Kempower - Liikkuminen sähköistyy latureilla

Osaako joku sanoa miten ja millä aikataululla päälistalle siirtyminen tapahtuu?

Aikaisintaan vuoden 2024 toisen vuosineljänneksen aikana (25.4 julkaistun tiedotteen mukaan).

3 tykkäystä

Trumpin valinta presidentiksi voi vähän heilauttaa kurssia:

4 tykkäystä

Täällä yksi vähän seniili on ollut huomaavinaan, että maailmassa olisi meneillään jonkunlainen tekoälyhype, joka ehkä on hype-rankingissa mennyt aika lailla keulille?

Toisaalta sitten mm. nämä nahkatakkimiehet ja muut tuntuvat olevan sitä mieltä, että AI tarvitsee valtavat määrät energiaa. Ja vielä tarkemmin ottaen sähköä. Tarvitaan nopeasti kaikki mikä löytyy eikä sekään riitä.

Ei siis mitenkään yllättävää, että huolet CO2:sta tai fossiilisten riittävyydestä ovat painuneet vähän taka-alalle ja keskusteluun on noussut mm. vanhojen jo hylättyjen voimaloiden (hiiltä je sen sellaista) palauttaminen.

No miten sitten voitaisiin autoilun käyttövoimavalinnoilla tarjota maksimaalinen sähköteho AI-datakeskuksille? Hmmm…

1 tykkäys

Sähkö myydään jatkossakin sille kuka sitä ostaa markkinahintaan. Tuulivoiman lisääntymisen takia siitä on 100 % varmuudella ajoittain ylitarjontaa, ja akkuun on todella luontevaa säilöä sitä.

9 tykkäystä

Helppoa ja luontevaa, mutta vasta oli hiukan yllättäväkin Helen:n tekemä asiantunteva juttu ja todettiin että akku on aivan liian kallis per kwh ja huono hyötysuhde, pienessä ja isossa systeemissä.
Kaikki hiekkabankit, vesisäiliöt, pumppuvoimalat, vetykonversio, paljon edullisempia. Toki minisysteemeissä akku lienee ainut toteuttamiskelpoinen investointi huomioiden, mutta niissä silti erittäin kallis kustannus per kwh, 20sentin sähkönhintapreemiolla(Lataus ilmaista ja myynti 0,20€/kwh) tappion puolella. Yksityisellä tasolla esim sähköauton akku käyttökelpoinen koska iso investointikulu kokonaan pois laskemista kun se on pihalla joka tapauksessa. Sähköverkon stabilointi puoltaisi akkujen käyttöä koska “nopeaa sähköä” mutta vielä toistaiseksi senkään tuoma lisäetu ei riitä kompensoimaan akun kalleutta ratkaisuna.

2 tykkäystä

Öljyn hinta ja polttoaineet tuntuvat olevan kovassa laskussa, mutta luulen että Kempoweria ja sähköautoja hyödyttää niiden myötä tapahtuva korkojen lasku. Vuonna 2020 korkojen lasku ja polttoaineiden halvat hinnat johtivat vähän paradoksaalisesti sähköautojen valtavaan kysyntäpiikkiin.

Korot ovat olleet pohjissa finanssikriisistä vuoteen 2022, en itse jaksaisi uskoa että sillä kuitenkaan on merkittävää vaikutusta käyttövoimavalintoihin. Polttoaineiden hinnat ovat myös olleet volatiileja ja harvalla on näkyvyyttä tulevaisuuden hintoihin. Poliittiset päätökset ovat myös vaikuttaneet ja vaikuttavat jatkossakin merkittävästi käyttövoiman valintaan.

Autoilun sähköistyminen tuskin on tullut päätökseen. Olen ainakin itse positiivisesti yllättynyt sähköautoilun helppoudesta, lataustehojen parantumisesta sekä akkukemioiden halventumisesta ja paremmasta salonkikelpoisuudesta mitä tulee laatuun ja ympäristöön. On oikeastaan todella vaikeaa paatuneimmankaan bensalenkkarin enää kieltää sähköautoilun etuja.

Minusta nämä positiiviset trendit luovat sitä momentumia. Sähköautoilun arvoketjussa on hyvä huomioida, missä raha on. Autoteollisuuden on vaikea tehdä muuta kuin sopeutua kiinalaisten ja korealaisten hinta paineessa, infra-puolella tilanne on kuitenkin parempi. Sähköautojen latausinfraa kun hankintaan pitkäaikaiseksi investoinniksi, jossa luotettavuus ja maine merkitsee enemmän kuin pelkkä hinta.

Kaikki tällä palstalla vierailevat varmasti ovat samaa mieltä, että Kempower on ainakin toistaiseksi osoittanut olevaan ketterä ja ajoittamaan hyvin tuotteistamisensa. Toivotaan, että tämä jatkuu myös pörssin päälistalla, eikä yhtiö siiloudu pahasti. Yhtiöön on kyllä helppo luottaa tietäen, että osaamista ja pitkäjänteisyyttä löytyy. Latauslaite markkinoilla on kyllä otettavaa jatkossakin. Ns. helpot ratkaisut on varmasti nähty ja uskon että Kempowerin skaalautuvalle tuotteelle on enenevässä määrin mahdollisuuksia.

Koon kasvaessa kaupallistamiseen varmasti syytä laittaa paukkuja lisää. Suomessa on hyviä esimerkkejä, ettei pelkkä hyvä teknologia riitä skaalaamaan myyntiä.

6 tykkäystä

Tuli tiedote:

Kaupankäynti päälistalla alkaa 12.6.

Kempower Corporation applies for its shares to be listed on the Official List of Nasdaq Helsinki
4.6.2024 15:00:00 EEST Kempower Oyj Other information disclosed according to the rules of the Exchange
Kempower Corporation, Stock Exchange Release, June 4 2024 at 15.00 EEST
Kempower Corporation applies for its shares to be listed on the Official List of Nasdaq Helsinki

Kempower Corporation (“Kempower” or the “Company”) has today submitted a listing application with Nasdaq Helsinki Ltd (“Nasdaq Helsinki”) to admit the Company’s shares on trading on the Official List of Nasdaq Helsinki (the “Listing”). The Listing is conditional upon Nasdaq Helsinki approving the Company’s listing application and the Finnish Financial Supervisory Authority approving the listing particulars prepared in connection with the Listing.

Trading in the Company’s shares is expected to commence on the Official List of Nasdaq Helsinki on or about June 12, 2024. In addition, the Company has requested its shares to be removed from the First North Growth Market Finland marketplace maintained by Nasdaq Helsinki.

The aim of the contemplated Listing is to enable Kempower to execute its growth strategy. In addition, Kempower expects that the Listing would improve the liquidity of Kempower’s shares and provide additional visibility, which would improve Kempower’s recognition among the public and business partners and as an employer, and would thus enhance Kempower’s competitiveness.

“Now is the right time to take the next step and apply for moving to the Official List of Nasdaq Helsinki. Our growth strategy targets Kempower to be in the global, top five position in DC charging across our main markets by the year 2030. We are set to intensify our efforts, strengthening market activities and expanding our footprint especially in Europe and North America. One concrete example of this is our new North American factory, the official opening of which is taking place in Durham, North Carolina today”, says Tomi Ristimäki, CEO, Kempower.

33 tykkäystä

Mukava nähdä, että osavaltion kuvernöörikin paikalla!

31 tykkäystä

Tässä on Salkunrakentajan juttu Kempowerista, ihan hyvä ja tiivis juttu. Pääosin tuttua asiaa Inderesin materiaaleja ja tätä ketjua lukeville. :slight_smile:

Alaotsikot:

  1. Kempowerin neljäs tehdas avattu Yhdysvalloissa
  2. Kovan kasvun jälkeen mollivoittoisia uutisia
17 tykkäystä

Kempower opens $40M electric vehicle charging facility in Durham (youtube.com)

EV charging manufacturer Kempower holds grand opening of new HQ in Durham (youtube.com)

Kempower holds grand opening of Durham EV charger facility (youtube.com)

Näillä videoilla ei ole paljoa katsojia, mutta eiliset avajaiset päässeet ainakin kolmiin eri paikallisiin TV-uutisiin. Voisi kuvitella että myös paikallista printtimediaa oli paikalla. Onhan näilläkin oma osansa vielä, vaikka legacy-mediasta puhutaan! Tuskin toimitusta pidettäisiin yllä jos katsojia ei olisi.

10 tykkäystä

Miten latauspistelaki ja direktiivi mahtaa vaikuttaa myyntiin?

Maaliskuussa tiedote Traficomilta:

Eikä siinä kai kaikki:
Muutoksia on odotettavissa myös automaatio- ja latauspistelakiin,
Sähköautojen latauspisteitä tulee lisää. Tämä tarkentuu toimeenpanon edetessä.

14 tykkäystä

Tässä on Salkunrakentajan juttu Kempowerista, siinä on lainattu Hannu Angervuota.

Hyvää Kempowerissa on pörssikonkarin mukaan se, että yhtiö on nettovelaton. Listautumisannin varat mahdollistavat siten liiketoiminnan voimakkaan kasvun.

Alaotsikot:

  1. Takana voimakas kurssinousu ja liikevaihdon kasvu
  2. Tunnuslukujen perusteella kurssiheiluntaa on tulossa jatkossakin
10 tykkäystä

"Suuri ero yhtiöiden omistajien välillä on Kempowerin erittäin pieni ulkomaisen omistuksen määrä, sillä kesäkuun alussa ulkomainen omistus Kempowerissa oli vain 4,2 prosenttia osakkeista, kun se on Qt Group Oyj:llä 23,1 prosenttia. Jos ulkomaiset sijoittajat innostuvat Kempowerin osakkeista, voi osakekurssi jälleen nousta voimakkaasti”, Angervuo pohtii.

Tämä tuli kyllä henkilökohtaisesti täysin yllätyksenä. Päälistalle siirtyminen on kyllä ainakin tätä ajatellen erinomainen asia. Tälleen ainakin itse ajattelen. Lisää näkyvyyttä ja lappuja maailmalle. Eikös joillakin rahastoillakin ole rajoituksia, ettei ne saa first northiin koskea. Näin ainakin muistelisin.

14 tykkäystä

Yllättyisin, jos Kempower tästä hyötyisi. Firman AC-laturit eivät ole siroimmasta päästä. Joku postilaatikon kokoinen, ellei pienempikin laturi löytyy jo nyt monesta kohteesta. Saa helposti vaikka seinään kiinnitettyä.

Toivotaan että tavoitteet toteutuu.

Mitään automaattista menestystä päälistalle listalle siirtyminen ei takaa. Vaikkapa tässä gradussa on verrattu Helsingin ja Tukholman päälistalle siirtyneiden osakkeiden tuottoja, ja alussa huomattu positiivista reaktiota, minkä jälkeen vaikutus on pitkälti kadonnut, vaikutuksen ollen lopulta neutraali (Tukholma) tai negatiivinen (Helsinki).

Lopulta nämä on vain lukuja. Ne voi kertoa vain sitä, että kasvanut potentiaalisten sijoittajien määrä ei yksinään riitä vaan taustalla pitää olla laadullisesti riittävän kiinnostava yhtiö. Tällainen Kempower tietysti on. (tähän ei tietenkään sisälly yhtään toiveajattelua kun omistusta jonkin verran on :roll_eyes:)

Päälistan raportointiin liittyy ylimääräistä hallinnollista taakkaa, josta isoin työ on siirtyä IFRS-raportointiin. Kempowerilla vielä vuosi 2021 oli FAS:issa, mutta vuoden 2022 ja 2023 tilinpäätösten luvut vertailukausineen on jo raportoitu IFRS-standardin mukaan. IFRS-konversio on siis tehty jo pari vuotta sitten. Se kertoo itselleni, että talouden järjestelmiä ja prosesseja on hiottu tätä varten jo pidempään ja valmius päälistalle on hyvä. Ei tuosta pitäisi mitään olennaisia kustannuksia enää syntyä. Jatkossa pelkkää plussaa. :crossed_fingers:

6 tykkäystä

Out of Spec vieraili Kempowerin Durhamin tehtaalla:

18 tykkäystä

Ikivanha suomalaisen tuotteen kompastuskivi toteutumassa? Loistava teknologia, mutta se markkinointi kv-pääomamarkkinoille ontuu…

Laitetaan tämä ig-päivitys nyt tännekin (Suomeksi käännettynä.) Historiallinen hetki.

Avauspäivä päälistalla on alkanut toistaiseksi rauhallisissa ±0 tunnelmissa ja normaalilla vaihtomäärällä. Odotin vauhdikkaampaa menoa, mutta odotukset ei aina vastaa todellisuutta, etenkään pörssissä.

Tokkopa nuo olisivat päälistalle hinkuneet, jos kaikki asiat olisivat päin kettua. Hyvä tästä tulee :slightly_smiling_face:

6 tykkäystä