Kesla: pörssin potentiaalisin (pien)yhtiö?

@Tomi_Valkeajarvi ja @Erkki_Vesola juttelivat mun ja Ekan yhtiöstä.

Kiinnostavaa settiä, kannattaa kuunnella. :slight_smile:

Aiheet:
00:00 Aloitus
00:15 Yhtiön liiketoiminta tiivistettynä
02:04 Kilpailukenttä
03:38 Isoimmat asiakkaat
04:46 Keskeisimmät riskit
06:35 Nykyisen strategian kulmakivet
08:27 Taloudelliset tavoitteet
10:29 Näkymät
12:39 Arvostus

2 tykkäystä

Tässä on Ekin ennakkokommentit, kun Kesla julkaisee keskiviikkona Q2-raporttinsa. :slight_smile:

Kesla julkistaa Q2-raporttinsa keskiviikkona 16.8. klo 9. Toimitusketjun ongelmien selvä pienentyminen sekä volyymikasvu tukevat kannattavuutta. Loppuasiakasmarkkinan näkymä loppuvuodelle on melko stabiili ja odotamme yhtiön toistavan aiemman 2023-ohjeistuksensa. Osakkeen arvostus on edelleen houkutteleva.

Mun ja @Pohjolan_Eka onnistui hienosti myös Q2:lla. Tässä on Ekin kommentit Keslan Q2:sta. :slight_smile:

Keslan Q2-raportti oli vahva, vaikka tilauskertymä jäikin odotuksistamme. Sekä liikevaihto että ennen kaikkea tuloskehitys yllättivät positiivisesti. 2023-ohjeistus säilyi ennallaan. Vahvan kannattavuuden pitäisi tuoda kurssiin tänään nostetta.

4 tykkäystä

image
image

Keslan Q2-raportti oli vahva, vaikka tilauskertymä jäikin odotuksistamme. Markkinanäkymät ovat melko stabiilit, mutta Kesla voi parantaa asemaansa uusien tuotteidensa ja asiakkaidensa avulla.

Rapsasta lainattua:
. Positiivisia kurssiajureita ovat 1) edelleen tyydyttävän markkinan mahdollistama kasvu uusien tuotteiden ja asiakkaiden, nykyisen jakeluverkon tehokkaamman hyödyntämisen ja uusien jakelijoiden tuella; 2) vuodelle 2023 ohjeistetun selvän tuloskasvun realisoituminen; 3) Q3’23:lla julkistettava uusi strategia ja siihen liittyvät taloudelliset tavoitteet sekä 4) NOSTE-hankkeen mahdollistama kannattavuushyppäys

image

https://www.inderes.fi/fi/yhtio-teki-sen-mita-lupaili

P.S. Eki ei taida harrastaa nukkumista, kun sillä tulee näitä aamulla ja illalla. :smiley:

8 tykkäystä

Ekin aamarikommentit Keslasta. :slight_smile:

2 tykkäystä

Eki antoi kommenttinsa @Pohjolan_Eka:n ja mun yhtiöstä eli Keslasta. :cowboy_hat_face:

Kesla julkisti eilen uuden vuosien 2024–2028 strategian. Aivan uusia avauksia siihen ei sisältynyt, mutta etenkin kasvu- ja kannattavuustavoitteiden päivitys oli positiivista. Lisäksi kumppanuuksien hakeminen korostui ja keskitymme kommentissamme näihin seikkoihin. Myönteinen näkemyksemme yhtiöstä ja osakkeesta on ennallaan.

2 tykkäystä

Toissapäivänä: uusi strategia.

Tänään: TJ lähtee vuodenvaihteessa. Lyhytpä oli irtosanoutumisaika.

Eipä ollut pitkä sitoutuminen uuteen strategiaan tai uusiin kasvu- ja kannattavuustavotteisiin…

KESLA OYJ SISÄPIIRITIETO 29.9.2023 klo 12:00

Kesla Oyj:n toimitusjohtaja Marko Pekkola on tänään irtisanoutunut tehtävästään siirtyäkseen uusiin haasteisiin yhtiön ulkopuolelle. Pekkola jatkaa nykyisessä tehtävässään irtisanoutumisajan [31.12.2023] saakka.

”Haluan kiittää Markoa hänen panoksestaan Keslan kehittämiseksi. Hänen johdollaan julkistimme strategiamme vuosille 2024−2028 sekä päivitimme pitkän ajan taloudelliset tavoitteemme. Uudella strategiakaudella tähtäämme liikevaihdon ja kannattavuuden kasvuun”, sanoo Keslan hallituksen puheenjohtaja Vesa Tuomi.

Keslan hallitus on käynnistänyt prosessin uuden toimitusjohtajan löytämiseksi.

KESLA OYJ
Hallitus

6 tykkäystä

Vuoden pesti. Meni vissiin sukset aika pahasti ristiin :sweat_smile:

4 tykkäystä

Tässä on Ekin kommentit toimarin vaihdoksesta. :slight_smile:

1 tykkäys

@Pohjolan_Eka:n ja mun yhtiö (ei kyl kai kummatkaa omisteta), eli Kesla julkaisee Q3-tuloksensa ens keskiviikkona.

Kesla julkistaa Q3-liiketoimintakatsauksensa keskiviikkona 25.10. klo 9. Yhtiön kohdemarkkinoissa on hieman painetta, mutta Keslan suhteellinen asema on vahvistunut. Lisäksi vahva tilauskanta kantaa Keslaa loppuvuoden. Odotamme yhtiön toistavan aiemman 2023-ohjeistuksensa. Osakkeen arvostus on tiukentunut.

2 tykkäystä

@Erkki_Vesola on kirjoitellut mun ja @Pohjolan_Eka:n yhtiön lomautuksista. (tosin Ekakaan ei taida omistaa tätä)

Kesla kertoi eilen käynnistävänsä koko henkilöstöä koskevat muutosneuvottelut enintään 90 päivän lomautuksista työkuorman vähennyttyä kaikissa tehtaissa ”ainakin tilapäisesti”. Heikon Q3-raportin jälkeen tämä ei yllätä ja uusien johtopäätösten aika on vasta kun neuvottelujen tuloksista kerrotaan. Ennusteemme, suosituksemme ja tavoitehintamme ovat tässä vaiheessa ennallaan.

2 tykkäystä

Laitetaan jotain iloistakin tähän ketjuun. :cowboy_hat_face:

@Erkki_Vesola on antanut kommenttinsa siitä, miten Kesla (ja Componenta) saattavat hyötyä Valtran uusista tavoitteista.

AGCO:n omistama kotimainen traktorivalmistaja Valtra on ollut viime aikoina julkisuudessa Suolahden tehtaalla tehtyjen laajennusinvestointien sekä markkinaosuuden kasvattamista koskevien kovien tavoitteiden vuoksi. Valtra on Keslan ja tietääksemme myös Componentan tärkeä asiakas ja nämä yhtiöt ovat kärkipään hyötyjiä, mikäli Valtra onnistuu tavoitteidensa saavuttamisessa edes kohtuullisesti.


EDIT:

Tässä on lokakuun lopulla tullut yhtiöraportti, joka ei ollut syystäkään kovin positiivinen, toivottavasti Valtra-uutiset tuovat valoa Keslallekin. :gem:

Keslan Q3-liiketoimintakatsaus petti kaikilta osin, mutta etenkin tilauskertymän heikkous pisti silmään. Omat tulosennusteleikkauksemme ovat prosenteissa merkittäviä, mutta euroissa melko vähäisiä.

image

https://www.inderes.fi/fi/research/markkinan-sulaminen-lykkaa-odotuksia

2 tykkäystä

Eki antoi kommenttinsa amerikkalaisen maatalouskonevamistajan AGCOn tuloksesta, joka myös kertoi vaisuista näkymistä, kuten Deere.

Amerikkalainen maatalouskonevamistaja AGCO julkisti eilen Q4’23-raporttinsa ja avasi samalla 2024:n markkinanäkymiään. Kommentit olivat linjassa sen kanssa mitä Deere kertoi markkinasta jo viime vuoden puolella. AGCO:n (Valtra) toimittajiksi tietämämme / olettamamme Componenta ja Kesla eivät saa tukea näkymäkommenteista ja yhä enemmän on sen varassa, että Valtran tuotanto Suomessa kehittyy kunnianhimoisten tavoitteiden mukaisesti.

EDIT:

Laitetaan samaan, eli Keslalle uus toimari. :slight_smile:

Kesla kertoi aamulla nimittäneensä uudeksi toimitusjohtajakseen DI Pasi Niemisen. Keslan hallituksen puheenjohtajan Vesa Tuomen kanssa käymämme keskustelun perusteella Pasi Niemisen tausta ja kokemus antavat hyvät eväät onnistumiselle tehtävässä. Pidämme uutista positiivisena Keslalle.

2 tykkäystä

Eki on antanut mun ja Ekan yhtiöstä etkokommentit, kun yhtiö julkaisee Q4-tuloksensa perjantaina. :slight_smile:

Kesla julkistaa Q4-raporttinsa perjantaina klo 9. Yhtiön kohdemarkkinoilla on ollut edelleen laskupainetta tilauskertymässä, mitä myös marraskuussa pidetyt muutosneuvottelut heijastavat. Uskomme kuitenkin, että vanhan tilauskannan toimittaminen on pitänyt Q4:n liikevaihdon ja kannattavuuden kohtuutasolla. Odotamme Keslan ohjeistavan alenevaa liikevaihtoa ja liiketulosta vuonna 2024 verrattuna 2023:een. Osake on kalliinpuoleinen.

1 tykkäys

Ekin kommentint Keslan Q4-tuloksesta. :slight_smile:

Keslan Q4-luvut jäivät pääosin odotuksistamme. Ohjeistus on odotettua luokkaa, kun huomioidaan vuoden 2023 vaisu kehitys. Odotamme negatiivista kurssireaktiota.

3 tykkäystä

Eki on tehnyt uuden yhtiöraportin Keslasta.

Keslan Q4-luvut jäivät pääosin odotuksistamme. Suurin pettymys oli tulos, jossa sopeutus ei ehtinyt vielä näkyä. 2024-ohjeistus ei juuri yllättänyt ja markkina säilyy vaativana.

Rapsasta lainattua:

Kesla aikoo turvata vuoden 2024 tulostaan sopeutusohjelmien (koko henkilöstön enintään 90 päivän lomautukset H1’24:n aikana) sekä NOSTEautomaatiohankkeen (mm. laserleikkaus ja automaattihitsaus) avulla. Keslan mukaan yhtiön NOSTE-yhteensopivista tuotteista on jo yli 50 % siirretty automaation piiriin ja vuoden loppuun mennessä tavoite on 100 %. Olemme aiemmin arvioineet NOSTEen EBIT-vaikutukseksi +0,3 MEUR vuonna 2024 ja +0,5 MEUR vuonna 2025.


EDIT:

Tässä on vielä kommentit.

2 tykkäystä

Eki on kirjoittanut kommenttinsa Keslan muutosneuvotteluista.

Kesla kertoi eilen käynnistävänsä jälleen koko henkilöstöä koskevat muutosneuvottelut markkinan jatkuessa vaikeana. Edellisistä muutosneuvotteluista kerrottiin marraskuussa. Emme kuitenkaan pidä tiedotetta kovin dramaattisena suhteessa omiin odotuksiimme, emmekä tässä vaiheessa lähde muuttamaan ennusteitamme. Varovainen suhtautumisemme osakkeeseen sijoituskohteena on ennallaan.

2 tykkäystä

Ekin ennakkokommentit, kun Kesla julkistaa Q1-liiketoimintakatsauksensa perjantaina. :slight_smile:

1 tykkäys

"Keslan liiketulos ja liiketoiminnan rahavirta säilyivät positiivisena, tilauskanta laski

Sulkeissa esitetyt luvut viittaavat vertailukauteen eli samaan ajanjaksoon edellisenä vuonna, ellei muuta mainita.

Tammi−maaliskuu 2024 lyhyesti

  • Liikevaihto laski 34,4 % ja oli 10,7 milj. euroa (16,4).

  • Liiketulos laski 85,9 % ja oli 85 tuhatta euroa (602).

  • Liiketoiminnan rahavirta oli 1 663 tuhatta euroa (1 722)

  • Osakekohtainen tulos oli -0,02 euroa (0,13) sekä A- että B-osakkeille.

  • Saadut tilaukset laskivat 37,1 % ja olivat 9,2 milj. euroa (14,6)

  • Tilauskanta lasku 56,7 % ja oli 14,6 milj. euroa (33,8)

  • Kysynnän ja tilauskertymän alhaisuuden vuoksi yhtiö on jatkanut joulukuussa 2023 aloitettuja sopeutustoimia. Sopeutustoimet koskivat koko henkilökuntaa ja tarkoittavat enintään 90 päivän lomautuksia kesäkuun 2024 loppuun mennessä."

2 tykkäystä

Eki on tehnyt Q1-tuloksen jälkeen uuden yhtiöraportin Keslasta. :slight_smile:

Keslan Q1-numerot olivat odotetusti vaisuja ja osuivat hyvin lähelle ennusteitamme. Yhtiö toisti 2024-ohjeistuksensa, mutta juuri käynnistyneet uudet muutosneuvottelut kertovat, että kysyntänäkymät ovat edelleen heikot. Ennusteleikkauksemme etenkin vuosille 2024-2025 ovat huomattavia.


Tässä on vielä kommentit: