Inderesin kahvihuone (Osa 1)

Näin toinen ainakin vastasi. Liekö sitten tarkoitus luoda juuri illuusiota yrityksessä työskentelystä, kuulostaa enemmän sisäpiiritiedolta, yleinen tapa ulkomailla vai joku ihan muu syy.

Mikä on palkinto tämän SEYE - SEE väittelyn voittajalle?

6 tykkäystä

Ainakin osaltani turhautuminen koko seye ketjuun. Informaatioarvo aika nollissa atm. Eiköhän se laannu ajan myötä ja palaa normaalin. Sijoittajien rakastama “Mean reversion” tapahdu ketjussa.

5 tykkäystä

@Verneri_Pulkkinen joko tulee melkein minuutissa!? (No pun intented)

3 tykkäystä

:smiley: Vielä hetki, perjantaina!

14 tykkäystä

Tuossa teille kertoo verottaja fifo periaatteesta, eli fifo on tili kohtainen, siksi voi olla viisasta olla useita arvo-osuustiliä…

7 tykkäystä

Käänteinen Tammiralli näytti ainakin pikkuriikkisen olevan päällä. OMXH25 +1% mutta Talenom, Revenio, Remedy, Admicom ja Leaddesk punasella. Ei mitenkään tieteellinen otanta.

1 tykkäys

Kummankin puolen fanipojat urheasti puolustelevat näkemyksiään ja sanoisin tällä hetkellä, että Astonin joukkue on voiton puolella.

3 tykkäystä

Toivon vaurastumista niinkuin aamu on näyttänyt :slight_smile:

2 tykkäystä

Vuodenvaihteen jälkeen yleensä opetellaan kirjoittamaan uutta vuosilukua oikein muutaman viikon ajan. Näemmä myös erilaisten graafien kanssa saa keskittyä olemaan taas valitsematta YTD-kuvaajaa esim. 1v kuvaajan sijasta :sweat_smile:

10 tykkäystä

Voitko kertoa milloin olet tämän ostanut? Mikä oli Fortumin kurssi sillä hetkellä? Kuinka paljon tuotosta hukkui sahaamiseen ja kuluihin?

1 tykkäys

Eikö tolle Smartille voisi perustaa toista englanninkielistä ketjua jonne se lontoolainen keskustelu keskittyisi? Alkuperäisessä ketjussa sallittaisiin jatkossa siis vain suomi.

11 tykkäystä

Tai muuttaa Seeing Machines ketju yleiseksi DMS ketjuksi, jossa voi keskustella millä kielellä huvittaa ja mistä yrityksestä haluaa.

4 tykkäystä

no eiköhän se Englanti ole ihan ok ja epärelevantit tai epäasiallisetviestit osaatte varmaan liputtaa, minusta on ollut oikein kiva, kun ovat siellä selittäneet. Mitään erityisen konkreettista siinä ei ole vielä ilmennyt, niin en nyt tiedä haittaako se Smart Eye omistajia sitten? Tuskin kannattaa kauheasti hermostua.

Smartin kurssikin tuntuu nousevan, liekkö sitten Inden foorumi ostoksilla?

8 tykkäystä

Tämä voisi olla hyvä ajatus. Kädenvääntö ei kiinnosta ja helmet hukkuu viestitulvaan. SEE ei itsessään herätä kiinnostusta ja kaupankäyntikään ei taida kaikille onnistua helposti niin tuosta voisi tulla se sapelien kalistelupaikka ja Smart Eye-ketjuun voisi poimia vain helmet. Miten olisi @Johannes_Sippola @Aston_Livingstone

SEYE tosiaan kiipeää mukavasti ja luottoa näyttää löytyvän. Tuolla hinnalla oletin että jengi keventelee huolella mutta vaihto oli odotuksiini nähden yllättävän pientä.

4 tykkäystä

Tämä sopii ainakin mulle oikein hyvin. Osaltani todettakoon, että olen pyrkinyt vääntämään pääosin asiakysymyksistä Seeing-kavereiden kanssa Smart-ketjussa (toki eilisen EETimes postaus saattoi vähän lipsahtaa tästä päälinjasta :slight_smile: ). Tässä vaiheessa kuitenkin voi todeta, että oleellinen informaatio on sieltä jo saatu - eipä siellä kovin paljoa konkreettista ollut.

12 tykkäystä

First North 25 -indeksi näyttää tuottaneen melkoisen hyvin jo pidemmän aikaa. Voittaa Nasdaqinkin aika suvereenisti (5 vuoden tuotot +338% vs +177%). Esimerkiksi Suomesta mukana tällä hetkellä Admicom, Remedy ja Nanoform eli kaksi kolmesta kovia kurssiraketteja, tosin en ole ihan varma mistä lähtien Admicom ja Remedy ovat ko. indeksiin nousseet.

Mikäköhän tätä selittää, ja tekeeköhän jatkossakin ylituottoa? Tuossa on jo jonkin verran hajautusta joten voiko olla pelkästä sattumastakaan kyse? Minulla tulee mieleen:

  • Pienyhtiöefekti: pienemmät yritykset tekevät keskimäärin kovempaa tuottoa kuin isommat
  • Momentum-efekti: indeksi sisältää ymmärtääkseni First Northin markkina-arvoltaan isoimpia firmoja, ja koska First Northiin listautuu lähtökohtaisesti pienempia yhtiöitä, niin suurimmat ovat usein kokeneet kurssinousuja
  • Teknologiafirmojen raketointi etenkin 2020 lopulla (indeksissä on aika paljon teknoja, etenkin pelifirmoja)

image

1 tykkäys

Juu, pieni sivallus siinä oli havaittavissa ja se osui ja upposi :laughing: Itsekin odotin vierailijoilta laadukkaampaa keskustelua mutta lähinnä on saatu epämääräisiä vihjailuja ilman perusteita ja sinä olet joutunut kaivamaan niihin vasta-argumentit. Ei sen pidä ihan noinkaan olla. Hyvää duunia, kiitos siitä.

11 tykkäystä

En nyt onnistunut hakemaan ketjua, missä tämän indeksin menestystä oli ansiokkaasti selvitelty, mutta sellainen täältä foorumilta löytyy. Johtopäätös kuitenkin oli, että FN25 on lopukseen peliyhtiökori, ja peliyhtiöiden menestys lienee suurin selittävä tekijä tämän indeksin nousun takana.

E: löysinpäs kuitenkin, @KalleH oli tehnyt tämän työn meidän puolesta :blush:

6 tykkäystä

Englanti varmasti taipuu kaikilla täällä sen verran hyvin, että siitä ei ole kyse. Omasta mielestäni olisi vain johdonmukaisempaa ja siistimmän näköistä, jos englanninkieliselle väännölle olisi se oma paikka ja ketju.