Kamux - Kannattavuusparannusta metsästämässä (Osa 2)

Hyvä muistaa että Kalliokosken ostot ovat omistukseen nähden hyvin hyvin pieniä. Jos nämä ostot tukee ja nostaa kursseja nykytasosta niin erinomainen oman varallisuuden vivutus. Mielestäni ei kerro mitään yhtiön todellisesta tilanteesta tai edes tulevaisuuden näkymistä.

1 tykkäys

Kamux on myös edellisen strategian myötä investoinut paljon muuhunkin kuin myyjiin, eli erilaisia assareita, logistiikkaa, ohjelmistokehittäjiä, digimarkkinointia, etc. Jälkikäteen, näin lyhyellä aikavälillä analysoituna, väärä ajankohta painaa kaasua ja lähteä rönsyilemään, kun perustukset eivät ole kestäneet. Näin ollen investoinneista ei saada irti sitä mitä on haettu (economic of scale).

Kukas se osto-”jeesus” oli, joka oli aikaisemmin Kamuxilla ja nyt muualla? Relex on automatisoinut mm. päivittäistavarakaupan hankinta- ja logistiikkaketjuja niin, että yksittäiset erittäin kovat ammattilaiset voivat tehdä päätöksiä tietojärjestelmää paremmin, mutta isossa kuvassa ja isoissa ketjuissa Relex kuitenkin hoitaa asian keskimääräistä ammattilaista paremmin. Onkohan käytettyjen autojen osalta vastaavia softia, jotka korvaisivat näitä yksittäisiä osto-”jeesuksia”, joiden varassa selkeästi Kamuxikin on.

Kamuxin tiedolla johtaminen tai datalla ohjaaminen on kyllä osoittautunut ihan vitsiksi. Tämä kun on viimeisten vuosien aikana paljastunut bluffiksi, niin kaikki korjaavat toimenpiteet ottavat aikansa.

9 tykkäystä

Ei kukaan heitä hyvää rahaa huonon perään tahallaan. Väitän että uskoo osakkeen olevan aliarvostettu.

8 tykkäystä
Tuleeko Kamuxilta negari?
  • Negari syyskuussa
  • Negari Q4
  • Posari Q4
  • Näkymät ennallaan loppuun saakka
0 äänestäjää
4 tykkäystä

Tästä puuttuu varsin realistinen vaihtoehto eli negari ensi vuoden alussa kun valmiista luvuista nähdään ettei ihan ylletty ohjeistukseen…

68 tykkäystä

Tässä olisi Almanakan kirjoitus Kamuxista Q2:n jälkeen. :slight_smile:

Artikkelin otsikko vastaa kysymykseen. Myisin pois oikealla hinnalla. Soimaan itseäni siitä, että en myynyt Ruotsin maajohtajan erouutisten jälkeen yli 5 eurolla.

Kamux julkaisi elokuussa heikon Q2-tuloksen. Myytyjen autojen määrä laski, kannattavuus heikkeni ja osake on romahtanut edellisestä päivityksestä. Ainoat valonpilkahdukset ovat integroitujen palvelujen osuuden kasvu sekä varaston kierron nopeutuminen. H2 / 23 varasto kiersi varsin nopeasti, joten tekemistä riittää silläkin saralla viime vuoden tasolle pääsemiseen. Aika huolestuttavia lukuja, mutta katsotaan millaisia ajatuksia itse raportista ja tulospuhelusta herää.

10 tykkäystä

Toivottavasti tämä tarjoaa ainakin pientä apua vaikeaan ostomarkkinaan. Noin 3500 autoa vuodessa Secto Automotivelta.

38 tykkäystä

Joo Secton apu tulee olemaan pieni. Heillä on omat liikkeet mitkä myyvät ainakin rusinat pullasta.
Olen ostanut Sectolta auton just ennen Koronaa, auto oli alle vuoden vanha…
Oli asiallinen automyyjä myös nimensä puolesta, Patrik Laine.

Toki Secto kasvaa, eli jotain malleja saatta tulla hiukan liikaa takaisin vaikka joltain julkisyhteisöltä jne.
Eli toki asia on positiivinen, mutta ei nyt käänteentekevä.

Toinen huomio. Pörssissä Kamuxin vaihto sen verran vilkasta, että varmasti myös 100-suurimman omistajan listassa nähdään ensiviikolla isommin muutosta.

"Yhtiöt ovat myös sopineet liikkeenluovutuksesta, jossa Secto Automotiven kaksi vaihtoautoliikettä henkilöstöineen siirtyy Kamuxille. Järjestelyn toteutuminen edellyttää kilpailuviranomaisten hyväksyntää.

Secto Automotiven vaihtoautoliiketoiminnan liikevaihto vuonna 2023 oli n. 78 milj. euroa ja sen palveluksessa on 14 henkilöä, jotka siirtyvät Kamuxin palvelukseen vanhoina työntekijöinä. Kamuxille siirtyvät Secto Automotiven vaihtoautomyymälät sijaitsevat Espoon Friisilässä ja Vantaan Petikossa. Siirtyvä liiketoiminta liitetään osaksi Kamux Suomi Oy:tä."

29 tykkäystä

No nyt onkin sitten jo kova juttu, kun nuo liikkeet Kamuxille !!!

3 tykkäystä

Tässähän oli tosiaan leivottu parin myymälän kauppa myös sisään. Toinen on tosin Varisto/Petikon autokeskittymässä, jossa ei ehkä kahta Kamux myymälää pidemmällä aikavälillä ole järkeä pitää. Secto on aiemmin myynyt autot pääosin itse, joten Kamuxille tulee ihan merkittävästi uutta hankintavolyymiä. Suomessahan myydään reilut 50k autoa eli tuo 3500 on 7% koko volyymistä ja vastaavia yksinoikeusdiilejä ei aiemmin ole ollut. Lisäksi kun autot on leasing-palautuksia niin ne on selvästi Kamuxin nykyistä kantaa uudempia/parempia eli siihen suuntaan mihin pyritään. (EDIT: Keskihinnaksi Secton luvuista voi laskea 22k, kun Kamux Suomella nykyisin 13k)

Kauppasummasta tuossa ei puhuttu mitään, mutta tiedote oli vain lehdistötiedote tasoinen joka viittaa aika pieneen summaan, varmaan vain siirtyvän autovaraston arvon suuntainen. Näyttää siis kyllä hyvältä diililtä etenkin viimekvartaalien hankintaongelmien jälkeen. Tämä toki vielä menee kilpailuviranomaisten kautta, joten ihan heti niitä autoja ei ala Kamuxille virtaamaan.

54 tykkäystä

Niittykummun myymälästä muovataan varmasti Worx ja nyt saatavasta Friisilän myymälästä henkilöautopuoli.

Noiden liikkeiden kannattavuudesta en tiedä, mutta yleisesti Sectolla on ollut hiukan heikkoa. Uskoisin kuitenkin, että Kamux on tässä se “rusinat pullasta” nyppijä, koska Sectolla jää enemmän sen karsijan rooli kaupassa.

Leasing hankintakanavien keskittäminen erittäin hyvää.

1 tykkäys

Niin eiköhän Kamux ole ostanut jo nyt autoja Sectolta ja tästä päivästä eteenpäin kiihtyvällä tahdilla.
Eli mun mielestä tämän kihlauksen positiivinen vaikutus on jo käynnissä, vaikka varsinainen kauppa ottaa hiukan aikaa.

Secton liiketoiminta, vaihtoautot ja puitteet todella asialliset, tällaisen ostamisessa on ideaa…
Secto Vaihtoautot – Löydä luotettava vaihtoauto | Vaihtoautot ja vähän käytetyt autot

3 tykkäystä

https://x.com/JuhaVaris/status/1829483674846314701?t=8nLedSjMe2boqD5O1f880Q&s=19

Mielenkiintoinen yhteys päivän Kamux-uutiseen.

8 tykkäystä

Mielenkiintoinen uusi liike kotimaisilla käytettyjen markkinoilla. Voi olla erittäin hyvä liike riippuen ehdoista joilla autot Sectolta tulee. Secton autot on ehkä sitä halutuinta, eli noin kolme vuotta vanhaa, huollettuja ja vähän ajettuja.

Secto on näitä itse myynyt ja pyynit olleet nettiauton halvimpia vastaavista. He eivät ole ottaneet käytettyjä omaan myyntiin, samoin kuin oli ald tai mikä lie vastaava leasing firma.

Nyt kysymys kuuluu, että onko Secto saanut diilin jossa kamux ostaa heidän leasing-autot automaattisesti? Antaa pelivaraa enemmän Sectolle, jos näin.

5 tykkäystä

Tosiaan todella mielenkiintoinen liike. Parhaimmillaan Kamuxille aivan huippujuttu, jos pystyvät etuoikeutetusti ostamaan Secton palautuvat Leasing-autot omilla ehdoillaan.

Jos taas joutuvat jo leasing-vaiheessa sitoutumaan jäännösvelkoihin ja hintoihin, niin diili voi vastaavasti olla todella hankala. Secton kannalta en näe tässä muuta järkeä kuin tämän jälkimmäisen vaihtoehdon.

4 tykkäystä

Lähes varmasti eivät ole mukana leasing-vaiheessa. Mutta kun Secto tekee leasing sopimuksen, niin onko Kamux nyt takuu ostaja jäännösarvolla riippumatta mitä sieltä tulee?

Tässä ollut markkinarako, nyt riippuu sopimuksesta ja jos sattuu olemaan hyvä, sen kestosta.

Jep, olisiko Kamuxilla ns. etuosto-oikeus ensimmäisenä jäännösarvolla hankkimaan ne autot? Tuohan olisi Kamuxille unelmadiili, mutta mitä Secto tuosta hyötyisi? En keksi heidän kannalta muuta järkeä, kuin että Kamux on tuossa jakamassa riskiä.

Eikö tiedotteen mukaan kaikki Secton autot tule Kamuxille jatkossa?

Ohhoh, totta. Kuulostaa melkoisen hurjalta Kamuxin kannalta. Riippuen toki jälleen sopimuksen ehdoista mihin hintaan saavat nämä lunastaa.

Melkoinen paketti.