InMode - Estetiikan edelläkävijä

Minä ajattelen, että myynnin suhteen ei poliittisella tilanteella pitäisi olla juurikaan vaikutusta. Tuskin kuluttaja, joka hakeutuu paikalliselle kauneusklinikalle hoitoon, on millään tavalla tietoinen tai kiinnostunut laitteen alkuperästä, jolla hänelle operaatio suoritetaan. Ja tällöin tuskin klinikkakaan siitä välittää.

Enemmän olen huolissani siitä, että mitä tuotannolle ja toimituksille voi tapahtua jos kriisi laajenee esim. Hizbollahin liittyessä rintamaan: Gazan kriisi voi laajentua paljon suuremmaksi sodaksi Lähi-idässä – video näyttää, miten se voi tapahtua.

Olisin turvallisin mielin jos tuotanto alihankkijoineen olisi jossain muualla. Nyt on hyvin kaksijakoiset tunnelmat, toisaalta tekisi mieli tankata näillä hinnoilla. Toisaalta tässä on aina ollut se maariski, joka on laittanut jarruja päälle position koon suhteen ja nythän tämä maariski on sitten toteutunut :grimacing:

3 tykkäystä

Negari napsahti. On pre-marketissa -10%
Itse en omista, mutta jos otetaan älytön ylilyönti alas niin saatan vaikka tarttua 15$:sta. Tuskin sinne tipahtaa. Melko lievä negari omasta mielestä.

7 tykkäystä
  • Full year 2024 revenue to be in the range of $495 million to $505 million
2 tykkäystä

Melko ennustettavaa liiketoimintaa, kun osaavat sanoa liikevaihtonsa kuluvalle vuodelle jo 2% tarkkuudella. Kasvu näyttäisi nyt pysähtyneen, mikä nyt ei kovin suuri ihme ole tässä taloustilanteessa.

2 tykkäystä

Kapea haarukka, nyky hinnalla ei arvostus huimaa, varsinkin ison kassan kanssa, mutta toki geopolitiikka varmasti painaa…

1 tykkäys

Tobias Carlisle kävi Equity Matesin vieraana keskustelemassa InModesta. Ei varsinaisesti tarjoa mitään uutta yhtiöstä, enemmänkin Tobiaksen ajatusmaailmasta ja sijoitustyylistä.

2 tykkäystä

Aivan uskomatonta soopaa muuten. Siis miettikää, jos InModen johto oikeasti uskoo tulevien vuosien tuloskasvuun ja investointitarpeet on ilmeisen vähäiset (ainakin kun katsotaan kassan hautomista), niin on aivan älytöntä että takaisinostoja ei tehdä. Jumalauta tämä loisi omistaja-arvoa, kun näillä valuaatiotasoilla ostat omia osakkeita pois ja tulevina vuosina tulos lähtee kasvuun + arvostuskertoimet lähtee kasvuun.

Melkoinen red flag kyllä kun firman johto on näin pihalla perusasioista. Ja kuitenkin johdon osaaminen ja kyky allokoida oikeisiin asioihin pääomia oikealla hetkellä on älyttömän tärkeää johdolle. Sääli.

19 tykkäystä

Tässä vaiheessa on tuotava esiin jo sekin mahdollisuus, että markkinalla voisi olla epäilyksiä tuon kassan / kassavirtojen paikkaansapitävyydestä. Huomautan heti alkuun, että tämä on spekulaatiota. Joitakin buybackeja on nähty, joo, mutta jos johto on saanut tällaisen kassavirtakoneen rakennettua, niin luulisi että kyvyt riittäisivät allokoimaan pääomia edes johonkin.

Jälkiviisastelu on helppoa, mutta tämän ketjun avaaminen oli kyllä heittämällä suurin sijoitusvirhe, mikä on tullut tehtyä. Tuota pääoman allokointi"ongelmaa" ei silloin vielä näkynyt, mutta olivat nuo Mizrahyn buyback-kommentit melkoinen mädäntynyt kirsikka turskaisen kakun päälle. Kun Ilkka-Yhtymän pääoman allokointi näyttää oman firman rinnalla kilpailukykyiseltä, niin jokin menee kovaa vauhtia päin helvettiä.

Onneksi tästä on tullut itselle kotiutettavaksi sellaiset tappiot, ettei vähään aikaan tarvitse ostaa sellaisia yhtiöitä, joiden pääoman allokoinnista ei ole luotettavia näyttöjä.

10 tykkäystä

Ei- niin-muodissa- olevalta InModelta luvut ulos

Ei puhetta buybackeista, cashia 741M$ tilillä, pari uutta launchia tulossa, consumables kasvoi 20% jne.

Pre-marketissa mellastetaan ilmeisesti bottien toimesta pikkukaupoilla oikein kunnolla, 22- alkuisiakin hintoja kokeiltu.

5 tykkäystä

Aika kovasti näyttää laskevan Inmode tänään. Ihan hyvää tulosta näyttäisi kuitenkin tekevän. Ostaisin luultavasti salkkuun tätä jos johto osaisi allokoida varoja paremmin. Pidän lähtökohtaisesti kovasti yrityksistä joilla on rautainen tase. Inmode saa taseesta 10 pistettä. Kuitenkaan ei ole järkevää kasata liikaa rahaa kassaan ihan vaan huvin vuoksi. Omia osakkeita pitäisi ostaa, investoida liiketoimintaan, tehdä järkeviä yritysostoja tai jakaa vaikka sitä osinkoa. Ei ole mitään järkeä kasata tuollaista rahaholvillista riihikuivaa Roope-Sedän tavoin. Johto vaihtoon niin tästä voisi vaikka tulla multibagger.

4 tykkäystä

Luin aamusta earnings call:in läpi.

Nämä itsellä tärkeimpiä havaintoja:

-Ennustavat kysyntävaikeuksia vielä ekalle vuosipuolikkaalle. Ja tilanteen mahdollista paranemista loppuvuonna 2024.
-Tuovat markkkinoille kaksi uutta tuotetta.
-Aikovat tarjota suoraan itse rahoitusvaihtoehtoja lääkäreille laitehankintoihin ja ovat perustamassa pankkien kanssa ohjelmaa mikä nopeuttaisi luottopäätösprosesseja.
-Panostavat tuotekehitykseen ja palkkaavat lisää ihmisiä tuotekehitykseen.

-Eivät tee osakkeiden takaisin ostoja, mutta yritysostoja etsivät edelleen. Tällä hetkellä tutkinnassa yksi potentiaalinen yritys esteettisen hoidon puolella. Maaliskuun alussa ehkä selviää etenevätkö tässä eteenpäin.

Muuten ei kassan käytöstä hiillostettu. Toivottavasti kassaa saataisiin käyttöön. Uskon kuitenkin insinöörimäisesti heidän käytännön osaamiseen ja innovointikykyyn. Ja onhan tämä mielestäni edullisesti hinnoiteltu.

Edit. kuukausi oikein

8 tykkäystä

Samat huomiot itselläkin, mutta pieni korjaus, että tästä “potentiaalisesta” yritysostokohteesta voisi kuulua lisää jo maaliskuun alussa eli hyvinkin piakkoin.

2 tykkäystä

Israel aloittaa maahyökkäyksensä Gazan eteläosassa sijaitsevaan Rafahiin 10. maaliskuuta mennessä, jos panttivankeja ei ole vapautettu, sanoi Israelin hätätila­hallituksen jäsen, oppositiojohtaja Benny Gantz sunnuntaina.

En tiedä onko todennäköisellä hyökkäyksellä yhtään mitään merkitystä Inmoden kassavirtoihin. Luulen oikeasti ettei yhtään mitään merkitystä. Joku random ohjusisku voi huonossa tuurissa osua. Toki boikotit Israelilaisiin tuotteisiin olisi mahdollisia, mutta vaikuttaisiko nämäkään Inmodeen? Tuskin ainakaan ellei boikotti koskisi kaikkia mahdollista. Koska Israel on USA:n pitkäaikainen liittolainen niin mitään tällaista megaboikottia ei tule varmastikaan tapahtumaan. Eiköhän tämä menisi USA:n puolesta lähinnä nuhteluna. Olisi aika kaksinaamaista jopa nuhtelu kun itse hyökkäsivät Afganistaniin ja Irakiin 9/11 jälkeen.

Miksi päätin tämän uutisen jakaa tähän ketjuun? Uskon että mahdollinen hyökkäys voi lisätä myyntipainetta israelilaisiin lappuihin. Paniikkimyynnit? Onko omistajissa sellaisia jotka eivät hyväksy verilöylyä ja päättävät myydä ikäänkuin mielenilmauksena? Hyökkääkö shorttaajat? Tämä voi avata mielenkiintoisen ostopaikan. Toki muistissa on se miten Venäjälle sijoittajat menetti kaiken hyökkäyssodan alettua. Itse kuvittelen ainakin että tämä ei samaa aiheuttaisi. Venäjällähän pörssit meni kiinni, ulkomaalaiset ei saanut myydä pörssiomistusta ja ulkomaalaista omaisuutta otettiin muutenkin mielivaltaisesti haltuun. Mitään tällaista en odota Israelissa tapahtuvan. Ei muuta kun pää kylmänä jos nähdään isoja droppeja. Eihän tämä vielä ole paljoa dropannutkaan :thinking:

2 tykkäystä

Onneks ei tullu yhtä paha negari ku Perionilta.

Expects Q1 Revenue Between $80.0M-$80.1M, Pro Forma Revenue (including new platform pre-orders) Between $95.7M- $95.8M, Decreases FY 2024 Guidance to $485M-$495M

Osake -10% premarketissa

4 tykkäystä

2% lv tarkennus ei varmaankaan noin isoja liikkeitä aiheuta.

https://twitter.com/realsezgikocak/status/1775964866643202558?t=4mdHj1evHeK1kl_8WmKh6Q&s=19

2 tykkäystä

52w pohjat tänään 18,19$ -8% tällä hetkellä. Saa nähdä miten paljon laskettelee. Pitää vähän negaria lueskella. Ei tässä ainakaan momentum-sijoittajat longiksi hyppää.

3 tykkäystä

TJ esiintyi tänään Needhamin tilaisuudessa. Quart apista voi kuunnella tai lukea koko tilaisuuden. Tässä nostona capital allocationista. Ensi alkuun M&A on edelleen prioriteetti. Kolme tarjousta on tehty jotka on kaikki hylätty myyjän toimesta. Edelleen etsitään. Mutta jos ei löydy ostettavaa niin liittyvät osinkopuolueeseen (buybackit :no_entry_sign:):

6 tykkäystä

“I believe it’s better because dividend is better. You get money.”

:smiley:

8 tykkäystä


Toistan itseäni: näin jälkijättöisesti ottaa yhä enemmän päähän koko ketju. Palataan muutaman kuukauden päästä katsomaan, että jokohan täällä allokoitaisiin pääomaa.

8 tykkäystä

Jos tuo $800M jaettaisiin osinkona ja lohkaistaisiin osakkeen hinnasta, jäisi p/e:ksi 3,1 (viimeisestä kvartaalista annualisoituna). Ei voi pitää kalliina. Vaikka ei juuri nyt kasva, ei siltäkään näytä että viimeisiään vetelisi.

M&A:ta vaikea arvioida ulkopuolisena. Voi olla aikaansaamattomuutta, mutta voi olla hyväkin, etteivät osta muita holtittomasti tai hinnalla millä hyvänsä. Joillakin se raha alkaa polttamaan käsissä ja hermon pettäessä ostetaan jotain liian isoa, ylihintaista, tai sellaista mitä ei ymmärretä. Moni suomalainen tietää mistä puhun.

4 tykkäystä