Kiinan talous on noussut 40 vuodessa pienestä kulttuurivallankumouksen runtelemasta agraarisosialismin kokeilusta maailman toiseksi suurimmaksi taloudeksi Yhdysvaltain jälkeen. Kiinaa ei turhaan kutsuta maailman tehtaaksi ja se on merkittävä raaka-aineiden kysynnän lähde. Myös teknologisesti maa on kehittynyt ja muutamat johtavat teknologiayhtiöt, kuten Tencent ja Alibaba, ovat maan teknologiaharppauksen selkärankana.
Kiina on vaurastunut merkittävästi investointivetoisen talouskasvumallin seurauksena, mutta samalla lukuisia tummia pilviä on ilmestynyt taivaanrantaan: ympäristön saastuminen, holtiton velkaantuminen, systeemin autoritäärisyyden kasvu Xi Jingingin johtajakaudella sekä vanheneva demografia. Kiina vanhenee nopeammin, kuin se vaurastuu. Samalla maa on ajautunut enemmän tai vähemmän suoriin yhteenottoihin globaalilla areenalla mm. teollisuusvakoilun takia. Tunnetuimpana näistä lienee 2018 alkanut kauppasota Yhdysvaltojen kanssa.
Tässä ketjussa voi keskustella Kiinan talouden tulevaisuuden suunnasta sekä yhtiöistä Kiinassa.
Meidän kotipörssistä mm. KONEen liikevaihdosta tulee aimo osuus Kiinasta. Kiina on merkittävä markkina mm. myös Optomedille. Koska iso osa tuotantoa monella yhtiöllä sijaitsee Kiinassa, kun Kiina yskäisee, koko maailma värähtää.