Inderesin kahvihuone (Osa 1)

Noh noh, suomalaisena on hieman hankala ottaa näin ylisanoja sisältävää kehua vastaan, mutta hyvä jos on kelvannut :sunglasses:

Uskon että syy miksi @Aston_Livingstone :lla ja minulla aloitusketju sisältää yleensä runsaasti informaatiota on siinä että sitä tutkimustyötä on aidosti tehty paljon ja pyritty lukemaan kaikki mahdollinen saatavilla oleva informaatio. Joskus siihen menee viikkoja yksittäisen osakkeen kohdalla! Kun on paljon lähtömateriaalia niin sopivasti karsimalla saa usein ne pääkohdat tiivistettyä sopivaan pakettiin. Analyytikot ovat tässä työssä tietysti ammattilaisia, me amatöörejä. Toisaalta analyytikot ovat pakotettuja kirjoittamaan tietyssä muotissa ja suhteellisen neutraalisti kun taas meillä on se etu että voimme tehdä vähän raflaavimpia aloituksia ja tuoda sijoitustarinaa vahvemmin esille.

53 tykkäystä

Otsikoida vaikka mini qt tai super efecte, seuraava zlatan tai Messi. :roll_eyes:. Toki antaa referenssiä mihin genreen ja mihin verrata.

4 tykkäystä

Eilen aamulla etsin jotain ostettavaa enkä löytänyt mitään. Pistin merkille että NattoPharma on edelleen 18nok pinnassa.
Työpäivän pohdin että kun kaikki muu on jo koholla niin täytyyhän se @Pohjolan_Eka uskoa ja luottaa tähän pilleripurkki firmaan. 13:00 kahvitunnilla päätän tehdä oston. Hämmästyksekseni kurssi on noussut yli 19nok mikä on itseasiassa melkein ATH eikä mahdu normaaliin päivävaihteluun. Pohdin että joku Indereksen valas on ostanut kurssin korkealle ja kyllä se siitä rauhoittuu. Nyt kurssi on 22nok ja tuntuu että tämä laiva meni.

3 tykkäystä

Olihan toi Super-Efecte hieman provosoiva, mutta se oli tehokas tapa saada viesti perille että kyseessä on samantapainen yritys kuin Efecte paitsi isompi ja kiinnitti varmaan Efecteläisten huomion jolloin keskusteluun saatiin mukaan Efecte-veteraaneja tuomaan omia hyviä näkökulmiaan. ITSM/ESM ja muut alan sanahirviöt taipuvat aika huonosti otsikkotasolle :joy: Vaihdoin nyt vähän neutraalimpaan otsikkoon :slight_smile:

6 tykkäystä

Ihan hyvä avaus se oli ja ajoi varmasti asiansa! Eikä tuo ainoa ole foorumilla. :heart:

2 tykkäystä

image

Alkaa olemaan foorumin vaikutus merkittävä, ellei peräti raju, suomalaisessa sijoitus scenessä, kun katsoo näitä Nordnetin tilastoja.

10 tykkäystä

Mä näen enemmänkin foorumin ketjut vähän kuin buffet lounaspaikkana. Valikoimaa on paljon, mutta jokainen saa itse päättää mitä lautaselleen ottaa. Toki avaukseen on aina hyvä vähän panostaa, mutta ei siitä stressata kannata, jos avauspostaus ei täyden kympin suoritus ole!

Toki välillä tulee annoksia pöytään tarjoiltuna ja vielä fiinisti aseteltuna vaikkapa ála @Pohjolan_Eka tai @Aston_Livingstone ja näistä on hyvin vaikea kieltäytyä. Lopputulos nähdään kun on lautanen saatu syötyä :slight_smile:

33 tykkäystä

Olen yllättynyt. Eli Teslaa tai Amazonia top kympissä. Taitaa splittausteoria pitää paikkansa - kun yksittäinen lappu on “kallis” kuluttajasijoittajan näkövinkkelistä, se nakertaa suosiota. kolmi- ja nelinumeroiset osakehinnat karsivat pois pienemmillä rahoilla pulaavia.

2 tykkäystä

Toki voi olla käytännöllisyyskysymyskin, en nimittäin omistais Berkshireä jos ei ois B-osaketta saatavilla :grinning:

9 tykkäystä

Corona-ketju nykyisin mielestäni todella kiihkoilematon ja informatiivinen.

8 tykkäystä

Mäkin kattelin, että sehän on jo melkein ATH. Ei ihan hetkeen ole:

(kyse siis NattoPharmasta)

2 tykkäystä

RTH eli recent times high.

1 tykkäys

Pian on virtuaalinen CES. Kaikkien teknosijoittajien hekuman globaali huipentuma. Osallisena palstan mielenkiintoisia firmoja kuten Smart, Qt jne. Kilpailijoineen sekä asiakkaineen

Onko kukaan bongannut maksutonta mahdollisuutta osallistua virtuaalimessuille? Ainakin em firmojen mainostamat ilmoittautumiset ovat ilmeisesti maksullisia.

Olisi aika kiva päästä vertailemaan mitä kuutin ja smartin kilpailijoilla on tarjolla ja ketä on yhteistyökumppaneina meidän suosikkilafkoilla

Ja tietysti onko colin käymässä ”smartin boothilla” :joy:

18 tykkäystä

Piti tulla foorumille kysymään Sampo-lohen pohjakalastuksesta. Eka annetaan kela tyhjäksi pohjaan ja sitten metri ylöspäin, näin opetti isoisä jolla on hallussa ainakin seitsämäntoista kalastuksen mestaruutta erisarjoissa. Onneksi @SijoitusSeppo oli jo pyyntialueen piirtänyt valmiiks ketjuun, niin eikun matoa koukkuun!

19 tykkäystä

Olen viikkoja lukenut erilaisia ketjuja ja oon huomannu yhden asian, jokainen povaa karhumarkkinoita. Koitan saada teidät ajattelemaan, että miksi härkämarkkinat eivät jatkuisi. Mikä, kuka tai joku sanoo että kohta alkaisi rytistä. Onko merkkejä? Seuratkaa kokonaisuutta, älkää pieniä yksityiskohtia x-osakkeissa. Veikkaan, että ainakin 2-4v noustaan ylöspäin. Sitten 2023-2024 tulee “kliimaksi” ja sit tämän jälkeen aletaan lasketella rikkinäisellä hissillä. Nytkähdellen alaspäin. Toki saatan väärässäkin olla mutta musta tuntuu että jos kerta tämä vuosi ollaan menty ylöspäin, miksi ei mentäis myös tulevaa vuotta.

Pörssit näkevät tulevaisuuteen. Kuinka moni on ehtinyt unohtamaan tämän vuoden 2020 aikana?

3 tykkäystä

Mä en ainaaan näe mitään romahduksen merkkejä vuonna 2021. Enkä välttämättä edes 2022-2023. Miksi en olisi all-in kun on näin hyvä nousupotentiaali? Käteistä on varaa siirrellä salkkuun ihan milloin vain kun löytyy sopivaa ostokohdetta (löytynyt jo). En myynyt mitään 2020. Silti salkku näyttää vuodelta +58%.

Eihän me tiedetä mitä tapahtuu. Kaikenlaiseen kannattaa kuitenkin aina varautua ja risk managementtia tehdä.

Löytyykö jostain (ilmaiseksi) liukuvan keskiarvon käppyröitä ?
Onko nämä niin spesiaalia dataa, että näitä pääsee vain maksullisista ohjelmista seuraamaan?

Kiinnostus olisi pääasiassa Helsingin pörssin liukuva 200.

Haluisin tietää miten ollaan all in siten että samalla on varaa siirrellä käteistä salkkuun lisää :wink:

12 tykkäystä

Tradingview voi rekisteröityä ilmaiseksi, ja osa toiminnoista on sitten (rajoitetusti) käytössä

Marketwatch saa myös ilmaiseksi jotain teknisiä indikaattoreita. Mm liukkarit näkyi olevan (linkissä oletuksena 50 mutta saa muutettua)

Useilla suomalaisilla osakevälittäjilläkin palveluiden omista käppyröistä taitaa löytyä jotain teknisiä indikaattoreita

1 tykkäys