Inderesin kahvihuone (Osa 1)

Onko muillakin Nordnetin palvelu alhaalla heti pörssin auettua?

Kyllä Nokian -1,19 % näkyy ihan OK…

Edit: Chrome pöytäkoneella, ja kaikki muukin on toiminut normaalisti klo 9.35:stä alkaen.

3 tykkäystä

Mulla heitti muutaman kerran pihalle mobiilissa, nyt toimii.

Hyvin toimii ainakin apilla

2 tykkäystä

No nyt on kyllä päiväunet kohdallaan. Olispa yrittäminen noin helppoa. Nollasta 14 miljoonaan 5 vuodessa. Taidan perustaa kilpailevan tislaamon.

3 tykkäystä

Pirulauta napsahti 4 päivän banni, kun kävin Forzan threadissa laittamassa rakettiemojia keskusteluun, kun kurssi lähti kohti koillista. Vitsihän tämä oli, kun pitkään puhuttu mörnimisestä ja vihdoin Uniperiltakin tuli pieni hyvä uutisentynkä. Ilmeisesti edelleen osalle keskustelijoista on eri säännöt kuin muille, just saying esimerkiksi SEYE ketjussa.

3 tykkäystä

Emilia Kullas ja Ninni Myllyoja olivat muistaakseni viime tai edellisvuonna Mikko Jylhän vieraana Pörssipäivässä. Käsittelivät lähetyksessä muun muassa tällaisia joukkorahoituksia. Tuo en koskisi pitkällä tikullakaan -metodi on varmasti yleisesti ottaen paras ja varmin lähestymistapa. Kannattaa kysyä itseltään, miksi juuri sinun kannattaisi tuulipukuna laittaa omaa rahaa sellaiseen yritykseen, johon ammattilaiset eivät laita?

Rakettiemoji/to-the-moon -postauksista tulee ainakin itselle sen verran pahat redditvibat, että olisin itsekin liputtanut. :joy: Toivon siis, että jatkossakaan niitä ei näy.

6 tykkäystä

:smile: Mutta 4 päivän banni! :D:D:D

1 tykkäys

Nordealla ei oikein Norjan markkinat toimi. jotenkuten kuitenkin

1 tykkäys

On siinä vähän tekemistä 14 miljoonaan, jos miettii, että Kyrö Distillery Company (Rye Rye Oy) teki 2019 4,4 miljoonaa liikevaihtoa :roll_eyes:

10 tykkäystä

image

Keskivertosijoittaja bongattu Stocktwits-laatusivustolta. Hetken aikaa hymähdin kunnes tajusin että en kovin paljoa tuosta eroa vaan aina THCB:tä tankatessa Quantumscapen kurssikehitys pyörii ajatuksissa.

Kertonee kuitenkin jotain nykyhetkestä kun pre-DA SPAC on jo yhtä kuin EV battery ja kurssin pitäisi kehittyä sen mukaan.

7 tykkäystä

Jahas, sen tason lyhennejargonia että eihän tästä perinteinen Suomi-sijoittaja käsittänyt mitään :joy:

12 tykkäystä

Tuo Talouselämän kirjoitus oli kokonaisuutena hyvä. Kuitenkin tuosta artikkelista (Seppo Saario kehottaa nuoria 10-kertaistamaan omaisuutensa kymmenen vuoden välein – ”Tehkää itsestänne miljonäärejä” | Talouselämä) on jäänyt kaivelemaan yksi kohta :point_down:


En ihan täysin ymmärrä nyt tätä logiikkaa, jolla Saario on nuo laskelmat tehnyt. Voisiko joku viisaampi yrittää avata, miten tuohon on päästy?

SPAC:eille löytyy erillinen lanka täältä foorumilta jossa voi aiheeseen perehtyä. Vielä ei taida olla kovin ajankohtaista Suomi-sijoittajalle mutta luultavasti nämä yleistyvät tänä vuonna myös Euroopassa. Kyse on vaihtoehtoisesta tavasta tuoda listaamaton yritys pörssiin yritysoston/sulautumisen kautta.

Voi sitä foorumihypen määrää kun saadaan ensimmäinen Suomi-SPAC tai SPAC jonka kohde on suomalainen yhtiö :money_mouth_face:

2 tykkäystä

Evo se jaksaa kurkkia salkussa vihreänä, lieneekö tavoitehinnan nosto :star_struck: Ainoa osake salkussani joka ei ole pakkasella tänään.

14 tykkäystä

Oi kiva, toit muistoja mieleen! Kävin The Lakes Distilleryllä kierroksella 2019. Siellä on oma ravintolakin ja ruoka oli hyvää ja halpaa! Muutenkin tuo Lake District on aika harvoin suomalaisten matkakohde niin kannattaa suunnata sinne jos hyvät maisemat ja vaeltaminen kiinnostaa.

1 tykkäys

Kuuntelin pari viikkoa sitten uudelleen Seppo Saarion “Pörssiraamatun” ja muistelin että siinä Revenion ulkomaalaisomistusta käytettiin hyvänä esimerkkinä siitä, miten ulkomaalaisomistuksen noustua noin kolmannekseen, sillä olisi ollut hyvää vaikutusta kansainvälistymiseen ja arvon kasvattamiseen? Toivottavasti ei muisti tee nyt tepposia mutta yleensäkin asioilla on aina kaksi puolta.

1 tykkäys

Haha, itse muutaman kaverin kanssa otin portfolioon 200 eurolla kyseisen kioskin lappuja. Itse lähdin ainakin täysin sillä mielellä mukaan, että sijoitus on onnistunut, jos saan joskus osakasillassa vetää pään täyteen “oman” tislaamon giniä :smiley:

2 tykkäystä

kuva

Yritetäänkö mulle nyt kertoa jotain, kun mestari-Norris tunkeutuu chattibottiin suosittelemaan Kuuttia :smiley:

7 tykkäystä