Inderesin kahvihuone (Osa 1)

Lohilo Foodsilla ei ketjua, mutta hyviä uutisia omistajille:

8 tykkäystä

Itse vähän odottelisin keväälle alamäkea osakemarkkinoille. Olisi helppo ymmärtää kuplaantuneiden osakkeiden laskua, mutta sitten…miksi ei-kuplaantuneet laskisi?
Olisi turhauttavaa, jos vaikkapa Sampo tulisi kenttään muiden osakkeiden mukana.
Esimerkkinä viime kevään dipissä kun olisi myynyt Sammotkin ja ottanut alempaa takaisin kiinni…

Nyt itsellä se tilanne, että salkku täynnä mm. Fortumia ja Sampoa sekä valtaosin muita ei-vielä kuplaantuneita laatuyhtiöitä, arvostukset eivät ole karanneet. Näitä haluaisi holdata ja ajella osingonmaksuihin, mutta takaraivossa jytkyttää mahdollinen pörssin korjausliike ja se että keväällä/kesällä Sampoa ja Fortumia saisikin merkittävästi nykyhintoja alempaa…

4 tykkäystä

Entä tällaiset nimimerkit:

Arvo Ansanen

Tai sijoittajapariskunta Arvo ja Ansa Kuoppanen

5 tykkäystä

Voihan tuota ajatusta viedä hieman pidemmälle ja miettiä miltä vaikka vuosi 2022 näyttäisi, että kannattaako lähteä kovin lyhyttä peliä pelailemaan

1 tykkäys

Näitä vastaavia pesäkkeitä on varmasti vaikka kuinka paljon ympäri maailmaa foorumeilla ja FB:n sijoitusryhmissä yms. En yllättyisi, vaikka tässä pelleilyssä olisi mukana jo kymmeniä miljoonia ihmisiä. Tämä touhu saa myös uutisoinnin myötä lisää huomiota ja WSB-betsaajien määrä paisuu koko ajan. Samalla rahaa valuu ulos “oikein perustein” nousevista osakkeista, että porukka pääsee betsaamaan.

Tämä homma saa kyllä oksennuksen maistumaan suussa. Rakas harrastukseni on pilattu.

10 tykkäystä

inderes sanoi asian paljon paremmin kuin HB. propsit siitä

image

27 tykkäystä

Ei mitään uutta auringon alla. Oli se sitten turuilla, toreilla, pörssisaleissa tai internetin foorumeilla, aika ajoin lauma ihmisiä antautuu villin spekulaation valtaan.

Ilmiöhän toistuu pörssissä jatkuvasti - välillä se vaan saa isommat mittasuhteet. Ei pörssi mene tälläkään kertaa lopullisesti rikki. Pitkässä juoksussa yhtiöiden tekeminen tulee ratkaisemaan pörssin suunnan kuten aina ennenkin.

Jos joku haluaa tuohon menoon osallistua niin antaa palaa! Jos noissa on rahaa tehtävissä ja osaat olla polttamatta näppejäsi niin mikäs siinä. Toivon (ja uskon!) että täällä Inderesin foorumilla on sen verran fiksua sakkia, että “bump & dump” -pelit jätetään johonkin toiseen kanavaan. Keskustelu ilmiöstä tietenkin suotavaa, että porukka ymmärtää missä mennään :slight_smile:

12 tykkäystä

Voinee olla ihan tietoinen valinta nuo sanamuoto? Viime päivien mediarummutus on Suomessakin ollut sellaista, että nyt r/wsb on Suomessakin kaikkien huulilla ja osa tästä massasta lähtee “peesailuun” mukaan ja r/wsb:n voima/massa jatkaa kasvamistaan.

Viikko sitten Suomessa kukaan “tuulipuku” ei tiennyt mitään r/wsb:stä.

4 tykkäystä

Ei mene pitkään kun inderessit ja muut analyysitalot joutuu ottamaan ennusteissaan ”somepöhinän” huomioon.

Laajojen rapsojen rinnalle somererapsoja ja aamukatsauksiin teknistä analyysia. Uusi normaali.

Siihen on jo monenlaista työkalua tarjolla

https://unbiastock.com/reddit.php

5 tykkäystä

Minulla tämä meni viihteenä, yhden päivän.

Jos tämä alkaa yleistyä, saattaa meiltä piensijoittajilta jäädä selviä vedätyksiä huomioimatta; lyhyeksimyyntihän tuo pintaan huijaukset, vedätykset ja selvät ongelmat sekä tasaa markkinareaktioita järkevälle tasolle.

Mikko on tästä hyvin kirjoittanut:

7 tykkäystä

Ahneena paskiaisena ymmärrän motiivit pumpata esimerksi Gamestoppia. Porukka teki miljoonien tilejä optioillaan ainakin paperilla. Mutta mitä Nokian pumppaamisella voidaan saavuttaa? Bonukset johdolle?

1 tykkäys

Jotenkin tuntuu että näissä ilmiöissä näkyy nyt pitkittynyt koronapandemia. Ihmiset alkavat sekoamaan elämäänsä “lukittuina” neljän seinän sisällä. Netflixit on katsottu, huumori on alhainen varsinkin keskellä talvikautta pohjoisella pallonpuoliskolla. Nyt aletaan olemaan siinä vaiheessa että haetaan jotain hupia pelaamalla netissä kasinoa osakkeilla. Uskoisin että meno jatkuu niin kauan kun koko maailma kököttää kotona pandemian panttivankeina.

8 tykkäystä

Jos Call optiot ja pumppi teki ihmisistä rikkaita Gamestopin kanssa, niin eikö sama kaava vain toistu nyt Nokiassa (miinus iso short float). Tosin jos Nokian kurssia pumpataan pari viikkoa, niin eiköhän ne shortit sinnekin ala löytää.

Viime päivinä olen harmitellut, miksi olen niin varovainen tässä sijoittamisessa.

Kun en osaa perustella itselleni, että kannattaa lyödä päätään mieluummin mäntyyn eikä koivuun, koska mänty on pehmeämpää puuta.

Ja seuraavaksi sitten harmittelet (kun kokeilit onneasi) että rivi näyttää -62%.

Kannattaa pysyä siinä strategiassa, toki pieni (huom. pieni) vedonlyönnin pelikassa voi myös olla sitä.

16 tykkäystä

Mäkinen jättää kirjoituksessaan täysin huomiotta kuinka paljon on joidenkin hedge fundien, esim. Citronin, erittäin tarkoitushakuista, vääristeltyihin tietoihin perustuvaa lyhyeksimyyntiä, joiden ainoa päämäärä on rikastuttaa hedge fundia painamalla osakkeen hintaa alas ainoana perusteena hedge fundin ahneus. Piensijoittajat jäävät kyllä siinäkin tapauksessa täysin jalkoihin.

Hänen kirjoituksessaan shorttaus kuvataan jotenkin aika yksisilmäisesti hyvisten hommana, joihin Redditin pahikset eivät saisi sekaantua. Kirjoituksessa sitten paljastuu, että Mäkinen on itse saanut shorttailussaan takkiinsa, ja sekös häntä jurppii.

21 tykkäystä

Niin, juuri noin siinä käy. Olen kokeillut ja ei sovi minulle. Tosin ei noin jyrkkiä tappioita ole tullut.

1 tykkäys

Olen itse myös varovainen sijoittaja, mutta kaikkea on tullut kokeiltua tämän vuoden aikana.

image

Jätin salkkuun muistuttamaan tyhmyydestä. Onneksi kyseessä on aika pieni rivi vrt. mitä viime vuonna tuli tienattua.

28 tykkäystä

Mäkinen myös toteaa:

“Joskus kritiikki lyhyeksimyyjiä kohtaan on ihan paikallaan. Perättömät tiedot ja manipulointi eivät edistä markkinan toimintaa. Mutta se nyt on lähtökohtaisestikin kiellettyä”.

Eli jos lakia rikotaan, lankulle vaan koko rahasto.

2 tykkäystä

Järjestelmät rikki kun ei lähde Nokian kurssi päivittymään, joku aivan jäätävä alkuhuutari menossa? :sweat_smile:

1 tykkäys