inderesPodi ja sen tulevaisuus

Taas kerran timanttia! Yksi näistä, joissa harmitti, että loppui ja joka tulee taatusti kuunneltua toistamiseen. Raikkaan uudenlainen tulokulma osakemarkkinan laajempiin aaltoihin ja makroon. Minä niin pidän tällaisista suorista ihmisistä, sanoo kuten asiat on, eikä miten ne kuulostaisi hyvältä. Herra lienee taloudellisesti riippumaton jo, eikä vaikuttanut egokikkailijalta, joten sijoittajat voinevat myös luottaa siihen, että jos ideat loppuisivat, todellakin se kerrottaisiin sen sijaan, että jatkettaisiin hiipuen lypsymoodissa. Harvinaista rahastomaailmassa. Laitan tuumaukseen sijoituksen - ajallisesti ei tuonne mennessä pysty hajauttamaan, ainakaan ekaa kymppitonnia, mutta voisihan tämä olla se “kehittyvät markkinat”-siivu salkussa. Henkilöriski on ilmeinen, rahaston taru päättyy, jos Petri kuvioista poistuu.

Ps: Olisi ollut mielenkiintoista kuulla myös, miten koronapandemian matkustusrajoitukset ovat vaikuttaneet heidän sijoittamiseen, ilmeisesti tapaavat kuitenkin käydä paljon yrityksissä ja nythän se ei ole ollut mahdollista pitkään aikaan.

9 tykkäystä

Petri ja Elite on ihan betonia, ja ilo kuunnella tällaista haastattelua!

Jos Suomessa pitäisi antaa itsenäisyyspäivän mitaleita suomalaisten vaurastumisesta, yhden voisi jakaa Petrille. Market wizard levelillä mennään.

Onhan tässä tullut itsekin oltua Eliten kyydissä jo muutamia vuosia…

9 tykkäystä

Olipahan kerrassaan loistava jakso!

Pari asiaa mitkä itseä jäi mietityttämään.

  1. Miksi tämä oli näin lyhyt?

  2. Koska Petri tulee seuraavan kerran vieraaksi?

22 tykkäystä

Yksi parhaista podeista koskaan! :clap:

Yhdyn edeltäviin kehuihin ja lisään vielä siitä näkökulmasta kuinka Juha on loistava haastattelija:

  • Miellyttävä, rauhallinen ja selkeä puheääni, oikea “radioääni”
  • Juha antaa vieraalle riittävästi tilaa sanoa kaikki sanottavansa (ei keskeytä yms.) ja silti homma pysyy koko ajan ns. raameissa
  • (Ainakin) tässä aihepiirissä Juha tietty on rautainen ammattilainen ja oma puheen sisältö sen mukainen
  • Tunnelman luonti haastatteluun. Kuulijalla (ainakin minulla) oli koko ajan sellainen olo, että te itsekkin viihdyitte keskustelussa.

Lisää näitä! :yum:

28 tykkäystä

Off topic: Juhalla on tosiaan todella hyvä ääni. Jos analyytikon työt joskus loppuu tai ei kiinnosta enää, radiosta ja/tai äänimainoksista todennäköisesti löytyy töitä. :grinning_face_with_smiling_eyes:

2 tykkäystä

Mielenkiintoinen ehdotus, mutta melkoisen laaja aihe! :smiley:

Luulen että meillä voisi olla hyviä puhumaan, ehkä @Markus_Hav ja @Antti_Luiro esimerkiksi. Pingataan vielä podimestari @Erno_Hilvenius.

8 tykkäystä

Moi @Juha_Kinnunen @Sauli_Vilen ja kumppanit!

Q3 saatu pakettiin ja kyselisin, miltä näyttää ”Inderespodi ja sen tulevaisuus”? Näitä viikonloppujen helmiä on ollut ikävä taas jonkun aikaa ja vanhat jaksot on kuunneltu moneen kertaan.

PS. Ostakaa Juhalle kotiin joku erillinen mikrofoni, parantanee etäkommenttien ja -podien äänenlaatua isosti!

20 tykkäystä

Mulla on Ekin kanssa tehtävä podi siirtynyt pari kertaa sairastelun takia, mutta tänään päästään studiolle! :muscle: Eiköhän tässä taas tuloskauden jälkeen muutenkin lähde podit rullaamaan ihan normaalisti.

39 tykkäystä

On hankittu jo pitkä aika sitten! Uudet systeemit oli käytössä mm. Fortum livessä, missä äänen laatu oli mielestäni varsin hyvä - tai ainakaan en ole valituksia kuullut. Parannettavaa toki on varmasti aina, mutta jospa kokeillaan seuraava uusilla systeemeillä ja palataan asiaan, jos edelleen ongelmia :slight_smile:

33 tykkäystä

Aijai nyt on kova! Ei pörssin punoituskin haittaa kun pääsee kuuntelemaan grand old man Ekiä ja Saulia.

10 tykkäystä

Tätä podia kuunnellessa tuli mieleen uusi podin aihe: suomalaiset yritykset maailmalla. Nokian markkinaosuus verkkomarkkinoilla tiedetään, mutta tiedetäänkö millaisia osuuksia yritykset nimeltä Ponsse, Raute, Wärtsilä, Cargotec, Metso jne. hallitsevat omassa core-bisneksessään ja onko luoko suuri markkinaosuus niille vallihautaa ?

9 tykkäystä

Pari podiehdotusta:

1. @Petri_Kajaani yksityissijoittajana ja analyytikkouran opit

Petri voisi avata pitkässä podissa oman sijoittaja- ja anlyytikkotarinansa oikein juurta jaksain (vrt. Keskivali ja Deryng). Voitaisiin käydä ihan kunnolla läpi, että miten on alalle päädytty, miten on läpi uran sijoitettu ja minkälaisia oppeja analyytikkoura on eri vaiheissa tuonut omaan peliin. Painotus saisi olla Petrin omassa sijoitusstrategiassa ja siinä, että mihin Petri on omat rahansa eri vaiheissa laittanut ja miksi. Mitkä on ne Petrin intohimot sijoittamisessa ja analyysissä. Myös Petrin opit ja vinkit yksityissijoittajille olisi aika komeeta kuunneltavaa.

2. Teknobuumi vs. nykyaika

Kasvavissa määrin puhutaan, että nykyajassa ja teknobuumissa on paljon yhtäläisyyksiä. Kun on itse ollut teknobuumin aikaan kiinnostunut lähinnä Ihmemies MacGyveristä ja GTA-ykkösestä, niin on vaikea saada aikakaudesta otetta. Olen yrittänyt etsiä tuon ajan uutisia, uutisotsikoita ja muuta vastaavaa, mutta silti tuntuu hankalalta. @Pohjolan_Eka laittoi ansiokkaasti jotakin tuon aikakauden vuosikertomusta Twitteriin ja olihan siellä mielenkiintoista luettavaa.

Mutta uskon, että parhaiten tästä saisi tuntumaa jos saisi jonkun ulkopuolisen teknobuumi-perehtyjän podikoppiin. Esim. @Verneri_Pulkkinen voisi olla mainio isäntä puhumaan kuplista, kun taannoinen kuplapodikin meni niin hienosti. Nyt otettaisiin vain näkökulmaksi pelkkä teknobuumi ja ihan konkreettiset kokemukset sieltä vs. nykyaika. Voin kirjoittaa pitkän listan kysymyksiä, jos niihin saadaan joku asiantunteva tarinankertoja vastailemaan.

Tämä jälkimmäinen podiehdotus tuli osin mieleen myös Saulin ja Erkin mainion analyytikko-podin vuoksi. Siinä Eki-setä muisteli lyhyesti teknobuumi-aikoja ja kyllä kuulosta mielenkiintoiselta, että siellä on analyytikkokin ollut jonottamassa lappuja kadulla ilman sen kummempaa syväanalyysiä.

44 tykkäystä

Tämä kiinnostaa sanasta sanaan samoin perustein. Kuin myös Japanin osakemarkkinoiden tilanne 80- ja 90-luvuilla.

Monesti näkee puhetta (ainakin omassa lähipiirissä), “etteivät osakemarkkinat aina välttämättä pitkälläkään aikavälillä nouse, katsokaa nyt vaikka Japanin yleisindeksiä”. Tai, että pörssin arvostustasot ovat tällä hetkellä niin korkeita, että kohta ihan varmasti romahdetaan, tai jotain muuta mustavalkoista ääripääajattelua.

Näihin yritän itse perustella, ettei tilanne ja pörssin arvostustasot ole millään tapaa verrannollisia keskenään, mutta siihen perusteluni jäävätkin. En ole koskaan tuohon aikakauteen tai Japanin pörssikuplaan koskaan sen syvällisemmin perehtynyt ja siksi aihe kiinnostaisi, etenkin rinnastettuna nykyaikaan. Mitä yhtäläisyyksiä, mitä eroja, mitä voisimme mahdollisesti oppia? Sama juttu yllä mainitun teknokuplan kanssa.

Toki myös @Petri_Kajaani elämänkerta kiinnostaa, kirjankin hankkimista voisin vähintäänkin harkita, mikäli myyntiin tulisi.

6 tykkäystä

Miksi muuten feediin hyppää välillä vanhoja podijaksoja ikäänkuin uusina?

Ja:

Osaatko @Yu_Gong1 sanoa?

9 tykkäystä

Tosiaan noita ajattomia sisältöjä nostetaan viikonloppusin usein promona. Me ollaan aika usein mietitty ratkaisua miten noi nostot sais tuntumaan ei “bugilta” ku tarkoitus olisi nostaa ne jos joltain on mennyt joku ajaton ohi. Tiedoksi sisältötiimille: @Antti_Jarvenpaa @Erno_Hilvenius @Verneri_Pulkkinen @Sauli_Vilen

11 tykkäystä

Ihan kivoja nostoja nuo, kyllä tuosta päivämäärälisäyksestä käy julkaisuaika ilmi.

5 tykkäystä

Eikö noille nostoille olisi helpointa tehdä jokin oma lista nimeltään vaikkapa ”Inderes klassikko” ja puskea tätä listaa viikonloppuisin. Nyt tosiaan ei ensisilmäyksellä huomaa että kyseessä on vanhaa sisältöä ja iloinen yllätys vaihtuu pettymykseksi kun huomaa julkaisupäivämäärän.

Onko muuten inderes.fi hakualgoritmia muutettu tässä muutaman kuukauden sisällä? Viime aikoina ollut todella hidas/buginen. Esimerkki:

28 tykkäystä

Mä tutkin tota hakua. Ei pitäisi olla mitään muuttunut, mutta selvitän! :slight_smile: Toi Klassikkolista vois olla ihan hyvä idea.

7 tykkäystä

Itse olen rummuttanut meillä sisäisesti tätä ajattoman materiaalin esiinnostamista. Mielestäni meillä on tosi paljon erittäin laadukasta matskua jotka ovat edelleen täysin ajankohtaisia vaikka ovatkin 1-3v vanhoja. Pitää muistaa, että sen lisäksi että nämä ovat relevantteja vanhoille käyttäjille, niin meillä on vuosien saatossa tullut yhteisöön paljon uutta porukkaa joille nämä matskut saattavat olla uusia. Mielellään kuullaan myös teiltä ideoita, että miten näitä voisi nostella fiksusti esiin :slight_smile:

36 tykkäystä

Lisäys: Sori @Sauli_Vilen pitkästä vastauksesta, joka lähtee tangenteille. Nämä on monimutkasia asioita, jotka olis niin paljon helpompi selittää kasvotusten tai jollain PowerPointilla. Ainakin minulle :smiley:

Tuo podien nostaminen Inderesin sivulla feediin on yksi hyvä tapa. Se ei vaadi kauheasti vaivaa, eikä rasita lukijaa “turhalla metelillä”. Toisaalta se on myös hyvin tehoton, sillä nosto hukkuu helposti virtaan eikä anna mitään ärsykettä: miksi kuuntelisin tänään juuri tämän podin? Nostohan tapahtuu tyyliin: Valio Maito 1 litra. Silti tämä on hyvä idea.

Toinen hyvä tapa, mitä jo teette on nostaa vanhoja podeja esiin videoilla. Esimerkiksi Verneri on useaan otteeseen mainostanut peliyhtiöpodia, kun videon aihe on sitä liipannut. Noissakin mainostuksissa pitää olla tarkkana: mitä saan lisää tähän videoon verrattuna kuuntelemalla tuon podin? Tässä Verneri on onnistunut mielestäni aika hyvin.

Pelkkä maininta “meillä on aiheesta podikin” ja linkki videon kuvaukseen on taas todella tehotonta. Sijoittaja on avannut tämän videon, eli hänellä on aikaa käytettävissään ehkä 10-20 minuuttia videon katsomiseen. Käykö hyvä tuuri, että hänellä on tunti aikaa podin kuuntelemiseen nyt samaan syssyyn? Tuskin. Muistaako hän illalla lenkillä mainostetun podin tai löytääkö hän sen kätevästi? Mikäs se numero oli ja mikä nimi?

Sen sijaan, että podinostot ovat lätkäisty jonkun muun sisällön kylkeen, niille olisi hyvä olla joku tarkoitukseen suunniteltu media. Tässä mielestäni olisi erinomainen mahdollisuus hyödyntää Twitteriä sekä Instagramia, jossa teidän strategia kaipaisi kipeästi muutosta. Lyhyesti sanottuna aina olisi hyvä mennä jokaisen sosiaalisen median ehdoilla ja vahvuuksilla eikä niin, että media laitetaan vastaamaan oman sisällön tarpeita. (Kun joka paikassa on vähän erilaista sisältöä, tavoittaa myös paljon erilaisia ihmisiä.)

Käytännössä tuota uudenlaista podimediaa olisi hyvä nostaa esiin silloin, kun tapahtuu esimerkiksi jotain suurta, mistä ihmiset puhuvat ja teillä on siihen podi valmiina. Esimerkiksi korkohuolet, inflaatio tai markkinaromahdus. Tuo uusi viestintämalli sisältäisi lyhyen yhteenvedon siitä, mitä nyt tapahtuu , ja siitä vinkkauspodiin.

Näin sisällönkuluttaja on jo valmiiksi hedelmällistä maaperää podivinkille ja lisätiedolle aiheesta, sillä ei hän muuten kuluttaisi tätä sisältöä. Jos ei podi kiinnosta, hän sai lyhyestä tilannekuvauksesta miellyttävää sisältöä eikä kyseessä ollut pelkkä mainos, joka jäisi ärsyttämään. Te taas saatte enemmän arvoa irti jo tuotetusta tavarasta. Tässä voittavat kaikki.

Voisin tästä aiheesta ja tuosta Instagramin hyödyntämisestä puhua kunnes taju lähtee, mutta tämä viesti on jo turhan pitkä. Olen kuitenkin ehdottomasti samaa mieltä siitä, että tuo podiarkisto on aarreaitta, jota ette hyödynnä täyteen potentiaaliin vielä. Rahallista potentiaalia on vaikeaa arvioida, mutta kyllähän sillä vaikuttavuutta saa kasapäin lisää.

Ei siitä ainakaan haittaa ole, että mahdollisimman moni vastaus on Inderes-nimen takana ja että Inderes on vielä enemmän läsnä ihmisten arjessa.

12 tykkäystä