Innofactor sijoituskohteena

Yrityskaupoissa mun isoin pelko täl hetkellä kaikilla firmoilla on oikeestaan se et päädyttäis ostamaan liian hätiköidysti kalliilla valuaatiolla joku firma ihan vaan sen takia et “pitää saada tasetta töihin” paperilla. Ensiolla nyt onneks on ainaki ton haastiksen perusteella myös omistaja-arvon luominen mielessä, joten sikäli pitäisin yritysostoja hyvänä tienä omistaja-arvon luomisen kannalta, jos se vaan mitenkään on mahdollista nykysessä tilanteessa.

Mut yks mitä mietin myös on toi omien osakkeiden ostolla arvonluonti. Osakehan ei todellakan oo nykyhinnoilla ainakaan omalla tulkinnalla kallis, niin voisko omien ostoja jatkaa vielä vähän jopa aggressiivisemmin? Toki olettaen et valtuutukset yms. on kunnossa. Osingonjako toki ois sellasenaankin hyvä tapa purkaa tavallaan “liiankin vahvaa” tasetta, mutta jos Innon kehitys ei tästä nyt lähe ihan taantumaan, niin omien osakkeiden ostot vois ehkä osottautua hyväks tavaks luoda arvoa (etenki nykynen kurssitaso huomioiden).

14 tykkäystä

Tavoitehinta laski hieman 1.5 → 1.45€ ja edelleen lisää-suosituksella.

4 tykkäystä

Kyllä, näillä arvostuksilla ja Tasella omien osakkeiden osto olisi hyvä juttu.

1 tykkäys

Päivityksen etusivua tänne kanssa :slight_smile:

Vahvempi näkemys vaatii lisää näyttöjä

Toistamme Innofactorin lisää-suosituksen ja laskemme tavoitehinnan 1,45 euroon (aik. 1,5) heijastellen laskeneita ennusteitamme. Liikevaihto laski ja jäi hieman odotuksista, mutta tulos oli linjassa odotuksiin. Positiivista raportista oli, että henkilöstömäärä kääntyi kasvuun pitkästä aikaa. Henkilöstökehitys yhdessä hyvän tilauskannan kanssa antaa hyvän pohjan palata kestävälle kasvu-uralle ja positiiviselle kannattavuuskehitykselle. Hyvän kassavirran ja vahvistuneen taseen myötä yhtiöllä on hyvin liikkumavaraa strategian toteutukseen ja yritysostoihin. Ennusteillamme osakkeen arvostuskuva on näkemyksemme mukaan edelleen houkutteleva (2022e EV/EBIT 9x).

Liikevaihto laski, mutta henkilöstömäärä kääntyi kasvuun

Q1-liikevaihto laski 5 % 17,0 MEUR:oon ja jäi hieman ennusteestamme. Orgaanisesti liikevaihto laski 2 %. Maantieteellisesti Tanskan sekä Norjan liikevaihto kasvoi Q1:llä, mutta Suomen ja Ruotsin laski, johon vaikutti koronapandemian lisäys sairauspoissaoloihin. Q1:n vertailukelpoinen käyttökate laski 3 % 2,0 MEUR:oon ja oli 12 % liikevaihdosta. Tulosta ja kannattavuutta rajoittavat edelleen matalahkot laskutusasteet. Näin liikevaihdon orgaaninen kasvu skaalautuu toteutuessa hyvin kannattavuudessa. Tilauskannan kasvu hidastui 4 %:iin Q1:llä (2021: >20 %), mutta yhtiö sai useita tilauksia heti Q2:n alussa, joka tukee liikevaihdon kehitystä jatkossa.

Vahva tase antaa strategian toteutukseen ja yritysostoihin liikkumavaraa

Vahvistunut tase (Q1 omavaraisuusaste 52 %) ja vahva rahavirta (2,7 MEUR) antaa liikkumavaraa strategian toteutukseen sekä yritysjärjestelyihin. Lisäksi vahva tase laskee osakkeeseen liittyvää riskiprofiilia. Operatiivisesti yhtiöllä ei arviomme mukaan ole suurempia investointitarpeita, vaan investoinnit liittyvät lähinnä kyberturvan ylösajoon. Yhtiö on kuitenkin jo aikaisemmin kertonut aktivoituneensa yritysjärjestelyrintamalla. Arvioimme yhtiön ensisijaisesti hakevan yritysostokohteita ulkomailta vahvistaakseen kyseisiä markkinoita, jotta niissä saavutetaan Suomen markkinan kaltaisia mittakaavaetuja sekä vahvempia synergioita pohjoismaisella tasolla.

Ennustamme hyvää tuloskasvua tulevina vuosina

Innofactor arvioi vuoden 2022 liikevaihdon ja oikaistun käyttökatteen kasvavan edellisestä vuodesta. Odotettua hieman pehmeämmän Q1-raportin myötä laskimme hienoisesti (2-3 %) lähivuosien ennusteita. Ennustamme Innofactorin liikevaihdon kasvavan 1 % 67 MEUR:oon vuonna 2022 ja olevan hienoisesti yli ohjeistusriman. Lisäksi odotamme oikaistun käyttökatteen kasvavan 8,0 MEUR:oon (11,9% liikevaihdosta) vuodentakaisesta 7,5 MEUR:sta. Odotamme liikevaihdon kasvavan 3-4 % ja käyttökate-%:n nousevan 12,8 %:iin vuonna 2024. Näin odotamme oik. liikevoiton kasvavan keskimäärin 12 % vuosina 2021-24.

Arvostuskuva on houkutteleva

Näkemyksemme mukaan Innofactorin arvostuksen asemointi on kipuamassa ulos käänneyhtiöiden lokerosta ja etenemässä tuloskasvajaksi. Ennusteillamme Innofactorin tämän vuoden P/E- ja EV/EBIT-luvut ovat 13x ja 9x tai 9 % alle kotimaisten verrokkien. Vastaavat vuoden 2023 kertoimet ovat 10x ja 8x tai 19 % alle verrokkien. 2022 kertoimilla arvostus ei ole absoluuttisesti korkea ja on suhteellisesti neutraali. Mikäli yhtiö yltää lähivuosien ennusteisiimme, kohoaa vuotuinen tuotto-odotus houkuttelevalle 15 %:n tasolle. Tulosparannukseen liittyvät ulkoiset sekä sisäiset epävarmuudet pitävät kuitenkin näkemyksemme toistaiseksi edelleen suhteellisen varovaisena.

21 tykkäystä

Nyt kun Eurooppa on kovaa vauhtia menossa kohti taantumaa olisi ensiarvoisen tärkeää suojella kassaa. Akvisitioita on toki hyvä valmistella, mutta kauppatavara on huomattavasti edulisempi taantumassa kuin nyt. Vaikka osakekurssi tuntuu nyt kovin alhaiselta, ei ole poissuljettua kurssin laskeminen entisestään. Siis on hyvä pitää ruuti kuivana.

7 tykkäystä

Pari lainausta maksullisesta artikkelista

Kilpailutuksen rahakkain puitesopimus koski tietovarastoasiantuntijapalveluita, ja sen kokonaisarvo oli 11 miljoonaa euroa. Toiseksi arvokkain osa-alue oli raportointiympäristöjen kehitys- ja ylläpitopalvelut 7,5 miljoonan kokonaisarvollaan.

Hankintojen todellinen arvo ei perustu kokonaisarvoon vaan erikseen puitesopimuksen perusteella tehtäviin tilauksiin.

Osiot, joissa Innofactor mukana valituissa.

5. Tietovarastoasiantuntijapalvelut (11 milj. €)

  1. Innofactor
  2. Pinja Digital
  3. CGI Suomi
  4. Digia Finland

6. Raportointiympäristöjen kehitys- ja ylläpitopalvelut (7,5 milj. €)

  1. Pinja Digital
  2. CGI Suomi
  3. Innofactor
  4. Productivity Leap
26 tykkäystä

Hmm, milloinkohan tästä tiedotetaan pörssitiedotteella? Ihmettelinkin kun sieltä imuroitiin isompaa nippua laidasta tänään. Tämä juttuhan siinä tietysti takana.

1 tykkäys

Mitään tilausta ei ole vielä kirjattu, josta olisi syytä antaa tiedotetta. Tämä on vain puitesopimus, jossa on useita toimittajia. Sopimuksesta voi tuloutua tilauksia tai sitten ei

Isoimman kategorian ykköspaikka on kuitenkin hyvä indikaatio potentiaalista, vaikka ei kokonaan yhdelle toimittajalle kohdistuisikaan.

5 tykkäystä

Lisää pilvihommia Innolle.

Eiköhän kurssia saada kuitenkin alemmas, sillä onhan Innofactor Helsingin pörssin Paysafe, joka laskee jokaisesta uudesta sopimuksesta :slight_smile:

21 tykkäystä

Minun kirjoissani plussaa jatkuvien palveluiden kaupasta sekä maantieteellisestä hajautuksesta.

1 tykkäys

Arvostus on kyl hämärä keissi, tää lappuhan tarjoilee hemmetin kovaa osinkoa nykyhinnalla.

6 tykkäystä

Se että Innofactor tekee jatkuvasti kauppaa kokoluokaltaan n. 5 % markkina-arvosta yhdistettynä nykyiseen kurssiin on kyllä jotain käsittämätöntä. Uskon että firmalla on todella paljon potentiaalia lähitulevaisuudessa, mutta milloin se näkyy kurssissa siitä ei kyllä aavistustakaan.

EDIT: Tänäkään aamuna ei ole yhtään lappua liikahtanut

6 tykkäystä

Ehkä tätä voi ajatella mahdollisuutena… Ajan kuva on nyt tällä hetkellä tällainen.
Lisäksi monta muutakin yritystä on houkuttelevilla tasoilla innofactor lisäksi.

Toisaalta hankalana aikana saattaisi joku arvostaa vakautta ja sitä pitäisi tilauskannan kyllä antaa.

Samalla it palveluissa lähinnä palkat uhkaa kustannuksissa, mutta onko paljon muuta, jos vertaa valmistavaan teollisuuteen (esim. Teräs tai energia ja muovit).

Innofactor on pikku firma.

Jossain vaiheessa ajat on paremmat, ainakaan tämä ei konkurssiin tätä menoa joudu!

2 tykkäystä

Osinkohistoriaa ei vielä liikaa ole.

1 tykkäys

8 senttiä taisi olla vähän extraa sisältävä, mutta kyllä tässä pitäisi 5%+ osinkoja olla jatkossa luvassa ja matalalla jako suhteella.

Toki kiva jos pidetään, mutta katsotaan keksivätkö rahalle muuta käyttöä.

1 tykkäys

Mitä extraa 8:ssa sentissä oli? Itse olen käsittänyt et 8 sentin lisäksi pääomapalautusta on tulossa toiset 8 senttiä. Ja nämä uskoakseni jos Ruotsista tulevat korvaukset saadaan perittyä.

"11.11.2021 Innofactor antoi pörssitiedotteen siitä, että Innofactor Oyj:lle on myönnetty noin 2,3 miljoonaa euroa vahingonkorvausta Tukholman kauppakamarin (SCC) välimiesmenettelyssä sopimusrikkomuksesta johtuen. Vahingonkorvaus liittyy vuoden 2016 Lumagate-yritysostoon, jonka osana Innofactor oli sopinut optiosta Ironstone-yhtiöiden ostamiseen. Vahingonkorvaukseen liittyvän perinnän epävarmuuden takia vahingonkorvaussaatavaa ei kirjata saamiseksi tässä vaiheessa, eikä sillä ole välitöntä tulosvaikutusta. Vahingonkorvaus tuloutetaan sitä mukaan ja siltä osin, kun saatavaa saadaan perittyä. "

Tästä ei ole tainnut olla mitään jatkouutista miten on perintä edistynyt?

2 tykkäystä

Ehkä se osingonmaksukyky on kuitenkin oleellisempi tekijä. Yhtiö maksoi pääomanpalautusta kolmisen miljoonaa euroa alkuvuodesta, kun esimerkiksi viime vuodelta tästä jäi vielä toiset kolmisen miljoonaa ylimääräistä velanmaksuun. Yhtiö takoo kassavirtaa siihen tahtiin, että lainatkin on pian maksettu ja sitten pitäisi keksiä jotain muuta ylimääräiselle

Nähdäkseni alan yhtiöt ovat ihan hyvässä tilanteessa. Hienoinen palkkainflaatio on aika pieni murhe nykytilanteessa, kun ei tarvitse kasata ylisuuria inventaarioita, murehtia löytyykö komponentteja etc. Ilmeisesti työvoimaakin on ollut paremmin saatavilla viime aikoina

Tuohon tietenkin sisältyy toistamiljoonaa positiivista tulosvaikutusta myyntivoitosta. Kuitenkin marginaalia jää edelleenkin hyvin huomattavasti, joka on hyvin poikkeuksellista puhuttaessa tämän tason osinkotuotoista

2 tykkäystä

https://www.inderes.fi/fi/tiedotteet/valtiokonttori-valitsi-innofactorin-it-asiantuntijapalveluiden-toimittajaksi

Innofactor Oyj:n sisäpiiritieto 17.5.2022 klo 13.20

Valtiokonttori on valinnut Innofactorin dynaamisessa hankintajärjestelmässä toimittamaan IT-asiantuntijapalveluita Microsoft Dynamics 365 CRM-järjestelmän kehittämisen ja ylläpidon tueksi. Asiantuntijoiden tehtäviin kuuluu Valtiokonttorilla jo käytössä olevan CRM-järjestelmän kehittäminen, ylläpito- ja tukipalvelut. Kehittäminen tapahtuu pääosin ketterin menetelmin Valtiokonttorin toimintamallien mukaisesti.

Valtiokonttorin ilmoittamien arvioitujen vuosittaisten työmäärien perusteella Innofactor arvioi sopimuksesta koituvan liikevaihtoa vähintään 5,0 miljoonaa euroa. Sopimuskausi on kahdeksan vuotta.

Valtiokonttori on valtiovarainministeriön hallinnon alainen virasto, joka palvelee valtionhallintoa, kansalaisia, kuntasektoria, yhteisöjä ja yrityksiä.

Päätös on lainvoimainen hankintalain mukaisen valitusajan päätyttyä.
Espoossa 17.5.2022
INNOFACTOR OYJ
Sami Ensio, toimitusjohtaja

14 tykkäystä

Melkoinen pomppu tulee jo ennestään vahvaan tilauskantaan näillä uusilla sopimuksilla, mitä julkistettu viime aikoina. Eiköhän se liikevaihtokin vihdoin ala kasvamaan.

4 tykkäystä

Heräsi kysymys: miten Innofactor (ja muut IT-palveluyhtiöt) jaksottavat pitkäaikaisen sopimuksen tilauksen tilauskantaansa?

Voisin kuvitella, että pitkäaikaisesta sopimuksesta kirjataan tilauskantaan vain arviodut toimitukset seuraavan 12 kk:n aikana.

1 tykkäys