Nokia-ketju. Mitä ajatuksia teillä on Nokiasta? (Osa 1)

Onko tietoa kuinka paljon Nokiaa on shortattu ? Jos tämä hullunmylly jatkuu tänäänkin niin joutuvatkohan shorttajaat ostamaan hikipäässä ?

2 tykkäystä

Ei ole paljoa ja eivät joudu, ei tämä ole mikään GameStop.

Tuolla olisi 50m lappua lyhyenä, mistä lie arpovat ?

Fivan listoilla ei viime marraskuun jälkeen yhtään yli 0,5% (28m lappua) shorttaajaa, alta sen varmaan löytyy useitakin, ja varmaan nousujen jälkeen ilmestyy kohta uusia yrittäjiä ?

4 tykkäystä

Nokia pääsi kyllä nyt häränsilmään kun kiinnostus yhtiötä kohtaa kasvoi yht,äkkiä eksponentiaalisesti. Tähän päälle puskaradio, joka toimii näiden aktiivisimpien sijoittajien toimesta eteenpäin. Tilanne ruokkii itse itseään ja jatkunee useamman viikon. Oma näkemykseni on, että nyt ei kannata missään nimessä hötkyillä myyntien kanssa vaan hyödyntää tilanne maksimaalisesti. Nokia on edelleen hyvin aliarvostettu. Siihen, että tämä alkanut hype ampuisi yli ei ole vielä mitään pelkoa, koska aliarvostus on niin merkittävää. Toki nykyhinnoista jos triplataan nopeasti alkaa täälläkin myyntisormi heräämään.

14 tykkäystä

Jälleen suosituksen nosto:

Handelsbanken nostaa Nokian tavoitehintaa 4,30 euroon (aik. 3,80 euroa). Suositus “osta”- Bloomberg

13 tykkäystä

Inderesin Nokia-suositus näyttää jälleen kerran omituiselta. :slight_smile: Odottaako Mikael Goldman Sucksin arviota ennen tavoitehinnan säätöä? Käytännössä kaikki merkittävät Pohjoismaalaiset analyytikot ovat nostaneet tavoitehintaa 0,5€ viikon sisällä.

Inderesin kahvihuoneessa kommentoidaan Inderesin otsikkoa.

image

Itse näen tuon otsikon hölmönä. Ei kai ole hölmöä ostaa sylikaupalla osaketta käänneyhtiöstä, jota myydään alle 20 P/E:llä ja jonka tavoitehinnat pyörivät 10% ostohinnan yläpuolella? Ja jonka momentum on kasvanut hetkessä kuin QT:llä, Kamuxilla tai Reveniolla konsanaan. Siis yhtiöstä, joka on yksi kolmesta globaalista yhtiöstä, jotka ylipäänsä toimivat alalla, miltä kysyntä ei tule seuraavan vuosikymmenen aikana hiipumaan ja mikä joutuu uudistumaan jatkuvasti.

Somekansahan on kerrankin oikeassa, sillä ei Nokiaa voi pelkästään moittia. :slight_smile:

47 tykkäystä

Ehkä Feki kyse onkin niistä syistä oston taustalla, jotka ovat hölmöjä. En toki itsekään pidä edelleenkään Nokiaa edes täyteen potentiaaliinsa hinnoiteltuna. Jossain 6€ kohdilla alkaa mielestäni sitten taas olla jo aika kovat odotukset sisällä ennen kuin mitään todisteita konkreettisesta käänteestä volyymi/kannattavuuspuolella on nähty. Sitten kun siitä saadaan ensimmäiset ja toiset maistiaiset niin voidaan taas arvioida arvostustasoja uudelleen.

1 tykkäys

Handelsbanken update.

Nokia / Buy / EUR 3.39 - Ahead of Feb 4: Tuning into the right frequency

• Low 2021 guidance offers good risk/reward as 5G volumes rise
• Recent progress in signing 5G core and RAN networks
• Target price up to EUR 4.3 (3.8); BUY before 2022 is discounted

Edit: @kalle1 ehdittiin ensin…

11 tykkäystä

Uutistoimisto Bloombergin mukaan myös Danske Bank nosti Nokian tavoitehintaa tänä aamuna 4,40 euroon.

10 tykkäystä

Funda-analyytikot ovat kumminkin vallitsevan kurssin vankeja eivätkä uskalla koskaan ennustaa tulevaisuutta. Korjaavat tavoitehintaa vain vänän ja beesaavat useimmiten toteutunutta kurssia.

Nokiaan ei olla hinnoiteltu ollenkaan mahdollista tulevaisuuden potentiaalia. Nyt tämä potentiaalin hinnoittelu pääsi alkamaan.

Nokian kohdalla tämä ei ole vielä ollenkaan irronnut realismista, ainakaan suhteessa siihen mitä pörssissä muuten on tapahtunut.

26 tykkäystä

En kyllä nää että kurssi olisi mitenkään fundamenteista irronnut. Aika maltillista on kurssikäytös Helsingin pörssissä. Eilen illalla Jenkeissä jälkimarkkinoiden aikana tuli hetkittäin tunne hypestä kun kurssi nousi minuuteissa yli seitsemän prossaa.

3 tykkäystä

Eihän tässä nyt oikeastaan ole tapahtunut muuta kuin kelattu pois pahin jenkkimarkkinan keulinta. Iltapäivällä sitten nähdään onko jenkki"sijoittajia" tarpeeksi ostonapin päällä että nousu jatkuisi.

Olisi pitänyt luottaa omaan intuitioon että avauksen jälkeen löytyy rahasta kiinnostuneita “oho nokiani ovat yhtäkkiä plussalla”-ukkoja pilvin pimein. Olisi pitänyt itsekin pistää laitaan loppupino ja katsoa sitten pilkkikohtaa, mutta tyydyn eilisen kevennyksen jälkeen istuskelemaan loppupinon päällä kun tämä myrsky viuhuu.

Noh, lisää raketteja? Kyllä tän loppupinonkin multa saa jos oikein innostuu uudestaan kipuamaan…

9 tykkäystä

Kauppa tuntuu pörssissä käyvän, kun vaihto on alle tunnissa jo yli sata millii, muuten kurssi näyttää avauksesta sulaneen.

Olen tänään huonosti kaupankäyntipäätteellä mutta sen verran tarkistin että tuo punainen laskeva trendiviiva olisi nyt oman tulkintani mukaan @3,8878 €. Toivotaan päätöstä tänään päälle.

14 tykkäystä
18 tykkäystä

Mitä jos WSB armeija onkin Yhdysvaltojen operaatio saada Nokian osakkeet entistä vahvemmin jenkkilän piensijoittajien taskuun, joista joku teknojätti voi ne kuplan puhkeamisen jälkeen lunastaa edulliseen hintaan. Noh… ehkä ei kuitenkaan :smiley:

7 tykkäystä

Nämä ovat niitä pieniä asioita, jotka monelta sijoittajalta menee helposti ohi, kun palstat täyttyvät siitä, kuinka Nokia on ollut 5G-kehityksestä jäljessä ja kun valtakunnan tunnetuin Nokia-analyytikko päätyy päälehtien otsikoihin kertoessaan Nokian kurssinousun olevan pelottavaa. :wink:

Siis… Nokiallahan 4G/5G Slicing oli valmiina jo lähes vuosi sitten… mutta silloin kaikki höpöttivät Ericssonin kuuluttamasta 5G DSS:stä (allekirjoittanut mukaan lukien), jolla ei ole toistaiseksi mitään arvoa operaattoreille. Markkinointiarvo Ericssonille oli sen sijaan valtava.

Edit. Täytyy sen verran vielä todeta tuosta Nokian C-Band portfoliouutisesta, että nimenomaan tätä vailla oltiin vielä vuosi sitten. Aika paljon helpompi myydä, kun portfoliosta löytyy tuotteet asiakkaan tarpeisiin. Ja kaikki vieläpä xG-generaatiot kattavalla DSS-tuella.

25 tykkäystä

Nokia tarvitsee uutta omistajapohjaa ja tämä orasteleva kiinnostus milleniaalien suunnalta voi vähintäänkin kuroa umpeen aliarvostuksen.

Itse laskin omistajapohjan vahvistuksen pääomamarkkinapäivän varaan, mutta käyhän se someaikana näinkin. Ilmeisesti hypeosakkeiksi on noussut juurikin entisiä jättiläisiä, jotka ovat painuneet unohduksiin, mutta jotka ovat teknisen analyysin pohjalta houkuttelevia ja niillä on kiinnostava tarina. Sopuli-ilmiö sitten ruokkii nousua itseään vahvistavana luuppina. Sinänsä outoa että viestittelyssä rakettien määrä ja hyvät meemit (joihin Nokialla on mainio potentiaali) kiihdyttävät hurmosta. Suurikin nousu voi tapahtua varsin pienellä vaihdolla suhteessa yrityksen koko osakemäärään.

Nokian osalta merkittävää on myöskin brändi, jonka hyvin suuri osa maailman ihmisistä tuntee. Eli on tavallaan helppo alkaa hypettää yritystä, joka herättää heti mielikuvia. WSB -tyyppinen yhteisö voi avata padon, joka nostaa Nokian uutisvirtaan. Tämän seurauksena monien muidenkin ihmisten tietoisuus “mahtavan potentiaalin 5G firmasta” nousee eikä haluta jäädä paitsi noususta (FOMO = fear of missing out).

Eilinen oli alkunäytös, jos hype lähtee käyntiin. Vaikea sanoa onko tämä kestävää, mutta onhan tätä kiva seurailla kun sijoitushorisontti on kuitenkin itselläni tulevaisuudessa. En siis lähde rahastamaan voittoja ellei kurssi tuplaa tai triplaa, mikä voi toki olla epätodennäköistä. Jos nousu jää suutariksi, niin silti näen firmassa paljon potentiaalia.

50 tykkäystä

Tämä oli kyllä äärimäisen hyvää pohdintaa! Ihmisten tietoisuus Nokiasta, isossa kuvassa, on edelleen kuollut puhelinjätti. Tämä voi hyvinkin tuoda lisää tietoisuutta ja pöhinää sen ympärille ettei nokia edes häärää pahemin puhelinten kanssa enää. Näin se aliarvostus voisi purkautua. Harmi että voi tykätä vain kerran!

18 tykkäystä

Samaa mietin luettuani Nokian uutisoinnin. Ovat nyt valmiina, tämä on juuri sitä mitä pitää ulospäin viestiä. Mahtavaa!

@Chiller omat askelmerkkini ovat aikalailla samanlaiset. 6-7 €:n välissä alan vasta haistelemaan mikä on tilanne suunnasta. Ennen sitä tulevaa potentiaalia ei hinnoiteltu täysimääräisesti. Tapahtuuko tämä 2 viikon, 2 kuukauden tai 2 vuoden päästä niin aika näyttää. Jos hypejuna tarttuu kunnolla kiinni, ei katto missään nimessä ole edes tuolla 6-7 €:n välissä.

Edit: Kun unohtaa kaikki wsb -jutut sekä ylipäätänsä fundamentin, ja katsoo pekästään teknistä kuvaa, niin näyttäähän tämä liike hienolta. Isolla vaihdolla ja vahvoilla kynttilöillä osake ostetaan laskutrendistä ulos.

15 tykkäystä