Osakesijoittaminen

Inderesin mielipiteet ja vaikutus piensijoittajiin

Analyytikot, oletteko tulleet ajatelleeksi, kuinka voimakas vaikutus teillä on JOKA AINUT AAMU pikku sijoittajien rahapusseihin mielipiteillänne, aamukatsauksisenne, mallisalkkujenne ja osakevertailujenne kanssa.

Kun te lyötte “luvut” pöytään, se voi vaikuttaa jopa kymmenen prosenttia suuntaan taikka toiseen. Otan nyt esimerkiksi Restamaksin, kuinka olette sitä tuulettaneet noin kuukauden aikana: “Osta”, “Lisää” ja “Vähennä”

Silti Restamaksin osakehinta meinaa koko ajan kämpiä yli teidän tavoitehintojen ja niinhän se tulee tekemään. Ihan näin vain maallikkona kysyisin, miksi?

Entäs Zeeland taikka Verkkokauppa - OSTA. Huonosti näyttäää molemmilla pyyhkivän. Aamukatsauksenne näyttää vaikuttavan tuonne puoleen päivään saakka, vaikutus hiipuu kaupankäynnin päästyä käyntiin ja seuraavana päivänä siitä ei ole sitten mitään jäljellä, mutta siinä vaiheessa treidaajat ovat tehneet tuloksen.

2 tykkäystä

With great power comes great responsibility.

Sijiottajien on parempi tehdä sijoituspäätöksiä, kun niillä on käytettävissä valmiiksi pureskeltua laadukasta tietoa yhtiöistä. Kuinka voimakas vaikutus meillä on päivätason kurssiliikkeisiin on meille yhdentekevää, tehtävämme on varmistaa, että sijoittajilla on hyvää tietoa yhtiöistä saatavilla.

En sijoittajana keskittyisi siihen, miten analyysi liikuttaa kursseja. Jos sijoittajana haluaa kehittyä paremmaksi, kannattaa keskittyä itse kohdeyhtiöön ja siihen, mitkä tekijät ajavat yhtiön osakkeen arvoa ja mihin suuntaan ne ovat kehittymässä. Hyvä analyysi antaa tähän valtavan paljon apua.

18 tykkäystä

Itse ajattelen analyysien suosituksia kuten ruokakaupan pakettien tarjoiluehdotukset.

Siinä paketissa on tarjolla raaka-aineet ja sijoittaja itse päättää mitä siitä valmistaa. :yum:

7 tykkäystä

Juuri näin, ei pidä välttämättä uskoa ennustajaeukkojen kristallipalleihin…

Isolla vaikutuksella tulee suuri vastuu. No, näitä yksinkertaisia lauseita voidaan heitellä USA:ksi. Sanopa sama swahiliksi tai edes venäjäksi. Luottamus teihin on mennyt, nuoret kauppikset.

3 tykkäystä

С большой силой приходит большая ответственность?

4 tykkäystä

Google-kääntäjä on mainio peli…?

С большой силой приходит большая ответственность

Näin siis kääntäjällä, VP epäröi laittamalla kyssärin loppuun!

Ja tää sama malayalamiksi on niin hauska:
വലിയ ശക്തി വലിയ ഉത്തരവാദിത്തത്തോടെയാണ് വരുന്നത്

1 tykkäys

Itse asiassa kysyin ystävältäni :wink:

2 tykkäystä

Mitäpäs minä sanoin Verkkokaupasta eilen. Sinne meni rahat suosituksesta: “OSTA” " valmiiksi pureskeltua laadukasta tietoa yhtiöistä"

1 tykkäys

Otit varmaan shortilla helpot pois.

1 tykkäys

En kerinnyt, odotin syksyn tuottoa ja hävisin. Siellä se sijoitusmatka edelleen pätee. Katotaan nyt maanantaina vedänkö luiskaotsien suosituksesta huolimatta Zeelandin, Verkkokaupan ja Evlin pienoisella tappiolla kaiken poies - Oi, kiitos nuoret ja hurmaavat analyytikot Helsingin rannassa purjeveneinenne! Ihanaa, Leijonat - Ihanaa! Nordnetille parhaimmat terveiseni.

1 tykkäys

Ok. Jos vaikutus on niin suuri piensijoittajaan kanattaa toisen piensijoittajan nimenomaan käyttää ominaisuutta osana omaa sijoitus strategiaa.

2 tykkäystä

Jep toi on se pointti! :slight_smile: Jos kerran vaikutus on suuri, niin kannattaa tilata ne mallisalkun ilmoitukset ja tehdä perässä samat liikkeet mallisalkun kanssa, niin saa otettua löysät tuotot heti alkuun :slight_smile: sen jälkeen istuu vaan kärsivällisesti mukana…

1 tykkäys

Joo mielummin liian iso vaikutus kuin se että ei saa tietoa yhtiöistä ja kurssi pomppii päämäärättömästi piensijoittajien epämääräisistä liikkeistä. Indereksen suositukset sentään pohjautuvat jonkinnäköiseen arvonmääritykseen.

Meitä on monenlaisia uskovaisia. Toiset uskoo tekniseen analyysiin toiset geopolitisiin toiset fundamentteihin ynm, ja toimivat sen mukaan siihen uskoen. Ihan niinkuin elämässä yleensä uskovaisisa riittää rahoittajiksi saarnamiehille. Enkä nyt väheksy inderesin loistavaa tietopakettia yrityksistä, se onvarmasti tarpeen, ollut ja on ainakin minulle. Mutta uskova sijoittaja se kuitenkin on joka kursseja heiluttaa ja kapellimestari on yleensä ns asiantuntija.

4 tykkäystä

Todella harmi @Johan_Knaus jos kohdallesi on sattunut ne osakkeet, joissa olemme olleet väärässä! Sijoittamisessa ja yli sataa yhtiöitä seuratessa huteja tulee väistämättä. Tiiminä ja kokonaisuutta katsottaessa olemme viime vuosina pärjänneet vallan mainiosti ja saaneet alallakin paljon tunnustusta. Jokaisesta virheestä pitää silti oppia ja jatkuvasti kehittyä, jotta äärimmäisen kilpailluilla osakemarkkinoilla voi jatkossa pärjätä!

8 tykkäystä

Pitää myös muista että sijoittaminen pitkän ajan peliä. Muutamat iskut ei pitäisi tuntua vaan hyvällä hajautuksella ja istut tukevasti niissä kiinni antaa parhaat tuloket :slight_smile:

5 tykkäystä

Mallisalkussa on aika monta osaketta, joilla kaupankäynti on aivan olematonta. Kun inderes ilmoittaa ostaneensa/myyneensä sitä, liikkuu kurssi reippaasti. Siten inderes pystyy “manipuloimaan” kurssia. Mallisalkkuun tulisi hankkia osakkeita, joilla oikeasti pystyy käymään kauppaa ja välttää osakkeita, joiden kaupankäyntimäärät ovat tyypillisesti <50.000€/pv. Nyt salkussa on näitä täysin kaupankäyntimahdottomia liikaa.

1 tykkäys

Inderes toimii missionsa (=Helsingin pörssistä parempi kauppapaikka) mukaisesti ostamalla löytämiään aliarvostettuja pienyhtiöitä.

Selitys:

  • Mallisalkun ja analyysityön tavoite on tehdä ylituottoa (ja tässä onkin onnistuttu).
  • Markkinoiden arvostuksen ollessa tapissaan ei riittävän tuotto-odotuksen sisältäviä yhtiöitä juurikaan löydy isoista toimijoista. Tällöin hyvin harkitut valinnat osuvat luonnollisesti pieniin kasvuyhtiöihin. Turha kuvitella, että ostamalla tänään Wärtsilää, Konetta, Sampoa, Nordeaa yms. saadaan aikaan mallisalkun kaltaista track-recordia…
  • Mikäli em. tavoitetta ei olisi asetettu, olisi indereksen sama lyödä pillit pussiin ja mallisalkku kiinni indekseihin.

Ajatteleppa jos kukaan ei näitä analyysejä ja suosituksia tekisi pienyhtiöistä. Eikö tällöin markkinat toimisi nykyistä selvästi huonommin ja pienivaihtoisia papereita olisi vieläkin enemmän vailla mitään huomiota?

Yleistä (ei vastaus edelliselle kirjoittajalle):
Inderes näyttää saavan välillä nillitystä parilla palstalla, mutta onneksi pitkän aikavälin track-record puhuu puolestaan.

2 tykkäystä