Keskustelua välittäjistä

Moro,

Oisko oikee paikka kysyä Arvo-osuustilin siirrosta? No kysytään täälä ny ku kahesta välittäjästä kuitenkin kyse.

Mietinnässä on pariin otteeseen ollu tuo AOT:n siirtäminen OP:sta Nordnettiin mutta tuntuu jotenki huonosti olevan vastauksia pariin kysymykseen:
A) Millä tuotteilla Nordnet korvaa noi OP:n rahasto-omistukset, kun ei Nordnetistä identtisiä tuotteita kuitenkaan löydy? Miten tuo prosessi siis toimii?
Siirrossa siirtyis useampi rahasto-osuus, jotka otettu karkeesti 4.5 vuotta sitten (ja itsenäisesti sen jälkeen) sijotusneuvonnan kautta (tyhmää, mutta alottelija silloin…). Parit osakkeet luonnollisesti korvautuis samoilla osakkeilla, joten niissä ei ongelmaa.
B) OP:ssa on myös yks velkakirjasijoitus, mitä sille mahtaa käyä?

Saa sivistää. Pääasiallisena tavotteena tässä ois kai säästää sievoinen summa esim hallinnointikuluissa, joiden keskiarvo OP:n salkussa parhaillaan 1.48%. Siirto tulis maksamaan mutta pitkässä juoksussa jos vaan sais huomattavan siivun pois juoksevista kuluista niin eipä tuo haittaa.

Ei rahastot ole AOT tilillä koska ne eivät ole pörssissä.

Siirrossa siirtyy vaan pörssissä noteeratut arvopaperit

2 tykkäystä

Miten sijoitukset voi siirtää pankista toiseen? Huomioi nämä | OP Media (op-media.fi)

OP ohjeistaa:
“Kaikkia sijoituksia ei voi kuitenkaan siirtää. Rahastojen siirtäminen uuteen pankkiin ei onnistu muuten kuin ensin myymällä omistamansa rahasto-osuudet ja ostamalla niiden tilalle uudet rahasto-osuudet uudesta pankista.”

3 tykkäystä

Ahaa no käy järkeen. No eipä tuossa sitte pahemmin hyötyä ole.:smiley:

Ei tosiaan voi siirtää. Mutta sä voisit ainakin 1. lopettaa noihin kalliisiin sijoittamisen heti ja 2. laskea, paljonko veroja tulisi maksettavaksi jos myyt ne. Ja 3. selvittää mitä oikeasti hyviä ja edullisia rahastoja tai ETF:iä sun kannattaisi alkaa ostaa noiden kalliiden tilalle, ellet ole sitä jo tehtnyt. Siihen on parempia ketjuja kuten vaikka tämä:

Rahasto on karkeasti ottaen kallis jos sen kulut ovat > 0.5%. Halvat ETFt jopa alle 0,2%. Ja mikään ei estä avaamasta tiliä Nordnetiin vaikka OP:n osakkaaksi muutoin jäätkin. Myös OP:ssa on oikeasti halpoja rahastoja tarjolla. Kaikki joiden nimessä on jotain suomalaista paskaa kuten “Rohkea” ovat kallita. Kaikki joiden nimessä ei ole sanaa “Indeksi” ovat kalliita. Noin yksinkertaistettuna :slight_smile:

10 tykkäystä

Joo muuten oon lopettanu mut yhteen 0.39% kuluseen indexiin menee op:ssa kuukausittain. Sietoraja kulujen suhteen 0.5% tällee vähä viisaampana. Muuten si Nordnetin 0-0.2% kulusiin indexeihin laitan.
Esim: OP:sta tota Rohkeeta ostettu tietämättömänä 4 vuotta sit. :laughing: Muuta en tässä kehtaa si kertoo…keskiarvo kulut kertonee tarpeeks :sleepy:

2 tykkäystä

Onko kellään hajua mitä tällainen notifilaatio IB:stä meinaa;

”Since your equity balance in account U**** has fallen below the required minimum maintenance equity balance requirements for market data, your eligibility for requesting snapshots was disabled.”

Sinulla ei ole tarpeeksi varoja IBKR:n tilillä, jotta voisit pyytää hetkellistä reaaliaikaista kurssia, eli snapshottia.

Aktialla palveluissa ongelmia. Heiltä ei tule vahvistustekstaria ja puhelinpalvelu aivan jumissa. Yritin myydä Lindexini :face_with_symbols_over_mouth:.

1 tykkäys

Meneekös muilla läpi toimeksiannot Nordealla tällä hetkellä? Itsellä ongelmia hyvänä ostopäivänä.

1 tykkäys

Onko muilla OP OST jumissa ettei pääse näkemään omiaosakkeita?

OP Ryhmän viestinnästä kerrotaan, että ongelmat näkyvät OP:n Sijoituskumppanin ja osakesäästötilien toiminnassa. Muut palvelut toimivat heidän mukaan normaalisti. OP pahoittelee häiriöstä aiheutuvaa haittaa.

2 tykkäystä

Liekkö vaatii joidenki sertifiointien tms suorittamista, jotta voi viputuotteita yms ostaa. Jostain foorumilta löytynee jo vastaus.

Liekkö meni vastaus ihan nappiin puhelimitse, mutta vastaaman piti Juupelille

Juu tottakai tietämysvisailu pitää olla tehtynä, mutta Nordnetilla on paha taipumus piilottaa toimeksiantomahdollisuus silloin, kun sille olisi eniten tarvetta. Esim Crowdstriken osalta valikoimasta löytyi toistakymmentä shorttituotetta, mutta mitään niistä ei saanut ostettua pe-aamuna. Sama ilmiö on tapahtunut mm. Nokian tulosjulkistuspäivinä, kun kurssi heiluu rajusti. Eli treidaajalta viedään mahdollisuus tuottoihin, kun työkalupakki ei avaudu.

7 tykkäystä

No eihän vakuutustakaan enää voi ottaa, kun vahinko on jo tapahtunut.

Pe-aamuna, kun etsit shorttituotetta, “:poop:” oli jo tuulettimessa.

Business as usual.

Mihin perustuu näkemyksesi että piilottajana on Nordnet, eikä kyseessä ole vain tilanne jossa myyntitarjoukset vedetään pois?

Myös kommentit Mandatumin shorttimahdollisuuksien puutteesta ihmetyttää, kyllähän siellä voi (tai on voinut) ostaa myyntioptiota, olkoonkin että välityshinnat ovat vähän suolaiset.

Eikös se lähtökohtaisesti ole aina välittäjän vika mikäli piensijoittaja kokee missaavansa mahdollisuuden tuottoihin? :wink:

Kyllä, business as usual, ja siksi vaihdankin Nordnetin toiseen välittäjään, joka ei piilota osto- ja myyntimahdollisuutta kesken pörssipäivän.

Et ilmeisesti tajunnut tuota Nordnetin toimintaa. Siinä ei ole kyse mistään “kun vahinko on jo tapahtunut” -tyyppisestä tilanteesta, vaan siitä, että Nordnet piilottaa systemaattisesti kovan volatiliteetin johdannaisten toimeksiantomahdollisuuksia. Crowdstrike oli kyseisen pörssipäivän premarketissa noin -3%, mutta päivän mittaan se laski yli -10% tasolle, eli siinä olisi ollut loistava shorttipaikka, jonka Nordnet esti. Kilpailija ei tällaista tee.

Kukas ne myyntimahdollisuudet vetää pois, jos ei Nordnet? Jos tarkoitat muita treidaajia, niin noilla Nordnetin turbo long - johdannaisilla on niin vähän ostajia ja myyjiä, että vastapuoli on lähes aina Nordnet, joka tuotekuvauksissaan takaa osto- ja myyntilaidan. Nordnetin toimintahan näissä tuotteissa perustuu osto- ja myyntihinnan erotukseen. Ja osittain varmasti siihen, että se ei anna mahdollisuutta toimeksiantoon silloin, kun treidaajalle tuotto olisi optimaalisin (eli Nordnetin häviö todennäköisin).

Mitä shorttimahdollisuuksia löysit Crowdstriken osalta Mandatumilta? Myös Nokian shortteja ja longeja olen sieltä etsinyt sekä itse että Mandatumin asiakaspalvelun avulla, mutta ei ole löytynyt.
LISÄYS: Keskustelussa oli siis kyse Crowdstriken shortista, joita ei Mandatumista löytynyt lainkaan. .

K: Mitä tarkoittaa, jos tuotteella ei ole myyntilaitaa? Mikä on sold out, buy back?
V: Jos tuoteella ei ole markkinatakaajan myyntilaitaa, se on ns. “sold out, buy back” (SOBB) tai “buy back” (BB) -tilassa. Se tarkoittaa, että markkinatakaaja ei pysty tai ei halua tarjota tuotetta kaupankäynnin kohteeksi. Markkinatakaaja tarjoaa kuitenkin ostolaidan aina myös buy back tai sold out, buy back -tilassa oleville tuotteille. (-)

K: Kuinka toimin, jos tuottella ei ole osto- ja myyntitasoja?
V: Normaaleissa markkinaolosuhteissa Nordea tarjoaa sekä osto- että myyntitasot Nordnet Markets -tuotteille. Nordea toimii kyseisten tuotteiden liikkeeseenlaskijana ja markkinatakaajana. Joissain tilanteissa tuotteiden ostaminen tai myynti voi olla vaikeaa tai mahdotonta. Tätä kutsutaan likviditeettiriskiksi ja se voi toteutua esimerkiksi silloin, kun kohde-etuuden hinnoittelu vaikeutuu, kun kurssiliikkeet ovat voimakkaita tai kun kaupankäynti tuotteen hinnoittelun kannalta oleellisella markkinalla on suljettuna. Tekniset ongelmat voivat myös häiritä kaupankäyntiä ja vaikuttaa Nordean kykyyn tarjota tuotteelle hintatasoja. (-)

Mitä tulee Mandatumin valikoimiin, niin sieltä tosiaan löytyy ne jo mainitsemani myyntioptiot:

Suosittelen kuitenkin opiskelemaan johdannaismarkkinoiden perusteita ennen kaupankäyntiin ryhtymistä.

2 tykkäystä