Kempower - Liikkuminen sähköistyy latureilla

Minä en vielä nuku, lueskelen tätä laajaa raporttia. :slight_smile:

En ole vielä päässyt loppuun saakka mutta heitän pari ajatusta/kysymystä:

  1. Onko Kempower tulevaisuudessa kolmen merkittävimmän toimijan joukossa? Jos ei niin sitten pitäisi olla edes jossain segmenteissä (vaikkapa joku niche-lokero) se johtava toimija. Kovassa kilpailussa keskisuuret, erikoistumattomat yhtiöt tuskin pääsevät kummoisiin kannattavuuksiin. Erikoistumalla asia voi olla eri.
  2. Kuinka nopeasti ja olennaisesti latausteknologia vielä kehittyy? Jos teknologia kehittyy vielä hurjasti niin tässä vaiheessa on varmaan ihan arvausta arvioida Kempowerin teknologisia kilpailuetuja pidemmän päälle. Jos taas kehityspolku on karkeasti ennakoitavissa ja mitään isoja murroksia ei tule niin arviointi on helpompaa.
  3. Business-to-business -bisneksessä ostajat ovat ammattilaisia, se vaikeuttaa kaikkien toimijoiden katteiden ylläpitoa (vrt. vaikka matkapuhelinverkot vs. itse puhelimet, toiset myydään ammattilaisille, toiset kuluttajille).

Tämä on vielä niin alkuvaiheessa ja pidemmän tähtäimen näkymät ovat markkinoiden kovan kasvun ja teknologian kehittymisen myötä sumuiset, että vaikea tästä on tässä vaiheessa saada hyvää arviota yhtiöstä sijoituskohteena. (Jään seuraamaan, yhtiö on mielenkiintoinen mutta kysymysmerkkejä on turhan paljon.)

Tämmöisiä ajatuksia tällä kertaa. :slight_smile:

12 tykkäystä