Osakesijoittaminen

Investors House - Kiinteistöalan aktiivinen sijoitusyhtiö

Investors House antoi positiivisen tulosvaroituksen päivä ennen Q1’2018 osavuosikatsausta. Mitä mieltä olette yhtiöstä sijoituskohteena? Yhtiön liiketoiminta on muuttunut todella radikaalisti. (Kiinteistöyhtiöstä sijoitusyhtiöksi) https://www.inderes.fi/tiedotteet/investors-house-oyj-positiivinen-tulosvaroitus

Yhtiön webcast löytyy täältä LIVE alkaa huomenna 13:00 maissa. https://www.inderes.fi/videot/investors-house-osavuosikatsaus-q1-2018-webcast-2552018-1300

1 tykkäys

Kilpailija Investors Housen platformille ;D http://www.sijoitusasunnot.com/

1 tykkäys

Ehtiikö vielä tänään ostaan, saadakseen Ovaroa?

Ei. Tänään irtosi Ovaro-osinko ja täsmäytyspäivä huomenna. Lisää Ovaroa jaettaneen Q1:llä. Jatkoihin siis ehtii vielä mukaan.

Yhtiökokouskutsu tuli. Osinko 0,25e jaetaan kahteen osaan. Nyt 0,13e ja hallitukselle valtuus päättää myöhemmin 0,12e. Sopii minulle.

"Hallitus ehdottaa, että tilikauden 2019 voitto lisätään kertyneisiin voittovaroihin ja että yhtiökokouksen vahvistaman taseen 31.12.2019 perusteella jaetaan voittovaroista osinkoa 0,13 euroa osakkeelta eli yhtiökokouskutsun päivämääränä ulkona olevien osakkeiden lukumäärän perusteella kokonaisosinkona ehdotetaan jaettavaksi yhteensä enintään 778.470,16 euroa. Osingonmaksun täsmäytyspäivä on 30.4.2020. Hallitus esittää yhtiökokoukselle, että osinko maksetaan 8.5.2020 alkaen.

Lisäksi hallitus ehdottaa, että yhtiökokous valtuuttaa hallituksen päättämään enimmillään 0,12 euron voittovaroista jaettavasta osakekohtaisesta lisäosingosta siten, että valtuutus on voimassa 31.12.2020 saakka. "

Ovarojen jakamisesta ei ole kuulunut mitään. Korona ja Ovaron kurssilasku taisi sekoittaa suunnitelmia? Onneksi omien ostot ovat jatkuneet ainakin 6.4. saakka.

Kiitos Jesselle yhtiöpäivityksestä ja tj:n haastattelusta.

Q1 -tulospettymys palautti osakekurssin lähelle koronakriisin pahimpia pohjia. Kauppaa käyty alimmillaan 4,82 eurossa tänään :thinking:. Niin kauan, kun Ovaroita ei myydä/anneta osinkona, ei piensijoittajilla taida riittää uskallus ostaa Investors Houseakaan.

Voisiko @Yu_Gong ketjun otsikkoa muuttaa esim. “Investors House”? Ei taida olla muitakaan IH-ketjuja aloitettu ja toi webcast -viittaus on 2v. vanha.

3 tykkäystä

tottahan toki! Mä vaihdan otsikon paremmaksi :slight_smile:

2 tykkäystä

Eikös nyt voisi jatkaa niitä omien ostoja?
P / EPRA NAV on nyt luokkaa 0,6, minusta niitä ostoja vois jatkaa ainakin siihen saakka, että P / EPRA NAV on 0,8?

Ei tarvinnut kauaa odottaa…

1 tykkäys

Hyvä, että jatkavat! Maaliskuussa aloitetuissa omien ostoissa päästiin vasta alkuvauhtiin, kun keskim. päivävaihto on niin vähäinen. Nyt kolmen kuukauden aikana ostetaan 0,8% osakekannasta. Ei kovin kunnianhimoinen ohjelma, mutta pienistä puroista…

"Investors Housen hallitus on päättänyt hankkia omia osakkeita enintään 50 000 kappaletta, mikä on enintään noin 0,8 % koko osakekannasta. Osakkeet hankitaan Nasdaq Helsingin järjestämässä julkisessa kaupankäynnissä hankintahetken markkinahintaan.

Omien osakkeiden hankinta aloitetaan aikaisintaan 27.5.2020 ja lopetetaan 24.8.2020 tai kun määrä on tullut täyteen."

1 tykkäys

Pientä hyvää tiedossa. “Investors House on nostanut omistusosuutensa rahastoyhtiössä 67 %:sta 100 %:iin. Kokonaiskauppahinta hankituista osakkeista on noin 0,9 M€. Omistuksen kasvattaminen hiukan lisää Investors Housen operatiivista tulosta 2020.”

IH:n pörssikurssi ei ole saanut nostetta jatkuvista omien ostoista ja yleisestä pörssin noususta huolimatta. Myöskään ei ole auttanut se, että Ovaron kurssi on noussut viimeisen kuukauden aikana reilu 20%. IH:n kurssi viimeisn kuukauden aikana on kutakuinkin flätti. Alkaisikohan kohta tällekin osakkeelle tulla kysyntää nyt, kun moni ajuri yhtiön taustalla on paranemaan päin?

1 tykkäys

Kysyntää varmaan tulee kun Jesse nostaa tavoitehinnan vastaamaan IH:n historiallisia arvostuskertoimia jotka tarkoittaa luokka 7 euron tavoitehintaa. Nythän tavoitehinta on selvästi niiden alapuolella?

Tämä oli hyvä kauppa, parantaa kannattavuutta.

1 tykkäys

Itsellä tämä lappu oli ensimmäisiä sijoituksiani kun aloitin 2017 lopulla. Ensimmäiset ostot tuli tehtyä tuolta kurssihuipulta eli pikkasen alta 8€, nyt vähän keskihintaa pudottelin koronan aikaan. Osinkojen jälkeen ollaan aika lailla +/-0 tilanteessa. Toimitusjohtajan vakuuttava esiintyminen ja suuri omistus vakuuttanut itseni pysymään kyydissä :man_shrugging: Onko minulta jäänyt jotain huomaamatta :roll_eyes:

Uskoisin, että odotettua heikompi Q1 tulos on ollut yksi syy kurssin jämähtämiselle. Toiseksi, osarin julkaisuhetkellä ei uskallettu antaa juurikaan rohkaisevaa kommenttia Q2:n kehityksestä. Kolmanneksi, Ovarot ovat edelleen IH:n omistuksessa ja luo epävarmuutta. Neljänneksi, erikoissijoitusrahastoilla (esim. hotellikiinteistöt -rahasto sis. Scandic, Rauman Hovi muistaakseni) saattaa olla heikko Q2 JOS vuokrista on jouduttu tinkimään.

Ja vielä, yhtiö ei ole juuri kenenkään tutkan alla. Inderes onneksi seuraa tätä :+1:, mutta tavoitehinta on tällä hetkellä mielestäni reilusti alle käyvän arvon tai osien summan (per 8.6.2020). Olisikin mielenkiintoista tietää, että missä vaiheessa Jesse huomioi viime aikaisen taloudellisen elpymisen, loppujen DH:n osakekannan oston ja Ovaron kurssinousun vaikutukset IH:n tavoitehintaan.

Laskin, että nykyisellä omien ostojen tahdilla IH saa jatkaa ostoja osariin saakka (tai hiljaisen periodin alkuun saakka?), mikäli ostovauhti on sama noin 700 osaketta per päivä. Sen luulisi jossain vaiheessa vaikuttavan positiivisesti kurssiin.

2 tykkäystä

Aihetta sivuten, scandic on ilmoittanut lopettavansa toimintansa ikaalisten kylpylässä vuokrasopimuksen päättyessä loppusyksyllä. Päätös ei johdu koronasta vaan mm kiinteistön investointitarpeista. Kiinteistöt omistaa investors house (tuon rahaston kautta ilmeisesti). En tiedä minkälainen lovi on rahaston tuottoihin jos tyhjilleen jää, tuskin merkittävä.

2 tykkäystä

No jopas. Kiitos tiedosta. Ei ole hyvä IH:n kannalta, että saneeraus Ikaalisten kylpylässä on todennäköisesti edessä.

IH osari maanantaina, mitä mietteitä? Osakehan on edelleen erittäin halpa ja nousuvaraa löytyy.

https://www.inderes.fi/fi/uutiset/investors-house-q2-maanantaina-fokus-kasvuhankkeissa-ja-alkuvuonna-kaynnistetyissa

Tänään mukavaa kurssinkorjailua ylöspäin. :money_mouth_face:


Ei silmääni mitään erikoista uudessa strategiassa, mutta hienoa, että yhtiöllä omistaja-arvon kasvatus tuodaan näin hyvin esille.
1 tykkäys

@Matias_Arola, Eilen Ovaro ilmoitti omien osakkeiden hankinnasta ja tänään Investor House ilmoitti varojenjaosta Ovaro-osakkeina ja arvioi muita irtautumiskeinoja.

Onko tässä mahdollisuus että IH myy osan osakkeista suoraan Ovarolle? Onko sellainen pörssin sääntöjen mukaan mahdollista?

1 tykkäys