahan kalmisto. :wink:

7 tykkäystä

No ei tämä toistaiseksi hirveästi eroa vuoden 2000 prosessista. Ei silloinkaan välittömästi ilmoitettu luovutuksesta ja Floridassa ääniä ynnättiin yli kuukauden päivät.

1 tykkäys

No eroaa se aika tavalla, sillä Floridassa lopullinen ero oli uudelleenlaskennan jälkeen 537 ääntä ja tiedotusvälineet julistivat Floridan vaali-iltana virheellisesti Gorelle vaikka eri aikavyöhykkeellä olevalla “Florida panhandlella” (joka on republikaanivoittoista) äänestys oli vielä kesken, joten sen tulokset eivät olleet ehtineet edes ennusteeseen.

Pelkkä uudelleenlaskenta ei tule muuttamaan ääniä kuin ihan maksimissaan 1000-2000:lla(todennäköisimmin sadoilla) ja kaikissa Bidenille julistetuissa vaa’ankielissä ero on paljon tätä suurempi. Sitten on tietysti eri asia jos haluaa uskoa kymmenien tuhansien äänien vaalivilppiin…

Edit. Lisäksi tietysti Florida alustavien tulosten perusteella olisi mennyt Bushille mikä tulos jäikin sitten voimaan kun lopulta Yhdysvaltain korkein oikeus keskeytti lopulta uudelleenlaskennan.

2 tykkäystä

Rokote uutinen oliskin karhumainen Ackmannin mielestä :thinking:

In the prominent investor’s view, the news was “actually bearish for the next few months” because it was likely to make people more careless about wearing masks and less likely to fear the virus.

1 tykkäys

Vaaleissa, joissa on kaksi varteenotettavaa ehdokasta ja joiden kannattajakunta on erittäin jakautunut ongelmana on molemminpuolinen vahvistusharha. Koska molempien ehdokkaiden kannattajat ovat käytännöllisesti katsoen tekemisissä vain samanmielisten kanssa usko siitä, että kaikki kannattavat tätä on suuri. USAssa toinen ongelma on suuri jako medioiden seurannassa, kilpailevan leirin tiedotusvälineitä ei seurata, joten vahvistusharha kasvaa. Kolmanneksi kannatus jakautuu maantieteellisesti hyvin voimakkaasti, mikä edelleen kasvattaa vahvistusharhaa. Sama pätee kannatukseen esimerkiksi koulutuksen, ammatin, rodun ja asuinalueen suhteen, nuokin kasvattavat vahvistusharhaa. Viimeiseksi vallassa ollut presidentti, hänen hallintonsa sekä suuri osa presidenttipuolueen kansanedustuslajista on meuhkannut valeuutisista ja vaalien väärentämisestä viimeiset neljä vuotta.

Ei siis tavallaan ole kummallista, että Yhdysvalloissa moni epäilee vaalien rehellisyyttä. Kuitenkin vaaleissa johto ja toimihenkilöt edustavat molempia puolueita sekä lisäksi on erilaisia ulkopuolisia tarkkailijoita. Voi olla, että kaaoksessa minkä Trump on älämölöllään saanut aikaiseksi, mikään valvonta ei tyydyttäisi kaikkia.

Kuitenkin valtaosa molempia osapuolia medioista ja vaalienjärjestäjätahot ovat julkaisseet äänestystulokset alueittain, joten jokaiselle on mahdollisuus aivan järkevästi miettiä omien vahvistusharhojensa paikkansapitävyyttä. Lisäksi erilaisia vilppiväitteitä on suunnattoman helppo esittää, mutta on varsin omituista, ettei todisteita löydy kuin yksittäistapauksista kuten kahdesti äänestämisestä, tuollaisten määrät ovat marginaalisia.

6 tykkäystä

Onko internetin ihmeellisessä maailmassa olemassa jotain nettisivua, josta näkisi uusimmat pörssiin listautujat?

1 tykkäys

Lepikkö ennustaa että huomenna lasketaan :thinking:

2 tykkäystä

Mitä mieltä ootte tästä?

Toki nyt indeksit korkealla niin ei ainakaan kerralla kannattas ostaa kaikkea. :smile:

Ehkä se ois parempi, että valtio ei sijoittaisi. Jos tuo 100Mrd jaettaisiin halukkaitten kansalaisten kesken. Summalle olisi oma arvo-osuustili mistä pääomaa ei voi nostaa pois. Esim voitot voisi nostaa ja niitä verotettaisiin sitten. Siinähän hyötyisi molemmat ja varmasti pienituloisilla olisi motivaatiota yrittää saada voittoa. Kuitenkin jotain rajoituksia olisi hyvä olla ettei lyö koko summaa talvivaaraan :rofl:

1 tykkäys

Yli sata miljardia antaisin salkunhoitaja Jukka Lepikölle, joka treidaa koko Suomen kansasta miljonäärejä :wink: ainakin jos palstan fanitusta katsoo.

Ps. Minäkin olen fani vaikken päivätreidaa.

35 tykkäystä

Tuo Nordnetin salkku on luotu Titaanien taisto sarjaa varten. Jukka Oksaharjun salkku kopioitu jostain sen hetkisen tilanteen mukaan mutta yhtään kauppaa ei sen koomin ole käyty. Vaikka Oksaharju lehdissä kertoi myyneensä kaiken muun paitsi Sammot. Eli nuo Shareville salkut voivat antaa jotain suuntaa mutta ei niitä kannata peesata.

https://www.shareville.fi/jasenet/titaanien-taisto/portfolios

Miksi pitkät bondit olisivat järkevä vaihtoehto yksityissijoittajalle, jolle myös mahdollista pitää rahoja tilillä? 1,7% laskennallista tuottoa järjettömällä korkoriskillä, jos on yhtään pitempi sijoitus?

En siis ole korkosijoittamiseen juurikaan perehtynyt, mutta lähtökohtaisesti kuulostaa hassulta omaan korvaan.

Voit lainata rahasi valtiolle matalalla korolla ja se ostaa osakkeita, tai voit ostaa itse ne osakkeet.

Nostanee osakkeiden arvostuksia mutta myös näin tekevien valtioiden korkoja (jotka tosin olisi varaa maksaa) eli velkakirjat halpenisivat. Samalla osakkeet varmaankin nousisivat enemmän kuin korot eli laskisi yleistä tuottovaadetta.

Näin ajattelisin.

@SijoitusSeppo Ettei vaan unessasi ollut mitään Ranskan kaatamisesta?

11 tykkäystä

Itsellä.ensimmäisten plugien ostohinta jossain 6 taalan huitteilla.

Jos myisin nyt vaikka 500 lappua hintaan 23 → Plug tekisi yli 10 % dipin → ostaisin lapit takaisin 20 taalla.

Voittoa 3 x 500 = 1500 taalaa.

Verottaja karhuaisi minulta 17 x 500 x 0.3 = 2550 taalaa.

Toki tulevat verot olisivat pienemmät, koska position KH nousisi, mutta silti… jätin myymättä :smile:

2 tykkäystä