Investors House - Kiinteistöalan aktiivinen sijoitusyhtiö

“Investors Housen hallitus on päättänyt aloittaa omien osakkeiden osto-ohjelman. Ohjelma alkaa aikaisintaan 14.11.2023. Ohjelmassa hankitaan enintään 70.000 osaketta ja se kestää enintään 14.2.2024 saakka. Hankittava määrä on maksimissaan 1,11 % yhtiön osakemäärästä.”

Olin tulossa kysymään tuosta omien osakkaiden osto-ohjelmasta mutta löysinkin vastauksen nopealla selauksella ja katselin samalla vähän noita ostomääriä päivittäin. Osakkeita ostettu n.500kpl/pvä. joka tämmöisellä nopealla matikalla olisi n.30000kpl. 14.2.2024 päättyvällä osto-ohjelmalla. Jossain vaiheessa pitää ruuvia kiristää tai tyytyä tuohon 30k.

OVV:lla pientä piristymistä (+6 %) vuokrauksessa viime vuoteen verrattuna ja kommenttien perusteella syksyyn verrattuna pirteämpää menoa. Asuntosektorin 2+2 näkemys, jossa eletään toista laskuvuotta on myös ennallaan.

3 tykkäystä

Tässä on Frans-Mikaelin ennakkokommentit, kun IH kertoo tuloksensa maanantaina. :slight_smile:

Investors House (IH) julkistaa Q4-tuloksensa maanantaina kello 8.30. Odotamme yhtiön operatiivisen tuloksen laskevan hieman vertailukaudesta ja raportoidun tuloksen painuvan pakkaselle tuottovaatimusten noususta johtuvien negatiivisten arvonmuutosten takia. Osingon osalta odotamme yhdeksättä vuotta putkeen kasvavaa osakekohtaista osinkoa. Ennusteemme odottavat vahvaa tulosohjeistusta, mutta ne pohjautuvat pitkälti kertaluonteisiin eriin ja ennustamaamme investointiin, joiden ennustaminen on vaikeaa ja onkin mahdollista, että yhtiö antaa ennustettamme konservatiivisemman ohjeistuksen. Raportissa päähuomiomme kiinnittyykin yhtiön antamaan ohjeistukseen sekä investointinäkymiä koskeviin kommentteihin.

1 tykkäys

No niin, huominen esitys viimeistely. Ma klo 13 aika raportoida osakkeenomistajille - seurattavissa Inderestv:ssä. Vastaan kaikkiin netin kautta esitettäviin kysymyksiin. Lämpimästi tervetuloa!

7 tykkäystä

@Frans-Mikael_Rostedt on antanut kommenttinsa aamun tuloksesta. :slight_smile:

Investors House (IH) julkisti aamulla odotuksiamme paremman Q4-tuloksen Kukkula-hankkeesta kirjattujen positiivisten arvonmuutoksien myötä, vaikka kiinteistöjen negatiivinen arvonmuutos oli odotuksiamme suurempi ja yhtiö alaskirjasi tytäryhtiön liikearvoa. Myös operatiivinen tulos kehittyi hieman odotuksiamme paremmin. Osinkoehdotus vastasi odotuksiamme ja toteutuessaan osakekohtainen osinko tulee kasvamaan yhdeksättä vuotta putkeen. Yhtiö ohjeistaa vuoden 2024 tuloksen olevan samalla tasolla kuin vuoden 2023 tulos (3,5 MEUR), joka on vahva huomioiden vahva vertailukauden tulos ja jonkin verran odotuksiamme vahvempi. Yhtiön webcastia voi seurata täältä.

4 tykkäystä

Toimitusjohtaja Petri Roininen @Frans-Mikael_Rostedt :in haastattelussa! :blush:

8 tykkäystä

Tavoitteet saavutettu - mitä seuraavaksi oli hyvä kulma analyytikolta

11 tykkäystä

Lyytikko Fransin kommentit Investors Housen Q4:sta ja yhtiön tulevaisuudesta. :slight_smile:

Tässä jutussa käydään läpi mm. EPRA NAV.

3 tykkäystä

Tässä olisi vielä IH:n yhtiörapsa. :slight_smile: :gem:

Investors Housen Q4-tulos nousi odotuksiamme korkeammaksi Kukkula-hankkeen positiivisten käyvän arvon muutoksien tuella. Yhtiö ohjeistaa tuloksen pysyvän hyvällä vuoden 2023 tasolla, minkä myötä nostimme kuluvan vuoden tulosennusteitamme. Investors House on vahvan rahoitusasemansa myötä ostajan puolella pöytää ja arvioimme yhtiön aktivoituvan investoinneissa tänä vuonna. Osakkeen arvostus näyttäytyy mielestämme edelleen houkuttelevana suhteessa lähivuosien tuloskasvunäkymään ja Kukkula-hankkeen potentiaaliin.

image

2 tykkäystä

Tässä on Henri Elon analyysi Investors Housesta. :slight_smile:

”Tällä korkotasolla, rakennuskustannuksilla ja asunnon ostajien ostokyvyllä on vaikea aloittaa uusia kohteita”, toimitusjohtaja summaa. Positiivisena Roininen näkee ostovoiman todennäköisen elpymisen palkkojen noustessa ja inflaation hidastuessa vuoden 2023 aikana.

Alaotsikot:

  1. Investors Housen vuoden 2023 tulos
  2. Onnistuiko strategia?
  3. Tulevaisuus ja näkymät
  4. Yhteenveto

Huom.

IR-ikkuna on SalkunRakentajan ja Sijoittaja.fi:n yrityskumppaneiden kanava taustoittaville ja analyyttisille artikkeleille sekä muulle mielenkiintoiselle sijoittajatiedolle. Artikkeli on osa kaupallista yhteistyötä yhtiön kanssa. Artikkeli ei sisällä sijoitussuosituksia.

Kirjoittaja omistaa yhtiön osakkeita.

1 tykkäys

@Frans-Mikael_Rostedt ja kommentit siitä, miten Investors House ja Ovaro solmivat Kukkula-hankkeen vaiheen 2 ensimmäisen ison vuokrasopparin. :slight_smile:

3 tykkäystä

Fransin kommentit, kun IH jatkaa omien osakkeiden ostelua. :slight_smile:

2 tykkäystä

Ettei jää väärää kuvaa niin osto-ohjelma keskeytettiin ennenkuin ehti alkaakaan :sweat_smile:

5 tykkäystä

Kiitos @Critter1 Kerkesin itse nukkumaan ennen kuin peruutustiedote tuli pihalle. Mahtaisikohan siellä olla joku isompi investointi putkessa :thinking:

2 tykkäystä

Toimitusjohtaja @Petri_Roininen oli kertomassa yhtiöstään Sijoittajapäivänä 11.3. :slight_smile:

1 tykkäys

Porin hotellikiinteistö on löytänyt uuden vuokralaisen (määräaikaisella sopimuksella, tod näk. alkuun lyhyempikestoisella) pitkään toimineesta paikallisesta hotelliyrittäjästä. Amado Hotelli sijaitsee Porissa melkein tämän nyt avattavan Hotellin naapurissa.

Mielenkiintoinen nosto Investors Housen yhtiökokouskutsusta.

“Hallitus ehdottaa, että hallituksen jäsenet valittaisiin yksi kerrallaan.”

Uusi tapa Suomessa, mutta mielestäni hyvinkin järkeenkäypä osakkeenomistajan näkökulmasta. Hallitukseen ehdotetaan samaa kokoonpanoa kuin viime vuonna.

4 tykkäystä

@Karo_Hamalainen ja @Petri_Roininen keskustelivat Investors Housesta. :slight_smile:

Toimitusjohtaja Petri Roininen on brändännyt Investors Housen yhtiöksi, joka tarjoaa omistajilleen nousevia osinkoja.

"Jokainen pörssiyhtiö, sen osake, on itse asiassa sijoitustuote”, Roininen sanoo.

Tänä keväänä Investors Housen osinko nousee yhdeksättä vuotta peräkkäin.

Kiinteistösijoitusyhtiön perinteiseen tapaan Investors House omistaa kiinteistöjä ja antaa niitä vuokralle. Tästä liiketoiminnasta tulosta tulee kahta reittiä. Ensinnä normaalin, kassavirtavaikutteisen nettovuokratuoton myötä, toiseksi kiinteistöjen arvonmuutosten kautta.

Viime vuonna arvonmuutokset eli kassavirtaan vaikuttamattomat ylös- ja alaskirjaukset pelasivat isoa roolia Investors Housen tuloksessa. Täysin omistettujen kiinteistöjen arvoa kirjattiin alas reilulla miljoonalla. Arvonmuutokset ja myyntitappiot huomioiden Investors Housen oma kiinteistösijoitusbisnes oli viime vuonna nollilla.

Toinen osa Investors Housea on palvelutoiminta: kiinteistömanagerointi, vuokravälitys ja rahastojen pyörittäminen. Sen liiketulos oli lievästi tappiolla.

Viime vuoden tuloksensa Investors House teki osuudella osakkuusyhtiöiden tuloksesta – käytännössä niiden ylöskirjauksista. Osakkuusyhtiöt ovat kaksi yhtiötä, jotka puuhaavat Jyväskylän Kukkula-hankkeen parissa. Investors House, Ovaro ja Royal House omistavat nämä Kukkula-yhtiöt tasaosuuksin.

3 tykkäystä

Roni on antanut kommenttinsa, kun IH on lisännyt omistustaan Apitaresta. :slight_smile:

EDIT:

Kiitos, korjattu. :slight_smile:

Multa tulee turhan automaattisesti nämä, anteeksi! :smiley:

1 tykkäys

@Sijoittaja-alokas Tuo oli lomatuuraajan eli meikäläisen kirjoittama :slight_smile: Ihan vain tarkennuksena - tarkemmat analyysit jää sitten Fransin vastuulle.

3 tykkäystä