Kalmar Oyj - Kontinkäsittelyn edelläkävijä

Kalmarin omistus on hyvin vahvasti sementoitu Herlinin suvulle (Ilkka/Heikki & co) - siitä voi olla montaa mieltä, onko hyvä vai huono.

9 tykkäystä

Samoin Cargotec, ja kun omistus siirtyi Kalmariin samassa suhteessa niin tuo on aika selviö.

3 tykkäystä

@Pia_Maljanen ja @Erkki_Vesola juttelivat Kalmarista. :slight_smile:

Tämä video löytyy Inderes Nordic -kanavalta.

Content

00:00 Intro
00:23 What does Kalmar do?
02:08 Market outlook & megatrends
03:33 Improving the market position
06:35 Strategy
08:07 Financial targets
10:31 Market risk & Kalmar’s risk profile
12:53 Valuation & recommendation

7 tykkäystä

Kalmaria ostettiin Arvopaperin mallisalkkuun – Kesäkuussa salkulle torjuntavoitto pörssin painuessa | Arvopaperi

Maksumuurin takana, mutta otsikko kertoo tärkeimmän.

5 tykkäystä

Fennonkin laskelmissa kalmar halvempi kuin 2019 vaikka cargotecin kokonaisarvo yli tuplat tuohon nähden

14 tykkäystä

Hyvä kokonaisvaltainen tarkastelu. En viitsi referoida tarkemmin, mutta myötätuulta useasta suunnasta odotuksissa:

Samaa teknistä myyntipainetta kuin Mandatumissa.

Kalmarin osuus vanhan yhtiön arvosta on alle 40 prosentissa.

Arvostuskertoimet ovat matalat suhteessa verrokkeihin.

Analyytikot antaneet ostosuosituksia.

Vahva markkina-asema ja hyvät kasvunäkymät.

15 tykkäystä

Taisi jäädä verrokeista pois Terex,.Hieman ihmettelen, että Inden analyytikko sivuutti firman…Ehkä ei sopinut halpuus stooriin ? Itse asiassa sillä on laadukkaampaakin (vähemmän syklistä) bisnestä, sillä se valmistaa myös kivenmurskauskoneita, joka taas on Metson leipälaji. Terexhän osti aikanaan saksalaisen Demag cranesin, jota myös Konecranes havitteli.
.

8 tykkäystä

Tulipa myös itse loikattua Kalmarin kyytiin. Sen kunniaksi alla kootusti Kalmarin suositukset. :point_down:

18 tykkäystä

Miten Handelsbanken saa tuommoisella tavoitehinnalla suositukseksi hold? Ei sillä, että noilla tavoitehinnoilla kauheasti merkitystä olisi, mutta olisi kyllä mielenkiintoista kuulla ajatus tuon takana.

2 tykkäystä

Onko joku kalkuloinut pakkomyynnin edessä olevien rahastojen omistuksia. Kuinka suuri tämä paine tulee olemaan, nimimerkillä “vieläkin halvemmat hinnat kiinnostaisi”

Ihan Mantan kaltaista tyhjennystä ei ilmeisesti ole luvassa ?

6 tykkäystä

Kiinnostaisi myös tietää, että missä määrin rahastot tätä nyt “joutuu” ostamaan? Onhan tuolla listoilla pieniin ja keskisuuriin yrityksiin sijoittaviakin rahastoja. Vai onko nämä niin pieniä ettei isossa kuvassa vaikuta mihinkään?

3 tykkäystä

Handelsbankenin tavoitehinnat taitaa olla 3 vuoden tähtäimellä ja suositus taas 3 kuukauden tähtäimellä. Eli eroaa siitä normaalista 12 kuukauden rytmistä. Näin ainakin aamupalassa olevissa analyyseissä.

9 tykkäystä

Ne jotka kirjaimellisesti joutuu ostamaan tai myymään on indeksirahastoja ja Kalmaria ei ole tietääkseni vielä lisätty mihinkään indeksiin.

13 tykkäystä

Aki Pyysing on kirjoitellut Kalmarista. :slight_smile:

Kun osake treidaa jollain 10 P/E:llä ja 8 EV/EBITDA:lla ja näkymät ovat vähintään kohtuulliset, mie yleensä hodlailen. Mutta lisäksi on vielä yksi megatrendi mikä puoltaa mustekalan hilloamista: Yhtiö tulee vielä kaikkiin indekseihin. Ja tämän viikon myyjien on silloin pakko ostaa takaisin.

41 tykkäystä

Kauppalehti on tarkistellut Euroclearista kotimaisten indeksirahastojen Kalmar-omistuksia.

Jutussa mainituista indeksirahastojen hallinnoijista Seligson ja OP ovat ilmeisesti jo tyhjentäneet reppunsa Kalmarista, Nordean Suomi Passiivinen -rahastosta osaketta vielä löytyy.

8 tykkäystä

Paperilla Kalmar on minulle laatuyhtiö, jota omistan ja jota saattaisin tykätä holdata ylisyklisestikin.

Ei yhtiön vahvuuksista tässä sen enempää, niitä kyllä riittää. Mutta mahdollisia kauppasotia ja blokkien välistä sapelinkalistelupolitiikkaa enemmän minua kiinnostaisi tietää seuraava (myös analyytikkojen kyselemä) asia: ovatko Kalmarin potentiaaliset asiakkaat todella valmiita valitsemaan yhtiön täyssähköiset laitteet?

…kun välillä vaikuttaa siltä, että elämme juuri tällä hetkellä aikaa, missä päästöjen vähennystavoitteet jäävät vain kauniiksi korulauseiksi ja että niistä ei olla valmiita maksamaan ylimääräistä. Toki sähköistyminen ja päästöjen vähentäminen ovat uskoakseni tällä(kin) alalla pidemmän aikavälin magetrendejä, mutta ettei tässä kävisi niin, että Kalmar joutuu antamaan aiheeseen liittyen parin vuoden sisällä valitettavan tulosvaroituksen?

3 tykkäystä

Teollisia asiakkaita kiinnostavat ennen kaikkea laitteiden omistamisen ja käytön kokonaiskustannukset; sähkö on halvempaa kuin diesel ja sähkikset vaativat vähemmän huoltoa (koska paljon vähemmän liikkuvia osia). Eli hyödyt eivät jää vain päästöjen vähentämiseen.

21 tykkäystä

@Heikki_Keskivali on myös kirjoitellut Kalmarista. :slight_smile:

Huoltoliiketoiminta on sijoittajalle mammonaa, sillä se tekee tuotoista vakaampia muuten syklisillä aloilla – usein myös paremmalla kannattavuudella.

Siinä missä uuslaitemyynti saattaa ailahdella valtavasti, huoltosopimukset rullaavat usein vuosikausia myös heikkojen aikojen yli. Kallisarvoisia laitteita kun täytyy pitää kunnossa.

21 tykkäystä

Vaihdot on nyt tämän viikon aikana ainakin romahtaneet.

6 tykkäystä

Indekseihin nousua odotellessa, niin kurssi voi saada piristystä. Voisiko Kalmar kenties nousta OMHX25 indeksiin, seuraava indeksiin kuuluvien tarkistus 1.8.2024

6 tykkäystä