Inderesin kahvihuone (Osa 1)

Nyt on kyllä lopun aikojen tunnelmaa kun ylivoimaisesti suurin sijoitusvirheeni Nabriva tykittää menemään :cold_sweat:

image

Eiköhän tänään kevennellä hieman

3 tykkäystä

Tai sitä että huono käyttöliittymä kosketusnäyttöihin karrikoidusti “tappoi Nokian” ja nyt QT:lla on maailman johtava (?) työkalu kosketusnäyttöjen käyttöliittymän koodaukseen!

25 tykkäystä

Nabrivan pitäisi tykittää +300 %, jotta se olisi split-korjattuna plussalla kesään nähden :smiley:

Nabrivan pitäisi tykittää +300 %, jotta se olisi split-korjattuna plussalla kesään nähden

Teki kovasti mieli myydä annin jälkeen mutta uskottelin itselleni että tässä kohtaa pitää triplata positio.

Pääsen nollatilanteeseen jos hinta menee 3.30$

Tässä tartuttiin putoavaan puukkoon ihan vain sillä perusteella että en uskonut että enempää downsideä löytyy kun pahin mahdollinen oli jo toteutunut. Lisäksi sentimentti kääntyi selvästi äärinegatiiviseksi ja tämä oli huippukandidaatti veromyynniksi kun vuoden loppu läheni. Tuossa tuli eräänlainen perfect storm kun kaikki pahimmat negatiiviset uhkakuvat toteutui lyhyessä ajassa ja sijoittajilta tippui usko aivan nollaan.

Annin epäillyttävän alhainen hinta myös pisti silmään kun se oli n. 33% alle nykykurssin ja anti oli osakemäärältään suht. pieni. Instituutiot (joita tässä on monta) eivät myöskään olleet myyneet omistuksiaan. Tämä haiskahti hieman sieltä että laitetaan heikkohermoiset pihalle.

Eri keskustelupalstoilla oltiin haastamassa toimaria oikeuteen yms. hauskaa.

Kannattaa muistaa että yhtiön liiketoiminnassa ei tapahtunut juuri mitään muutosta siitä kun osake oli 10-20$. Tämähän on sinänsä huono asia koska muutosta tahdottiin mutta osakekurssi oli selvästi laskenut aivan liian rajusti ilman mitään muutosta (kieltämättä äärimmäisen heikkoihin) fundamentteihin. Tahdon väittää että noudatin kylmänviileästi sijoitusstrategiaa eli ostetaan kun aivan kaikki muut myy mutta saattaa olla että tässä koitettiin kuitata häviöitä pois epätoivossa :smiley:

Saa nähdä tuleeko tästä suurimmasta virheestä vielä suuri onnistuminen mutta kyseessä on kuitenkin Nabriva niin ei nuolaista ennen kuin tipahtaa. Nyt kun tämän menin kirjoittamaan niin viikon päästä kurssi on varmaan alle 2$

3 tykkäystä

Missä Masse ja Efecte-hehkutus? :blush:

Ja edit: mikä hirmumyrsky :arrow_upper_right: tohon Zapteciin iski :scream:

6 tykkäystä

Massella on kiireitä. Tässä live-kuvaa:

36 tykkäystä

Taas hiihtämässä ja hehku myöhästyi…

Nyt korjattu Efecte-ketjuun🎶

Masse-setä, FA, Niilo +++ :muscle::muscle::muscle:

7 tykkäystä

Jahas, tuli ilmeisesti väärä live-kuva! Tässä päivitetty tilannekatsaus:

image

Edit. Näyttäisi @Aston_Livingstone, @viljo ja @Pohjolan_Eka olevan messissä myös.

71 tykkäystä

Aivan täydellinen live-päivitys :heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::skier::skier::skier::skier::skier::skier::skier:

Kun laskutaito kasvaa, kasvaa rahakasan korkeusvaatimuskin eli ei tässä laakereille pääse lepäämään :notes::notes:

Masse-setä, FA, Roope = Esikuva🐈

21 tykkäystä

Kyllä täytyy myöntää että kuva osui ja upposi! :heart_eyes:

Tänä vuonna on tuotot salkuissa 15-20% plussan puolella, joten odotan että tästä tulee yksi sijoitusurani parhaimmista vuosista tuoton osalta :partying_face:

Kuplaantuva markkina + Tammiralli = Rahan tuloa ei voi estää :money_mouth_face: :money_mouth_face: :money_mouth_face:

22 tykkäystä

Plugin shorttareilla alkaa olla kuumat paikat. Osake noussut viime yönnä (Suomen aikaa) julkaistun Korea-diilin takia yli 30 prosenttia. Nähtäisiinköhän kohta vuoden 2021 ensimmäinen eeppinen short squeeze.

5 tykkäystä

Mitä muita short listoja käytätte ? Minulla vain tämä
https://ssr.finanstilsynet.no

Elon Musk on siirtynyt maailman rikkaimpien listan kärkeen. En sitten tiedä miten pysyvää tuo on :sweat_smile:

1 tykkäys

https://fintel.io/

Merkit täyteen

3 tykkäystä

Niin mehukas aihe, että pakko kommentoida tänne kaffehuonen puolelle, koska seuraava viesti ei tule sisältämään mitään järkeä (kuten ei mielestäni Teslan kurssikaan :wink: )

Olen itse miettinyt pörssin kuplaantumista ja osakkeiden hinnoittelua. Hyvin niukkojen aivosolujeni ja älyllisen kapasiteettini lopputulemana on seuraavanlainen miete, jossa Tesla toimii mielestäni aivan huippu esimerkkinä:

Jos Teslan kurssi laskisi huomenna -30%, olisinko yhtään yllättynyt, ostaisinko, voisinko perustella tuon hinnan jollain ja olisiko hinta sitten halpa? - No ei helvetissä.

Jos Teslan kurssi nousisi huomenna +30%, olisinko yhtään yllättynyt, ostaisinko, voisinko perustella tuon hinnan jollain ja olisiko hinta sitten halpa? - No en helvetissä.

Uudeksi harrastukseksi voisi ottaa noiden firmojen etsimisen, ja pysyisi niistä ainakin kaukana :smiley:

26 tykkäystä

Eiköhän se Teslan shorttaus jossain välissä sitten ala. Itse ainakin aion olla hyvin lähellä silloin. En usko, että enää ostajatkaan uskovat tekevänsä hyvää kauppaa, vaan kyseessä on mania, jolloin se nyt vaan on pakko saada, tai et ole oikein edes ihminen.

Muistan kun Nokia oli tapissa ja silloin oli vähän samaa, että kuului ihmisarvoon olla Nokian omistaja ja vain tuulitakkiset juntit poimivat marjoja, eivätkä ymmärtäneet silloisesta nykyajasta yhtään mitään. Lehdissä oli juttua, että se ja tämä julkkis omistaa niin ja niin paljon Nokiaa ja heiltä kyseltiin, että mitä miljoonillaan tekee jne.

Siinä sivussa oli sitten muut pienemmät firmat, joiden anteihin jonotettiin makuupusseissa kadulla, koska tulevat voitot olivat niin messeviä.

12 tykkäystä

800 taalaa meni puhki Teslassa. Kyllä menee kovaa.

2 tykkäystä

Tästä kommentista tuli mieleen tämä pieni South Sea Bubble sarja. Toisesta jaksosta eteenpäin tarina käy yhä mielenkiintoisemmaksi.

Jääkö 2020 vuosikymmenen historiaan Tesla kuplana? Ehkä, ehkä ei. Itse köyhäilen nyt ihan mielelläni marjametsässä tuulipuvussa :blush:

7 tykkäystä

Tesla on hauska tapaus kun ajattelin sen olevan ylihinnoiteltu jo 200$ paikkeilla ennen splittiä. Mikään ei ole muuttunut joten ajattelen edelleen samaa mut kevyt tympiminen on kasvanut rinnalle. :smile:

7 tykkäystä

Voisin miltein syödä hattuni, jos Tesla ei ylitä $1000 kurssia. Tuntuu että tätä pumpataan ja puhalletaan vähintään sinne asti, liekö puhkeaa siinäkään.

Mielestäni Teslan osaketta pitäisikin verrata esim kryptovaluuttoihin, eikä perinteisiin osakkeisiin. Arvohan ei ole aikoihin perustunut mihinkään muuhun kuin arvoon itseensä.

Näin muuten unen että bitcoin saavuttaa lähi vuosina $Miljoonan arvon, en pidä sitä hereilläkään mahdottomana. Aloin miettiä siihen sijoittamista. En sijoittanut.

8 tykkäystä