Keskustelua välittäjistä

Sharevillen (Nordnet) lisäarvosta voi olla montaa mieltä. Moderointi on lähes olematonta, joten turhanpäiväiset postaukset ja kryptovaluuttojen markkinointiviestit pyörivät toistuvasti kommenteissa.

“Mikä tätä nyt laskee” on varmaan tyypillisin kommentti, kun tavallinen käyttäjä yrittää tulkita mitättömiä heilahduksia kursseissa.

Salkkujen seuraaminen ja vertailu on tietenkin hauskaa, mutta ainoa mielenkiintoinen asia koko palvelussa.

Olisi yksi tyhmä kysymys.

Onko Nordnetillä välityspalkkiotasot tilikohtaisia vai henkilökohtaisia?
Olen siis tehnyt Aot:llä kauppaa niin että välityspalkkiot ovat matalammat, mutta jos avaisin osakesäästötilin nordnettiin, saisinko sinne ostaa samoilla välityspalkkiotasoilla kuin arvo-osuustilille vai täytyykö jokaiselle tilille kerryttää omat tasot?
Ei ole ikinä ollut useampaa tiliä yhdellä välittäjällä niin siksi kyselen :smiley:

Kiitos @Musti vastauksesta!

1 tykkäys

Henkilökohtainen, kts hinnasto. Eli kaikki kaupat lasketaan yhteen palkkiotason määrittämiseksi ja sitten se palkkiotaso pätee kaikkiin saman henkilön salkkuihin.

image

1 tykkäys

Henkilökohtainen, kts hinnasto . Eli kaikki kaupat lasketaan yhteen palkkiotason määrittämiseksi ja sitten se palkkiotaso pätee kaikkiin saman henkilön salkkuihin.

Private banking -asiakkuuden osalta pitää erikseen pyytää ainakin ost pb:n hinnaston piiriin, en tiedä koskeeko sama myös jos luo uusia aot:jä. Periaatteessa jollain aktiivikaupankävijällä voi tulla tilanne, että pb on jonain kuukaisina kalliimpi kuin Taso 1, jolloin saattaisi erikoistilanteessa olla optimina pitää ei-pb-hinnoiteltua salkkua aktiivikauppaan.

“Huomioithan, että avatessasi tai liittäessäsi salkkuryhmääsi uusia salkkuja, sinun tulee aina erikseen pyytää näiden liittämistä samaan hinnoitteluun.”

Eli koskee kaikkia uusia salkkuja. Ja siltä osin Private Banking eroaa normaalista henkilökohtaisesta hinnoittelusta, että saman Private Banking -hinnoittelun saa halutessaan voimaan myös perheenjäsenten salkkuihin, jotka ovat samassa salkkuryhmässä.

Kuinka montaa välittäjää käytät?

  • Yhtä
  • Kahta
  • Kolmea
  • Enemmän!
0 äänestäjää

Itse siirryin käyttämään Nordnettiä pelkästään. Alkoi vituttaa tuo paperisota joka vuosi ja varsinkin nyt, kun laittoi Degiro-salkun sileäksi. Se Degiron vuosirapsa oli vessapaperin luokkaa, jos halusi kirjata voitot ja tappiot oikein. Meni varmaan 3 tuntia käydä läpi mihin hintaan olen minkäkin erän ostanut viimeisen 6 vuoden ajalta.

Eipä tuolla Degirossa ole mitään muuta hyvää kun hinta. Loppu on täyttä sekundaa.

Ei graafeja, ei tilastoja, valuutanvaihto aivokuollutta, luottolimitti ihan paska verrattuna Nordnettiin…

4 tykkäystä

Pystyykö osittain täytetyn tilauksen päivittämään Nordnetissa sillein että siitä ei tule kahta erillistä tilausta tuplakuluilla?

Mulla on ollut tili IB:llä jo varmaan 10 vuotta.

Suomalaiset (ainakin henkilö)asiakkaat ovat Irlannin tytäryhtiön (IBIE) alaisuudessa. Ulkomainen tapa on pitää osakkeet hallintarekisterissä, jolloin et ole siellä omalla nimelläsi, toisinkuin suomalaisessa AOT-järjestelmässä. IB:n kautta kuitenkin pääset osallistumaan yhtiökokousten äänestyksiin mm. jenkkiyhtiöiden kohdalla. Tuo siis tapahtuu ennakkoon ja etänä IB:n lähettämän linkin kautta.

IB:n sivuilta löytyy seuraava kohta:

"Interactive Brokers Ireland Limited (“IBIE”) custodies certain of your securities positions with its US affiliate, Interactive Brokers LLC (“IBLLC”), which is licensed by the US Securities & Exchange Commission and a member of the US Securities Investor Protection Corporation (“SIPC’). To the extent that your securities (or cash balances, to the extent they are acting as margin in support of a short stock or option position carried by IBLLC) are custodied at IBLLC, they are protected by SIPC for a maximum coverage of $500,000 (with a cash sublimit of $250,000) and under Interactive Brokers LLC’s excess SIPC policy with certain underwriters at Lloyd’s of London for up to an additional $30 million (with a cash sublimit of $900,000) subject to an aggregate limit of $150 million. Futures and options on futures are not covered. This coverage provides protection against failure of a broker-dealer, not against loss of market value of securities. In the unlikely event it should ever become necessary to assert a claim in a SIPC insolvency proceeding as a result of a failure of IBLLC, Interactive Brokers Ireland Limited will make the claim on your behalf.”

Itse ymmärrän tuon niin, että ainakaan alle puolen miljoonan salkulla ei ole hätää.

Tuo 20 000 euroa on sama kuin Suomessakin oleva sijoittajien korvaussuojarahasto, joka kattaa häviöt (90 % asti) esim. siinä tilanteessa että välittäjä menee nurin kaupantekopäivän ja selvityspäivän välissä.

3 tykkäystä

Joo, jos et peru vanhaa, muuta määrää, vaan muutat vain rajahintaa, eikä yksittäisten kauppojen määrä toimeksiannossa ylitä kymmentä ja kaupat tapahtuvat samana päivänä.

1 tykkäys

Aikomuksissa ostaa todennäköisesti VWCE 100% aina ja ikuisesti ja mietin et mikä olis paras välittäjä tähän. Nordnet vetäis välistä sen 15e per ETF ostokerta nii ei se oikeen nappais. Tiiän et Degiron ja IB:n kanssa vähä tanssimista verotietojen kanssa et jos jollain ois tarkat neuvot siihen miten ne hoituis nii vois harkita niitä. Kummallakohan pienemmät kulut jos ostais vaa VWCE kerran kuussa aina? Kaikki ehdotukset tervetulleita.

Prioriteettina ois tehdä hommasta helppoa. Automatisointi ei vissii onnistu ku vaa Nordnetillä (?).

Harkitsin myös IUSQ ostamista nordnetin puolelta mut se tracking difference ei oikee nappaa ja yrityksenä Vanguard vaikuttaa luotettavammalta. (Ja VWCE sisältää 90% osakemarkkinoista ku IUSQ “vaan” 85%, vaikka meneekin vähän hiusten halkomiseksi)

Ps. täs on toistoa edelliseen viestiini mut aattelin et kysymys tulee näin paremmin auki kerralla

IB on halvempi, kunhan muistaa olla käyttämättä fixed tier hinnastoa.
Degiro on selkeämpi käyttää.

Degrilla ETFt 3 euroa per osto ellei ole Degiron ilmais etf. Jostain muistelen että VWCE olisi ilmainen jossain tietyssä pörssissä, ei siis kaikissa pörsseissä. Lista löytyy netistä.

IBllä pitäisi onnistua myös kuukausisäästö, mutta muistelen että se pitäisi itse koodata Trading workstating päälle. Voi olla että löytyy esimerkki skriptejä. Joku voisi jakaa tänne jos löytyy.

Degirolla rahat näkyy heti tilillä kun ne siirrät. IBllä menee pari tuntia.

1 tykkäys

Ymmärsin niin, että IUSQ:n positiivinen tracking difference tarkoittaa, että se on tuottanut paremmin kuin indeksi. Eli positiivinen TD tarkoittaa että ETF on hiukan halvempi kuin mitä TER kertoo - siis hyvä asia. Joka tapauksessa joku 0,16 on niin mitätöntä kohinaa, ettei tuollaisen takia kannata kauheasti murehtia. Eli paras vaihtoehto voisi olla NN:n kuukausisäästö ja IUSQ.

IB:tä suosittelen jos koskaan on ajatus ostaa jotain muutakin kuin yhtä ETF:ää. Se on kokonaisuutena halvempi osakkeissa ja valuutanvaihdoissa. Jos todella tiedät ettet seuraavaan 50 vuoteen osta mitään muuta, niin siten en osaa sanoa. Degirolla on jotkut ETF:t ilmaisia, jotkut eivät. Degiro on myös nostanut muita kulujaan aika tiuhaan viime vuosina joten en osaa sanoa ovatko ne yhä nousemassa.

Verotus on helppo juttu koska kasvu-ETF ei aiheuta mitään pääomatuloja, ei ole pahemmin raportoitavaakaan. Sen puolesta IB:tä ei kannata pelätä.

1 tykkäys

Tällä hetkellä ajattelin ehkä juuri tuon IB:n avata. Luiskelin et siellä pystyis fractional shares ostaa ja automaatiokin onnistuis vissii. Onko kokemuksia? Eli pystyykö vaikka VWCE:tä ostaa puolikkaan sharen?

Ja onko verotietojen kanssa niin et niitä tarvii vaa jos myy jotain? Mikä tiedosto IB:n sivuilta pitäis verotukseen heittää ja missä kohtaa verosivuja se pitää laittaa. Ite vielä opiskelija ja kaikki verojutut vähän sellasia et menee nopeasti sormi suuhun vielä. Pakko myöntää et kuumottelee semmonen tilanne et ois väärin/unohtanu pistää verotiedot ja tulis siitä jotai seuraamuksia

Nämä ruutukaappaukset vastaavat ensimmäisiin kysymyksiisi.

2 tykkäystä

IB:llä kannattaa sitten valita ”Tiered” -hinnoittelumalli. Se on varmastikin 99 prosentissa tapauksia halvempi. Hinnoittelumallin voi siis vaihtaa itse asetuksista.

Vuodenvaihteen omistukset tulee raportoida verottajalle. Eli syöttää sinne, että mitä lappuja salkussa on.

Osingot sitten myös jos sellaisia saa. Itse olen laittanut könttänä maittain/valuutoittain osingot, voitot ja tappiot. Toistaiseksi on kelvannut verottajalle ilman lisäkyselyitä.

Jos vilpittömin mielin tapahtuu joku moka, niin tuskin tulee seurauksia etenkään jos summat ovat pieniä.

5 tykkäystä

Mihin kohtaan nämä omistukset tai myyntivoitot pitäis raportoida sinne verosivuille? Jos joku millään viitsii hakee ss siitä kohdasta mihin nää pitäis ilmotella nii ois mahtavaa

Osuuspankilta tuli vihdoin ja viimein uusi päivitys mobiiliin. Nyt taas loogisesti päivän suurin nousija on ylimpänä ja suurin laskija alimpana. Tämä siis nyt oletuksena, ihan kuin aikaisemminkin.

Op sai tästä ja muista asioista palautetta kyllä reilusti. Kukaan ei tykännyt, kun jonkun piti mennä räpeltämään toimivaa systeemiä. Ei isoja asioita tässä maailmankaikkeudessa, mutta hyvä jos asiakkaiden toiveita kuunnellaan.

7 tykkäystä

Onko muilla ongelmia ibkr:n kaupankäynnin kanssa. Minulla herjaa koko ajan etten voi tehdä orderia, kun 2.4. ei tilillä ole tarpeeksi varoja. No minne ne varat tässä välissä sitten katoaisivat? Rahulia on euroina ja dollareina tarpeeksi kaupankäyntiä varten. Itse osakkeet ostettaisiin dollaritilin rahalla. Mutta order ei mene markkinalle sitten ei millään.

Mitä teen väärin? Grrrr.

1 tykkäys

Just tein kaupan Kanadan pörssistä ja toimi normaalisti. Tuo rahan määrä 2.4. ihmetyttää. Itse teen aina niin, että ostettavan osakkeen valuuttaa on tarpeeksi. Kaupan jälkeen se menee heti tililtä. Mikä osake oli kyseessä?